Hirdetés
Aktív témák
-
P00By
nagyúr
Miért ne diétázhatna? Azt csinál amit akar

-
penene
őstag
Jah.. én azokat sose számolgattam (hány% arány melyikből), még nem volt rá szükség.
Csak a fehérjét... meg hogy 50G zsír legyen (de mivel nem számolom a zsírt, így tök 8)
Ha majd diétára kerül sor, akkor úgyis durván ki fogok számolni mindent, mert be leszek szarva, hogy nem sikerül.

-
P00By
nagyúr
hummerdikk ma véletlenül nem a gilában edzettél? Ugyan még nem láttam rólad képet, de vannak elképzeléseim a kinézetedet illetően
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
penene
őstag
-
janeko
őstag
válasz
penene
üzenetére
szerintem nem jársz messze a 20kiló körüli felesleggel...
a lábamon is van felesleg, most mértem, 65centi kb a közepén a comb, vádi meg 44-45 bal/jobb
lehet, hogy kis light-os diétát nyomok, vissza 85 körülre.. még gondolkozok rajtaGod: köszi
de ezt megírtam anno privibe is mikor végeztem

-
penene
őstag
Jah, vágom... tehát adott CHt be kell osztani, belátásom szerint...
De gondolom az se cél, hogy az összes CHt, amit diéta címén elveszek fehérjéből pótoljam (mivel növeli az ember a fehérje bevitelt, így már eleve nem is csökken annyival a full mérleg, amennyi CHt elvesz az ember), mert akkor az összkalória nem változik = nem fogyok.

Max. belehalok...
-
zeg
őstag
válasz
penene
üzenetére
Amennyi Ch-t megehet egész nap az ember diéta alatt, az tömegelés alatt legfeljebb 2 étkezésnek felel meg. Ha edzés előtt és/vagy után megeszed a napi adagod hogy betöltődj, akkor a nap többi órájára(pl hogy végig tudd aludni az éjszakát) mi marad? Ha van pénz napi 60-100g jóféle glutaminra, akkor végülis mindegy, még CH sem kell

-
penene
őstag
válasz
janeko
üzenetére
Hát sry akkor, pedig segíteni próbáltam.

Az izületeknek minden esetre tutira nem fasza 30 kiló plussz.
Mert abból 20 kiló ha zsír, akkor az tényleg plusz.. Ha mondjuk csak 10 kiló zsír lenne, a maradék 10 kiló pedig a lábadban lenne izomként, akkor máris más a helyzet, mert nemhogy ártana az izületnek a súly, hanem az a plussz izom tartaná még jobban a térdet, levéve az izületről a terhet (pont ezért van a gyógytorna, meg az effajta edzés a térdeseknek).Én szerintem vagy lejjebb faragsz a zsírból (jó nem hiszem, hogy 20 kiló plusz zsírod van, csak úgy mondtam), vagy még jobban erősíted a lábat (nemtom abból hogy állsz). De pl. 20 kiló többlet az 20 kiló többlet (ha nem zsír, hanem izom mind a felsőtestben, az is ugyanaz végülis)... Az majdnem olyan, mintha én a nyakamba venném a rudat és azzal járnék kelnék... Durva lenne azért, főleg azzal futni.

-
janeko
őstag
válasz
glutamin
üzenetére
hát kérlek szépen, úgy,hogy full kezdő voltam, elején még csak szenvedtem, mondván nyárra majd jó kigyurt leszek, de hamar rájöttem, hogy ez így nem lehet, de akkor már megtetszett ez a sport, aztán keresgetem +találtam a b.b.hu-t meg ez a fórum-ott..
márciusba volt egy kreatin kúra.. amire God-tól kaptam tanácsokat és akkor 7 hét alatt feljött 8-9 kiló amiből csak ~1kilót vesztetem a végén, azóta nem volt kreatin se.. de mindig nőttem utána is.. kb ennyi a történet..
Miket kajáltam? hát rizst/krumplit + csirkét/marha húst/disznó húsit általában
persze voltak vasárnapokon félre evések, 4-5 doboz pizza vagy pár gyros
-
janeko
őstag
válasz
penene
üzenetére
hát most ebből nem lettem okosabb
az igazság az, hogy mostanában a súlyom nem is nagyon változik, így is rendesen bevagyok hízva, igaz engem nem zavar
de viszont, hogy már többen is mondták, elgondolkodtató, az meg, hogy az ízületek bírják-e hosszabb távon, meg a bal térdem néha lépéseknél szokott fájni..
és az a legnagyobb baj, hogy a tesi tanárom örült, és minden tesi órán kb 1-1,5 km futtat minket az óra elején..Tehát a kérdés, most mit csináljak? pár (1-2-3) hónap diéta vagy bírja az?

-
penene
őstag
válasz
glutamin
üzenetére
"Az eddzés során a májban lévő CH-t ürítjük ki (persza azt is ami az izomban van, meg a vércukrot stb-t is). Ha a májból kifogyott, akkor jönne a zsírból való felhasználás. Ez elvileg nem cél."
Mivan? zsírból való felhasználás, ami nem cél?
Nem izmot akartál írni?Amúgy

Vagyis kemény diétában is azért edzés előtt után lehet több CHt fogyasztani? Kérdés mennyi az a több? Nyilván nem annyi, mint amennyit tömegeléskor vinnél be,ezért is vagy gyengébb... azt is csak módjával?
Az egész napos CH megfogást értem, ill. hogy az össz kalória menjen lefele. -
glutamin
őstag
válasz
penene
üzenetére
Na tömören amennyi most eszembe jut.
Az eddzés során a májban lévő CH-t ürítjük ki (persza azt is ami az izomban van, meg a vércukrot stb-t is). Ha a májból kifogyott, akkor jönne a zsírból való felhasználás. Ez elvileg nem cél.
De ezt a májas témát még ki is lehet tapintani (térfogatra is kisebb lesz valmivel (nekem legalábbis érezhetően kisebb lesz a hasam felső része.
Eddzés után a leürült izoknak nagy a folyadék és CH felvétele, így akkor is szabad és kell is bevinni CH-t. Ezt szintén lehet tapsztalni, ha valaki ritkábban eddz, hogy az izok ürülnek/töltődnek.
Az eddzéstől távoli étkezéseken viszont meg kell fogni a szénhidrátot.
-
penene
őstag
válasz
glutamin
üzenetére
Nah igen, én hál istennek ezt a "nincs erőm" dolgot nem érzem, mert kötelező jelleggel teletöltöm magam edzés előtt.
Egyébként diétakor nagy baj, ha valaki edzés előtt betölt? Megáll akkor a "fogyás" folyamata, vagy miért jó? Nyilván zsírosodni és gyarapodni nem fog abból, mert kokszira el fogja edzeni az ember...
A nap közbeni negatív kalóriát megértem, de az edzés előttit nem. Edzeni akkor is CHból fogunk, vagyis az nem fog építésre szolgálni, mind elhasználjuk.. ha több van, akkor többet, ha kevesebb, akkor kevesebbet.. Vagy cél, hogy edzéskor is essünk le a negatívba? (de akkor meg izomvesztés, ha nincs CH??)
Erről felvilágosíthatnátok, hogy tisztábban lássam a dolgokat. Persze csak ha képben vagytok.

-
Vandit.
addikt
-
God Vazzeg
veterán
válasz
penene
üzenetére
Bizony ám, ebből a szempontból nem volt hülyeség hogy 21-22 évesen kezdtem az edzést, mert már ki voltam fejlődve.. Az izületek is. Másrészt ha valaki 15 évesen kezdi, a magasabb teszto miatt simán leelőz engem, látni is itt egy-kettőtökön. Persze ez nem baj, hajrá, mutassátok meg a vén szaroknak

-
glutamin
őstag
válasz
penene
üzenetére
Én tavaly nyáron kezdtem el először diétázni. Elég leegyszerűsítettv módon (csak a vacsorát fogtam meg, ami főleg zöldség és hús kombó volt). Eleinte hiányzott a rendes jóllakottság érzés, de megszokható. Ami viszont szarabb, hogy a kevsebb CH miatt csükken az erő és így szrabb eddzeni. Az elmúlt hónapokban azt variálgatom, hogy eddzés előtt hogy egyek, hogy legyen erőm, de ne vigyem túlzásba a kaját se.
-
penene
őstag
válasz
glutamin
üzenetére
És lehet ők teszik jól! Kinek mi jön be.
Én nem játszottam még klasszikus tömegelés/diétás fázist, szóval én nem tudom, mekkora kín leszedni azt a zsírt, amit egy könnyed tömegeléssel felszedtem. Csak sejtem, mennyire nehéz, ezért óvakodom tőle.
Aztán tapasztalatokkal meg lehet jót röhög rajta az ember és csinálja a diétákat...Mondjuk én gyakorlatilag folyamatosan diétázom... Közel mindig tiszta kaja... Bár ha komolyan kéne diétázni, akkor nem férne bele az a + zsír, amit a menza tesz bele a kajába, hanem akkor magam kéne csinálni a kaját, hogy még tisztább legyen.
-
glutamin
őstag
-
penene
őstag
válasz
glutamin
üzenetére
Az már egyéni döntés. Ha valaki 25-30-40% TZSvel néz ki jól (vagy hiszi azt, hogy néz ki jól
), akkor az is cél. Mindenki arra figyeljen, amire akar.
Én arra figyelek, hogy ne legyek zsíros (nem is fejlődtem, tehát nekem ezen kell változtatni), valaki más arra, hogy ne zsírosodjon annyira. Valakit meg nem érdekel, mert élvezi, hogy +20 kiló aztán -18 kiló diétában.
Amúgy meg a kiegektől is függ, hogy mi mennyi súly. Kreatinkúrával csak amiatt is jöhet fel 8-10 kiló víz, ami még nem jelent semmit...Sőt, az még jobb is az izületnek.
Az meg úgyis lemegy a kúra végén. 
-
penene
őstag
válasz
janeko
üzenetére
Mivel valszeg nagyon sok zsír is jött fel neked az alatt a 8 hónap alatt, ezért énszemély szerint nem látom értelmét még több zsírosodásnak... Persze ha az a forma, amiben most vagy, neked elég jó, és úgy érzed, hogy még tömegelnél egy 10-est, hogy majd abból diétázz, akkor érdemes lehet...
Egyébként ha a combizmod batár erős (és testépítőnek erős, ha lábaz, és alapból nincs semmi rendellenesség, mint nekem), akkor attól még hogy 90 kiló vagy, nem lesz bajod a térdednek (főleg ha arra még rápakolsz ugye 100 kilót és azzal guggolsz, arra szokik rá). - Persze tényleg az is számít, hogy mennyi feles súlyt viszel magadon, ezt te látod.
Általában azok szívnak izületileg, akik alapból hájasak, edzés nélkül, nulla izom, az is edzetlen... na akkor látod különösen veszélyes.. nekem a 60 kilóm se bírta el, mondjuk nekem más bajom is volt, de izomhiány is közbejátszott.
Számomra a zsír az felesleges haszontalan dolog, szal egyetlenegy dolog miatt viselem el, mert kell az izomnövekedéshez. Más hasznát még nem tapasztaltam (MAGAMON).

-
janeko
őstag
oké köszi, akkor marad ez

Más: sokan mondták már, szüleim, tanárok, doki.. hogy ez így nem lesz jó, diétáznom kéne
mivel január-ba 57-60 kilóról most meg vagyok 93 körül és mivel még csak 17 leszek, a térdem is bánhatja a doki szerint, ami néha szokót is fájni
nem akarok úgy járni mint pepe, azon gondolkoztam decemberig diétázok kicsit, utána újra tömegelek májusig és akkor megint diéta mert nyára szeretnék valami formát..
szerintetek is lehet, hogy nem kéne most erőltetnem a tömegelést? mert azért az a ~34 kiló alig több mint 8 hónap alatt lehet nem túl jó
-
csudri
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Humorzsák! Viccelődés helyett inkább írd meg priviben a titkot.

-
penene
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
-
penene
őstag
válasz
Zomb€€
üzenetére
Szellemes beszólás volt, nekem is tetszett, csak nem következett abból, amit írtam (ne magyarázd meg!!).
Zeg: jah, vágom, már amikor kijött az etil észteres megoldás, akkor is látszott, hogy jó dolog (és be is bizonyosodott ezek szerint, hogy nem átverés tényleg jól működik)... Mivel nekem már van egy doboz monohidrátom, így azt már letolom, aztán jöhet a modernebb transzporter.
Max. ha nagyon "veszélyes" lenne tömnöm magamba a dextrózt (ugye feltöltésnél 3x annyit), akkor gondolkodom el, hogy azt kidobom, és veszek etil észterest. Mert valszeg ez kis plussz zsírt jelent majd, meg nagyobb vércukor ingadozás, ami szintén akár zsírba torkolhat, stb. Ezt a részét egyelőre passzolom. -
P00By
nagyúr
válasz
God Vazzeg
üzenetére
-
csudri
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Vajaskenyér? Vagy azért annál HC-bb?

-
God Vazzeg
veterán
Möe
Kezd dolgozni a czucz
Érzem az erőt 
-
zeg
őstag
válasz
penene
üzenetére
Pont az a jó hogy a mai kreatinokhoz már nem kell cukorbomba meg kiszámított kúra, betolsz napi 5-10g-ot és ezzel le is van tudva a kreatinkérdés. Persze mindent jól meg lehet tudományozni, minden étkezés előttre 1g-os adagokra beosztani, de a végeredmény szempontjábol tökmindegy.
Agyatlanul lehet zabálni, max jól megfosat
-
marcus.fenix
aktív tag
Nem tudjátok hol tudnék 2*15 vagy 2*20 kiló tárcsasúlyt venni jóárasítva?
Mert a builder már ki se szállítja csak kurva drágán, meg eleve drága ahhoz képest hogy egy darab vas...
-
Majstor
senior tag
Tartásjavításra tud valaki jó gyakorlatsorozatot

-
LOTR
addikt
válasz
Kephamos
üzenetére
a csuklód sosem lesz vastagabb, csak ha jól behízol, az alkarod felső részét tudod vastagítani, de szerintem ez is genetika leginkább, van akinek pár edzés után viszonylag nagy alkarja lesz, más meg szenvedhet vele, és sajnos túledzeni is könnyű
a gumikarika a szorításod erősíti, alkar edzésére is találsz javaslatokat a body.builder.hu-n a gyakorlatok között -
kisninja
őstag
Myogenic ről mi a véleményetek ? Kb 1 hete tolom, igaz csak edzés napján veszek be. 1 nap edzés 1 nap pihi.
-
penene
őstag
válasz
bodom87
üzenetére
Nemtom, mennyit szedsz, feltöltési időszak, meg ilyenek... Egy idő után, ha sokat nyomsz folyamatosan, akkor bizony kifosod, ennyi.

A "simán hülyevagyok" kérdésre a válasz abban az esetben _igen_, ha fogalmad sincs, hogy mi az a feltöltési és fenntartási időszak, meg az ekkor használandó mennyiség.
Zeg: jah, ezt nem tudtam!
-
Kephamos
addikt
az alakromat szeretném vastagítani, mert borzasztóan vékony a csuklóm. milyen gyakorlatokat ajánlotok? Van ilyen izém.
gumikarika, amit nyomkodni kell. Abból milyen szériákat nyomassak? -
bodom87
tag
van egy állat kérdésem.
creatine ethyl ester-t nyomok 9napja és a 4dik nap óta hirtelen hasmenések jönnek rám. van mikor gyanusan a krea beszedés után egy kicsivel. okozhatja ezt a krea? esetleg van rá esély hogy megszokja a szervezetem? vagy csak simán hülye vagyok? -
penene
őstag
Én csak az alkaromon pattanásosodom picit, de épp annyira, hogy már zavar.
Én Prostart nyomok.
Ha asszondod az Isocool (nem Isopreme a neve az UNnek?) az ebből a szempontból jobb, lehet nekem megér annyit, bár ezt ki kell próbálni.Mondjuk fura, de most ránézve eléggé eltűntek, pedig a fehérjét csak vasárnap hagytam ki.
Na majd figyelem, mikor jön ki újra, lehet nem is amiatt van... hétvége Balcsin a szemét kaja és a tiszta Balaton "meggyógyított" volna??? 
Valamire tuti allergia, de lehet hogy akkor nem a fehérje, hanem valami tökmás.
-
zeg
őstag
válasz
janeko
üzenetére
Mióta tejsavófehérjét fogyasztok, jönnek a pattanások, mennyiségtől függetlenül.
Biotech, Powertrack, ON, Scitec(izolátum is) ugyanaz, egyedül az Ultimate Nutrition-féle Isocool izolátumtól tűnnek el részben. Csak épp annak kilója 7500, a Cytogen wheyprót meg 3800-ért szerzem, az én szintemen pedig elenyésző az izolátum előnye 
-
zeg
őstag
Végre szeptember, ahogy elterveztem növesztek bucifejet meg hasp*nát
Jelenlegi lepucolt súlyom 81kg, célom ~90kg minél kevesebb zsírral. Eddig sem volt jellemző rám a félrezabálás, most viszont még szigorúbbnak kell lennem ha nem akarom decemberre megdönteni a kezdeti ~108 kilós súlyom. 
-
janeko
őstag
válasz
cettlee
üzenetére
nekem elküldhetnéd, úgy is most akarok venni fehérjét, nyáron 7 kiló fehérjét benyomtam
most cyto volt, de elkezdtem pattanásosodni, az igazság az, hogy én szinte mindentől pattanásodok
és ettől is kezdet kijön, most majd scitec whey pro lesz, asszem az jó volt nem jöttek mellette 
pepe: hajrá

-
Vandit.
addikt
-
penene
őstag
válasz
janeko
üzenetére
Csak annyi, hogy lettek céljaim..
Amiket majd valszeg decemberben újravizsgálok, és lehet nem lesz az egészből semmi. 
Csöppet érzem a könyököm a tegnapi edzéstől, és holnap is edzés.
Há' majd kiváncsi vok, hogy lesz, minden esetre nyomom tovább + a kezelést is. Ha azt mondja, jó lesz, nem gáz, ha kicsit érzem, elhiszem... Rosszabb úgyse lehet. A pihentetést már próbáltam úgyis eleget. 
-
penene
őstag
válasz
marcus.fenix
üzenetére
Már egyszer elmondtam, hogy nálam a tabletták, kapszulák, porok mind pszichológiai kiegészítőként hatnak... Ha rendesen tolom a "cuccot", akkor rendesen kajálok és edzek is, és meg is van az eredménye... Ha már ellustulom a reggeli fehérjét is, akkor meg van lőve az egész napi megszokott ritmus.... stb. stb.
Szal ha másért nem, ezekért tutira kell kiegészítő. 
Egyébként elképzelhető, hogy a reggeli fehérje nélkül se múlna semmi (nekem), de akkor nem indul be rendesen az anyagcserém, nincs meg a ritmus, és szevasz... Edzés után meg elvből nem hagyom el.
Sőt, majd dec-től valszeg napközbeni turmixot is beiktatok zabpehellyel, hogy még jobb legyen a ritmus... 60 kilósan nem kell olyan eszeveszett fehérje mennyiség nekem, szal nem a fehérjén múlik. De jövő ilyenkorra már 70 kilós leszek úgyis.

-
Vandit.
addikt
Mivel nem véleményeztétek a dymatize fehérjét ezért rendeltem próbaképpen. Az ON-nál nem lehet "rosszabb."

-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Lassan ideje...
Mitádisten, elérhettem valami álomlimitet a builderes rendeléseimmel, mert kaptam tőlük egy törölközőt a vicsorgós-sapkás-súlyzós figurával (ilyen képet max szarás közben vágok...)... meg is hatódtam, és arra gondoltam, hogy talán két év múlva kimehetek vele a strandra úgy, hogy ne röhögjenek ki

-
God Vazzeg
veterán
válasz
marcus.fenix
üzenetére
Ahham, akkor te már kapisgálsz valamit

-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
De fikázom
Amúgy rengeteg Scitec-es doboz figyel üresen a polcomon... (legalábbis számomra rengeteg) szóval én már letettem az aprót, és rájöttem, hogy nekem az a jó ha edzek, oszt pont. Ha eszek mellette akkor hízok, ha nem akkor fogyok, ilyen egyszerű. Tápkiegekkel nem foglalkozom (fehérje kivételével), míg el nem érek egy szintet, ahonnan szerintem érdemes. Mert ezt a mostanit napi két szál hurkával is lehet még növelni, nem kell ide rosszseggtömeg...
Csak a reklámokat olvasgatom néha... és némelyik elég mulatós...

-
God Vazzeg
veterán
válasz
marcus.fenix
üzenetére
Nekem tök mindegy ki mit terjeszt, egy idő után megtanulsz elsiklani ezek fölött, és csak a lényeget látod majd. A Scitec is forgalmaz jó cuccokat, meg a többi is, nincs ezzel gond. Ha úgy érzed valami nem felel meg neked, lehet hogy csak nem neked készült
Másnak majd jó lesz. Te csak keresd meg a neked megfelelőt, és ne fikázd a másikat, ezzel is több vagy 
-
LOTR
addikt
válasz
realist
üzenetére
BÁ azt szerette volna mondani, hogy ha az étrendedet nem változtatod meg (vagy inkább életmódot), akkor extrém mennyiségű mozgás kell ahhoz, hogy pozitív változás történjen, de feltételezem dolgozol és pihenni, esetleg talán szórakozni/élni is szeretnél mindezek mellett, így nem jut se időd se energiád annyit edzeni, pláne, hogy írod heti 2 edzés -ez nem extrém, sőt ez még a kevéstől is kevesebb, arra jó, hogy mozogj kicsit, semmi másra
tehát étrendeden kellene változtatnisajnos ilyen étrendkiegészítő amit te keresel nem létezik, ha létezne, akkor mindenki úgy nézne ki ahogy szeretne, de ezt csak kemény, hosszas munkával lehet elérni
szerintem nagyon drága az a bérlet 750ft/alkalom - sok helyen akár bérlet nélkül napijeggyel is lehet ilyet találni
ajánlom az első hsz-ban található gyúrásgyikot, ott van sok jó dolog leírva, és vannak linkek is, body.builder-re is, ahol edzőtermeket is találsz
-
realist
őstag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
ok, akkor majd lesz némi diéta is (pl. reggel + este puffasztott rízs/búza)
egy 20 alkalmas bérlet (90 napig érvényes) épkézláb helyen (duna p.) elfogadható árnak számít 15.000 jó magyar forintért?
tudtok ajánlani valami olyan kiegészítőt ami nem drága és mégis lesz valami látszat tőle (heti két edzés mellett)?
-
4EvErfIt
csendes tag
válasz
marcus.fenix
üzenetére
Az is érdekes jelenség hogy a Cytogen Whey Pro-rol sehol nincs egy részletes leirás hogy pontosan miből mit tartalmaz
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de ezt megírtam anno privibe is mikor végeztem

Amúgy, ha nem töltöd akkor is betöltődsz csak több idő. 10 napig meg felesleges tölteni. 5 nap bőven elég pláne etilnél.