Hirdetés
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- OnePlus 15 - van plusz energia
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Apple iPhone 17 - alap
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Mostanában nagyon sokféle pickupot kipróbáltam sok gitárban, és ezekre jutottam:
1. Ha kicsi a jele a pickupnak, akkor torzítva olyan mosott, határozatlan hangja lesz.
2. Ha nagy a jele, de sok a magas és kevés a basszus, akkor nagyon zizegős lesz torzítással a hang, túl sok lesz a felharmonikus.
3. Ha nagy a jele és van elég basszus, akkor az alaphang határozottabban lesz jelen, nekem az ilyen pickup hangja tetszik a legjobban torzítva. Na és így dörren meg igazán.A pickup karakterisztikája természetesen a gitár anyagától is függ. Amikor a Seymour Duncan SH4-et betettem a HB CST-24-embe, nem volt az igazi a hangja, mert a juhar ("roseacer") fogólap és top miatt sok volt a magasa a gitárnak. Utána áttettem ezt a pickupot az Epi LP Custombe, amiben bármilyen pickup addig sok basszussal és kevés magassal szólalt meg, és ott bazi jó hangja lett az SH4-nek.
A kőris testű, juhar nyakú Ibanezbe próbálgattam SH4-szerű kínai pickupokat, de rettentő vékony, zizegős hangja volt mindnek. Abba raktam jó basszusos DiMarzio Tone Zone-t, és az meg azzal kezdett el jól működni. Nem véletlenül raknak mostanában szinte minden drágább RG-be Tone Zone-t a gyárban.
Új hozzászólás Aktív témák
- WD NASware 3.0 10TB HDD (WD101KFBX)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- SzoftverPremium.hu
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest