Hirdetés
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
hoffman_
üzenetére
Nem fognak ilyet leirni, plane hogy gyorsan kopik. Tesztekben neznezk kopast de az sem teljesen valos, mert a gumi nem linearisan koik. Ahogy oregszik, kemenyedik egyre lassaban kopik. A tesztben nem a friss puha gumik kopasabol kovetkeztetnek erre.
Michelin ami meg jo kopasban ha kijon a CC3 akkor arra nezz ra. De amugy a CC2 sem rossz gumi! -
hoffman_
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
+ #67097, Qru
köszönöm. menet közben megtaláltam én is ezeket a teszteket, elég egysíkú a google, pont végeztem, mire ide visszakanyarodtam. ezek alapján a Pirelli CINTURATO All Season SF 3 egyértelmű befutó lenne nekem, ha ma kellene megvennem. meglátom akkor, hogy mi jön ki még idén esetleg, meg alszom rá párat, hogy át akarok-e állni négyévszakosra. ilyen dry condition paraméterekkel simán, ez már tényleg marginális különbség.
a Pirelli ellen egyedül talán a futásteljesítmény szól, erre egyelőre nem találtam hivatalos doksit, nem hiszem, hogy elmenne 60ezer km-t négy év alatt, de ennyi belefér.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
hoffman_
üzenetére
Pirelli, vizen az a legjobb. Nem olyan massziv a vallove mint a QPro+-nak (pont azert, hogy vizen jo legyen) de azert ezzel is lehet kanyarodni. Hatranya a V minta, ami hajlamos fureszfogasan kopni es szereti gyujteni a kavicsokat (bar ez inkabb a mogotted jovok gondja lesz).
-
válasz
hoffman_
üzenetére
Alapos teszt 235/35 R19 méretben, ne a Bridgestone-t vedd.
És egy másik 225/40 R18-ban. -
hoffman_
nagyúr
-
Hzsolt11
tag
Sziasztok
Nyári gumit szeretnék vásárolni
205/50 R17 a mérte
Ha nem muszáj nem szeretnék 30k fölé menni árban
Mit ajánlanátok?
Esetleg azt meg tudnátok mondani hogy a négyévszakos gumi milyen használatra ajánlott ?
Érdemes abban gondolkodni
Arra már akkor 50k is lehetne a keret
Egy mk2.5 focus ferdehátú autóra lenne a gumi.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
hoffman_
üzenetére
Ha szeretsz kanyarogni akkor Vredestein Qautarac Pro+, ha vizes teljesitmeny szamit akkot Pirelli SF3. Ha egy jol kiegyensulyozott kell (semmiben sem jo de nem is rossz) akkor a Conti ASC2. Ha telies kell akkor pedIg Good YearVector 4S Gen3, bar a posztodat olvasva nem ezt keresed.
Ami meg szoba johetne a Michelin CrossClimate 2 de abbol mar inkabb bevarnam a 3. generaciot (amugy az sem rossz valasztas).
-
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
idén fognak elfogyni a téli (Barum) és nyári (Bridgestone Turanza) szettjeim is, mindkettő alufelnin. ahogy olvasgatok, az elmúlt négy évben elég sokat javultak az all-season gumik, és az idő is melegedett itthon sajnos. gondolkodom rajta, hogy eldobom a 17" télit és csak a 225/45 R19-et tartom meg négyévszakosban, nem kellene cserélgetni. árban kb ott van, mint a két szett együtt, időben összesen azok is 4-5 évet bírnak, elöregszik mind, így nem veszítenék nagyon futást sem.
évi 15k km mellé keresem, 30 pálya / 70 város, Mazda 6 kombi. nem egy sportautó, de szoktam dinamikusan vezetni.
Continental ExtremeContact DWS6 Plus vagy Michelin Pilot Sport AS 4 szettekkel van valakinek tapasztalata?
-
-
tasiadam
veterán
Mondok jobbat

Nem messze van 1 fékszervíz. Felhívtam, krédeztem, órázzák-e a tárcsát felszerelésnél. Ők nem, ez gyors szervíz.
Kérdem én, ha felrakja jóskapista a tárcsát, majd üt és ráz kb 2 hét után, akkor hogy gariztatják le, ha igazából ki sem volt mérve felszerelésnél? Tudtommal csak úgy fogadják el. -
tasiadam
veterán
No, megvan a felszabályzás, és kiderült, hogy az egyik féknyeregnél nem húzta meg a csavart a szerelő, aki kicserélte őket. Azaz az egyik oldalon szépen fityegett a féknyereg, emiatt a görbülés és a többi.
-
Biqci
aktív tag
válasz
focvis
üzenetére
Nem voltál, a tények azok tények...
Igen, a sárga 950 fokig jó, az pedig már piros színben játszik
Akkor a csikorgás ellen csak egy tehető, ablak felhúz és muzik on...
Asbee
A bejáratáson sok múlik, sokan ott cseszik el. Én is kb 500km alatt járattam be...
Ja tényleg, ez a gumis topik...
-
Asbee
veterán
Én is költséghatékonyabb megoldást választottam még a golfra, az agyonszidott lyuggatott brembo ment előre, hátra, brembo extra betétekkel. Nagyon figyeltem a bejáratásra, szuper jó volt. Pedig nem egyszer 200+ nagy fékezés, meg persze ügyeltem rá nagy fékezés után ha lehet ne a féken álljak. Na de ez gumis topik.

-
Nem akartam udvariatlan lenni.

Igen, a sárgával akár fel lehet menni versenypályára is - de nincs ilyen tervem.Tudtommal gyári Mazda tárcsa van rajta.
Nem zavar, hogy hidegen csikorog, tényleg csak kíváncsi voltam, más is tapasztalt-e ilyent. (Sőt, tovább megyek, a Golfomon gyárilag "nagy fék" van, az is tud csikorogni hidegen, bár kevésbé hangosan, pedig minden gyári elsőszerelésű rajta.) -
Biqci
aktív tag
válasz
focvis
üzenetére
Jaj de hülye vagyok, nem, én kevertem össze, tegnap volt egy kis bevetés és szóval még nem voltam 100%
Tehát zöld van nekem is, a sárga magasabb kategóriás, azt akartam de az nem engedélyezett. Nem csikorog se hidegen se melegen, viszont ha meleg, még jobb a fogáspontja, nekem nagyon tetszik.
Milyen tárcsával használod? Nekem Király azt mondta, hogy csikorgás előfordulhat, bár nem törvényszerű idegen tárcsával. EBC-vel viszont nagyon nagyon ritkán, csak ha megég a betét... -
Biqci
aktív tag
Igen, a gyári a legjobb szerintem is, de én inkább a magam feje után mentem
viszont utánajártam, elolvastam mindent, sőt még az EBC-s Király Lacival is beszéltem, hogy mi az optimális. Így jött össze a kombó, ár-érték arányban a legoptimálisabb módon. Ez szerintem amíg az autó menni fog kitart, legalábbis hátul, mert ott még a gyári volt 14 év 295k km után
Többdugattyús viszont tényleg horror tud lenni...focvis
Sajnos csak sárga van, mert a zöld itt a kocsimra nem engedélyezett, de ez nem csikorog. Viszont már hidegen is nagyon fog, jobban legalábbis érzésre, mint a gyári. Vagy csak placebo...
-
Asbee
veterán
Megkell venni a gyári féket, szakszerűen felszerelni és kiórázni, és egy rendes fékfolyadék csere diaggal, abs-t is megjáratva. Lehet az Ate , ebc, akármilyen utcai, mindegyik alatta lesz. Esetleg egy ferodo ds performance betét. Akinek ez is kevés, jöhet mondjuk egy dba. Vagy még feljebb lépni nagyobb tárcsa, többdugattyús nyereg stb stb. De az már horror ár tud lenni.
Vagy elfogadni, hogy kb minden utángyártott egyre megy lassan, talán ate, trw megbízható. -
marquuard
veterán
Sziasztok, Suzuki Swiftre négyévszakosat vásárolnék, ezek közül melyik lehet ajánlott? Vagy ebben a 22-25e Ft/db árkategóriában mi ajánlható? 185/60 R15
Toyo Celsius AS2
Nexen N'blue 4 Season -
tasiadam
veterán
Mindegy, meglatjuk mint mondanak majd a szeevizben, ha kuka, akkor megy fel elolre ATE, hatul marad a textar. Hatul tok jol muxik
-
Biqci
aktív tag
válasz
kenguru99
üzenetére
Az lehet, hogy beszállító, de ahogy különbség van egy pl. alsó polcos Brembo és egy csúcs Brembo között is, itt is lehet az. Valamint szerintem egy gyári beszállítóként validált termék lehet sokkal jobban ellenőrzött és magasabb minőségű, mint amit utólag ugyanazon a néven a boltban megveszed. Az nem tájékozatlanság, ha nem rakok fel egy alsó polcos terméket, hogy minél olcsóbban megússzam. Ez a szett amit felszereltem kb 3x annyi volt, mint ugyanez az alsóbb árszegmensből, pedig nem is a csúcs.
-
kenguru99
senior tag
-
-
kenguru99
senior tag
A Textar gyári beszállító a Suzukitól a Bmw M3-ig. Tájékozatlanság egyenlőségjelet tenni a Textar és bármilyen alsópolcos cucc közé.
Az ilyen jellegű problémák az esetek nagy részében szerelési hibából vagy kerékagy hibából adódnak. Hogy mást ne mondjak 10-9 szerelő bepasztázza a kerékagy és a tárcsa közti felfekvő felületet. Holott ez tilos a féktárcsagyártók utasítása szerint. -
-
TommyY2
tag
Sziasztok!
Most vettem egy 2017-es Kia Venga autót. 8db komplett kérek van hozzá 15" lemezfelnin, 195/65 R15 nyolc éves gumikkal.
A nyári felnik szinte újak, a téliek enyhén rozsdásak, de mindegyikben eredeti 8 éves TPMS szenzorok vannak (nem tudom, hogy mennyit birnak, de nincs sok km az autóban).
Nem tudom eldönteni, hogy mi lenne a jó megoldás. Eladni a 4db téli kereket és venni a nyári helyett 4 évszakos gumit, vagy az enyhén rozsdás felnire új téli gumit (a nyári az Continental prémium contact, kibir még pár évet)?
Nézegettem az alufelniket (az lenne az igazán szép megoldás), de nem találtam még hozzá valót 15"‐ban (esetleg érdemes lenne 16"-ban a jó minőségű magyar utakra? A gumi is drágább lenne rá). Novemberig még van időm eldönteni, hogy mi legyen a megoldás.
Szerintetek mennyiért lehetne eladni a 4db téli kereket kompletten (Toyo Snowprox S943, jó állapotú és szinte eredeti profil mélységű, viszonylag puha gumik. Egyáltalán lenne rá igény?)?
Hol tudnék nézni hozzá való, eredeti, vagy jó minőségű alufelnit (melyek a minőségi márkák, amik jól bírják a latyakos telet)?
Amennyiben lenne itt tulaj hasonló autóval, meg tudná mondani, hogy pontosan milyen TPMS szenzor való bele és mennyibe kerülhet (illetve hány évet birhat)? Furcsállom, hogy sehol nincs kijelezve a guminyomás (a Suzuki kiirja a menüben, de a Kia-nál nem látom).
Köszönöm a segítséget:
TommyY
-
-
Viktor8.
tag
Halihó. Milyen nyári gumik vannak még amik nem futózott felületűek? Jelenleg Vredestein sportrac 5-ös gumik voltak a Volvo 940 Turbómon, de kb 4x eltettem keresztbe és telibe leszakadt a futófelület róla
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem muszáj ultra premium kategória, mert úgy is lerúgom. De ez kicsit durva h kb 5 perc alatt leszakadt a futófelület sima aszfalton
Utoljára valami Michelin gumi volt rajta de szintén futózott volt.
Linglong-on gondolkoztam, mert azzal sokan driftelnek. De nem vágom, hogy az futózott e vagy sem.
Legrosszabb esetben kap valami semi slicket hátra
Köszi!
[kép] -
tasiadam
veterán
Olyan szinten hullamos mar, hogy mezei hasznalat mellett is razza a kormanyt, fekezes nelkul. Zsenialis.
-
-
tasiadam
veterán
Na, vegre kitudom jelenteni, az uj gumikkal teljesen megszunt a kerekek razasa.
Viszont szomoruan hozzateszem, a Textar PRO+ is elgorult, es fekezesnel az raz

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30
üzenetére
Meg csak nem is valtomeret. Csereltesse ki a gumis.
-
rbalint88
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Csapkodd. Ha nem gyari meret, ne rakja fel.
-
Tothgera30
veterán
Gumisom megrendelte a négyévszakos szettet, viszont 185/65 R15 / 195/60 R15 helyett (mint utólag kiderült) 195/65 R15-öst rendelt. Astra G CL2-re kellene. Mennyire csapkodjam az asztalt, vagy még belefér(het)?
-
Emunem
őstag
Megjött a gumma, csütörtökön gumis.
Elsö tapasztalat: Nem annyira büdös, mint a falken volt új korában. (Sajnos 4824 a dot, de hamar el fog kopni, nincs nagy para) Tetszik a mintája.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
lsebestyen
üzenetére
Biztonsagi okbol hatarozzak meg a legmagasabb erteket. Ami vicc, mert nekem is V-s kell, holott az auto gyarilag korlatozva van 190-re.
Hankook, olcso es jo es meg peremvedos is.
-
Nem mondanám, hogy téli irányba mennek a fejlesztések, sőt inkább a téliesített nyárihoz állnak közel. Nagy nyitott, többnyire V-alakú profilmintázat, kevesebb lamella, új kémiai összetétel, jobb száraz és vizes tulajdonságok. Lásd: CC2, Quadraxer 3, Bridgestone Turanza AS6, Pirelli Cinturato AS SF3, Nexen, Vredestein stb.
-
rbalint88
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Szerencsere az egy nepszeru es ezert relativ olcso meret.
Javaslataim:
Hankook H750-bol van peremvedos is, 30k/db
Pirelli SF3 36k
Continental ASC2 37k
Michelin CC2 40k+, igy ezt mar nem javasolnam -
gg72
veterán
válasz
kenguru99
üzenetére
Lehet, hogy régi fejlesztés a Quatrac 5, de nekem ugyanebben a méretben (175/65R14) van egy éve fent egy Colton (12000 km van benne) és szerintem kiváló gumi. Inkább nyárias karakter, de ez pont passzol az itthoni klímához, száraz úton parádés, a fogyasztás vele szintén, gyakorlatilag alig kopott, úgy néz ki, mint újonnan. Nem tudom miért mentek el a 4S gumik inkább a téli irányba, talán az új Nexen ilyen nyáriasabb még. Én mindenesetre most is ezt venném ebben a méretben.
-
tboldi
nagyúr
Nálunk most ez a felállás.
• Alfa Romeo MiTo 1.4 turbóbenzin (FWD, 180 ló, 289 Nm) - Michelin CC2 215/45R17
• Lancia Ypsilon 1.3 turbódízel (FWD, 118 ló, 231 Nm) - Vredestein Quatrac 195/55R15
• Honda Jazz 1.4 szívóbenzin (FWD, 83 ló, 119 Nm) - Continental ASC2 185/55R15
• Suzuki WagonR+ 1.3 szívóbenzin (FWD, 93 ló, 118 Nm) - Hankook Kinergy 4S² 165/60R14A legutolsóval még nincs tapasztalat, egy hét múlva fog csak felkerülni az autóra. De a maradék 3 közül a Conti most a kedvenc, kíváncsi lennék, hogy a legerősebb járgányon hogyan viselkedne.

-
lsebestyen
addikt
Tehát jól értem, hogyha az autó végsebessége 219km/h, akkor nekem V sebességindexű gumi kellene?
Tök véletlenül vettem észre ezt a kommentet, viszont aktuális lenne több szempontból is. Vásároltam egy 2017-es Octaviát - 1.4 TSI 110kw - amin jelenleg nyári szett van, de négyévszakosra szeretném majd cserélni ebben a méretben: 205/55 R16A terv pedig majd pont Olaszország lenne. Tehát ha pl H indexűt veszek, ami csak 210km/h-ig hitelesített az már bünti kategória lenne? Holott eszembe sincs 210-zel menni.
Egyébként a Skoda manualban is az szerepel, hogyha kisebb az index, akkor ezt a sebességet ne lépjem át, nekem ez logikusabbnak tűnik.Bár hozzátenném V-ből több a választék ebben a méretben, így túl nagy gondot nem okoz. Mi most az ajánlott négyévszakos? Nyáron jóval többet használnám az autót, ha ez számít valamit (különböző profil stb alapján).

-
kenguru99
senior tag
A quatrac 5-nél mindenképpen jobb, de az egy nagyon régi fejlesztésű gumi. Az eredeti kérdésedben ez a kettő szerepelt. Most ahogy kicsit visszapörgettem, látom hogy a hankook is felmerült. A három közül én a hankookot mondanám. De egyébként ilyen kis méretben (175/65R14) már nem jelennek meg tesztek.
-
válasz
tboldi
üzenetére
Igen, nekem is ez a tapasztalatom. És nyilván a tesztek az obkektív mérések de most a Conti ASC2 a kedvenc az eddigi 4 évszakosok közül (Michelin CC+ az utolsó, a Nexen 1. generációs 4 évszakosát is kifejezetten szerettem mert kiszámítható volt, ha nyáron nyúlós is). GY Vector 3 nekem szódával elmegy kategória volt, az ASC2 halkabb és jobb is a rav4-en.
-
-
No.01
addikt
válasz
tboldi
üzenetére
Abszolute adom amit irsz. Nekunk van CC2 is a csaladban. Az is olyan, mint a legtobb Michelin. Kiegyensulyozott, de amit en korabban tapasztaltam az elozo ket generacios CC-n a itt is megvan, miszerint a 3. evtol mar nem egeszen olyan, mint az uj. Szarazon szinte semmi kulonbseg, de hidegben es vagy vizes uton maris erzodik.
Az ASC2 nekem most nagy talalas, de ha oszinte akarok lenni akkor ez is olyan, mint a CC2 semmiben sem kiemelkedo, de az atlagot stabilan hozza.Ha lesz CC3 mar van auto amire fel fog kerulni.
U.i.: a teszteket en is sokszor elolvasom, de ott azert mindig van egy kis szubjektiv resze a dolgonak es amit en is alabacsultem korabban az az, h adott marka adott modellje mikent viselkedik kulonbozo meretekben es kulonbozo autokon az nagyon sokat tud javitani vagy eppenseggel rontani az adott gumi megitelesen igy a teszteket en max jo kiindulasi alapnak tartom a tobbi mar inkabb szemelyes tapasztalas.
U.i.: egyebkent meg hiaba olvasok utanna sok dolognak meg igy is sikerult mar joparszor mellenylni, sot olyan is volt, h az a mellenyulas nagyon nagy volt. Sajna ez benne van a palkliban. -
tboldi
nagyúr
Értelek, sőt a második link mögött rejlő tesztet nagyjából alá is tudom támasztani az eddigi tapasztalataim alapján - már ami az ASC2-t és a CC2-t illeti -, majdnem mindenben egy picit jobbnak bizonyul a Conti.
Azt sem vitatom, hogy bazi jól sikerült a Pirelli, de mit tegyek, ha a méretemben* nem elérhető?
*215/45R17, bár 205-ben létezik, amit szintén engedélyezett az Alfa Romeo, de inkább a 215-öst preferálom.
-
rbalint88
veterán
Ahhoz kepest egesz sok tesztet nyer a Conti… nekem is szimpi a Pirelli, foleg ha focvis teligumi oregedesi tapasztalatai meg a friss negyevszakosokra is igazak. De egy arban vannak, sot neha a Pirelli a dragabb es zajosabb, kevesebbet fut es tobbet fogyaszt vele az auto, amik villanyautonal mind szempontok. No nem nagyon, de ilyen fej-fej melletti versenyben szamitanak ezek is

-
Biqci
aktív tag
Conti? Az is 4 évszakos? Na majd ránézek. De amúgy lenne valami ár-érték bajnok jó olcsó
téligumi tipped ebben a méretben? Mert lehet az kellene vennem, mert így a nyári Hankook gumikat soha nem fogom ledarálni, ha megint allseason gumikat veszek
Viszont ha lemenne mind a kettő, megint visszaállnék az egy garnitúrára. Mert itt a tél egy hideg tavasz volt most is…
-
Nem értem az ASC2-t, szárazon nyúlik, tömörödött hóban sem túl meggyőző a tyrereviews szerint. Az igazi megoldás elgondolásom szerint egy CC3/Quadraxer 4 szintű gumi lehet, ha a vizes viselkedést kezelésbe veszik. Jelenleg a Jolly Joker a Pirelli Cinturato AS SF3.
Szívesen vitázom!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Projektor topic
- Xbox Series X|S
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Renault, Dacia topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4649
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung QM55B 55" UHD 4K LED Signage Reklámmonitor 27% ÁFÁS
- GAMING PC! i5-12400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB CM MasterBox MB511 RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
itt most első sorban a halk utazás és a biztos megállást keresem szárazon/esőben. köszönöm a további tippeket, ahogy látom mindegyik ezt a 80 ezres kategóriát erősíti, szóval nem ezen fog elmenni.
Ebből lehetett volna nagyobb baj is. 
Vagy mivel kapcsoltak le?
Utoljára valami Michelin gumi volt rajta de szintén futózott volt.
részben. de elkopik addig.
Megjött a gumma, csütörtökön gumis.
Elsö tapasztalat: Nem annyira büdös, mint a falken volt új korában. (Sajnos 4824 a dot, de hamar el fog kopni, nincs nagy para) Tetszik a mintája.