-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alexios
veterán
válasz
Goose-T #42217 üzenetére
Hát lehet, én nem mélyedtem bele, PC-n a Neural DSP Fortin NTS-t használom, azzal elégedett vagyok, de igazából tökmindegy, amíg a bundokat nem tudja valaki lefogni akkor hiába dugja a gitárját egy Mesa Mark IIc-re, akkor sem fog úgy szólni mint a Master of Puppetsen a sávok
Én kezdésképp semmilyen pluginra nem költenék mondjuk, vannak teljesen jól szóló ingyenes alternatívák(pl. Ignite Emissary metálra), bár talán kevésbé plug'n'play módon mennek.
(#42218) SidCorky: Teljesen járható út, szerintem a topik nagyja is valami hasonlót csinál általában, aztán akkor lehet majd játszani azzal melyik VST hogy is szól
Mondjuk annyi pénzért nagyon ki kell fogni egy monitor párt, míg kombóból azért lehet már válogatni használtak közül.
-
SidCorky
őstag
válasz
Goose-T #42217 üzenetére
Az lemaradt, hogy iPadre kötve fog menni a gitárbuli, PC-re a Bias és a TH-U is horror áron megy, és nincs az, hogy ha megveszem PC-re, akkor használhatom az iPadeset is, akkor pedig már inkább azt a verziót veszem, amit el is tudok vinni itthonról, ha kell. Mivel a kombós szett és a gitár only árkülönbözetet akarom erre a dologra költeni (ami nagyjából egy 20-as), így csak az iPad verzió jön szóba, de ez nem akkora gond, mert az interfészem (iD4) azzal is kompatibilis.
Kerestem egyébként összehasonlító videókat, a TH-U így videón keresztül tényleg szebbnek hangzott, de szerintem ha nem egymás mellett hallom őket, akkor nem tűnik fel, hogy rosszabb a Bias, cserébe utóbbi több funkciót tud (loopert, letölthető user-made preseteket például nem láttam), és olcsóbb is, 25 vs 40k a teljes verzió esetén.
Azért persze köszi a tippet, utána fogok nézni ennek a TH-U-nak a későbbiekben, de kezdésképp, amíg - ahogy Alexios is írta - inkább az a lényeg, hogy szóljon valahogy, elég lesz nekem az olcsóbb Bias is.
Először még csak fejhallgatóval (M40x) használnám ezt a setupot, amíg legalább oda eljutok, hogy kezd zenére hasonlítani, amit játszok, nem kell, hogy hangosan hallja más is.
Később viszont szeretnék venni valami olcsóbb (max. 20-30, ha nagyon indokolt akkor akár 40-50, de inkább kevesebből szeretném megúszni) monitort, amit az interfészre kötök és így gitározgatnék, pluginnel. Ez mennyire járható út, a monitorok alkalmasak ilyen formában arra, hogy helyettesítsenek egy hasonló árú kombót? Semmi nagy termes igényem nincs, egy 2,5x2,5-es szobára kell, a lényeg, hogy én halljam, amit játszok, ha esetleg nincs kedvem felrakni a fülest, vagy az asszonynak kell szerenádozni, mert eltörtem a kedvenc bögréjét.
-
FockeWulf
tag
-
-
-
Carlos Padre
veterán
válasz
Goose-T #41996 üzenetére
Az úgy nem szép, mert felül nem lesz egyenes. Kis smirglizés megoldotta a dolgot. Semmi ez ahhoz képest, hogy a bridge pickup nem középre lett marva. Áldom az eszem, hogy anno vettem egy Dremel szettet, nagyon hasznos kis cucc most.
De vannak más kihívások is, pl a vezeték forrasztási útmutató fekete fehér.
-
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Goose-T #41700 üzenetére
jackson-js22-dinky-arch-top-metallic-blue-detail
mindent megkapsz ami kell 73ezeré
-
nap
addikt
válasz
Goose-T #41539 üzenetére
Ó, én is megkaptam ajánlatba a stratomért cserébe. De egy tele számomra eléggé zsiráf (lenyűgöz, bámulom és tisztelem, de otthon nem tudnék vele mit kezdeni). Éppen ezért ennyire nem voltam alapos a gitár múltjának felderítésében. Mondjuk számomra leginkább a hangszedők jelentették a legfőbb vonzerőt.
-
Eastman
addikt
válasz
Goose-T #41351 üzenetére
Játszós gitár, van még egy-két tervem vele.
De a nyaka az valami kegyetlenül jó! Kicsi sárga emberek nagyon ügyesen megfaragták. -
válasz
Goose-T #41105 üzenetére
De még azok is össze vannak kötve.
Mondjuk fura, én sose értettem hogy működhet ez. Mert nem csak az ár miatt csinálják a fix hidat, de pl néhány bazi drága gibbón és Paul prs-eken is ez van.
Gondolom úgy vannak vele, hogy kevésbé szól bele a rezonanciába, de az intonáció az totál húr függő. Nekem még nem volt olyan szitu, hogy ne kellett volna állítani az intonáción, főleg olyan nem, hogy egymáshoz képest a húrokon ugyanannyit kellett volna állítani.De amúgy nyilván igazad van, az a két húr tényleg idegesítő tud lenni ha szar.
-
válasz
Goose-T #41103 üzenetére
Jóvan akkor igazad van, a hidat külön kellett volna kezelnem, de gondoltam ha új sorba hozom a folytatást akkor érthető, hogy nem a hídra értem... mindegy. Nem arra érettem hanem a formára. NÁ ennyi.
re: Eastman
Ja ez oké, 6 csavar helyett csak egy meg egy plusz mozgó elem, de minek kell ahhoz a két húrhoz? Miért pont azoknak kell? -
válasz
Goose-T #41100 üzenetére
De nem beszéltem PRS-ről.
Tényleg nem értem.
-Én kérdeztem: mi ez mert nekem új
-Válasz: ez régi, lásd lp junior
-Én linkeltem: LP junior-t ami tök más; majd alatta belinkeltem a kérdéses Benton féle hidat is, kis értetlenkedéssel megspékelve mert nekem ez tök új és elég fura
-válasz: nem PRS hanem wilkinsonA lényeg, hogy rákerestem a Wilkinsonra amit mondasz és már látom, hogy igen, tényleg a g-h húrok intonációiért felel, csak nem értem miért? Miért nem jó az ami pl neked is van, hogy egyesével lehet intonálni. Vagy akkor miért pont ez a két húr ami állítható? PRS általában vagy állítható minden húrnál, vagy sehol. (na most említettem a PRS-t először, azaz előtte említettem már, de akkor még nem volt szó a hídról, hanem a gityóról úgy cuzámmen, ott a formára értettem hogy koppintás)
-
válasz
Goose-T #41093 üzenetére
Érdekes az a híd megoldás.
Egy az egyben PRS, ha akarná se tudná letagadni
Azért az már jelent valamit hogy már ők is bekerültek az utánzatok közé.re: consono
A nyak lekerekítéséből gondoltam csak, hogy Mex. A hangoló kulcsok árulkodnak a 60's series-ről. Amúgy fingom nincs milyen sorozataik voltak Fendernek az évek folyamán. Nagyon szép kis gityó!
Más. Nekem a CBS féle három csavaros nyak rögzítés az egyik legundorítóbb vonal, idén (vagy tavaly?) hoztak egy szériát ami tökre jó, de az egészet elrontották a három csavarral (biztos van akinek tetszik, szal tökre oké, csak nekem nem). Ellenben szeretem az abból az időből való nagy fejet.re: espista
Mi a baj a lemezzel?
Mondjuk azt nem értem miért nem süllyesztik ezeket. Nyilván ezeknél az olcsó gyityóknál érthető, de pl magasabb árfekvésűeknél nem értem. Meg ennek ragasztott nyaknak "kellene" lennie amúgy is. -
-
válasz
Goose-T #40870 üzenetére
Köszi Goose!
Ma megcsináltam és tökéletesen üzemel a dolog. Vettem egy multimétert is, valami ócsót, de a lényeg hogy azzal tudtam mérni és megbizonyosodni, hogy így kell bekötni és tényleg így kellett
Minden faszagányosan üzemel, már csak egy gombot kell majd rá szerezni, mert a jelenlegi az túl pici, a kapcsoló teste jóval szélesebb. Szal öröm bódottá!
-
qltsar
veterán
válasz
Goose-T #40937 üzenetére
52-es B-nek? Karcsu lesz az szerintem, meg igy is, hogy hosszabb a menzurad ott (Bar lehet benezem, es csak minimalisan dolnek a bundok, igy meg rovidebb a menzura, mint elso ranezesre.)
Nekem 26.5-en G#-en van 68. B-re 60 alatt nem nagyon raknek (24.75-nel pl. a 60 is keveske), max extrem esetben esetleg egy 56-os ha mar 28 korul mozog a menzura (8 hurosoknal, vagy extremebb baritone-oknal pl.).
-
qltsar
veterán
válasz
Goose-T #40922 üzenetére
Abszolút lebeszélnélek HB-ról, többet is rendeltem ismerősnek, családnak, magamnak.
Volt benne klasszikus, akusztikus, elektromos, mindegyikből többféle, egy darab elektromosat kivéve mindegyikkel voltak minőségi problémák (vicc, hogy aminek nincs baja (ár/érték arányban természetesen - egy starter pack része
). (Nem beállítás problémák: bundhiba, pikcup hiba, beállíthatatlan nyak, gyenge nyak (ilyennel életemben nem találkoztam még, de nekik sikerült produkálni: az egyik (ráadásul sajátom) úgy viselkedik, mint egy lebegő húrlábas strato, pl. kipengetsz egy oktávot (std. hangolás: E0-A7), és megnyújtod a második húrt, lehangolódik az E, mint egy lebegő húrlábasnál, mindegy a hangolás, húrvastagság. A nyakmerevítő pálca kb. olyan, mintha alumíniumból lenne...katasztrófa.
Katasztrofális minőségük van, saját részről 2x cserélték az egyik gitáromat, 3x-ra már nem küldtem vissza, már meguntam, de röhej minősége van (pedig nem egy 15.000 forintos HB kategóriáról van szó).
0 quality control, inkább várj, és költs rá egy picivel többet, de próbáld elkerülni.
Folytathatnám tovább, valamint nem szívesen ásnék el egy márkát 1 db kapufa után, viszont esetemben szám szerint 7db hangszerről beszélünk, szóval őszintén mondhatom, hogy van tapasztalat.
@andor80: Nem az első Jacksonom, én meglepően pozitívan csalódtam eddig a quality controlban. Az alap beállításokat én is el tudom végezni, de ez hiba, nem beállítás.
Ettől függetlenül köszi a tanácsot, egyetértek, megéri beállíttatni!
-
consono
nagyúr
válasz
Goose-T #40922 üzenetére
Valószínűleg Komlón kevesebb a gitáros, azért árulja még
Nyilván el lehet adni mindent, ha olyan árat mond az ember (amit egy deco-ként megvett gitárnál nem nehéz), de ezek a Cortok is már elérték azt a szintet, ahol simán ki lehet szállni belőlük további értékvesztés nélkül.
-
benvolio
őstag
-
válasz
Goose-T #40864 üzenetére
Akkor gondolom ideje volna venni egyet
Csak az a baj, hogy méréstanról hiányoztam... az agyam legalábbis biztosan. Totál nem emlékszem mit meg hol kell nézni. De mindegy, ott van a jó öreg jútúb. Sokszor jól jött volna már az a rohadt multiméter.Köszi, bár szerintem a tiéd másképp néz ki.
-
válasz
Goose-T #40821 üzenetére
Na ez az ócska olcsóbbik szar van benne, az van ráírva, hogy "design change", nem tudom mit jelenthet, de semmi jót.
Ha vennék bele egy ilyesmit, akkor azt jól gondolom hogy úgy kell bekötni hogy:
Zöld a jel, a középsőt egy-egy vezetékkel összekötni, piros a negatív, fekete a föld? Vagy ez hogy van? Bocs, rég vót a teknikum -
válasz
Goose-T #40843 üzenetére
Köszi! Ezt a hsz-t mentem. Következő húrozásnál kijönnek a helyükről.
Szóval erről a lépés az kb az ilyen usa szimúr, meg dimárzijók lennének. Azt azért nem most fogom meglépnipeppet túlárazottak. Max ha találok valami ócsó hasznátat.
re: Carlos Padre
Mindennap jönnek kínából csomagok hozzánk, de február közepe óta nagyon megcsappant a szállítmány, én is rendeltem valamit amire anglia volt hazudva, de hamar kiderült hogy kínából jött a motyó... azaz rohadtúl nem jött. Szal ment is a report. -
-
válasz
Goose-T #40815 üzenetére
Ez valami új, hogy aliexpressen be kell regisztrálni? Nem látom a cuccost.
Poti finoman kattan, és öröm tekergetni is őket, nyilván nem egy usa hangszer, de nem is egy squier/epi/hb trio-ra emlékeztető szöttyenet.re: Plazmacucci
Persze hogy magánszemély. Amúgy vicces, mert Thomanntól vette a gityót. Csak gondolom a kis PRS dobozt kivágta a kukába és csak a nagy doboz maradt meg.
Most úgy néz ki hogy £75-ot visszafizet. Ami azt jelenti £203-ért jutottam hozzá, azaz 77 ezer ft körül. Ami még így ütötten is jó ár. A másik, még az is lehet egy kis kontakt spray megoldaná a kapcsolót.re: mindenki
Amúgy szerintetek, ilyen jobb potit mint pl DiMarzio és társai, marhaság lenne bele venni? -
Eastman
addikt
válasz
Goose-T #40796 üzenetére
Teszek ide egy linket a píáreszes jóslataimról. Érdekessége, hogy Kemó is épp bevette a felírt hangulatjavítóját a fórumozás előtt.
-
bot1978
senior tag
válasz
Goose-T #40786 üzenetére
Ja, hogy az a része igaz? Tényleg a másik kettő tetszett nekik jobban? Akkor vedd fel egy ilyennel is. Hátha tetszik nekik és akkor 800Ft-ból megúsztad.
Viccen kívül tényleg nagyon furcsa, főleg az a kamu, hogy azon vajon mit tetszett. Kifejezetten rossznak hallom még a kínaihoz képest is, pedig jó és jobb között eleve nem is feltétlen lehetne egy ilyen mintával meghallani a különbséget így, hogy van alatta zene is, de tényleg kifejezetten, hallhatóan nagyon rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged