- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Goose-T #43480 üzenetére
??? Nekem nem úgy tűnik, de bisztoss vak vagyok, vagy a kovidka miatt mégis mindent küldenek házhozszállítással.
Warwick kombónál:
"BEMUTATÓ DARAB! Az akciós ár az üzletben való személyes átvételre értendő!"
"CSAK SZEMÉLYES ÁTVÉTELLEL A DEBRECENI ÜZLETÜNKBEN! KICSOMAGOLT DARAB. HÁZHOZ SZÁLLÍTÁSA NEM MEGOLDHATÓ!"
Az egy dolog, hogy a webshop valószínűleg nem kezeli külön ezeket a kibontott, nem szállítható darabokat, így kénytelenek a termékhez írni, nagy bötűvel, pirossal.
De nyomjon rá valaki, sanszos, hogy felhívják emiatt, hogy bocsi bocsi, az nem úgy van az.
-
SRC
tag
válasz
Goose-T #43474 üzenetére
Kopasz azt mondja semmi nincs még. Persze blöffölhet is, de ha kevesebb autót adna el és letagadná azzal mire menne? Azért ő 2 milla feletti holmikat árul. Oké, hogy alkudhatnak nála is, de ha most azt mondaná, hogy 10-20%-al kevesebbet ad el darabra attól még senki nem menne oda azzal, hogy másfelet ad a 2 millás autóért.
Egyébként valami borzalmas trágya, de tényleg ilyen 400 fontos meg 999 EUR-os körberohadt sz@rokért kérnek nálunk már 1 millát, szóval egy-két ilyen kavicsos gennyzsák felőlem nyugodtan meg is dögölhetne, már üzletileg értem. Nem bánnám, ha a helyükre kerülnének az árak nálunk is. Szerintem röhej, hogy már lassan a 90-es évek elején gyártott Hondákat is 700-800-ért teszik ki … Az már nem 20 az már 30 éves lassan, hát értem én, hogy jó autó (volt 30 éve) de már akkor 300-400 ezerről tekerték vissza, amikor 10 évesen behozták a kétezres évek elején és azóta azaz 20 éve ütik a futóművét a magyar utakon és törik meg minden oldalról ki tudja hányszor, hát mi az már?
Egy vödör gitt és mindegyiken ott a kályhacső…
És akkor ennek az árát kapja meg mindösszesen fél év alatt több mint egymillió magyar ember, aki a szakmunkás bérminimumot keresi a munkahelyén. Ha csak otthon ül, hogy félre tudja tenni a bére egyötödét, akkor 2,5évet ül otthon magánzárkában, hogy meg tudjon venni egy ilyen romot?
És akkor párszáz kilóméterre meg zsírkrétával írják rá ezeknek a szélvédőjére, hogy 999EUR és nem elég hogy fújják itthon a buborékot még elveszik a szegényektől a máshoz fordulás lehetőségét is azzal, hogy a magánhirdetőket is hívogatják… Vedd meg az egyiknél 800-ért, másnap menj el vele a másikhoz és kérdezd meg mennyiért számolná be. Feléért se. Nagy g.cik ezek azért… na. De nem ezek szívnak. A szállodai takarítónő szív, szerencsétlen. -
SRC
tag
válasz
Goose-T #43470 üzenetére
A hirdetés egy dolog. Az eladás a lényeg. Én 3db olcsó tömeggitárt adtam el GS-en decemberben. A 3-ból kettőért többet kaptam összegben, mint amennyiért én vettem használtan. Más kérdés, hogy az a pénz most mit ér, meg akkor mit ért. A háromból egy ment el egykori új árának 80%-ért, a többi inkább félár környéke. Januárban egy 15W-os gyakorló kombóra jött onnan vevőm. 20-ért vitte el és ezt még lehet kapni újonnan, ezért tudom mondani, hogy most éppen 30-32k között van az ára.
Én nem azt látom, amit te.
Pár napig nézegettem ott a kisebb 100W/15” kategóriás bass kombókat és hát 60k környékén teszi fel a sokadik tulaj a cuccot, amit ő inkább 40k környékén vett már akkor is használtan. Sokszor bevallottan nem első tulaj.
Ez nem válságár. Túlkínálat sem nagyon van egyelőre. Pláne, hogy egy bass kombó nem hangszer. Egy mélyhangszóró erősen fárad. A fáradt hangszóró tekercse áthúz, amitől vagy megég az egész és recsegni kezd vagy a végfokban nyírja ki a tranzisztort, de tök normális ha a korral az ára lefelé megy, mert véges üzemidőt tud.
Inkább azt mondanám, hogy egyre jobban nyílik az olló az új és a használtár között. Szóval, aki azért ad el, hogy aztán újat vegyen helyette az egyre jobban zsebbe kellene nyúljon és ezért inkább ül azon, amilye van.
Így meg azért nehezen lesz túlkínálat (még ha vannak is páran, akiknek gyorsan kell a pénz). Túlkínálat nélkül meg nehezen megy lefelé az ár. Először mindenki a többit nézi, amikor áraz. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Goose-T #43382 üzenetére
ahogy nézem a dapperekben nincs usb, nincs cserélhető IR így nyilván semmi köze a belüknek egymáshoz
Próba utáni vélemény: ezentúl ez lesz az erősítőm. Rátettem itthon egy random 4x12 marshalláda IR-t, multiból ment torzított hang a dobozba, clean erősítő+IR és szólt mint állat. behringer kékdoboz marad utána kikapcsoltan DIboxnak. Ráadásul így van egy rendes backup, ha koncerten lerohad a multim akkor mehet tovább a buli a pirosdobozról (nyilván némileg visszafogottabb effekthasználattal de az is jobb mint a gitárnélküli koncert) ha lerohad a pirosdoboz akkor mehet tovább a buli a korábbi multi+behringerkombóval.
-
Rejtj
újonc
válasz
Goose-T #43319 üzenetére
Eastman
Köszönöm a honlap ajánlást, nagyon sokat segít. ELVILEG 465$ lenne, de ez csak a test, 900$-1000$ a körülbelüli hardverrel együtt, amit beletetetnék.
Kemotox
Igen láttam. Most is éppen van a GSFanaticon de az állapota miatt nem hoztam el végül. (persze nyilván aki szereti ezt a fajta ,,patinát")
Goose-T
Persze, ez az a bizonyos gitár. https://ibanez.fandom.com/wiki/RGT220A
Ennél az egyetlen ami nem tetszik de megtudnék békélni vele, hogy rózsafa a fogólap.
(A testen átmenő nyak nekem annyira nem lényeges.)
Carlos Pedre
Jogos meglátás, de az "álom" gitár sem a legolcsóbb kategória és ezért érdeklődöm, hogy tisztábban lássam a lehetőségeimet. -
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #43306 üzenetére
Takarítás előtt:
Kis törölgetés és beállítás után:
Lehet szétszedem még, mert itt-ott elég koszos maradt. A floydot be tudtam állítani vízszintesre, de csak két rugó volt benne, bele kellett raknom egy harmadikat. A rugóállító csavarok marha ferdén vannak becsavarva, de még éppen használhatóak. A hídi pickup egyik csavarüregénél kicsit megszaladhatott a marógép, mert átütött a rugók üregébe.
Az üregek nincsenek árnyékoló festékkel kimázolva. Elég sötét időszakból származhat ez a gitár, a sorozatszám szerint 2006-os gyártmány. Szerencsére azért minden működik rajta, bundok síkban vannak, a nyak nyílegyenes.
A hangolókulcsok olcsónak tűnnek, de meglepően finoman működnek. Hamarosan meg is szólaltatom.
-
TheKresh
csendes tag
-
TheKresh
csendes tag
válasz
Goose-T #43287 üzenetére
Igen ,ezzel tisztában vagyok ,lehet hogy megbánom a döntésem ,de jelenleg úgy érzem hogy mint kis kezdő fütyőke mindegy melyikkel kezdek ,meg mostmár ledumáltam a Yamahás eladóval ,hogy holnap megvenném és nem akarok hatalmas pénisz lenni vele és visszamondani.
Barreh: Nincs senki hozzáértő ismerősöm akit eltudok rángatni az átvételhez ,szóval maximum így jártam és veszek egy nagy papírnehezéket.
-
Berreh
tag
válasz
Goose-T #43287 üzenetére
Így igaz, szóval, ha nem jön be, azt szinte biztosan veszteség nélkül tudja eladni. De a vásárláshoz kérjen hozzáértő segítséget, mit kell feltétlenül megnézni a helyszínen, ha nem is tud gitározni, be kell kapcsolni, potméterek nem recsegnek, működnek, bundok nem nagyon kopottak, stb. Nem Gusztinak írom, csak az ő hszra válaszoltam.
-
-
consono
nagyúr
válasz
Goose-T #43244 üzenetére
Azért tegyük hozzá, hogy ez erősen szubjektív téma. Mindenkinek más jön be. Nekem nagyon sokáig a modern C nyak, lapos fretboard meg a jumbo bundok voltak a kedvenceim, aztán mióta vintage C van, vintage bundokkal meg rádiuszos a fogólap, azóta tudom, hogy én ezt sokkal jobban szeretem.
-
SRC
tag
válasz
Goose-T #43224 üzenetére
A magyar nyelv az oka gondolom, de valami hihetetlen meghatározó a magyar rockban az énekhang. Az egész zenekar teljes mindegy szinte ha van energia az énekesben. Lukács is olyan vokál, hogy mindenki bekaphatja neki, mert egyedül is ő a Tankcsapda.
Emlékeztek erre?
Alapjában véve ez is egy lapát sz@r, de meghallod ezt a vödör whisky vokált és akkora energiát visz bele, hogy működik tőle.
Egyszerűen senkit nem érdekel a metronóm hát ki akarná a gangsztát jazz konzira küldeni? Akár lódobogás is lehetne alatta mert átjön ez a teljesen lealjasodott … hogy mindegy csak „üh’ssed B+ !!!” és megy. Hozzá a szé’jjel varrt mocskos fejek és ez pipa, ez ennyi.
Nem a 6 diplomás szociológus szövegíró meg az x-faktor válogatás kell. Nyers energia kell! Annak nincs izzadságszaga, az átüt. -
Eastman
addikt
-
SRC
tag
válasz
Goose-T #43128 üzenetére
Átfutott az agyamon. Kivágni még csak kivágom, miután körberajzoltam a gyárit, de aztán úgy körbecsiszolni a szélét, hogy a középső rétege végig pont 1mm-re látsszon ki a felső réteg alól az ívek mentén is, tehát végig fix szögben… Ahhoz valami állványos csiszoló kéne, ami nekem nincs. Elengedtem.
#43129Eastman
Sajnos bonyolult, mert nem elég, hogy nem egyeznek a furattávolságok a standard méretekkel amiből lenne kínai, még branden belül az 1. gen sem egyezik meg 2. gennel. Szóval ha nincs odaírva egy weblapon, hogy melyik gen nem is tudod, hogy jó e. Nekem első generációs Sire V7-re kéne. Van is rá száz féle, csak EU-ban nem találtam normál áron. Egyébként 20$-ért van kínálat.
Annyiért határeset, még tán le is nyelném, de amcsiból annyi a pk, hogy együtt a kettő már a torkomon akad.Huszadrangú dolog és hát nem izgatott idáig érthető okoknál fogva még annyira sem, hogy tegyek rá valami öntapadós dekorfóliát. Csak az volt a benyomásom, hogy ti itt tényleg nagyon benne vagytok a témában, gondoltam ha létezik valami okosság erre is, akkor ti tudtok róla.
-
SRC
tag
válasz
Goose-T #43117 üzenetére
Igen, közben látom, hogy FL-be is be tudnám húzni, ami tök jó, csak ettől már elmegy a stúdió, tehát az egerészős irányba. Elveszíti azt a pikk-pakk jellegét, hogy igazából nem ezzel akarsz foglalkozni csak gyors kell alád valami, hogy könnyebben megszüld a gyereket. Az amivé az FL vált sem szimpi már nekem. Régen ez úgy volt, hogy az ilyen kisebb progikban volt egy export gomb. Arra kattintva legenerálta a loop-ot a kit hangjaiból, ahogy ez, de nem a hangkari kimenetére DA átalakítással, hanem DD digitálisan bepakolta egy wav-ba és fájl szintre került, így aztán a wav-ot pakoltad (ha akartad) drag’n’drop egymás mögé az egyik sávon mondjuk Magix-ban, de tökmindegy volt milyen stúdiót használsz, mert a wav-ot minden megette. Most ha jól értem ez a groove az AD-n belül már csak arról infó, hogy mit mikor játsszon le a preset hangjaiból, kvázi egy adatbázis és minden lejátszáskor újra alap hangokból le van generálva az egész groove, ami miatt szerkeszthetőbb marad, viszont zabálja a procit és meg van kötve a kezed, mert a programoknak „ismerniük” kell egymást és ezek szerint már támaszkodnak is egymásra. Szóval ebben a dob progiban export funkció már benne sincs, ha jól értem mindenképpen kell mellé egy stúdió, amit „ismer” különben meg vagy lőve és innen már pont annyira lesz vacakolós, mint maga a stúdió, amibe behúzod. Ergo komolyabb zenekészítéshez van szánva, amikor nekiülsz és letapadt s.ggel addig izzadnak a golyóid, amíg meg nincs az a 4 perces track.
Én meg valami 3 kattintásos cuccra gondoltam. :))) jó, végül is gyors is tud lenni. Ne akarjak hozzányúlni, aztán kész...Megnézem, köszi, csak már nem akarom a gitáros topicot teljesen szétoffolni ezzel. Viszont ha már mindenképpen kell valami stúdió van olyan is, amihez van valami Windows alatt, ami tudja effektezni a gitárt? Vagy ilyet csak Mac-en érdemes? Igazából ott láttam ilyen szoftveres multieffektet. Az jót szólt.
-
SRC
tag
válasz
Goose-T #43070 üzenetére
Pont egy Korg-ot néztem a tyúbon (PC2) de a hozzászólásokban úgy megköpködték, hogy hát nem tudom. Nem lettem okosabb. A videó pont az ominózus E húrral indul. Na, mondom akkor ez jó lesz.
Egy ötezrest kérnek érte, láttam másfélét 3 ezerért, gondoltam akkor nem is a legalja ötért, aztán nézem a hozzászólásokat a videó alatt és hát nincs oda érte a nép... 15 ezret kell adni érte tényleg? Annyiért már lehet kiásom a multit a szekrényből, csak kényelmetlen, mert bele kell kábelezni.
Csíptetős kéne, de 15-öt... hát annyit skót vagyok. -
nap
addikt
-
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Goose-T #42921 üzenetére
mert ennyire ügyes vagyok
szóval ez a kinézett szet
https://www.muziker.hu/fender-fa-125ce-concert-natural-wn-deluxe-set
azt nem tudom ez a kis fender mennyire használható erőlködő, villanygitároknál nem szokta az úri közönség egekbe magasztalni az ilyen hozzáadott cuccokat, persze akusztikusnál nem prioritás, hogy odabaszosan megszólaljon rajta a szedbattrú szóval nem tudom. Esetleg ilyen 50-60ezres árkategóriában (ha nem a szettet nézzük) van e jobban ajánlható mint ez a fender (mármint a gitár, és van "neve", mert a történetben van némi sznobfaktor is, HB meg Cort nem opció)
-
sith7
félisten
válasz
Goose-T #42839 üzenetére
Én is azt mondom, azt vegye ami tetszik neki
Igaz az én lányom 16, de vele is végigjártuk a kálváriátNem kell egyszerre fémhúros elektromos gitár, csak sorban .... aha ...
Kezdtük akusztikus, aztán nejlonhúros, aztán fémhúros elektromos lett ... szóval szerintem nem kell elaprózni, mert nagyon ráfizetéses lesz a dolog, pedig én csak alap gitárokról beszélek. -
espista
senior tag
válasz
Goose-T #42836 üzenetére
Én alapvetően nem 3/4-esre gondoltam. Nem is azt ajánlottam, hanem csak egy kisebb méretű hangszerre. Pl Cort AF515CE. Nekem volt ilyenem. Teljes menzúra, jó hang, csak nem olyan behemót, mint egy jumbo vagy egy dreadnought. Nem kell utána sem lecserélni, ha megnő a gyerek. Pl Ed Sheeran-nak még kisebb gitárja van. :-) De én csak a véleményemet mondtam el. Majd az "érdeklődő" úgy is választ.
-
-
válasz
Goose-T #42740 üzenetére
Igen, köhögött a rendszer már a vírus előtt is, de ahogy jött a leállás, bamm, vége lett a jólétnek. Mondjuk ma pont jöttek Hercules fali tartók, gondolom átalakítják a bótot és eladják a felesleget, vagy kitudja.
Reméljük ha újra felfut a gyártás és a vírus is továbbáll akkor majd megint lesznek jó fogások! -
Smiley
addikt
válasz
Goose-T #42676 üzenetére
Koszi, igazabol nekem kb 0 nulla tapasztalatom van, ezert is kerdeztem meg itt. Kiprobalni mindenkeppen ki akarom, bar tartok tole, hogy mivel eddig osszesen 1 gitaron "jatszottam", elsore nem igazan fog jol menni. Ha nem csorog-zorog es tenyleg csak annyi a baja hogy le van verve par helyen meg potikat kell cserelni, akkor boven a keret alatt van, aztan par het/honap alatt ugyis kiderul, hogy jo-e vagy megy a haztol.
-
nap
addikt
válasz
Goose-T #42678 üzenetére
Szert2.: Néztem is, hogy ezt hogy hozta össze?
Vajon megsértődne, ha az elektronika árát kínálnám érte?Legutóbb 120-ért volt egy mexikói, de mostanában többnyire 180-200 körül hirdetik.
Most már bánom, hogy elkótyavetyéltem az enyémet, de akkor az volt a leginkább mozdítható. Meg, mióta eladtam a Kelly-met, azóta akarok egy Jackson stratot. -
nap
addikt
válasz
Goose-T #42618 üzenetére
Én többször adtam el a GS-en úgy cuccot, hogy félévig semmi, aztán hirtelen többen is érdeklődtek, és az első el is vitte. Fészbukon hiába is hirdettem, érdeklődés sem volt.
Mondjuk az is közrejátszhat, hogy a világ végén lakom, másrészt többnyire elég különleges gitárjaim voltak. -
kemotox
addikt
válasz
Goose-T #42618 üzenetére
GS-t egyre többen hagyják a picsába, okádék egy hely. Basszusgitárosok klubja FB csoportban konkrétan tiltólistás, annyira sok baj volt vele, meg a bajok miatt rengeteg flame war.
Eastman: Hát igen, nagyobb piactér, több ember eléri. Tök jó meg minden, csak így több a retardált isÍrástudatlan "mennyitengeccafelébőbátya" teljes kiörlésű állampolgárok meg a többi. De általában már az első üzenetváltásnál ki lehet szűrni az ilyen komolytalan egyéneket.
-
Eastman
addikt
válasz
Goose-T #42618 üzenetére
Nagyon nehezen kommunikálok most egy konkrét ügyben egy marketplészes eladóval. Nem érzem komoly üzletfélnek. Szinte nekem kell könyörögnöm, azért hogy adhassak neki pénzt.
A vakerának és a gs-nek is van valamiféle "biztonsága", szerintem. Sajnálnám, ha végleg behalnának.
-
consono
nagyúr
-
Eastman
addikt
-
benvolio
őstag
válasz
Goose-T #42519 üzenetére
Ezt a Cort-ot nagyon eltalálták, elég egyedi, szép ez a fehér, fekete szegéllyel és zebra hangszedőkkel. Ez még szobai dísznek is jó (ezért vettem ezt és nem az X250-et).
Ez a Jackson is tetszik, ez is elég egyedi. A JS22-ből pedig a Red Stain színű.
A Jackson-nak milyen a nyaka, vékonyabb mint a Cort-é?
Régen volt egy Shadow gitárom (ilyen, de egyedibb összerakot: [link] ), vissza is venném, vagy vennék ilyet, de nem találni már. Na ennek a nyaka szuper jó volt, azóta se fogtam még hozzá hasonló finomat. Azért vagyok kíváncsi a Yamahára, mert azokra írnak hasonlót, de a Jackson-ról is olvastam, hogy jó. -
válasz
Goose-T #42508 üzenetére
Jaja, amúgy meglepett nagyon twang a cucc, tényleg más mint a sztrat a 24hez képest meg pláne tök más. Abban van djent. De azért a hídon ennél is be lehet fűteni.
re: consono
nem gondoltam hogy ennyire fellendül erre a hírre a totyik hehehe
Na majd posztolok, de mégis csak egy MIM Player.re: Eastman
URSTNde azért kellett idő míg leesett
-
andor80
senior tag
válasz
Goose-T #42441 üzenetére
A termolo sajnos nagyon hitvány rajtuk széthulott az enyémen alig fél év alatt.(Aztán lehet a Drop B hangolást nem bírja 12-56 os húrokkal hihihi)
A hagszedők visziont meglepően jók benne.Mind tiszta mind drive hangoknál.
(Mondjuk én azokat cseréltem SD sentinel/nazgul szettre amely felezhető push pull potit kapott állat)
Vásárláskor a hangolókulcsokat nézd meg alaposan nekem két gitárt kellett visszküldenem ferdén volt felfúrva pár kulcs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- VR topik
- Mobil flották
- Sorozatok
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest