- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alexios
veterán
válasz
Goose-T #50875 üzenetére
Hát anyagminőségre nem tudom, játék közben nem tűnt fel nekem hogy valami gond lenne vele, bund volt
[link] Stageshopnál nem tudom hogy dunlop vagy kínai bundot használnak, de náluk 20ezer forint a különbség, ami egy nem belépő szintű gitárnál azért beleférhetne ha csak az anyagiak a lényeg -
doc
nagyúr
válasz
Goose-T #50730 üzenetére
Igen, le szoktam, hagyom is szaradni mielott felhurozom, de mikor ezt meglattam, gyorsan lefotoztam
marcusa: mashol is hasznalom, nem csak a B hurt elso bundon, es mashol nem lattam rajta ilyesmi nyomot, de ha attol lett ilyen hogy harom honapig hasznaltam, az nagyon elkeserito...
-
moma
őstag
válasz
Goose-T #50661 üzenetére
így néz ki a hangerőszabályozó:
Tegyük fel, hogy legyen csak youtube zenehallgatás. A kérdés az lenne, hogyha a speakert választom, akkor tuti nem megy ki a jel a külső hangkártyára és onnan a laptop hangszórójára(vagy másra ahova a laptop kapcsolódik), szóval honnan lehet ezt tudni?
Mintha lenne ilyen lehetőség, nem tudom te erre gondolsz e, hogy lehet más eszközön. Egyáltalán nem is vagyok biztos benne, hogy ekkor hány eszköz van, mert elvileg csak a külső hangkártya és az ér el más speakereket a laptopon át nem?
Annyira gáz, hogyha egy ideig nem fogalalkozok ezzel mindent elfelejtek, mert mintha rémlene, hogy egyszer már korábban ezeket értettem -
arnyekxxx
veterán
válasz
Goose-T #50651 üzenetére
Szerintem aránylag kevesen viszik be a gépüket egy számtechboltba, hogy kipróbáljanak pár procihűtőt mielőtt megrendelik online. Az tényleg az a terület ahol az offline boltnak egyetlen értelmezhető előnye van, hogy nem kell a postára várni, ha véletlenül van az amit venni akar az ember. Ödönke bemegy, végigtaperol egy tucat gitárt az izzadó kezével, a 13.-nál elkezd mosolyogni, ezen megy legjobban a szmokondövóter egy húron, az eladó boldogan kérdezi, hogy akkor ezt elviszi? Ödönke közli, hogy "Használtat új árban? Ráadásul a T-n 50el olcsóbb". És elköszön. Nyilván ezt be lehet árazni és akkor még drágább lesz minden hangszer.
-
válasz
Goose-T #50651 üzenetére
Azért annyit hozzá tennék, hogy egy VGA kártyánál szerintem tök mindegy milyen a fogása
Re Alexios
Igen ez is jogos, ezért mondtam, hogy nem tudom ott mi megy.
Ellenben tudok pár boltot akiknél meg nem ennyi, hanem bund polírt is kap a hangszer és alaposan méricskélnek rajta. Tehát konkrétan a megyónál maradva, fingom nincs mit kapsz.
Csak annyi, hogy mikor vásárolunk akkor nem csak a £$€ a szempont. -
consono
nagyúr
válasz
Goose-T #50608 üzenetére
Én megint előszedtem a Digitech Trio-t, az valtozatos dobot is tol az akkord menetek alá és még rendes basszust is csinál
Néha túl jót is... Ez az első az effect chain-ben, innen megy tovább a gitár és a mixer kimenete meg megy a BlackStar line injébe (jó, hogy FRFR az erősítő, szépen szól a kíséret is).
-
moma
őstag
válasz
Goose-T #50552 üzenetére
NeoPampalini nek is. Igazából a kiinduló pont az, hogy most végre van egy hely ahol maradok hosszabban és akkor akartam venni valami jobb hangfalat zenelejátszásra. És ez volt a pont ahol bejött a Edifier S2000MK III 2.0, amiről baromi jó reviewk vannak és árban is ok nekem. Egy hátrányát amit kivettem, hogy nincs rajta mélyláda kimenet, szóval ha később lenne ilyen igényem, akkor ezt nem tudnám, vagy csak valahogy macerásan. Szóval mindenképp az a cél, hogy végre életemben először jobb minőségben zenét hallgatni.
És csak itt jutott eszembe, hogy hopp akkor már a gitárt is bekéne kombózni eseteg, meg a külső hangkártya. És hogy akkor nem kéne most sok pénzt elköltenem úgy, hogy ezeket nem tudom bekapcsolni a játékba.
amúgy a studió monitorral az nem gond, hogy zenehallgatásra nem annyira tetszetős a hangja? ahogy olvastam erről az jött le, hogy az pont, hogy kiemeli a hibákat a keverésben.
Egyébként szerintem én toltam már a gitárt bluetoothon, pont így hogy a laptop arról ment a hangfalra és asszem nem volt gond. de nem emlékszem tutira mert általában fejhallgatólór tolom a behringerből. De emlékszem volt amikor itt volt valaki és akkor csak bluetoothal lehetett. csak most nem annyira gitároztam mert külföldön dolgoztam. De lehet kipróbálom most hétvégén ezt a bluetootht.
Amúgy ha most jól emlékszem, ha rávan dugva usbvel a külső hangkártya a laptopra akkor végülis minig azt használja zenehallgatásra tehát ennyivel jobb a minőség. És akkor eldönthetem, hogy a hangfalat vagy bluetoothal laptop, vagy pedig kábellel a hangkártyába.
Most így gondolkodva szerintem az a kérdés, hogy studio monitor vagy ilyen hifi jellegű hangfal és hogy mennyire fontos, hogy legyen mélyláda kimenet a jövőre.
-
setup
tag
válasz
Goose-T #50536 üzenetére
Legutóbb Roto-t kaptam, bogyók színesek, vége piros cérnás, mint a Warwick csak picit világosabb piros. Úgy emlékszem Ernie is színes bogyós, de az már nagyon régen volt, lehet keverem. Nem lenne hülyeség összeszedni, hogy van e olyan, amin se cérna, se bogyó festés és réz színű a bogyó, mert béznél már látható összeg egy húrkészlet, így amikor "beszámítást" kérnek és csak a dolgok felpörgetése miatt kerülne hozzám ez-az pár napra akkor számíthatna ha képről tudnám, biztos más is így van vele. Az már nyilván kevésbé fontos, hogy melyik márka ha már cserélték, de hogy most egy 3k-s első bolti kezdő készlet vagy egy 20k-s Elixir azért az már nem mindegy, mert egy használt hangszer ár simán lehet emiatt picit furcsán arányos egy új húrkészlet árával. Az feltűnt, hogy a legolcsóbb húrok vége talán inkább acél színű bogyós, mint réz manapság az új bézeken, de elbizonytalanodtam. Kéne egy hangszerboltos kém, aki megnéz párat
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Goose-T #50384 üzenetére
Nekem egy dolog hiányzik a Cube 15x-nél, és erre a kis Blackstar Fly 3 mutatott rá: a tiszta csatornán nincs gain állítási lehetőség. A kis Fly3-on lehet enyhén overdrive-os "tiszta" gitárhangot hozni, amit a Cube 15x-ből csak külön boost pedállal tudok kb. hozni. Mert amúgy túl tiszta. A másik csatornán viszont már túllövök a célon.
Tehát valami olyasmire gondolok, mint ami a Metallica The Call of Ktulu elején van ([link]). -
válasz
Goose-T #50347 üzenetére
+1 a Squier classic vibe vonalra. Egy sss (három single coil hangszedő) szerintem klasszik rockra jo lenne.
Azok qz ibanezek a humbikkal(humbucker hangszedőkkel kicsit keményebb hangzast hoznak).
Ha olvastad már a topikot, akkor gondolom hogy a hangszedők fogalmával már tisztában vagy?!
Harley Bentont nem vennék perpill.
Ha 1 év múlva is itt leszel, akkor majd mehetsz feljebb, g&l, fender, musicman valami hasonló strat ami jobb minőségű. De cv alá ha van della akkor nem mennék.
Én rég megbántam hogy nem azt vettem első gityónak. Bullet strat volt az első de sokat kellett hurcibálni hangszerészhez. Azota bersze már én is be tudom állítani. De az elején az is szempont.Ja igen. Ha tremolósat veszel akkor érdemes leültni azt a testre.
Ha kérdésed van akkore tedd fel rossz kérdés nincs csak hülye válasz. Pl ha nem tudnád mi a tremoló, vagy annak beállítása, leültetése. Esetleg az előbb említett humbucker single coil.Re: ctrla-alt-del
Majd számolj be róla hogy mennyi a lag/latency. -
consono
nagyúr
válasz
Goose-T #50164 üzenetére
A sustainje milyen? Egyik kollégámnak volt S520-asa ugyan ebben a színben, vagy 7-8 éve, annak az az egy volt a gyenge pontja. Imádtam játszani rajta, kényelmes baromira a test is meg a nyak is, de a Cort KX5FR majdnem kétszer annyi ideig kitartott egy hangot... Mondjuk ott az Ibanez is Floydos volt.
-
consono
nagyúr
válasz
Goose-T #50081 üzenetére
Jók ezek a tapasztalatok, mert ezek szerint nem csak legenda, hogy számít a fa is még mindig az elektromos gitárnál is!
Amúgy meg elgondolkodtató, hogy a legtöbbször önmagában hallja a gitár hangját az ember, ha kipróbál egyet egy hangszerboltban. Nincs ott a zenekar melette, nincs backing track, semmi. Teljesen máshogy fog szólni pl. próbán, aztán jöhet a boost, az EQ, stb. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Goose-T #50054 üzenetére
Szerintem ez ízlés kérdése, nekem pl tetszik. Egyébként sem hiszem, hogy létezik A Metál Gitárhang. Van olyan zúzós zene amihez el tudom ezt képzelni meg van olyan amihez nem.
Nem véletlenül találták ki a nagyjelű, sok basszussal, kevés magassal operáló humbuckereketmondjuk azt elsősorban a zajcsökkentés miatt találták ki, hogy a magasa kevesebb az fizikai következmény nem direkt cél, az aktiv pickupot pont azért találták ki, hogy úgy legyen nagyjelű és kis zajú, hogy azért maradjon teteje is.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #50060 üzenetére
Na, újabb kérdés, régen kérdeztem már hülyét. :-D
Annak van jelentőssége, hogy melyik pickup milyen pozicióba kerül? Mármint, neckre/bridge-re mindig ugyanolyan típusú kerül, vagy ezt gitárja válogatja? Mi a szabály? Bridge-re mennek a gyengusabbak, neckre a combosabb?
És ahol három van? Ott a középsőnek mi a jellegzetessége?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #50060 üzenetére
Ha már Kotzen, fel nem fogom, hogy Adrian Smith miért állt össze vele.
Amúgy érdekes, a Maidenben négy fickónak van side projectje: Bruce - szóló, Nicko - Titanium Tart, Adrian - Kotzen, Steve - British Lion.
Dave és Janick csak a csupasz seggűek. :-D
-
espista
senior tag
válasz
Goose-T #50026 üzenetére
Köszi! Örültem, hogy többé-kevésbé el tudtam játszani/"énekelni", amit szerettem volna. :-) Székesfehérváron. Csak az érdekessége miatt vettem fel, okulásképpen, hogy halljam az esetleges fejlődésemet. Meg egy kis reklámnak, hátha így kedvet kap valaki zenekarozni, de nincsenek nagy illúzióim. Fehérváron nem nagyon megy az ilysmi. Kis város vagyunk ehhez.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Goose-T #49864 üzenetére
Tudom, de attól még nem dimarzio/SD hiszen azok a Nagy nevek
Ha egy random magyar manufaktura tud a garazsban high-end pickupot tekerni akkor akár egy music man is képes lehet előállítani/tatni ilyet. Továbbra is az a véleményem, hogy nem az számít milyen matrica van felnyalva hanem az, hogy szól.
-
Alexios
veterán
válasz
Goose-T #49847 üzenetére
Én csak arra akartam kilyukadni amit te is írtál, onnantól hogy be van állítva egész jó gitár lesz mindegyikből, szerintem végső soron egy kezdőnek főleg ez többet számít hogy mennyire kell küzdjön a gitárral, mint hogy pontosan milyen pickup van benne.
Azt is elhiszem amúgy hogy romlottak a Harley Benton gitárok(bár én még mindig szkeptikus vagyok hogy 50 ezer forintos árkategóriában olyan drasztikus különbség lenne egy Cort és egy HB között), a minőségromlás már csak azért sem lepne meg, mert ha jól látom nem nagyon emelkedtek a Harley Benton gitár árak az elmúlt 2-3 év óta, márpedig ezen kívül nagyjából minden más ára felment, valahogy meg gondolom ezt ki kell gazdálkodják.
-
válasz
Goose-T #49742 üzenetére
Pont, hogy az van jól fűzve. A többi van rossz oldalról behúzva.
re: #49728 Alexios Ctrl+Alt~Del #49725
Ha pedált szeretne dugdosni, akkor a Katanára dug egy kapcsoló pedált és beállítja az erősítőn, mit szeretne vele kapcsolni, pl a boost-ot. Szóval az sem gond neki.
Én sem akartam soha kisvasutat. Legalábbis nem ilyet, max TT-s terepasztalt. Ellenben egy-egy pedál engem is mindig mozgatott. De mióta megvan a Headrush, azóta ez is elmúlt.
A vicces, hogy az előbb emlegetett Golden Plexi-t akartam kipróbálni sokáig. -
FockeWulf
tag
válasz
Goose-T #49692 üzenetére
Igen, igazad van, most kb 1 milla, euróárfolyamtól függ. De akkor sem adnék annyit használtért ha újan is annyi.
Most akarok egy jó eq pedált venni, már egy ideje nézegetem, vadászgatok, néha szembejön gs-en pár esélyes, de közel új árában, ígyhát arra jutottam megveszem újan. -
FockeWulf
tag
válasz
Goose-T #49688 üzenetére
Azért a használtpiaci árak is kegyetlen elszálltak, szóval a hirdetések nagyrésze a "árulni szeret nem eladni" kategória. Múltkor néztem egy telét 260 ért, ami újan 295 körül mozog (+adnak hozzá "ajándék" puhatokot). Sokan vannak úgy vele, hogy azon a 35 pénzen nem múlik, megveszi újan, garanciával, tokkal, vásárlás-visszalépés lehetőséggel stb...és igazuk van.
Egy LP standard 950 körül indul, GS-en meg 2500 euróért árulja a buherált Standardját....azaz kb 1,2 milláért...ugyan már.... -
jmarcell
csendes tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Guitar14
senior tag
válasz
Goose-T #49481 üzenetére
Méregettem, szerintem rendelek is mivel nem egy drága cucc (többet is, viszont 12 voltot mértem az egyiken).
(Ez az utolsó, többet nem zaklatlak)Fényképeken mutatom egyszerűség kedvéért mi az amit méregettem:
Sehogy sem sípoltak, de ha a tápcsatlakozó felőlihez érintetem a + és a másik felükre a - végét a multiméternek akkor ezt írta: [kép]
Viszont néztem hogyan kell ezeket vizsgálni. Kétféleképpen, egyik ez amit az előbb leírtam, ha mutat valahányszázat akkor rendben van. Másik, hogy adunk áramot neki (rádugtam hozzá megfelelő polaritású, feszültségű és áramerősségű tápot) és érintsük össze a két végét a multiméterrel amit 20V DC-re állítunk. "Ha a zénerdióda a megfelelő feszültséget adja le akkor a dióda hibátlan" (ez az amit nem tudunk mennyi a megfelelő) ezt mértem: [kép]-piros az adapter és annak polaritása, feszültsége
-sárga: mi mivel van összekötve méregetésem alapján
-pink: amit mértem a multiméterrel.Valszeg. a képen látható felső (-0,06 mért) lesz a hunyó de mindkettőt cserélem.
Írok majd konklúziót ha cseréltem már benne valamit.
-
Guitar14
senior tag
válasz
Goose-T #49479 üzenetére
Mégegyszer nagyon köszönöm a segítségedet mert így már nem a vakvilágban tapogatózok.
(hülyeségeket írok akkor meg bocsi csak hobbiszinten forrasztgatok meg javítgatok ilyet, ez meg nem egy filléres cucc így mindenképpen adok neki egy-két esélyt ha nem ment széjjel az egész)
Közbe még utánakutattam:
Az adapter ami hozzá való annak itt van a kimeneti áramerőssége és feszültsége illetve polarítása:
Középen van a pozitív vagyis ha jól látom a képen amit csináltam akkor ott egyből a 12 voltot kapja meg vagyis egy 12V-os Zenerfeszültségű Zener-diódákat kéne (BZV55C12) odaforrasztanom.
Ezek MiniMELF tokozású diódák mindegyiknek ugyanaz a mérete netes írások alapján feszültségtől függetlenül. -
Guitar14
senior tag
válasz
Goose-T #49476 üzenetére
Fú hát köszönöm szépen, délután megpróbálom leforrasztani őket, valszeg a tápcsatit is lekell mert a megolvadt műanyag kb. hozzáér.
Csak amit küldtél ott nicsn rájukírva semmi, ha a leforrasztás után se lesz a lapon semmi akkor gondolom sehogy nem lehet kitalálni milyen is kell hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest