Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thefreeman
aktív tag
Általában azért 15ezer alatt van az éves futásom de azért én is gondolkodom még rajta. Elvileg az 3 téli és 3 nyári szezont pont kihuznék a pirellivel is az már azt mondom oké. Az első opció még mindig az másodiknak most inkább a Michelin CC3 jött képbe. Az ASC2 most csak drágábban beszerezhető.
-
-
apple87
senior tag
Sziasztok!
2018 Tiguanra szeretnék téli gumit .
Ár érték arányba tudnátok ajánlani 235/55 R18 Havi szinten 1000km kevesebb város inkább 90-120 tempo... -
rbalint88
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Kumho wp52+ 56k/db, Vredestein wintrac pro+ 59k/db, top-top 70-80k/db.
En most a cegesekre Vredesteint rendeltem, tesztekben top kategoriaban vagy kornyeken szokott lenni, arban viszont boven lejjebb van.
Kivancsisagbol raneztem a negyevszakosokra, Vredestein Quatrac pro+ 52k/db, Pirelli SF3 61k/db. Ha nem teruleti kepviselo uzemben fogja hasznalni, lehet elgondolkoznek a negyevszakoson es dobalnam 3 evente.
-
ncc1701
veterán
Téli gumit keresek, 2025-os yaris crossra. A mérete 215/50r18. Jólesne egy ár/érték jelölt, meg egy kb legjobb. Aztán majd a gyerek eldönti, h melyiket szereti.

Itthon lenne használva, úgyhogy inkább a hideg, nedves úton levő tapadás számítana. Még egy dolog, mindenképp peremvédős kellene. -
rob210
nagyúr
Sailun Atrezzo 4Seasons 185/65 R15 92H XL
Ezt szeretné egy ismerős felrakni a cliójára.
Látta, hogy nekem a nyári sailun ezen felbuzdulva, játszott el a gondolattal.
Ismeri valaki a sailun 4évszakosait?
(Nekem nyáriban bevált) -
t1
veterán
válasz
ParmaBoy
üzenetére
Több okból is bevállaltam.
Kollegámnak 2 kocsin is ( E61 520D illete Veloster ) is van igaz nem ez a típus hanem a régebbi Green Max AS és abszolúlt meg van elégedve.
A másik ok [link] itt ez elég jól szerepelt ( tudom itt Sport Master a neve de 1:1ben ugyanaz a gumi [link]
A harmadik, hogy nem fut sokat a kocsi évi 8000km-körül napi 2x8km főúton és úgy gondoltam árérték arányban ez jó lehet. Illetve a másik kocsinkon téli - nyári szett van.
Írok majd róla jót rosszat van tapasztalat már bőven . ( Nexen 4S , Conti ASC, Barum Quartaris 5) -
BlackV
őstag
Ódejó.

-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ez most egy ragebait akar lenni nekem, hogy leírjam, hogy én még a CC2-t sem szeretem feltétel nélkül a hasonló kvalitású autómon?

Csak poénos próbálok lenni, nyugi.

Akinek nem inge... De én azért is felveszem.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Persze, hogy szereti, mert.. és itt jön a szokásos duma: a Michelin gyártja és bagóért volt, na meg az egó, mert én tudom, ti meg hülyék vagytok. Simán elhiszem, hogy visszafogott stílusban ritkán ér a határra, de ezek a negyedvonalas sz@rok adott esetben életveszélyessé válhatnak.

-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Csak akkor derül ki mire képes a gumi amikor gáz van.
Egy átlagos autósnak 10 évente hány valós vészfékezése / vészmanővere lehet? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Egyiksejo777
üzenetére
A Q3 az jó.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Egyiksejo777
üzenetére
Most délután kicsit meghajtottam. Elvileg a száraz úton való viselkedése nem az igazi. Bedobtam néhány kanyarba, de stabil volt végig. Az asszony max fele ennyivel veszi be ezeket a kanyarokat, szóval egyelőre tőlem jár neki az “ajánlott” plecsni.
btw. Quadraxer 3-ról van szó. -
AMD Power
titán
Elhoztam a kocsit az új gumikkal. Már most érezhetően jobb mint az előző. Bár az már durván el volt öregedve.
-
KrAt
veterán
Köszi mindenkinek, most is Pirelli van (ugyanez, csak a ~7 éves elődje), akkor marad ugyanaz
Meg is rendeltem az SF3-at. 
-
MM
őstag
válasz
thefreeman
üzenetére
Nálunk GY Vector 4s Gen3 SUV van fent (215/60 R17) 2,5 éve, 40e+ km-t ment eddig, még mindig hibátlan, bátran ajánlom.
-
tboldi
nagyúr
Tőlem egy szavazat a Conti AllSeasonContact 2-re!
Van itthon Vredestein Quatrac is, de én kezdek kiszeretni belőle. Egy 30-cal abszolvált, viszonylag nagy ívű körforgalomban is hajlamos megnyikkanni, pedig nem mondható öregnek (2,5 éve gyártották, 1,5 éve van az autón), és többnyire garázsban áll, UV-t sem kap olyan sokat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Egyiksejo777
üzenetére
Igen, nekem is az van 205/55R16-ban és a többieknek is jó a tapasztalata vele általánosságban.
-
Egyiksejo777
lelkes újonc
Vredestein Quatrac 215/55 R16 97V jó választás lehet?
47k darabja -
den89
tag
válasz
thefreeman
üzenetére
Ha jól látom évi 15k km-t mész. Ha ki szeretnéd húzni legalább 3 évig, akkor én arra mennék rá, hogy azért, amit papíron jósolnak a guminak, legyen legalább 45-50 k km. Értem, hogy valószínűleg alábecsülik, de gondolom nem véletlen emelik ki minden tesztben, hogy igaz, hogy kb a legjobb 4 évszakos a Pirelli, de hamarabb kopik. Összefoglalóból egy teszt: [link] Ha lent megnézed, Pirelli futófelülete: 6,8 mm, szemben mondjuk Conti és GY: 7,8 mm. Azért az nem kevés. 3. évre az a 6,8 mm évi 15 k km-rel szerintem már esélyes, hogy csereérett lesz, főleg ha mondjuk 2,5-3. év környékén még egy télnek indulnál neki. GY GEN3 nálunk pöpec még 3 év után is (igaz nagyon kevés futás/évvel), de a Conti ASC2-vel sem hinném, hogy mellélősz.
U.i: kevés futásra én is most Pirellit venném.
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
205/55R16 méretben (Verso) asszonynak, évi kb 5e km-re, dinamikus vezetéssel, általában helyi járat, max 50km, milyen 4 évszakosat ajánlotok?

Árban nem vagyok érzékeny, prémium nem szükséges, csak jó, stabil legyen, hosszútávon számolnék vele.Köszi, Attila
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
thefreeman
üzenetére
Nem olyan vészesen gyorsan kopik az. A tesztekben egy erősen (alá) becsült érték van. Átlagos normál használat mellett többet elfut az tuti.
-
thefreeman
aktív tag
Hajlok a Pirelli SF3 felé mivel a Conti már nem kapható ott ahol jó áron volt ebben a méretben. Tényleg annyira durván kopik a Pirelli? Azért 3 évet jó lenne ha legalább kibírna. Mondjuk a Mazda nem egy nyomatékbajnok és nem is nehéz.
A Goodyear Vector 4Season Gen-3 ami még jónak tűnik. -
ncc1701
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Idén eltettem anya goodyear nyárijait, asszem 4 évesek, jövőre még mennek egy kört, de aztán kuka, indulnak a hajszálrepedések, pedig a profil teljesen jó még. Lehet bennük max 30ekm.
És még vigyázva is van, mert gumiápolózóm, télen melegben van, full letakarítva. Most már utólag nem sajnálom annyira, h idén kapott egy olyan szöget, ami miatt javíthatatlan lett az egyik, így venni kellett 2 vadi új gumit ré, úgyhogy majd csak kettőt kell kukázni.
Érdekes így "védeni" a környezetet. -
vzsryl
nagyúr
-
BossBoss
őstag
Sziasztok!
Téli gumit keresek. 205/60/R16 BMW 3 F31. Évi 15-20 ezret megyünk kb.
2 típust néztem ki:
Dunop winter
Kumho WinterCraft WP52+Autobild 2025 teszt szerint Dunlop 2., Komho meglepetésre jól szerepelt, így 3.
Kumho 30 ezer körül mozog, Dunlop 40. Be lehet vállalni a Kumho-t? Alapvetően Dunlopot venném. A most cserélt téli is az volt és szerettem(Wintersport 5). De ár/értékben lehet jó a Kumho.
Plussz ígértem anno, hogy beszámolok a Nokian Powerproof 1-ről. (225/50/R17). Ugye tavasszal került fel. Kb 7000 km mentem vele nyáron. Hibátlanul viselkedett minden körülmények között. Csendes, vizen, szárazon, jóltapad, lehet vele dinamikusan kanyarodni.
Anyaghasználat is rendben, nem reped , nem deformálódik. Részemről ajánlott.
-
svedmalac
tag
Persze, nem is full kaucsukra gondoltam, csak mint kb. 10 éve ami volt, hogy vegyesen, felesbe, nem tudom milyen arányban jelen volt.
Gondolom valamennyi most is van benne, lehet olyan mint a benzin, amiben a "kaucsuk" 10%
Esetleg van erről valami infó, hogy a gyártók most hol járnak ebben pl.? -
Ferike81
senior tag
Erre valaki esetleg?
-
vzsryl
nagyúr
Felkerültek asszony Jettájára is az új gumik. Végül KLEBER Quadraxer 3-asra esett a választás. 4424-es DOT, nem annyira gáz. Made in Serbia.
Ez korrekt áron volt, 4S tesztre nem túl nagy kiadás. Ha bejön, akkor legközelebb is ilyet kap.
Én maradok a téli-nyári váltásnál, de sokkal többet megyek, és sokkal gyorsabban. -
den89
tag
Úgy néz ki, mégis veszek alufelnit a téli gumihoz. Gyári méretek: 17" (5x114.3, 7Jx17, ET43, 66,1). Voltam a gumisnál, azt mondta nincs külön TPMS szenzor, ABS-ből olvassa ki, vagy mifene (hál isten, megúszok 4x15eFt-ot). Valószínűleg ez lesz: Dezent TZ CB66,1 5/114,3 17X7 ET40 Elég jó áron van ezen az oldalon, legtöbb helyen 50+ eFt/db áron találtam. Egyedül az ET szám kevesebb kicsit. Papíron 35 és 43 között lehet. Gumis azt mondta ez a 3 mm bőven belefér, és inkább kevesebb legyen, mint több. Szerintetek is rendben van ez a felni a kocsimra? Vajon a gyári csavarok jók hozzá? Azt elfelejtettem megkérdezni a gumist. Köszi a segítséget.

-
svedmalac
tag
Szerinted nem elképzelhető, hogy indonéz származása miatt esetleg még van benne kaucsuk? (meleg éghajlat, olcsó munkaerő, tradíciók, stb.)
Mert akkor még az is vállalható lenne, ha gyengébb valamivel a teljesítmény, de legalább nem porlad szét 3-5 évesen.
Ha valamiben egyáltalán még előfordulhat kaucsuk, az épp az ilyen vidékekről lenne reális.
Ez már több oldal hozzászólás előtt felmerült bennem, de Indonézia említése miatt most feldobom a gumilabdát
(Már írtam többször, de a kacsámon a 20 év feletti Firestone F560 köszöni, jól van)
-
Ukeve
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Rendeltem én is innen egy szett SF3-mat, még október elején. Előre kifizettem, aztán jött az email, hogy november közepére tudják csak teljesíteni a rendelést, mert még le kell gyártani a gumikat. Tegnap hozta a GLS, friss DOT számmal.
-
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Vagy rosszul értelmezted a dot számot, az első a hónapot jelöli nem az évet
pótkeréknél ami tényleg nem lát napot se semmit a helyén elképzelhető, de 37k km alatt azért éri hideg meleg a gumit.
-
czanga
őstag
válasz
ncc1701
üzenetére
Én a kerékcseréimet 1 emelővel szoktam megoldani, és mivel a Subaru egy évben nagyon max 6000 km-t tesz meg alattam hobby autóként, ezért én mindig az aktuális cserekor felírom, feljegyzem, hogy melyik hengelyen melyik pár volt, és úgy cserélem őket.
ON, mindenkinek címezve:
Habár a műszakin gond lehet belőle (ma már mivel nem... lassan már nevetséges ami megy), de a gyári ajánlású gumimérettől eltérni mennyire futómű killer?
Érdekelne, mert:
- 205/50 R16 a gyári méret a GT Turbón.
Sajnos ebben a méretben alig van értelmes nyári gumi, mert ritka méret. Amennyiben pedig van, akkor sokkal drágább.
- 205/55 R16 a téli szettem, mert más mikor vettem nem volt, ez is használtan lett lőve. Igen, megnéztem mit veszek annak a Hankook szettnek szerencsére nincs baja egyelőre.
Ugye ez 50 vs 55% magasságbeli difi, tehát 5% eltérés ami sok mindenbe beleszólhat.
Futóművet után lehet állítani, és nagyon sokan mennek ezzel a setuppal. Ami biztosan zavarna az a látványosan feleslegesen húsosabb gumi, de ez más részlet.Mit gondoltok?
-
AMD Power
titán
válasz
Egyiksejo777
üzenetére
Enyém ugyan ilyen...
-
válasz
Egyiksejo777
üzenetére
nálunk én is elég vagyok a helyben kormány tekeréshez... de hát 4,7-4,8 méteres autóval 4 méter széles utcáról beállni máshogy nem lehet
-
No.01
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Akkor meg letezett az igazi kaucsuk. Miota csak a szintetikus van azota indult hanyatlasnak az egesz gumiipar (legalabbis elettartamban biztosan)
AMD Power:
En siman megertem a csalodottsagot, de az a GT az meg ilyen se lenne. En maradnek a Nexen vonalon. Ar/ertek aranyban meg mindig kiemelkedo. -
AMD Power
titán
Hát nem. Egy autó kereskedő ismerősöm , ezt a gumit ajánlotta: GT-Radial Climateactive
-
Motion_Blur
félisten
Nagybátyámnak van egy 23 éves Seat Cordobája, 37e km futással.
Esőt, havat nem látott, nagyon napot se
Gyári szerelésű, talán Firestone nyári gumik vannak az autón.
Ha a saját szememmel nem látom, nem hittem volna el hogy a gumik a mai napig teljesen újszerűek, puhák és repedésektől mentesek. Mindenféle ápolgatás nélkül. -
No.01
addikt
5 ev... nem olyan reg volt aki kevesebb ido alatt jutott el ennel durvabb szintre.
(nyilvan ez teged nem vigasztal) -
AMD Power
titán
Januárban 5 éves Nexen 4 Blue 4S...35e km van benne.
-
MM
őstag
-
qltsar
veterán
Sziasztok,
Egy Chevy Cruze 2013 1.6 SW-hez keresek optimális Tier 2 - középkategóriás 4 évszakos gumit (205/60/R16).
Ahány teszt, annyiféle eredmény, de így is a következő listát állítottam fel azok alapján amiket itt, és más oldalakon olvastam, prioritási sorrendben.
1. Kleber Quadraxer 3 H
2. Nexen N-Blue 4S WH17 XL H
3. Kumho HA32 Solus4S XL VKb. 38.000 Ft / gumi a lélektani határom, nagyrészt városban lenne használva, de előfordulhat, 2x200km-es út, autópályán is, hasraütve kb. 75% város 25% autopálya elosztással.
Nem tudom, hogy vannak a második és harmadik típusnak a listából nem XL-es változatai, de jelenleg az oldalon ahol néztem ezek elérhetőek.
Van ennél jobb választási lehetőség a keretemig bezáróan?
Köszönöm
!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan! Mega AKCIÓ! 2028.12.11 Gari! Apple Macbook Air 15.3 M4! 10C/16GB/256GB
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest