- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
espista
senior tag
Én is rendeltem már többször Angliából. Puhatokban, de nem volt semmi gond. 6-10 nap alatt megjött. Igaz akkor még úniós ország voltak és nem volt covid meg lezárás. Szerintem most még azt sem tudják, hogy hogyan kell vámoltatni az onnan érkező dolgokat. Én hanyagolnám. Keress máshol az únióban.
-
fattyu
veterán
nem most reckíroznám meg.
Tél van és brexit és covid és uk lockdown.
ki tudja meddig hányódik sok minusz fokban.
az ibanezre visszatérve azt nem tudom miért kéne tremolt cserélni. ha a csavarok zavarnak azokat tuti lehet megvenni külön is és nem horror.
a testen a kopás. igen. megértem zavar. ha eleget használod nálad is ugyanilyen lesz.
van az a nézet is hogy a karcmentes gitárra mikor először odakoccolod megüt a guta. ha meg már van rajta nyom nem nagy ügy.na mindegy. megértem a vágyat csilivili ujra, csak akkor türelem vagy vastag tárca
ha meg ezt nézem még nem is drága a medgyesi féle és ennél még jobb állapotban is van
-
Eastman
addikt
Látom, keménytokban van. Kérj a bundjairól még fotókat! Anno Leedsből jött egy akusztikus gitárom, gond nélkül.
Ha nálad 100%-os a választás, talán érdemes bebiztosítani a csomagot. Nem tudom, hogy másnak a topicból van-e negatív tapasztalata a külföldi postázások kapcsán.
-
Eastman
addikt
Ne gondolj nagy dolgokra.
Az Ibanezek közül az AXS32 nyaka és felépítése nagyon kényelmes volt számomra, bordó színben tetszik is, de jelenleg jól megvagyok nélküle. Egy Epivel, egy Gibbóval és egy Johnson Strattal elműködök itthon, nem észszerű még egy gitár.
Kustom Tube 12A a kis kedvencem, és az életvitelemnek a legmegfelelőbb ebben az időszakban. Szívesen vennék belőle még egyet a műhelyembe is, de ritkán bukkan fel. ...az a széria ami a tuti.
-
Eastman
addikt
Ha van egy régebbi álomgitár a gondolataidban és annak az anatómiája összeillik a Te anatómiáddal (magyarul; kipróbáltad és a kezedbe, a bordáidhoz illik) és összevág a vágyaiddal, szerintem keress egy erős közepes állapotút használtan és ha esetleg "szét is van játszva" (Ibákra, sportgitárokra jellemző), de jó a nyaka, újrabundoztatod a nyakat, ha szükséges; felületkezelteted a testet Kovács Zolival vagy Mészivel.
Arra tippelek, hogy olcsóbban megvagy, mint ha 2021-ben csináltatsz egy SuperStratot nulláról.
Zoli készít gitárokat, úgy tudom, hogy van saját modellje. Nem gondolom, hogy mellényúlnál azokkal. Kérdezz rá nála, úgy pl. már megismersz egy irányárat...
-
Eastman
addikt
A rózsafának funkciója* is van, és nem csak esztétikai értelemben.
Jaa, és egyre kevesebb van belőle a bolygónkon, "új" meg majd kb. háromszáz év múlva lesz belőle, HA erről MA gondoskodnának a hangszergyárak. (Jellemzően nem.)
-
Carlos Padre
veterán
Hát én utána néztem nyáron milyen áron megy a hangszer minőségű faanyag, egy szép erezetű darab ára eléri egy komplett gitár árát, és az csak a test. Rádásul baromi sok munka van vele ha nem nagyüzemi módon készül, szóval a végösszeg igen borsos lesz. Ne akarj gitárt építtetni magadnak csak a sok felesleges pénzed van és főleg csak ha egészen pontosan tudod mire van igényed.
-
-
Eastman
addikt
Drága és szpós, hidd el. Megkérik az árát a megfelelően kiszárított fáknak. ...és a szaktudásnak, természetesen.
Opció lehet, ha külön testet és nyakat veszel a netről. Akár natúr, akár felületkezelve. Ezt lesd meg: www.warmoth.com irányadónak. (Szerintem) ezeknél az áraknál drágább egy magyar hangszerész és olcsóbb pár kínai forrás. Arnyekxxx az embered, hallgass Rá............
B verzió; megveszed Ebay-ről az álomgitárt és újrabundoztatod itthon.
goto GuitarClinic oder Hangszerelem.
-
Goose-T
veterán
Keresőről nem tudok, de itt van egy elég részletes leírás a sorozatszámaik felépítéséről.
-
Alexios
veterán
-
consono
nagyúr
Nekem Blackstar ID Core 10 V2-m van, én szeretem. Előtte Roland Microcube volt, azt is szerettem. A kettő közül a Blackstar sokkal szélesebb spektrumban állítható, nagyon sokféle hangzást ki lehet tekerni belőle a teljesen tisztától a blues-oson át a hi-gain-ig mindent és a beépítet effektek is rendesen állíthatók. Cserébe van hátránya is: van egy jellegzetes alapzaja, ami vagy zavar, vagy nem (engem nem), illetve nem úgy modellezős erősítő, mint a legtöbb, nem fogsz kapni Fender, VOX, Marshall stb. erősítő modelleket. Van egy ISF gomb, azt tekergetve tudsz inkább "amerikai" vagy inkább "angol" karaktert kapni, ez meglepően jól működik. Ja, még valami: az ID Core 10 szobai erősítő, arra elég a hangereje, másra nem.
-
nagyArc
tag
Nekem van egy Yamaha Pacifica 112v, és szerintem baromi jó. Volt EG-112 is, nekem azzal sem volt bajom, de a Pacifica 112v-ben sokkal jobbak a pickup-ok. Azért lehetőleg próbáld ki valahol, mert a Yamaháknak kicsit keskenyebb a nyakuk a szokásosnál, kicsit kisebbek a húrtávok. Ez van akinek tetszik (pl. nekem), van akinek nem annyira.
-
Berreh
tag
-
nap
addikt
Pedig többen is válaszoltunk.
Kb annyi, hogy
- a kx5 jó, többen is birtokolnak ilyet és még mindig lelkesednek érte
- az affinity nem annyira, de az is megteszi
- de mindez nem számít. menj el és próbálj ki minél több gitárt, hogy a neked melyik kényelmes.
- punkhoz kb mindegy, milyen gitárod van
- strat vs les paul -> lásd előző két pont
- a szetteket kerüld el, ugyanannyi pénzért jobb cuccokat is lehet vásárolni
- érdemes szétnézni a használtpiacon (gitárshop, hangmester), nagyon jó hangszereket lehet kifogniconsono: #37114
-
Eastman
addikt
Szia!
Nézd meg a kedvenc bandád kedvenc gitárosának a hangszerét, és felszereltségben, (hardveresen) ahhoz hasonló kezdőgitárt válassz!
Tremoló vs. fix híd (bridge),
Dupla hangszedők vs. egytekercses,
(Humbucker vs. Single coil).Én nem szettet választanék. A szín és a gitárforma röviden; nem befolyásolja a hangzást. Vegyél olyat ami tetszik, aztán, ha már nálad a gitár, egy elektrós haverod, ismerősöd segítségével a használtpiacról válasszatok, próbáljatok ki egy erősítőt... (Recseg vs. nem recseg.) Van belőlük millió, nem vennék újat. Punkhoz szerintem nem kellhet a csöves erősítő, elég a "tranzisztoros", tehát kvázi olcsóbban találsz jókat. Szinte mindegyik tranyós "kiskombót" beépített torzítóval gyártják. Új kábel kell még, pánt, pengetők, meg a telódra egy hangoló app és sanyi.
Szoftveres dolgokban majd itt a srácok segítenek, én csak bedugom mint Marty a BTTF elején osz't nagy ZS...
(El lehet költeni erre a hobbira milliókat is.)
Üdv.
-
bigrob
őstag
Szetteket elfelejteni!
LP vs ST: ehhez el kéne menni egy hangszerboltba megfogdosni, hogy neked melyik áll jobban kézre. (bár ha nem tetszik valami akkor úgysincs értelme!)
A Squier és Cort sem rossz vétel, viszont az újabb Harley Bentonok sem rosszak otthonra, nekem is van 3 belőlük, igaz ebből 2-t Dekonak vettem és a nüansznyi hibákat helyrepofoztam. (Thomann.de-n megnézed, Audioll.hu-nak írsz mail és kicsit olcsóbban hozzák)
Stílus miatt hídhoz (a nyaktól távolibb) humbuckert ajánlanék. (szóval HSS, a lényeg hogy olyan dupla legyen a hangszedő)
HA gépen is el tudod képzelni a kihangosítást, akkor hangkártya és 2 stúdió monitor (scarlett 2i2 és jbl lsr 305 vagy krk rokit 5 és társaik)
HA mindenképp erősítőt szeretnél, akkor valami boss katanát javasolnék ÉN (bár szívem szerint yamaha thr-t inkább de az drágább)
Hirtelen ennyire telt borozás és sörözés után, ha később eszembe jut valami pótolom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Metal topik
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Exkluzív órák
- Óra topik
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged