-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamma
őstag
válasz
SunMount3r #41553 üzenetére
Szerintem a témát nem igazán sikerült senkinek teljes bizonyossággal megoldani, ami nem véletlen. Amire keresed a megoldást az sajnos nem az az irány amit gondolsz.
Mivel nagyon sok felhasználója van ezeknek az sbc-knek, a te problémád megoldása is készen elérhető, úgy hívják passzív hőleadású fémház (ha csak a proci oldala felőli rész fém és nem a teljes ház az is untig elég).
Például: [link]
Por- és pára mentes, teljesen halk és hatékony...
Igen, tudom ez nem olyan olcsó mint egy 3D nyomtatott vagy készen vásárolt műanyag ház, de ez legalább biztos siker. -
gaben22
senior tag
válasz
SunMount3r #41553 üzenetére
Szerintem vízcseppeket még egy sűrű harisnya se fog meg neked garantáltan, nem hogy egy ritkább szövésű akármi, de ha ilyen kell, akkor próbálkozz meg a hangfalakhoz való front szövettel (grille-cloth/grille-mesh, magyarul nem tudom hogy mondják), azok között van vékony szálú ritka szövésű plasztik "szövet". Vizet meg egyik se fogja kinntartani neked. Sportruháim között vannak ún. Gore-tex szövetek, azok papíron kifele lélegeznek belefe meg nem és nedvességet se engedik be, de nem elektronikai felhasználáshoz való, nincs is semmi IP* ratingje érthető okokból, mert amúgy azok is át tudnak ázni... Esetleg valamilyen hidrofób szövetet keress, hátha az jó...
-
zoty314
aktív tag
válasz
SunMount3r #41550 üzenetére
Szerintem benéztél valamit, semmit nem írtam neked.
Az a válasz nem neked ment. -
Grózi
Topikgazda
válasz
SunMount3r #41545 üzenetére
Nézd,ha azt akarod hogy szűrjön valami akkor az bizony megfogja a légáramlást..
Én arra a célra amire neked kell biztosan egy darab harisnyát választanék.Pucolni is lehet-kiszeded és lemosod majd ha megszáradt akkor vissza.A sima por letörölhető.Ha végképp nem megy akkor meg vágsz egy új darabot. -
Vigneau
félisten
válasz
SunMount3r #41545 üzenetére
Vagy ott van még a necc harisnya....
Bocsánat, de magas labda volt.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
SunMount3r #41540 üzenetére
Asszony harisnyájából vágsz méretre egy darabot-az igazán kemények szó nélkül teszik...
-
Zamma
őstag
válasz
SunMount3r #41538 üzenetére
Én inkább amolyan tablettával működö páramentesítő irányába mennék...
(Vagy ha komolyabban gondolod légtisztító ugyanezzel funkcióval, vagy klíma.)
Amúgy sem jó az, ha egy páraképző szobában lecsapódik a pára és rügyezketnek a sarkok, ablak feletti részek! -
jokeph
nagyúr
válasz
SunMount3r #40844 üzenetére
Üdv !
Esélyes, hogy hagyományosan oldalanként 3 összenyomható műanyag hasított kör alakú bolha fogja, ezeket kell összenyomni és a egyszerre kinyomni a lyukból.
-
abdulka1
őstag
válasz
SunMount3r #38034 üzenetére
Az nem hangos, csak kérdés hogy mennyire lehet hinni a gyári adatnak.
-
abdulka1
őstag
válasz
SunMount3r #38032 üzenetére
Max fordulaton mindegyiknek van hangja!
Ajánlásba nem mennék bele, mert nincs olyan széles körű tapasztalatom, de én nem járatnék maxon semmiféle ventilátort. -
abdulka1
őstag
válasz
SunMount3r #38030 üzenetére
Az aljzat 1A-al biztosan terhelhető terhelhető. 3 ventit nyugodtan köthetsz egyre, de szerintem elég ha a két egyformát kötöd a vezérelhető aljzatra egy ilyen elosztóval, és ha megálmodod az előlapi ventilátor rögzítését, az mehetne fix fordulaton a PWR_fan aljzatról akár maxon, de ahogy írtam egy fesz csökkentővel 7V-ra szabályozva alacsonyabb fix fordulaton is.
Az általad linkelt elosztónak az az előnye, hogy teljesen tehermentesíti az alaplapi aljzatot, így azon keresztül csak a vezérlés megy.
A vezérlést megoldhatod a BIOS-ban, vagy operációs rendszertől függően a lapodhoz tartozó AISuite programmal is ha ha ad rá lehetőséget. Esetleg a Speedfan programmal, de ezt végképp nem ismerem.
3 ágú elosztót 3 pinesben valóban nem nagyon találni az itthoni boltokban, de teljesen jó a 4 pines is, mert arra sem lehet rosszul rádugni csak kimarad egy-egy szál csatlakozónként.
Nem kell megijedni az elosztóknál mert mindegyiknek csak egy ágában van meg az összes szál, pont azért hogy csak egy ventilátor tudjon visszajelzést küldeni a szabályzáshoz. -
abdulka1
őstag
válasz
SunMount3r #38028 üzenetére
Szia!
A molex átalakítónak 5, és 12V-os ágai vannak. Ha a 12-es ágra kötsz akkor maxon forog, de ha az ötösre akkor az ennek a feszültségnek megfelelő fordulatszámon. Persze arra figyelni kell, hogy a ventilátor induló feszültsége alacsonyabb legyen mint az 5V, mert ha magasabb akkor nem fog menni.
A Cha_fan aljzatod feszültség alapon vezérelhető, de a PWR_fan aljzat fix 12V-ot ad le.
Esetleg használhatnál Y elosztót. Nem muszáj azonos típus illetve ha az előlapra kerülő ventit alacsonyabb fordulaton szeretnéd üzemeltetni, akkor használhatsz hozzá egy feszültség csökkentő adaptert ami 7V-ot csinál. Ezen a feszültségen biztos hogy elindulnak a 3 pines ventilátorok. -
boogie84
veterán
válasz
SunMount3r #38014 üzenetére
Ha ezt fel tudod fúrni valahová és popszegeccsel rögzíteni akkor odaadom: [link]
Én másik házba költöztem, így feleslegessé vált. -
Richard!
addikt
válasz
SunMount3r #38024 üzenetére
Délután körülnézek, hátha van még itthon.
-
Richard!
addikt
válasz
-
válasz
SunMount3r #38019 üzenetére
Nem a hatuljan volt , kb kozepre raktam,de elore is lehet tolni teljesen.
Itt talan jobban latszik nalam hogy volt :
[kép][Dust filter for pc #diy How to make fan dust filter for computer case at home (cheap and useful)]
-
boogie84
veterán
válasz
SunMount3r #38016 üzenetére
[link]
Nem tudom h forgalmaznak e meg ilyet.... -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #38015 üzenetére
No pl. valami ilyesmire gondoltam. 3 db. 5.25"-os helyből csinál 5db 3.5"-ost, elől egy 12 cm-es venti hellyel, ahova pl. beraknék egy Arctic P12-őt. Csak az a kérdés, hogy ezt az egészet keretet hogyan tudom berakni a házba?
Meg nyilván jobb lenne egy olyan, amibe eleve tudom a 2.5"-os SSD-t is rakni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Pl. egy ilyet már találtam, de nem bíznék benne annyira, hogy így eléggé tudná hűteni az SSD-ket, HDD-ket...?
-
chopin42
őstag
válasz
SunMount3r #38002 üzenetére
Az arctic p12 (pwm pst) nagyon jó cucc, 1200 rpm-nél sem vészes a hangja, de minek annyi, főleg éjszaka?
Amúgy zaj teljesítmlény aránya kb a lehető legjobb. -
steewcv65
őstag
válasz
SunMount3r #37998 üzenetére
Jelenleg szerintem top3ban van!
-
enemi
senior tag
válasz
SunMount3r #34987 üzenetére
Milyen CPU hűtőt vegyek? Összefoglaló!
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor típusa?
5.: Ramok típusa?
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) -
enemi
senior tag
válasz
SunMount3r #34963 üzenetére
-
GFerr56
aktív tag
válasz
SunMount3r #34963 üzenetére
Szia!
Vannak még, én pont múlt héten adtam el egy bontatlan ARCTIC 11LP hűttőt. Anno barátnőm hasonló gépéhez rendeltem, de később derült ki, hogy nem a cooler volt a ludas. Szerintem nagyságrendekkel jobb a gyárinál.
Üdv
-
seniman
veterán
válasz
SunMount3r #22747 üzenetére
BIOS-ban tudtommal terhelésen megy a proci.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
SunMount3r #22726 üzenetére
Kötheted simán a tápra is(molex),csak ne 2500 rpm-st válassz.Arról nem esett szó,hogy mivel hűtöd a cpu-t és milyen vga van benne+milyenek a hőfokok.Csodát ne várj tőle mindenesetre,se a ház-se a lap nem mai darab..
(#22727) monchichi20Belépő modell,relatív csendes viszont a légszállítása nem egetverő.1100 forintért nincs jobb,a következő (nagy) lépés a Be Quiet Pure Wings 2 a maga 2600FT-s árával.
(#22728) Mopar426
Jó kis ház és az elgondolás is is jó.Az Asus Fan Expert 3 nagyon jó progi és gyerekjáték beállítani-jobb mint biosban.2 kérdés:
Milyen vga lesz?
Mennyit szánsz a ventik darabjára?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest