Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Snapdragon 8 Gen 5-tel jön a Realme Neo8
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kezdetben hangos volt az első kerékszett, aztán bekopott, a második kezdetektől csendes.

Ezeket 1,5 éves DOT-os gyári szerelt szettekként vettem, 1-től 2 szezont futottak - német flottakezelőktől hozzák őket - igyekeztem hátsó tengelyen futott párokat válogatni, még a szezon előtt.
-
Indy
tag
Sziasztok, tapasztalatokra lennék kíváncsi, melyik az a téli abroncs, ami a legjobb teljesítményt nyújtja száraz, hideg időben? Latyak, hó, eső, jég, teljességgel másodlagos, az autó nem jár kint ilyen időben. Nyári gumit ne javasoljatok, nem jó télen, tapasztalat. Sportosan vezetek.
-
ftc
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
Mondjuk hangra panaszkodtál
Amire én különösen háklis vagyok, bár nem én vezetem...Létezik olyan teszt ami több év után nézi meg a gumit? Rendes használat, tárolás s újrahasználat? ilyen teszt szerintem többet mond mint amiket látunk manapság. esetleg valahol szimulálnak(hő kamra) öregedést teszt közben?
-
szkrtms
csendes tag
Sziasztok!
Lehet itt jobb csoportba leszek
Az alábbi (7x15-ös) felnit vettem az autóval, gondolkodtam hogy eladom de mivel nincs rá komolyabb érdeklődés a felújítás mellett döntöttem. Ahogy a képeken látszik kicsit lakkhibásak, plusz a centírozás sem sikerült a legszebb módon, ezt szeretném kijavíttatni. Érdemes ezzel foglalkozni, mennyibe kerülhet kb 1 szett felújítása?
-
deny330
senior tag
GY Ultragrip Performance 3 lett nekem tavaly G astra alá (125le) 195/55 R16 méretben. Nagyon elégedett voltam vele, volt olyan decemberben, hogy konkrétan a céges busz nem tudott kiállni a buszmegállóból. Az utak nem voltak takarítva, szakadt a hó, meg volt vagy -3-4 fok és hajnal 5 óra. Nem mondom hogy nem volt ahol nem csúszott meg, de én inkább élveztem, mint sem féltem.
Ahol takarítatlan volt az út kb 60nal el tudtam döcögni. Érdekes volt, hogy mennyi autóst kellett kielőzzek akik 40-nel mentek, vagy épp elakadtak egy emelkedőn. Vízi teljesítménnyel, száraz tapadással sem volt bajom. Szárazon egyedül annyi volt a baj, hogy 9-10 fok és felette azért érződött nagyobb kanyarsebességnél, hogy kenődik a gumi. -
Depiboy
tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Ha nem látszanak a szálak akkor pöttyölj alá egy kis ragasztót és mehetsz simán vele.
-
kisgyerek85
senior tag
Van félnivalóm? Nem mély, elhúztam a gumit nem látok alatta szálat.
-
-
A Sottozero 3 nekem nagyon bevált, az elmúlt 5 télen ilyent használtam, a 2. garnitúránál tartok. (Itt írtam róla: [link] )
Összefoglalva nagyon kezes, jót lehet vele csapatni, nem repedezik. Havon alig próbáltam.
Azt nem jelenthetem ki, hogy ez lenne a legjobb, mivel már régen próbáltam másikat. De egyértelműen élvezetes gumi.
-
tasiadam
veterán
Kaphato itthon az icept rs2 optimo telikent. Gondolom meg vallalhato. Arban a laufeen i fithez van, mintsem az rs3-hoz
-
deny330
senior tag
Eljutottam oda a 6 éves Toyo Proxes TR1 gumikkal, hogy mintamélység ide vagy oda, de elfogom dobni ahogy lekerül a nyári szett. Konkrétan 50-ről kigyorsítva fordulaton, vizes úton úgy kapart egyik nap egy előzés közben, mintha 300 ló lett volna alattam. Fehér aszfalt + víz kombináció a legjobb, kicsit nagyobb gázzal úgy mentem ki a kanyarból mint aki szándékosan az árkot akarja megnézni közelebbről.
Tudom, már csak jövőre lesz aktuális a nyári gumi, így ezzel kapcsolatban nem is kérdeznék, mert felesleges, ki tudja jövőre mi változik a keverékeket illetően.
Viszont, ami kérdéses: 215/40 R17 jelenlegi gumi méret ami van a kocsin. Komfort és egyéb szempontból nem járnék jobban 205/45 R17-tel jövőre? Nagyon kacérkodom a gondolattal. A váltóméret legalitása a dolognak hagyján (bár ha azt veszem, hogy 205/50 r16 a gyári, akkor igazából ez jobb, mint a jelenlegi, hiába van a 2.0 turbó nagytesón gyárilag 215/40), a JR felnik mivolta miatt úgyse viszem műszakira ezzel a kocsit. Viszont a nagyobb bibi az, hogy 8j széles a felnim, amire a 205/45 nem tudom mennyire lenne egészséges választás, pláne ha pont a ballonosság/komfortosság lenne egy picit szempont, ez a méret meg ahogy néztem már azért igen-igen "streccs". -
-
válasz
focvis
üzenetére
Ezért tanult direkt manuálissal, tehát el fogja tudni vezetni, de példa jó mert nem igen piál a kicsi fiú (fél kézzel összecsomagol ha akar). És a váltás sem lesz olyan gyors, Ő meg már menni akar szerencsére, így a manuális t-crossal is rójuk az utat egyenlőre együtt. De marad a nemi elosztás, fiam vezetne, lányom meg ha nagyon kell szerintem csak akkor fog (mint anyuka, de így remélem férj/apa taxin kivül lesz fiú/öcsi taxi is...).
-
-
herrká
senior tag
válasz
tasiadam
üzenetére
Köszönöm. Ez feltűnt nekem is. De gondoltam nem kinlodtak a megfelelő gumifoto feltöltésével.
Egyébként tegnap 11 órakor rendeltem meg a Kleber Krisalpot. 12-kor visszaigazoltak. Fél óra múlva előkészítették. Másfél óra múlva irt a GLS, hogy megbízást megkapták. Ma 8 órakor érkeztek a gumik... Ilyen még nem volt. DOT 2625. Ölöm és bódottá! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tom1939
üzenetére
Túlfélted őket, vmi csúszóra kopott kuplungos manuális váltós nagy batár kell, ha azt megtanulja kezelni akkor kb bármit elvezet utána.
Anno a G Astra-n Barum Polaris 3 volt, az nagyon korrekt téli gumi volt.

Nexen-el kb pariban van, kicsit alatta. Nehéz megítélni, mert nem vezettem egymás után a kettőt. Falken sem jobb érdemben, ár alapján döntenék.
-
Sajna az automata is kellne (és tudod a száraz dsg-s rettegésem, főleg ha feleségem + 2 20 éves friss jogsis használja).
A Barum nagyon régen jó volt a közép kategóriában, volt is még b corsámon téliben alig 25 éve
Mondjuk mostanában elég rosszakat hallok róla, most egy kicsit jobbak megint? Ha nexen 4 évszakos 1. generáció szintjét megüti már örülök... -
Zinho
aktív tag
Sziasztok!
Azt hiszem nekem is racionális lenne 4S-re váltani; kb évi 12e km,vegyes, télen kevés hó (BP környékén vagyok, télen kirándulni járok, síelés sincs), és a külön telihez felnit is vennem kene tpms-sel :S... Szóval prio inkabb a nyári teljesítmény, száraz/nedves fekút.
Szóval Pirelli SF3-at és az új Michelin Cc3 sportot néztem. Jól látom, hogy eget verő különbség nem kéne, hogy legyen a két gumi között? Pirelli talán kevésbé tartós, de komfortosabbnak mondják, van már vele téli tapasztalat, ami nem rossz. Michelin tartósabb, zajosabb, de nyáron talán még a Pirellinel is jobb? (Sajna egy új Michelin PS4 az áldozata a racionalitasnak :D ) -
balika21
tag
Én nagyobb futással használok goodyear vector 4s, 2 év alatt lejártam, de elégedett vagyok, hogy ennyit bír, és nem kellett csesződnöm a gumi cserélgetéssel. Volt korábban olyan tapasztalatom, hogy a 2 éves jó minőségű gumit kivágta egy padka, és 1 db-ot nem tudtam már venni, így 2 újat kellett. De nyilván ez az én véleményem.
-
185/60/16 méretben én csak ezeket a 4 évszakosakat látom, vállalható ezek közül bármelyik (én Falken, Maxxis aztán meg felejtős sorrendet gondolnék)?
ChengShin ACP1
Maxxis 185/60R16 86V PREMITRA AP3 ALL
Barum QUARTARIS 5 [86] H M+S
Falken AS 210 ALL SEA
Ok hogy T-cross lehet megy a levesbe (fiamnak megvan a jogsi, nagynak érzi a T-crosst is városban és erősen preferálna automatát, jazz crosstarnak viszont ilyen vacak gumimérete van, ez is egy érv a mi legyen esetleg témában). -
-
tboldi
nagyúr
Qru! Képzeld, nálunk nem búg a Quatrac, hanem visít a ~30 km/h-val bevett körforgalomban!

Jó, a visítás túlzás, de jól hallhatóan meg-megnyikkan. 0423-as DOT, 2024. április óta van az autón és futott kb. 8000 km-t.
-
Qru
MODERÁTOR
Határ eset ekkora futásnál. Sőt inkább necces, kb 3 év alatt lejárnád akkor... Mondjuk tuti nem öregedne el legalább. Esetleg egy jó kopásállóságú 4S-t be lehetne próbálni. Pl Conti ASC2-t.
De ha fixen megvan a 25k/év akkor néznék vmi túraabroncsot. Nyárra Michelin Primacy 5 télre meg egy Dunlop Wintersport 5 kombó elég jó lenne. Esetleg Goodyear Asy. 6 és télre GY EGP3.
-
ftc
nagyúr
225/45/R17-re keresek gumikat.
Téli - Hankook volt 3 évet bírt azt csúszkált a vizen
Nyári - Michelin Pilot sport 5 -volt 3 évesen berepedve max 4,5mm-el s kegyetlen hagja van.Kérdés meg e érné 4 évszakos évi kb 25 000km futással. Max 4-5000km autópályával.
P208-on van 4 évszakosm Kleber azzal meg vagyok elégedve, de az csak munkába járó..KB 240km/hét...oda szuper, de családi autónál nehéz megmondani amikor azzal többet megyek.
-
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én ezt a tesztelőt szerettem, de pl nekem a való élet zajban pont a fordítottját hozta a Vector 3 és az ASC2 között (GY hangosabb volt mint a Conti). És aztán lehet hogy pont mindenkinek igaza van mert más méretben (18) volt ez a tapasztalatom.
-
Qru
MODERÁTOR
Közép szint: Nexen NBlue 4S Gen2, Apollo Alnac 4G All Season, Kléber Quadraxer 3, Dunlop All Season 2.
Felső: Pirelli SF3, Goodyear Vector 4S Gen3, Continental AllSeasonContact 2, Michelin CrossClimate 2.
Ha nem koppon mész folyamat akkor elég egy felsőházi 4S. Pirelli az elég jó szárazon és vizen is, én azt venném.
-
rob210
nagyúr
válasz
Dare2Live
üzenetére
Pedig én személy szerint elég sok autót vezetek ugye.
A westlake például egy kifejezetten jó alsó polcos noname gumi. Ha nem egy 300le autóra kell akkor tud mindent.
A nagy teljesítményű autókra meg épeszű ember úgy is megveszi a prémiumot.
A baj olyankor van amikor meglátom a ling longot egy pl. 3as laguna gt-n. Ami 220le és irdatlan nyomaték.
-
Biqci
aktív tag
Urak!
Honda 10gen Civicre tudnátok ajánlani 4 évszakosat? 235/45x17 a méret. Prémiumban és esetleg ár-érték arányban, nyárra hangsúlyozott abroncs érdekelne, mindkét kategóriában 2-3 típus.
Érdemes erre egyáltalán 4 évszakos? 1,5 turbo, 180Le, eddig évente olyan 25k km volt a futása, de költözésês munkahely váltás miatt ez feleződni fog. -
tboldi
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ezért linkeltem a szövegest is.

-
-
Dare2Live
félisten
válasz
rob210
üzenetére
Én összességében idén se látom, hogy a "nonamek" meglepnék a mezőnyt. Max meglepően rosszak, balesetveszélyesek.
Ellenben a kategória egyik hanem legnépszerübb prémium gumija a CC3 kimaradt ebből az összefoglaló nagytesztből. Ahogy a Nexen 4S Gen2, Hankook, Vredestein.... is.
-
Emunem
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
nem azt mondtam, de olcsóbb lenne, meg észszerűbb hosszú távon.

Ha nem feláras, akkor meg külön öröm. Gratulálok, sok km-t hozzá.
-
tboldi
nagyúr
Nem emlékszem, hogy lett volna linkelve.
-
válasz
langerius
üzenetére
Kérlek fáradj már át a Toyota/Lexus topicba és meséld el milyen az autó ha te használod (feleségnek próbáltam nyomni, de nekem is tetszik). De jöhet privátban is
Ha nem te használod akkor tárgytalan nyilván.Témában én a conti 4 évszakossal (ASC2) nagyon elégedett vagyok mindkét autón az van (t-cross 205/60/16 és rav4 225/60/18).
-
langerius
csendes tag
Sziasztok,
Téligumit keresnék Lexus LBX-re. Az autó 4 hónapos, gyárilag Yokohama Advannal van ellátva 225/55 R18 méretben.
Itt Klebert ajánlotok, meg Hankookot, esetleg Vredesteint a középkategóriában, felsőben meg Conti, Michelin, Goodyear, Dunlop, vagy Bridgestone. Dunlopot láttam, hogy többször, de sajnos ebben a méretben nincs.
A kérdés, hogy „elég” a középkategória, vagy fektessek be egy prémiumba ha az anyagiak megengedik, de a Klebert 48-ért láttam, a prémiumok meg majdnem a duplája.
Gondolkodtam négy évszakoson, a céges Rangereken Falken van négy évszakos, az Opel Combón meg Conti négy évszakos, én nem vettem észre akkora különbségeket, (pedig a Rangerrel megyünk havi 5.000 km-ert) , és a baráti körben is egyre többet ajánlják őket mert sokat nem megyünk az LBX-el, évi 13-15 ezer km, agglomerációból munkába járni, napi 50 km átlagban, meg néha a csavargás, mindezt betonozott utakon.
Viszont a gumis ismerősöm nem tanácsolta a négy évszakos, saját tapasztalatból, neki a Michelin négy évszakos nem jött be.
Gondolkodtam azon, ha a nyári Yokohama, akkor legyen a téli is, de az meg nem szerepel annyira jól, elmarad a hasonló középkategóriás társaitól.
Vagy túlreagálom a dolgot, durrantsak fel egy Kleber középkategóriásat, azt felejtsem el az egészet? Most jó áron van, 47-48 körül van a gumi.hu-n.
Négy évszakosból a Goodyeart venném ha venném.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Még ahhoz képest is több mint fele áron, akkor lehet lecsapok rá
-
-
bandi0000
nagyúr
Akkor gyártották 22-be, nemtudom mennyit használták, de gondolom nemsokat ha 7.5mm-res
grizlisandor: Fele árban adja, de ugye sztem már nem kapható ez újonnan
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bandi0000
üzenetére
Mármint akkor gyártották de nem használták vagy '22 óta használják? Ha előbbi akkor simán (ősszel raktam fel egy 22 14-ik hetében gyártott gumit), mert 5 évig újnak számít egy gumi ha nincs használva és szakszerűen volt tárolva.
Ha viszont az utóbbi akkor nem, az már öreg, hiába a jó profil max 1-2 év és beton kemény lesz.
-
válasz
f4lcon
üzenetére
Egy évem van kitalálni, hogy mi legyen...
Előző autómhoz komplett nyári és téli kerékgarnitúra volt, elég sok alkalommal magamnak cseréltem otthon az udvarban.
Viszont az is igaz, hogy az átgumizás se egy ökör ára, ráadásul egy jó gumis pont egy sarokra van tőlünk
Meglátom, hogy mi lesz (a 19-es felnik árát nézve lehet, hogy neked lesz igazad
). -
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
3422 DOT számú Micheling Primacy 3 gumit tudnék venni viszonylag jó áron, szerintetek ha nincs baja, akkor megéri megvenni? Passatra nyári, 7.5 mm profilmélységű
Hány év után szokták cserélni ha még jó a profilja?
-
válasz
Emunem
üzenetére
Nem akarnak rámsózni semmit, ez a típusváltozat gyárilag 19 colos felnivel és gumival jön ki. Ez van rajta, ez nem feláras, 18-ast meg nem akarnak rá adni...
Ha eladom a használtpiacon a 19-es felnit, meg a 19-es nyári+téligumit akkor kapok annyit értük, hogy tudok venni egy új garnitúra gyári 18-as felnit plusz egy márkás 18-as téli/nyári gumit?
Nem hiszem
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
food for thought: mi lenne, ha télen/nyáron egyszerűen átgumiznád?
4-5 év alatt lerugod a gumit, annak nem lesz jobb, vagy rosszabb 4-5 oda-vissza csere.
felnit megveszed, fél milla, és közben spórolsz 100 ezret a szerelésen? -
Emunem
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Baromság, ismerem a típust, 17 a minimum rá. Csak rád akarták sózni. Add el a 19-est, és vegyél helyette egy 18-t.
-
rob210
nagyúr
No akkor most én is felteszem a kérdést.
4évszak, felmerült, hogy ugyan az apollo bevált, de kipróbálok valami mást.
A 3 közül?
Apollo (maradok)
Kumho
Kleber
Árban 1-2 ezer az eltérés, a kleber mindenkinek tetszik, aki használja, a kumhot a gumis ajánlotta, az apollot eddig én használtam és bevált.
Érdemes kisérletezni, vagy hagyjam a feancba?
😂 -
herrká
senior tag
225/60 R18-as méretben keresek téli gumit. Kaptam már itt ajánlást, de még vacillalok. Valami olcsó, jó ár/érték arányu lenne jó. Ajanljatok minimum a Klebert, itt a fórumon. Nézegetem még mellette a Nexen, Sebring, Matador, Taurus és Barum gumikat is. Ebben a sorban is inkább a Kleber az ajánlott? Köszönöm
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem peres, ballonos nem lesz nagy gond. Inkabb csak a dragasaga miatt mennek ra a 18-asra.
Mondjuk en 4 ebszakost vennek ra amugy is szoval ne hallgass ram.

-
Ez a hátsó kerék, itt kisebb a fék, de 80%-ra mondom, hogy az elsőre is felment volna az egy mérettel kisebb felni.
De nyilván nem állok le vitatkozni egy márkakereskedővel, aki elvileg ismeri a márkát, gyakorlatilag pedig pont ilyen az általa használt céges autó.
Nem akartak/tudtak adni 18-as felnit, de ahogy a tesztvezetés közben éreztem, nem is kell, elég jól ment az autó ezeken a felniken. Közvetlen összehasonlításom persze nincs, hogy teljesen azonos konfigurációban, de 18-as felnin mi lett volna a tapasztalat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Okos Otthon / Smart Home
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen alaplapot vegyek?
- LEGO klub
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Motoros topic
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Amire én különösen háklis vagyok, bár nem én vezetem...

Ahol takarítatlan volt az út kb 60nal el tudtam döcögni. Érdekes volt, hogy mennyi autóst kellett kielőzzek akik 40-nel mentek, vagy épp elakadtak egy emelkedőn. Vízi teljesítménnyel, száraz tapadással sem volt bajom. Szárazon egyedül annyi volt a baj, hogy 9-10 fok és felette azért érződött nagyobb kanyarsebességnél, hogy kenődik a gumi.
úgy meglepődtem ezen, hogy gyorsan felraktam a pótkereket, de annak meg olyan mély profilmélysége van, meg más a mintha is, hogy kanyarokban óvatosan kellett közlekednem.