- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
válasz
fehérkocsag #194 üzenetére
Sehogy, ez normális.
-
fehérkocsag
csendes tag
GA-7N400Pro2 alaplapom van. RAM-t akartam bővítni benne, de nem boldogulok vele.
4 memóraia hely van. Az elsőbe és harmadikba (így megy duálban) berakom a 512 pc3200 ramokat minden jó, 400MHz megy. Ha telerakom mind a négyet (2GB) a bios csak 1 GB talál meg és csak 266MHz-megy. Ha az első három helyre rakok akkor felimeri a 1.5 GB, 400MHZ megy.Ha a másodikat hagyom üresen csak az elsőt ismeri fel 512MB. Mind a négy RAM tökéletesen egyforma.
Kérdésem, hogy tudnám a lapot rávenni arra, hogy mind a négy ramot lássa és 400MHz menjen. -
bucilali
aktív tag
HÜPP!
-
Doki16
addikt
Helló!
Az érdekelne engem hogy probált-e már vagy van avalakinek erre az alaplapra Sata2-es winyó csatlakoztatva és müködik is neki rendesen. -
bucilali
aktív tag
tetejére..
-
Loha
veterán
válasz
Istencsapása #186 üzenetére
Most eszmélek, hogy mit akarsz
1T a gyorsabb beállítás tudomásom szerint, tehát 1T-n gyorsabb nem 2T-n.
De én amikor próbálgattam a beállításokat, nálam semmi jelentősége nem volt, sőt az időzítések szerepe is szinte elhanyagolható legalábbis NF2-nél. -
Loha
veterán
válasz
Istencsapása #184 üzenetére
Szerintem Athlon XP esetén nem sok jelentősége van.
-
Istencsapása
tag
Alapból a Command rate ezek a jó kis giga lapon 1T amit sehogy sem tudok átállítani 2T-re. Valaki tud esetleg vmi megoldást erre? Hackelt Bios vagy vmi ilyesmi?
-
Loha
veterán
válasz
Antimatrix #179 üzenetére
Nem lehet, hogy mondjuk a táp a gyenge? Volt benne elötte nagyobb fogyasztású VGA?
Kiegészítő tápcsati rajt van?
Ha és sörgősen tegyél fel SP2-t.
[Szerkesztve] -
bucilali
aktív tag
válasz
Antimatrix #180 üzenetére
próbáld meg a 7nnxp f19 es biosával...
nekem az van fenn, nincs semmivel gondom...
igaz, előtte sem volt... -
Antimatrix
senior tag
na valakinek
-
Antimatrix
senior tag
Segítség kellene:
ebben a Gigabyte alaplaptipusban az AOPEN Aeolus 6600Gt kártya akad benne kifagy ujraindul.
A 3Dmark sem megy végig rajta de más alaplapban hibátlan.
Kiprobáltam INNo 3D 6600GT ugyanez a helyzet.
Az alaplapon a legujabb bios van fennt
A gépen Win Xp Sp1 van.
Valakinek van ötlete vagy volt hasonló roblémája miat már meg tudott oldani -
bucilali
aktív tag
hogyan állítsam a biost, hogy teljes kikapcsolás után is a frissítettel induljon??
-
bucilali
aktív tag
hogy meglegyen ismét..
-
bucilali
aktív tag
igen kiváló ez a lap..
-
nemtommi
senior tag
Eladó lett a lapom, ha valakit érdekelne: Bővebben: link
-
bucilali
aktív tag
fel-fel...
-
nemtommi
senior tag
meg itt lehet érdemes:
http://www.hwtweakers.net/posts4741-highlight.html -
bucilali
aktív tag
semmi új fejlemény??
esetleg létezik ehhez a laphoz tuningBIOS??
ha igen, homályosítsatok fel...
köszi...
[Szerkesztve] -
mikk2000
őstag
hűtőborda töve, proci táp..vajh most melyik is?
-
downcore
tag
A topic elejen lattam h valakinek sikerult allitani az fsp-t az kerem irja le h hogyan lehet!
Nekem a kov problemam lenne: regen tudtam allitnai a szorzokat de most hiaba kapcsolgatom a jumoert nem ragal (nem allitodik a szorzo) ez mitol lehet? -
bucilali
aktív tag
azt hiszem, a 3. a CPU külsőt jelöli, amit a hűtőbordán a CPU hoz közel érintkező felületnél tudsz mérni....
bennem is felmerült a kérdés már, és mivel sehol nem találtam érzékelőt, egy digit hőmérővel megmértem a hűtőborda tövénél a hőfokot...
annyit mutatott, mint a CPU aux az everestnél...
szal, szerintem arról van szó.. -
mikk2000
őstag
Nekiestem kicsit a gigabyte-nak az alacsony ITE IDE sebesség miatt, először hülyeséget válaszoltak, le is basztam őket, aztán ez jött :
''Thank you again for your kindly mail and inquiry. Usually, the reading speed of HDD is faster than writing speed. We have discussed this issue with ITE and their engineers told us the symptom is caused by their controller and can't be fixed by BIOS or driver. We are sorry for any inconvenience by the controller limitation.''
Magyarul elismerik a hibát, és BIOS frissítéssel sem tudják orvosolni. Ilyesmire számítottam. Tehát az ATA133 erre a meghajtóra a kézikönyben az egy vicc. Irásra ez még az ATA33-nál is kevesebb...
Most kérdezek, sejtésem ugyan van, de jobb biztosra tudni. Erre a lapra 3 mért hőmérsékletet adnak a különböző tesztprogik, igaz a sajátja és a BIOS csak kettőt.. CPU, alaplap az oké. Az everest 2.20 ''aux''-ként jelöli meg a harmadikat, bár fel van cserélve az alplap-al, de ez nem számít. Kérdés, mi a harmadik?
1. CPU belső
2. Alaplapon valahol egy dióda szabadon meredezve az ég felé.
3. ? -
mikk2000
őstag
Szia, egyel fentebb ha nézel a hsz-ed felett, ott írom, hogy gyakorlatilag sok különbség nem lesz, ti. bár a memória dual módban megy azaz két memóriavezérlő működik egyszerre, viszont a proci csak egy ''csatornán'' képes adatokat fogadni a mamóriavezérlőtől...tehát optimális esetben egy memóriavezérlő is kiszolgálja.
Szerintem azon munkálkodj hogy a rendszered 400Mhz-en menjen, az megdobja majd a sávszélt (azonos órajelen is). Persze, mivel a memóriasebesség csak a rendszer egy eleme, nem 1:1 -ben jelenik majd meg a gép teljesítményében..viszont jól mutat a memória-sebesség tesztben, ha valakinek az a mániája.
[Szerkesztve] -
Doki16
addikt
Na sikerült végülis csak fel kelett cserélnem a rmok helyét igy már simán mennek duálba csak egy bajom van velük hogy semmi nem duplázodott meg velük
Az everest szerint a sebség is ugyanannyi a 64 bit is ugyanannyi és a Mhz is 200 maradt, de ha vki tudna möondani vmi trükköt arra hogy felgyorsítsam öket szívesen veszem ja és mind2-nek egyforma az idözitése. -
Doki16
addikt
Csátok!
Az lenne a kérdésem hogy hogyan rakjak bele ebbe a lapba két különböző fajta ramot hogy dualba menjenek melyik slotokba rakjam bele.
Az egyik egy TwinMos 512/400 a másik meg egy Take MS 512/400 as ram
Létszi vki segítsen mert nagyon fontos lenne. -
bucilali
aktív tag
tetejére...
-
Loha
veterán
válasz
mikk2000 #152 üzenetére
Én mindenesetre bármilyen bizonyíték hijában nem állítanék olyat, hogy tervezési hiba, mert ezt semmi nem támasztja alá. Ha lenne új BIOS ami nem javítaná meg, vagy lenne ilyen azonos BIOS-ú PCI-os kártyád és azzal minden okés lenne, akkor állíthatnád biztosan ezt, addig ez csak találgatás SZVSZ.
-
mikk2000
őstag
Szia.
Igazad van abban, hogy ha nem RAID módot állítassz be, akkor a másik aktivizálódik, de mivel alapbeállítás a RAID, szinte mindenki így használja, ergó a másik üzemmódot mivel kevesen használják kevesebb a közölt hibák száma is - a javítás is, tehát gyengébb minőségű lehet, azaz több hibát tartalmazhat. Külföldi site-okon is a RAID beállítást ajánlják.
Én is szívesebben használnám a RAID nélküli változatot ha nincs szükségem RAID-re, mert nem szimpatikus hogy bárki aki elinditja a gépet és belép a RAID menübe miket tud ott csinálni...
Ha a gigabyte mérnöke lennék, nem igen írnék olyat hogy a giga lap hibája.
Vagy kockáztatnám az állásomat
Az tetszik ezekbe a fórumokba tényleg hogy mikor az ember ír valamit, a többiek hajlamosak teljesen hülyének nézni őt, hogy ez miért van
Talán sokan ezért nem is irkálnak.
Mint írtam egyrészt tudom hogy így van (személyesen tapasztaltam), másrészt példának fehoztam a külső PCI-os kártyaként történő megvalósítást - ott durva lenne ha nem menne. -
Loha
veterán
válasz
mikk2000 #150 üzenetére
Giga lapben szerintem attól függően, hogy mit választasz a BIOS-ban megy RAID vagy IDE módban.
az új ITE BIOS sem javítja meg a max 20mbyte/sec-es írási sebességet, ez az alaplap tervezési hibája.
Gondolom a Gigabyte mérnöke vagy, és te nagyon frankón tudod az igazságot...
[Szerkesztve] -
mikk2000
őstag
Most nézem a linken amit fentebb írtam, hogy a v1.7.1.56-os BIOS aminek a hosszú changelogját beidézted nem is az ITE RAID BIOS-é. A Giga lapban RAID változat van.
-
mikk2000
őstag
Szia.
Mivel kijelentő módban írtam, ezért biztos. Jó lenne, ha nem néznél hülyének másokat
Kissé elvault az a changelog, a legújabb az 1.7.1.94 (weblapon csak a 1.7.1.93 van)
Márcsak azért sem lehet az ITE chip hibája a max 20MB/sec write, mert ezt a chipet természetesen külön PCI-os kártyára is pakolják, és durva lenne ha nem tudná teljesíteni a paramétereit. Alaplapnál azért sikkadhat el, mert azon sok minden más is van emellett, és az ember mérlegel...vagy észre sem veszi.
Bővebben: link -
Loha
veterán
válasz
mikk2000 #147 üzenetére
Ez egyáltalán nem biztos szerintem. Mindenestere azt írják, hogy aztjavítaná, hogy ne tököljön annyit a felismeréssel, meg hogy jobban kezelje az optikai driveokat.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Doki16
addikt
up!
-
Doki16
addikt
Helótok!
Azt szeretném kérdezni hogy ki lehet-e kapcsolni azt a két képernyöt az elején amikor a SATA-t ellenörzi meg a RAID-ot, ugy értem hogy ellenörzés nélkül átugorja ezeket ne is mutassa meg egyáltalán. -
bucilali
aktív tag
hali megint..
most feltettem a 7nnxp f19 es jelű biosát a lapra, és a lan megy mint a szél...
erre varjunk gombot...
az f20 al meg sem nyikkant... -
Istencsapása
tag
asszem ott is próbálkortam vele.. de majd később kipróbálom megint
köszi -
mikk2000
őstag
válasz
Istencsapása #139 üzenetére
Az ITE-n van IDE vinyó is, és no problem. (Azon kívül hogy az ITE max 20mbyte/sec körül tud írásra)
-
Istencsapása
tag
nekem se de ha más nem satás vinyót beraksz akkor mi történik?
-
mikk2000
őstag
válasz
Istencsapása #137 üzenetére
Kezdettől fogva, de semmi gondom vele.
-
Istencsapása
tag
hát senki se bootol itt satáról?
-
Istencsapása
tag
Srácok van egy 120Gb-os Samsung sata vinyóm meg két sima Pata vinyó azt akarom hogy a satáról bootoljon de mindig a régi vinyóról bootol vagy niután mindent felismert a lap megáll és nem bootol sehonnan.
Kérdés miért van az hogy satáról nem bootol ha van benne más vinyó? -
bucilali
aktív tag
válasz
mikk2000 #124 üzenetére
a lapomat rev 1.xx cimen vettem itt a PH-n...
mikor megjött, tüzetesebb vizsgálat közben az egyik sarkában találtam meg a feliratot: rev.2.0-------> sztem rev 2 es...
az általad leírt szorzóállítási lehetőségek igazak, de a dip-ekkel a szorzó felső határát tudod belőni ( sztem) a többit a biosból, ahol viszont a VCORE % osan, a többi érték + ennyi meg annyi értékkel változtatható...
az nnxp biosában konkrét fesz értékekkel és szorzóértékekkel variálhatsz (kipróbáltam)
egyedüli kinom az a qrva lan...
ennek ellenérea linkekért...
minden okosságot szivesen olvasok, ne kíméljetek... -
mikk2000
őstag
Hali!
Akkor pörögne fel igazán, ha a lap nagy hibáinak valamelyikére valami megoldást lehetne találni.
Pl.: az alaplapi ITE RAID, ami ATA133-ként van reklámozva, de gyakorlatban 20-25MB/sec-nél nagyobb írási sebességet nem lehet kihozni belőle. -
nemtommi
senior tag
válasz
mikk2000 #130 üzenetére
Sehova se tünt. A te lapodon továbbra is ott a DIP, csak a másik lapnak, aminek a BIOSát felrakod a sajátodéra, annak alapból nincsen. Vigyázat! A két lap nem ugyanazon típus. Az egyiknek MCP, míg a másiknak MCP-T a déli hídja. Ezen kívül több kisebb-nagyobb különbség is felfedezhető a két típus között. Ezek ellenére a lapod működik a másik lap BIOSával is (fordítva nem biztos). Innentől rajtad áll, hogy honnan állítod a szorzót.
-
nemtommi
senior tag
-
mikk2000
őstag
válasz
nemtommi #123 üzenetére
Szia. Nézd meg magad is.
mikk2000
őstag
válasz
bucilali #122 üzenetére
Szia!
Segítek én neked szívesen.
Topic címe : Gigabyte ga 7n400 pro2 rev 2 segítség kellene
Idézek innen :
CPU/AGP/DIMM setting :
CPU FSB / Vcore Voltage adjustable via BIOS
Multiplier adjustalble via DIP Switch
AGP Voltage / Clock adjustable via BIOS
DIMM Voltage / Clock adjustable via BIOS
Nem hinném hogy kétféle lap jött volna ki a gigától ''Gigabyte ga 7n400 pro2 rev 2'' név alatt.
Én nagyon jól el vagyok azokkal a DIP kapcsolókkal, és tökélesetesen működnek is. Amit írsz, az nem a szorzó állítés kapcsolója.
Tehát két eset van, a te lapod vagy nem pontosan az a tipus ami a topic címében van, vagy kissé figyelmetlen voltál. Sebaj, ezért vagyunk hogy segítsünk egymásnak. -
bucilali
aktív tag
válasz
mikk2000 #119 üzenetére
ezen a lapon a szorzót nem jumperrel lehet állítani...
ha az nnxp biost teszed fel, akkor tudod biosból a szorzót állítgatni, feltéve, ha az erőműved nem lockos...
az alaplapi jumperrel az FSB -t tudod állítani, de csak két szinten..
1.) FSB 200-400 MHz...
2.) FSB fix 100 MHz... -
mikk2000
őstag
válasz
nemtommi #120 üzenetére
Szia, ez evidens, viszont a gigabyte weblapján azt írják hogy mobil bartonhoz nem ajánlják az eltérő felépités miatt.
Én megelégszek egy s2kctl progival ami csökkenti a hőt
-
mikk2000
őstag
válasz
Istencsapása #118 üzenetére
Szia, szorzót ezen a lapon (topik cím) jumperrel lehet állítani - ha a proci nem lockos.
A proci feszt lejjebb venni nem tudom érdemes-e, hiszen akkor a proci már hibázhat. A magas kijelzett procihőmérséklet tudtommal a belső dióda miatt van. -
Istencsapása
tag
-
Istencsapása
tag
Én komolyan elgondolkoztam, azon, hogy vegyek valami passzív zalman chipsethűtőt
-
nemtommi
senior tag
ATA Raidet próbáltátok az 7NNXP biosával?
-
mikk2000
őstag
válasz
Istencsapása #110 üzenetére
Hali, lehet hogy lemaradtam valamiről, de mi van abban az NNXP BIOS-ban ami annyira hiányzik?
-
Istencsapása
tag
Kéne egy programozó aki összedbja a 2 biost
-
bucilali
aktív tag
hali...
én is megoldottam, amit soni
feltoltam a 7nnxp biosát a lapra, minden kiváló, nem beszélt vissza...
a LAN-t nekem sem ismeri fel, és nem is tudom újratenni, míg az xp bios van fönn
illetve fölteszem a drivert, de nem tudja elindítani a lant....
10 es hibakódot jelez...
ha valaki tud okosságot, jelezzen lécci... -
Istencsapása
tag
énis örülök hogy megy még ez a topic.
amint lesz egy kis ídőm megtolom énis akkor azt a 7nnxp-biost.
nem szólt vissza a lap, hogy ez a bios nem odavaló vagy ilyesmi szó nélkül elfogadta?
A dual bios remélem enyhít majd a felelősségemen -
Istencsapása
tag
énis örülök hogy megy még ez a topic.
amint lesz egy kis ídőm megtolom énis akkor azt a 7nnxp-biost.
nem szólt vissza a lap, hogy ez a bios nem odavaló vagy ilyesmi szó nélkül elfogadta? -
bucilali
aktív tag
jobbra fel...
-
Doki16
addikt
Na 180-ig sikerült huznom az fbs-bt utánna meghalt. de azért igazán válaszolhatna vki.
-
Doki16
addikt
up
-
Doki16
addikt
Nekem is van egy ilyen lapom és ezzel elvileg lehet állítani a szorzot na már most nekem van egy 2,8-as sempronom ami alapból 12-es szorzoval müxik és ha már egy picit is probálok emelni az fsb nem indul el a gép most az lenne a kédésem hogy ennél a procinál müxik-e ez a szorzó állítos dolog és ha igen mennyire állítsam hogy tudjam huzni?
-
_Gyula_
csendes tag
-
Soni
tag
válasz
Istencsapása #40 üzenetére
Üdv!
Örömmel látom,hogy megvan még a topicom
Istencsapásának üzenem,hogy én rátöltöttem a 7n400pro2-re a 7nnxp biosát.Minden tökéletesen müködik,és lehet feszt állítani a procinak.Olyannyira sikerült,hogy levettem a feszt 1,45v-ra,és az xp már nem indult el,1,50-en elindult.Persze ez függ a proci beállításaitól is.Tehát tuningolva nem megy 1,5v-on.
Elrontani szeerintem semmit nem lehet,hála a duál biosnak.egy probálkozásomnál tul nagyra állitottam a procit,természetesen nem indult el a gép,miután ujraindult,a régi biost töltötte be.Tehát nem szurtam el semmit.Most ezzel nem akarok rábeszélni senkit,csak leírtam a tapasztalataimat,tudjátok,a topic elején az volt a gondom,hogy nem lehet a cpu feszt lejjebb vinni és melegszik a proci.
Egy negatívum azért volt.Ujra telepítettem az xp-t,mert már szarakodott.A 7nnxp biosa volt a lapon,és mikor az alaplapot telepítettem,akkor nem ismerte fel a lant és a sata raidet,ezeket nem tudtam telepíteni.Vissza raktam az eredeti biost,feltelepítettem mindent,és utánna megint vissza a 7nnxp biosát.Hát ennyi.Tehát istencsapása,szerintem megcsinálhatod ha akarod,persze csak saját felelősségedre!Nekem bevált. -
mikk2000
őstag
Szia.
Harmadszor és utóljára írom hogy megadtam egy analizáló progit, használd, az korrektebb eredményt mutat majd. Vannak ilyen emberek akik csak sírnak és várják hogy a csoda az ölükbe pottyanjon, de ők maguk egy fikarcnyit sem tesznek a megoldás elősegítése érdekében... -
_Gyula_
csendes tag
Sziasztok!
Kösz ezt a képfeltöltés oldalt, nagyon jó!
Íme a kék halál(om):
b
[Szerkesztve] -
mikk2000
őstag
Hali!
Valami ingyenes helyre, amit belinkelsz, hogy más is láthassa.
Korábban írtam, ha nem tudod kivenni a kék halál szövegből mi csinálta, akkor azzal az analízis progival neki tudsz menni a lognak amit ilyenkor csinált.
Mivel a progit még nem futtattam, nem tudom melyikre van neki szüksége (kis memóriakép/kernel/teljes) de ez nyilván kiderül a progiból...
Ne félj a 4x-es agp-től, amit a BIOS-ban lehet belőni, sem a fast write OFF-tól, futtass egy 3dmarkot a mostani, és a ''gyengébb'' állásban, látni fogod hogy akár még gyorsabb is lesz a ''gyengébb'' a kapott plussz stabilitásról ne is beszéljünk... -
_Gyula_
csendes tag
Szia,
még nem jött el a kék halál, de felraktam az XP-t. Ma reggel bekapcsoltam, hátha meghal, de persze nem tette meg ezt a szívességet, utána meg telepítettem...
Most meg nincs kedvem hallgatni a zúgását a gépnek, már alig látok... de még hallok...
A második mondatodat nem is értem...micsoda?!? Kellene állítanom valamit a vidkaron is? És pontosan hol?
Megnéztem, az enyém támogatja a 8x AGP-t is... Mégis állítsam 4x-re?
b
[Szerkesztve] -
_Gyula_
csendes tag
válasz
Cerebellum87 #90 üzenetére
3-mal ezelőtt írtam: ATI Radeon 9600XT 128Mb
-
_Gyula_
csendes tag
Kösz, nem is reméltem ilyen gyors választ!
Most csak az a gond, hogy a rendes winyómon már nem tudom feléleszteni az XP-t... kár. Vettem egy másikat, azon egy csupasz xp van, de ezen is elszáll a rendszer... úgyhogy a tesztkörnyezet - sajnos - adott...
Remélem többet megtudok.
Üdv:
birkuci
A cincogáshoz annyit, hogy mostanában vettem észre - és teljesen elhűltem a dologtól -, hogy valami nekem is cincog a házban. Mostani ''kedvenc'' játszadozásaim miatt már fel sem rakom a ház oldalát, és így figyeltem fel a jelenségre. Pl. ha megfogok egy ablakot és húzogatom ide oda, tehát amikor a proci, meg a vidkar dolgozik, akkor hallom. Hihetetlen... - de egyelőre nem zavaró. -
mikk2000
őstag
vezérlőpult-rendszer-speciális-inditas es helyreallitas beallitasok-automatikus ujrainditas -ezt vedd ki.
Igy csak sima kék halálban lesz részed, és elolvashatod mi okozta, dll etc, arra rákeresve be tudod határolni mink a része a hiba okozó. Szép probléma, jó neked
Ha nagyon biztosra akarsz menni, azt hiszem ez a progi meg tudja nézni neked a hibakeresési infóból (ha bekapcsolod) hogy pontosan mi okozza
Én még nem próbáltam a progit, mert nem kellett. -
_Gyula_
csendes tag
válasz
Cerebellum87 #86 üzenetére
Sziasztok!
Elolvasgattam a fórumot, de a problémám úgy tűnik nem jött elő senkinél... Kb. fél éve szenvedek vele, de mostanra meguntam... egy utolsó nekifutás, hátha ti tudtok segíteni:
Szóval: AMD konfig, 2800+ Barton magos AMD, alaplap a topicé (Gigabyte 7N400 Pro2 rev2) 2*512 Kingmax RAM DDR400, Vidkar ATI Radeon 9600XT, winyo Samsung 160 GB.
Nagyon egyszerű problémám van: a számítógép teljesen rendszertelenül újraindul... (Néha a rendszer betöltése után 1 perccel, de van hogy fél napig ok.) Tavaly szeptemberben vettem, decemberben tönkrement az alaplap (azóta van ez a probléma), utána még 3*(!!!), gariba mindig kicserélték, valamit nyökögtek, hogy a déli híd melegszik, meg néha a PEN drive-ok tönkreteszik...
A probléma az, hogy mostanában az XP-m már megfekszik az újraindulástól... és nem akarok 3 naponta XP-t telepíteni... A szervízben - CHS - külön-külön megnézték az összes cuccot, procit, RAM-okat, alaplapot, tápot cseréltek, persze mind jó náluk tökéletes müxik, de nálam az eredmény ugyanaz...
Van esetleg valakinek ötlete?
Ja, semmiféle tuning nincs, én használni szeretném, nem játékra vettem. -
Cerebellum87
csendes tag
Nem vagyok az a rettegős típus
Megmondom mi a szitu. Mikor először raktam be a gépbe a Chieftec tápom és először indítottam el vele a gépem ATI kártyával EGYÁLTALÁN nem adott ki semmiféle hangot semilyen alkalmazás közben. Én ekkor piszkosul megörültem és egyből beírtam egy másik topicba ahol nemtommivel agyaltunk a kérdésen. Ugyanakkor szintén más forrás azt nyilatkozták hogy nem szereti az ATI-t. A következő újraindításnál újra ciripelt, igaz még így sem annyira mint előtte, de ekkor úgy elment a kedvem az egésztől hogy el is felejtettem beírni ide.Futás kölcsönkérni egy Gef 440Mx-et azzal meg totál rendesen megy. Én kérek elnézést, csak kicsit hirtelen voltam nem akartam félrevezetni senkit.
[Szerkesztve] -
mikk2000
őstag
válasz
Cerebellum87 #84 üzenetére
Szia, én nem kapom fel, örülök neki hogy van valami tipp.
ATI van most, de emlékeim szerint előtte nvidia volt és azzal is csiripelt..
Ezek szerint most akkor nem is táp hanem a vga a ludas? No hát mi jön még? ;)
Szerintem is 3D-vel összefügg a dolog, mert csak egyes 3D alkalmazásokban van vele gond, pl a Kyodaiban...
A supportot még nem próbáltam, mert nincs időm mindent újrarakni, beállítani etc.
Ha valami ötlet van azért bátran, nem megijedni
Én olyannak örülnék pl. hogy öntsd le azt a három tekercset ... szutyokkal és csend lesz...ekkor megkérdem a gigától ez esetben ugrik-e a gari, ha azt mondják igen, azt mondom hogy lap vissza, akkor mi legyen? azt mondják oké kiöntöm és csend. Na ez csak álom, de valaki tán megoldotta. Egyébként a giga memóriakezelése stabilabb mint a ''régi'' abitom volt. -
Cerebellum87
csendes tag
Ja amúgy nemtommi-vel sokat agyaltunk a kérdésen ugyhogy plz ne kapd fel a cukrot, mi csak segíteni szeretnénk...
-
Cerebellum87
csendes tag
Emberek nyugalom van!
Nekem az egy plusz dolog volt hogy a tápom is ótvar volt. A ''teljes'' megoldás:
Fogadjunk mikk2000 hogy ATI karid van... Ezek a deszkák egy-két VGA-val csiripelnek csak. A Gigabyte support egy szemét, semmilyen választ nem tudnak adni ne is próbálkozz. Én azt tudom hogy az enyém a tápcsere óta sokkal csendesebb lett. Ennyi!
[Szerkesztve] -
mikk2000
őstag
Szia!
Remélem vicc amit írsz, a tekintetben hogy megtalálták a ''megoldást''. Elolvastam a topic-ot de semmilyen probléma megoldást ott nem láttam, csak azt, hogy lecserélve a tápot a jelenség megszűnt.
Csakhogy nem a táp a ludas, hanem a lap, mert olyat gyakran olvasni hogy ez a giga lap csiripel, de azt nem hogy egy adott táppal csiripel bármilyen lap.
Tehát továbbra is ott tartunk hogy nagyon haloványan (szarul) van megtervezve ez a giga lap. Nekem pl enermax van, és nem ad ki rossz feszültségeket, az előző abit lappal sose csiripelt. -
nemtommi
senior tag
Túl sok feszt kap a lapod a táptól. Egy másik topicban sikerült megoldani a problémát.
mikk2000
őstag
válasz
Istencsapása #76 üzenetére
Szia, nem a proci a ludas, mert neki már nem ez az első lap, és érdekesmód erre a lapra többen panaszkodnak... egyes 3D-s programoknál van baj, mint említettem a kyodai... néhány 3dmark teszt... túl sokat nem játszom, talán ezért nem landolt a lap a kukában vagy a kereskedőnek a fején...
-
Istencsapása
tag
mijen cisszegést mert nekem a procim ad sercegő hangot hogyha valami jobban kihasználja de nem mindig például winrarnál nem csinálja de setiathome esetében cisszeg....
erre gondoltál?
amúgy a procim tökéleresen müxik -
mikk2000
őstag
válasz
Istencsapása #74 üzenetére
Szia, szerintem ez egy tipikuson olyan kérdés, amit a gigabyte supportjától meg tudsz kérdezni, és nekik illik válaszolni. Illik.
Valamelyikőtök tudta csillapitani valahogy azt az eszeveszett cisszegést? Nálam pl a Kyodai élvezhetetlen tőle. -
Istencsapása
tag
rájöttem ment közben hogy kb 600Ft-ért (de lehet hogy kebesebbét is) kétezik átalakító............
de a francnak sem akarok átalakítókkal szarakodni
kb 1-2 hét és megmondom hogy megy-e vagy instabil lesz-e
[Szerkesztve] -
nemtommi
senior tag
válasz
Istencsapása #72 üzenetére
Ha kipróbáltad, írd meg légyszi!
Nem tudom használja e a -5V-ot, de MBM méri a lapon, EVEREST meg nem.
Elvileg az újabb lapoknál már nincs rá szükség, amit cáfolni látszik, hogy hány topicban foglalkoznak a témával. -
Istencsapása
tag
up tudja valaki?
-
Istencsapása
tag
srácok újabb izgi kérdés?
vajon a mi alaplapunk 7n400pro2 rev2
működik-e az űj 24 tűs tápokkal melyek 20 tűs részében csak 19 vezeték van?
remélem érthető a kérdés -
nemtommi
senior tag
Tette már fel vki a köv. biost GA-7N400 Pro2 rev.2 laphoz:
http://users.skynet.be/fa502088/7N400P2.BIN ? -
Istencsapása
tag
én már amennyire emlékszem nem láttam különbségat a easytune4 és 5 között
-
Istencsapása
tag
a kábeleknél arra voltam kiváncsi, hogy 40 vagy 80 eres
bár ha gyorsan olvas akkor gyorsan kéne tudnia írni is......
de válaszodból megtudtam hogy 80eres...
bocs srácok hogy nem emlékszem mindenkire de igérem bemegolom a topicot a hétvégén sőt beszerzek néhány gyors vinyót és letesztelem hogy nálam mi a helyzet írás-olvasás területen
csak az a gáz hogy nekm egy 20 és egy 40Gb-os vinyóm van és ezek nem mennek 27 mega fölé
easy tune szerintem halál..... minusz 1 gigahertz a gépnek
nekem easy tunal sikerült állitgatni az fsb-t, de mivel csapnivaló a vga-m ezért nekem semmi értelme az agp-t állítani szóval arról én nem tudnék nyilatkozni,
nekem 50mhz-en van az agp-m ahhoz képest a 100 kicsit durván hangzik
[Szerkesztve] -
nemtommi
senior tag
Ezeket használom, próbaképpen tettem fel az easytune-t, egyetlen előnye az lett volna a többihez képest hogy kiírja a AGP/PCI értéket is, csak sajnos hibásan. Akkor vettem észre, mennyire selejt a progi amikor 211MHz-re emeltem fel az FSB-t és továbbra is 200-at írt ki. Mellesleg nekem 7N400Pro2 lapom van, de tesóm 7VT600-án tökéletesen müxik, FSB és feszállítás is megy rajta. (Lehet hogy csak ezzel az egy lappal működik?)
-
nemtommi
senior tag
válasz
Istencsapása #61 üzenetére
Köszi, de azért odáig magamtól is eljutottam, csak éppen bármit állítottam biosban, az easytune4 mindig ugyanazt írta ki. Ezt a füstjelzéses tanácsodat ne nagyon erőltesd a pH-n. Mellesleg az easytune4-et a gyári CD is tartalmazza és a lapom mellett pl. a GA-7VT600-hoz is ezt csomagolják, ezért próbáltam meg használni a lapomhoz, szigorúan leolvasási célból. Mellesleg rá kellett jönnöm, hogy ez a program egy sz@r. Az FSB értékeket sem tudja rendesen kiírni.
-
mikk2000
őstag
válasz
Istencsapása #60 üzenetére
Szia, a topic címében szereplő deszka az enyém, ezért nem említettem külön.
7n400pro2 rev2.
Mintha ez a topic erről szólna.
A kébelezési kérdésedre nem nagyon tudok mit válaszolni, mert ha még sose csatlakoztattál vinyót IDE vezérlőre, látatlanban nem fogom tudni elmagyarázni, de talán kezdjük ott hogy mi az IDE mi a vinyó és minek azt összedugni...
Naszóval nem hülyének nézni az embert.
Alaplapi ITE chipes IDE-re ATA100 kábellel tettem két vinyót mindkettő MASTER volt, egyikkel sem ment a write speed 23 mega fölé. Minthe ezt irtam volna fentebb is.
Az alaplapi nvidia IDE vezérlővel persze (és másokban is) semmi gond.
ITE-nél észrevenni, hogy másolás alatt szinte állandóan ég a hdd led. -
Istencsapása
tag
szeintem is ctrl+f1 és a biosban állitanám,
és én a videókaresz füstjelzéseiből próbálnék következtetni hogy mi hány mhz
az easytune normálisan tudtommal csap a 7nnxp-vel mükszik ezér kérdem hoogy milyen a lapotok? -
Istencsapása
tag
na most 7nnxp vagy 400pro2 rev2.0 vagy milyen lapotok van?
amúgy ezt a vinyós kérdést nem egészen értem mit dugtál hova és milyen kábellel? -
mikk2000
őstag
Sziasztok!
Több gondom is van a lappal, de most csak kettőt mondok.
1. Alaplapi ITE vezérlőre kötött vinyók read speed-je oké, de a write speed maximum 22-23 mbyte. Aknek ilyen lapja van ugyan nézze már meg.
2. Rengeteg fesz alapból, de ezt olvastam tőletek is. 1.7 - 1.71V az igen sok 1.65 helyett. Persze kérdés hogy mi az igaz, amit az alaplap mér (BIOS, saját programja) vagy más tesztprogramok?
Abit-nál is felfigyeltem arra, hogy az alaplaphoz adott monitor progi mást mért mint amit szabványos tesztprogik.
Mint nem teljesen autentikus elektronikában szerintem lehet ott pl. egy ellenállás amiről a szabványos teszprogi nem tud, viszont az alaplapi progi számol vele.
Pl. Itt gigabyte-nál az easytune azt mondja a proci 1.67V, az AIDA meg hogy 1.7V.
Ennyi, ITE-re várnám a választ, direkt örültem hogy nem kell beraknom ATA kártyát.
De igy a sebesség igen gyenge, gyakorlatilag a fele mint kellene. -
nemtommi
senior tag
Valahol ingyen osztogatják a 6800GT-ket, hogy nincs itt senki?
-
nemtommi
senior tag
Segítsetek plíz!
Az easytune4 100MHz-esnek írja az AGP frekvenciát, és 50-nek a PCI-t.
Ha átállítom async-ra visszaáll 66/33-ra, de nem őrzi meg a beállításokat.
Easyt. lehet hibás? Biosban lehet fixálni ezeket az értékeket? Ha igen, hol? -
Istencsapása
tag
vágom
velemis volt ilyen de akkor a program volt szar
amikor nagyon túlhúztam a ramot akkor windows bootolás közben halt be ehhehehe -
Furky
őstag
válasz
Istencsapása #52 üzenetére
Hát persze... Időzítéseket én is lejebb állítottam, gyorsabban megy így 333on szinkronban 2,5-3-3-6-tal, mint 400on 3-3-3-7-tel... Csak az a bajom, hogy valamiért nem hajlik arra az irány felé a gépemben valami, hogy stabilan menjen most akár 180MHz-es FSB-vel is.prime 95 órákig is mehet rajta, és nem ír ki hibát, de amikor játszani kellene, bármivel, akkor egy idő után mindig jön a kék képernyő, hogy: irql less or not equal... ha jól emlékszem...
-
Istencsapása
tag
Furky biztos te is értesz hozzá meg minden de azért idenyögön
ha 400@333 ra visszatolsz egy ramot akkor sokkal brutálabb időzítéseken fog menni és ez csodákra képes a teljesítménynél egy 6-2-2-2 simán kijön igy a ramból enyém is ennyin megy bár az kingston de alapból 333
400on is megy csak ot 7-3-3-3 asszem
na mindegy az a lényeg hogy igy még gyorsulhat a géped -
Soni
tag
válasz
Istencsapása #49 üzenetére
Én ezt se találtam
-
Furky
őstag
válasz
Istencsapása #43 üzenetére
Memóriám 400-as, csak most megy 333-on a szinkron miatt... Egyébként másik alaplapban 430 felett is elment a memória...
-
Istencsapása
tag
spéci bios nekem se akart lejönni mert csak a link volt ott a letöltéshez.....
de rákerestem a fájlnévre és ezt találtam
FB-4347.zip
erről az oldalról sem jön ez az zip de alatta van egy bin kiterjesztésű cumó
az valszinüleg a biosz nekem jön de még nemtom hogy belfogom-e rakni -
Istencsapása
tag
lécci toljatok már ide egy-két nem demóverziós alaplapfigyelő meg procihűtőprtogramot......köszi mondujuk amikről itt dumáltatok
ezt az easy tune dolgot én utálom és az nem is erre való ugyebár.... -
Soni
tag
válasz
Istencsapása #40 üzenetére
Kösz a hsz-t,van is egy felesleges hűtőm azthiszem most rá is dobom. Most 55-58 fokot ír ki a hardcano,de ha hl2-zöm akkor felmegy 65-66 fokra.na megyek hűtőt cserélni.
-
Istencsapása
tag
valszinüleg a memóriád nem szereti a 166@200 fsb-t
-
Furky
őstag
Hi! Nekem is ilyen lapom van 2500+ bartonnal. A proci hőmérséklete 46 fokra szokott lenni, ha terhelem, akkor felmegy max 50 fokra egy sima mezei Tt Volcano 11-el hűtöm. Nekem az a hatalmas problémám, hogy a bartonom lockos, és 200as FSB-vel nem akar felállni a rendszer. 192vel még csak-csak elindul a gép, de az XP nem áll már fel, mert valami hibát talál... pedig olyan 2500ös bartonom van, ami olyan szériába tartozik, amiket simán lehet 200as FSB-vel nyomatni... beazonosítottam a száma alapján, és másoknak ment is rendesen. Memória jól van beállítva, időzítések jók,frekije jó, minden frankó, csak nem áll fel a BIOS. nem is sípol, semmi sem történik. Everest 2590/1000-et ad ha fsb 333MHz...
-
Istencsapása
tag
Monya78 nagyon tetszettek a linkek amiket idetoltál
-
Istencsapása
tag
Hali
nekem is ilyen lapom van úgy szeptembe óta..7n400pro2 rev 2.0,, 2500barton(lockos) 2*512 333mhz kingston
valaki fikázta a memótiakezelést nemtom memtestbe nálam dualba13xxMb/sec
aida már nememlékszem mit irt ki...
ctrl-f1 az jó lámmavédelmi funkció de a feszültséget nekem se lehet lefel állitani és fölfelé is ahogy már megdumáltátok....
azér idegesit gogy nem lehet lefele mert itt a Pv-n hallottam olyat hogy a 2500+-os barton 1,65@1,3 volton 1833@1100mhz(fsb166@100) elment a whisperroch 4 bordéjával teljesen passzívan.
nekem is ilyen hűtőm van és jóvolna ha még csöndesebb volna a gép....
énis azér vettem ilyen lapot mert sok cuccot rá lehet aggatni....
easytune4-5 mindakettő szr semmirese jó szerintem amig fut(nak) olyan az érzésem mintha megzabálna 1ghz-t.....
szerintem szedjél ki mindent a proci kőrül...hőmérő vizhűtés....és rakjál oda egy ''normális'' léghűtést szedd le a ház oldalát és teszteld le hogy úgy hány fokos
nekem 60-65 között mozog...
eccer most kb 1 hónapja kiraktam az erkélyre -1-2fok lehetett2 perc alatt lement 40 fokra mindezt azért tettem mert szthittem hogy nem müxik az alaplap hőmérője és csak 58-ná többet tud mutatni de nem tud az 40-ez is csak hideg levegő kelll
mos hotrelne nemtom hogy a 2800mak mennyi a valós órajele asszem 2130? midegy én 3200+on azaz 2200-on járatnám hogy legyen értelme annak a + fszültségnek el kell fogyasztani a + fűtőanyagot
a 7nnxp biosát rátölteni mesteri gondolat de egy kicsit kockázatos komolyan eljáccottam énis a gondolattal bár a topic olvasásáig be kell vallanom nem jutott eszembe......végülis mirejó a dualbios
én annyi újat tudok mondani az előttem szólókhoz hogy tényleg nézd meg hogyan fekszik az a vízhűtés és próbáld ki egy ''normáis'' rézmagos alubordával,, és használd el a + fűtőanyagot.....
sok szerencsét...
amúgy budapesti vagy? mert felőlem eggyütt is csinálhatnánk ...kiváncsi vagyok a vízhűtésedre....
sik szerencsét.... -
zolinter
csendes tag
Más lap BIOS-át semmiképpen ne írd a gépedbe ! Igaz van dual BIOS a gépedben,de felesleges vele kísérletezni. Nem tudom hogy megoldja-e a feszültség problémádat,de létezik a lapodhoz egy nem hivatalos BIOS is.Merlin BIOS állítólag jobb mint az orginál,több mindent tudsz állítani,jobban lehet tuningolni,de nem tudom milyen változásokat tettek bele a készítők,és még én sem próbáltam.A GIGA lapok a proc belsejében mérik a hőfokot,ezért magasabb értékeket mutat ,mint más lapok,A 70 fok az nem vészes,mert a processzorod ettől azért magasabb fokon égne ki (pontosan nem tudom,de olyan 90-100 fok lehet).Viszont vízhűtéssel 70 foknál hűvösebbnek kellene lennie.Szerintem ne a BIOS-okban keresd a hibát,hanem nézd át jobban hogy jól illeszkedik-e a hűtőd a procra,mert hiába van vízhűtésed ha nincs rendes érintkezésed.Egyszerűen mérd meg,vagy fogd meg hogy a hűtőd szintén meleg-e,ha igen akkor valami nincs rendben a vízhűtéseddel,ha pedig hűvös,langyos akkor a proc nem tudja átadni a hőjét a hűtőnek.Fel van rendesen pulírozva a hűtőd ? Mert a levegő elég rossz hővezető.
-
Loha
veterán
válasz
Tashee_666 #37 üzenetére
Nekem 200FSB-n 3000MB/s körül olvas everest szerint a 7NNXP-m.
Ezt öcsém KT880-asa is simán lenyomja 2700-2800MB/s-al...
Szerintem nálad a RAM beállításnál vmi nagyon nem stimmel... -
Tashee_666
csendes tag
Nekem is ilyen lapom van megvagyok vele elégedve azon kívül,hogy lassan olvassa a Memóriát (MIÉRT????) Everestbe csak 2185MB/s mikor a proci 2500ön van , mikor 3200ön van akkor 2786MB/s .(Elmarad a hasonló gépek mögött)
-
Monya78
veterán
Ezek a biosok illenek az alaplapodhoz..
Ja látom szóval a proci hűtő mutatja az értékeket??? Még ilyenről sem hallottam..
Itt pedig vannak spéci biosok : Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Monya78
veterán
tessék:
Ha nem szeretsz lábat kötözgetni, akkor az alaplap socketjére is rakhatsz drótokat... -
Soni
tag
Mindenesetre szeretném levinni a cpu feszt 1,72 ről 1,65V-ra,biztos hűsebb lenne a proci.Lassan lassan ott tartok,hogy lapot cserélek,vagy radit veszek
.Ezen a lapon az tetszett,hogy 8 wincsit lehet rákötni,de nem tetszik,hogy a proci feszt csak felfelé lehet emelni,csökkenteni nem.Hamár csökkenteni nem lehet,legalább az alap fesz lenne 1,65V,annyi kellene a barcinak.
-
Soni
tag
Ez méri a hőfokot Bővebben: link ,nem az alaplap.A videokari pedig egy Gexcube extreme edition (500/700),nem huzom.De lehet,hogy a három hőforrás sok a duál radinak.
-
Soni
tag
Na akkor leírom mi hogy van. Zalman blokk a procin,a videokarin,és az alaplapon is. Duál radi a házon kivűl,és azon fujja át a levegőt egy 8-as venti,ami a házba van.A proci aljára van ragasztva az érzékelő,tehát nemhiszem,hogy a hűtést az befolyásolná.A hőfokot egy tt hardcano 12 röl olvasom le.Azzal csak az a bajom,hogy 70 fok felet hangal riaszt,és ezt nem lehet kikapcsolni.Lehet,hogy sok a 3 blokk a dupla radinak,nem hűl le olyan hamar a víz,kellene még egy dupla radi.A rendszerben kb fél liter víz van.Iktassak be egy nagyobb tartályt?
-
Trak
addikt
Abból a hőmérsékletből nyugodtan vonj le kb 8-10 fokot, és akkor megkapod azt, amit mások írogatnak a topikokba. A Gigabyte 7NNXP, és a 7N400 pro is fölémér ugyanis kb ennyit. Leteszteltem 3 alaplapban, ami másikban 50 fok volt, az a Gigabyte-ban 60 körül (58-60), szóval nem kell annyira aggódni. Jó a 70 fok vízzel tényleg kicsit soknak tűnik, de nem lehet, hogy vlami nem jól van rajta? Az a felragasztott érzékelő nem zavarhatja a proci és a hűtés kapcsolatát?
-
Loha
veterán
Kicsit utánanéztem, sé csak %-osan tudod állítani a feszt, magyarul nem konkrét értéket tudsz beállítani, hanem meg tudod adni %-ban, hogy mennyit tegyen rá az alapra... (max. +10%)
Soni
tag
Köszi a hsz-t. Sajnos én is csak ezeket a beállitásokat találtam. Gondoltam,hátha van valamilyen bios frissités,és akkor megoldodik a gond.De ugy látom nincs.Azt sem értem nekem miért megy a proci 1,71V-1,72 V-on.Pedig nem emeltem a feszen semmit.A víz nem győzi lehűteni,pedig kint van a házból a dupla radi.Van rajta 1 venti,de még igy is néha felmegy 70-71C-ig és akkor sípol a venti szabályzó.Ezért akartam levenni a feszt.A ház oldalát már fel sem merem rakni.
-
zolinter
csendes tag
Üdv !
Sajnos ez a ''csúcs'' alaplap sok mindenben elég rosszul muzsikált nálam,és több dolgot hiányoltam belőle.Ami számodra is sajnos az az,hogy a Giga úgy gondolta hogy a felhasználónak elég ha a v-core-t max. 10 százalékkal tudja változtatni,és azt is csak felfele.Szóval tudsz állítani +5%;+7.5% és +10%-ot. Hát eu van. -
Soni
tag
Sajnos ezt a lapot nem ismerem.De azért sporolok neked egy ezrest. Bővebben: link
16940Ft -
banani
tag
Sajnos az alaplapokhoz nem igazán értek, inkább videocard témában vok otthon, szval nem tudok igazán segíteni , de látom Neked is gigabyte deszkád van, hátha Te tudzs nekem...
ciao Mindenki!
remélem tud nekem segíteni vki abban, h véleményt mond erről az alaplapról!
GIGABYTE GA-8TRX330-L S478 ATI DDR ATX12V
néhány paramétere:
* Processzor foglalat: Socket 478
* Támogatott processzorok: Intel Pentium 4
* Támogatja a 200 (800) MHz-es frekvenciát is
* Hyper-Threading technológia támogatás
* Formátum: ATX
* Chipset: ATi RX330
* 5 PCI foglalat
* 4*/ 8* AGP
* 4 DDR foglalat, max. 4 GB (Dual Channel)
* 2 Ultra DMA 100 és 2 Serial ATA csatorna
* Integrált Serial ATA vezérlő (Raid 0 és 1)
* Integrált hat csatornás audio áramkör (Realtek ALC655)
* Integrált 10/100 hálózati adapter
* USB 2.0 csatlakozó (USB 1.1-el kompatibilis)
* Az alaplap működéséhez ATX12V szabványú tápegység szükséges!
* Extrák:
* Norton Internet Security 2004 Oem
Bruttó ár: 17.825,-
megéri ez??!
köszönöm előre -
Soni
tag
Üdv!
Szóval az lenne a kérdésem,hogy hol lehet állítani a biosban a vcorét.Mert most nekem egy 2800-as barton van benne,és alapból 1,71V-ot kap,szerintem 1,65V is elég lenne neki.A proci aljára ragasztottam egy érzékelőt,ami 55-71 fok között ingadozik,szóval szerintem túl meleg.Pedig viz van rajta.Az Easy Tune 4 nevű progiban nem lehet se az fsb-t se a vcorét állitani,mondjuk a biosban se.A legutolsó bios van fenn(2004 01 27)vagy van frissebb?Thx.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged