-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
grizlisandor #38111 üzenetére
Esetleg lehet ilyennel próbálkozni.
Alaplap adja a PWM jelet, ventik meg mennek a molexről.
Drágábbé van SATA tápos is -
szudar90
csendes tag
válasz
grizlisandor #38107 üzenetére
Ohh köszönöm, ez jónak tűnik, a végén még a cpu-ra kötöm mindet
1csatiról kapna mind elegendő áramot? -
chopin42
őstag
válasz
grizlisandor #38095 üzenetére
Elképzelhető, hogy a tied is olyan, hogy már nem tud. Speciel nekem ez azért gond, mert tesztelgetek ezt azt, és néha egy-egy ventit le kell kapcsolnom, amihez baromi jól jött ez a funkció. Kapják be!!!
-
abdulka1
őstag
válasz
grizlisandor #38069 üzenetére
-
Grózi
Topikgazda
válasz
grizlisandor #38063 üzenetére
Ez szintén pwm-s+ problémás darab.
Sima 3 pines elosztókábelre van szüksége,csak kérdés hogy hány ventit akar szabályozni és mennyi az aljzat terhelhetősége. -
Rambi
tag
válasz
grizlisandor #37996 üzenetére
Nem lehet a 3pinest szabályozni....
-
sittes79
addikt
válasz
grizlisandor #37803 üzenetére
Gondolkodtak már egy 3d nyomtatón, de nem hiszem, hogy kihasznalnam, amúgy amit a csóka árul ebayen, 3d myomtazoval nyomtatta.
-
tasiadam
veterán
válasz
grizlisandor #37809 üzenetére
A lenyege es a baj hogy elol porszurp van a hazban, igy kene a statikus nyomas h be tudjon szivni eleg levegot rajta. Most 1 redux noctuam van, lb zero statikus nyomassal. Szuro nelkul kell hasznalnom a hazat, szep nagy por van benne.
-
Nokedli92
aktív tag
válasz
grizlisandor #37789 üzenetére
Mert nem vált be. Az Arctic nekem sokkal jobban bejön hang szempontjából.
Nekem High-speed-es volt és nem PWM-es. -
hegegabi80
addikt
válasz
grizlisandor #37769 üzenetére
Gyárilag van hozzá hosszabb csavar a 25mm-es ventihez, legalább is nekem volt. A lényeg hogy elférjen és legyen rajta 120-as venti furattáv. De szerintem bőven elég arra a bordára 120-asból a 25mm-es. Max több szellőt kap az alaplap, meg kicsit halkabb lesz a gyáritól. Sokkal hűvösebb nem lesz a cpu, ahhoz kicsi a borda.
-
steewcv65
őstag
válasz
grizlisandor #37769 üzenetére
Ha a clip az alsó furatba akad bele akkor mindegy a venti vastagsága,ha ez segítség neked
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #37554 üzenetére
Sokkal halkabbak a silent módban BQ ventik.
Egyedül annyi baj van, hogy nem fekete cpu hűtőt küldtek, így az megy vissza és majd küldik a fekete cpu hűtőt. -
gunco0202
csendes tag
válasz
grizlisandor #37565 üzenetére
Köszönöm a részletes választ.
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #37554 üzenetére
Megrendeltem őket, mert normál módban hangoskat nekem. A búgás nem zavaró, hogy lekerült a gépház a helyére a foldölre. Nézegettem a teszteket, halkabbak a BQ ventik, csak CPU hűtőben hűtés ügyileg lesz kicsit gyengébb a BQ szett(részletkérdés).
Érdekes, hogy a 14-es Bionix ventik tapintásra sokkal merevebbek, mint a 12-es társaik.
(#37558) gunco0202:
Normális CPU hűtőt vegyél, topikjában segítenek.
VGA hűtőd hűvös és hatékony, topikjában olvashatsz az undervolt(uv)-ról és a ventiprofilról.
Az alaplapi manual szerint az összes ventit tudod pwm módban szabályozni, de alapértelmezetten DC módban 100% pörög, azért hangos nálad. Azt írja, hogy a Bios-ban a Hardver Monitor résznél kell átállítani pwm módra, hogy szabályozhatók legyenek. Utána vagy ott állítod be a sebességeket, vagy MSI Command Center-ben, találtam egy videót(youtubealert), ami alapján nekem szimpatikusabb, mint a Bios. -
chopin42
őstag
válasz
grizlisandor #37552 üzenetére
Elég lett volna a sima p14, mert a bionix csak drágább, de kb semmivel nem jobb. Másrészt pullban a statikus nyomásra kihegyezett ventik búghatnak, ha túl közel vannak az előlap szűrőjéhez. Nálam 2 p14 van elöl, maxon azok is hangosabbak valamivel elöl, mint hátul, ahol kifújnak. Ettől mél 1000 rpm-ig szinte észrevehetetlenek, de már nagyon jó levegőt tolnak.
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #37457 üzenetére
Egy hét alatt benyögte Bluechip, hogy nem tudnak se proci hűtőt, se Arctic BioniX P140-et szerezni nekem.
Bezzeg az apróságokat sikerült.Jött Alza, ott meg venti nincs, de vannak apróságok(antivibrációs csavar PWM hosszabbító. Szeretem az alzát, volt minden raktáron, elvileg ma fel is adják.
Ventiket meg a First Computer-től rendeltem meg, remélem az is csak ideér.
-
Kempetlen
tag
válasz
grizlisandor #37496 üzenetére
De megint csak annyit tudtam meg, hogy kezdetben halkabb a fluid, és így nagyjából ezzel kifújt.
-
Kempetlen
tag
válasz
grizlisandor #37494 üzenetére
Igen, van a "sima" Fluid Dynamic Bearing, és van a Dual Ball Bearing, ami a 24/7-es. Csak a fluidosak elég hamar surlódós vacak, hangot hallatnak általában, nyilván ezért volt kérdés, hogy vajon hosszútávon melyik a kevésbé idegesítő.
Több, mint 10 éve itt vagyok, összesen több mint 20 ezer hozzászólással, szóval ismerem a kereső funkciót, köszönöm. És az oké, hogy mindent megtalálok, csak épp értelmes vélemény nem sok létezik, ezért kérdezek rá. Ez van minden topikban, hogy kifejtős, saját véleményes kifejtés havonta egyszer ha generálódik valami véletlen folytán.
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #37409 üzenetére
Update:
Hátsó ventihelyre nem fér el a Alpenföhn Wing Boost 3 140mm PWM, szóval újratervezés.Fractal Design Meshify C Mini + ASRock B450M PRO4-F.
Házba így lehet(katt) a hűtést megoldani. Az alaplap meg elég spórolós, mert csak a 4 pin-es ventiket vezérli(katt).Visszamondom Alpenföhn Brocken ECO Advanced CPU hűtőt, cserélem egy Arctic Freezer 34 eSports-ra.
Nézek egy Arctic BioniX P120-at, ami hátul fogja kifújni a levegőt, a CPU hűtőn ugyanez a venti van, és PST-s, így arról lenne vezérelve. A maradék házhűtő venti pedig 4 db Arctic BioniX P140 PST lesz, együtt vezérelve az alaplapi 4 pin-ről, egyedül kell valami 4 pin-es toldó, mert a VGA és a CPU között van az alapi 4 pin csati.Csatlakozónként egyforma ventik lesznek, 1A max, amit előír az ASROCK csatlakozónként (egyiken lesz 2x0.15A, a másikon 4x0.15A).
Ez így rendben lesz szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Gyúrósok ide!
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen routert?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged