- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolinter
csendes tag
Más lap BIOS-át semmiképpen ne írd a gépedbe ! Igaz van dual BIOS a gépedben,de felesleges vele kísérletezni. Nem tudom hogy megoldja-e a feszültség problémádat,de létezik a lapodhoz egy nem hivatalos BIOS is.Merlin BIOS állítólag jobb mint az orginál,több mindent tudsz állítani,jobban lehet tuningolni,de nem tudom milyen változásokat tettek bele a készítők,és még én sem próbáltam.A GIGA lapok a proc belsejében mérik a hőfokot,ezért magasabb értékeket mutat ,mint más lapok,A 70 fok az nem vészes,mert a processzorod ettől azért magasabb fokon égne ki (pontosan nem tudom,de olyan 90-100 fok lehet).Viszont vízhűtéssel 70 foknál hűvösebbnek kellene lennie.Szerintem ne a BIOS-okban keresd a hibát,hanem nézd át jobban hogy jól illeszkedik-e a hűtőd a procra,mert hiába van vízhűtésed ha nincs rendes érintkezésed.Egyszerűen mérd meg,vagy fogd meg hogy a hűtőd szintén meleg-e,ha igen akkor valami nincs rendben a vízhűtéseddel,ha pedig hűvös,langyos akkor a proc nem tudja átadni a hőjét a hűtőnek.Fel van rendesen pulírozva a hűtőd ? Mert a levegő elég rossz hővezető.
-
Monya78
veterán
Ezek a biosok illenek az alaplapodhoz..
Bővebben: link
Ja látom szóval a proci hűtő mutatja az értékeket??? Még ilyenről sem hallottam..
Itt pedig vannak spéci biosok : Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Monya78
veterán
tessék:
Bővebben: link
Ha nem szeretsz lábat kötözgetni, akkor az alaplap socketjére is rakhatsz drótokat... -
Soni
tag
Mindenesetre szeretném levinni a cpu feszt 1,72 ről 1,65V-ra,biztos hűsebb lenne a proci.Lassan lassan ott tartok,hogy lapot cserélek,vagy radit veszek
.Ezen a lapon az tetszett,hogy 8 wincsit lehet rákötni,de nem tetszik,hogy a proci feszt csak felfelé lehet emelni,csökkenteni nem.Hamár csökkenteni nem lehet,legalább az alap fesz lenne 1,65V,annyi kellene a barcinak.
-
Trak
addikt
Abból a hőmérsékletből nyugodtan vonj le kb 8-10 fokot, és akkor megkapod azt, amit mások írogatnak a topikokba. A Gigabyte 7NNXP, és a 7N400 pro is fölémér ugyanis kb ennyit. Leteszteltem 3 alaplapban, ami másikban 50 fok volt, az a Gigabyte-ban 60 körül (58-60), szóval nem kell annyira aggódni. Jó a 70 fok vízzel tényleg kicsit soknak tűnik, de nem lehet, hogy vlami nem jól van rajta? Az a felragasztott érzékelő nem zavarhatja a proci és a hűtés kapcsolatát?
-
Loha
veterán
Kicsit utánanéztem, sé csak %-osan tudod állítani a feszt, magyarul nem konkrét értéket tudsz beállítani, hanem meg tudod adni %-ban, hogy mennyit tegyen rá az alapra... (max. +10%)
Bővebben: link -
zolinter
csendes tag
Üdv !
Sajnos ez a ''csúcs'' alaplap sok mindenben elég rosszul muzsikált nálam,és több dolgot hiányoltam belőle.Ami számodra is sajnos az az,hogy a Giga úgy gondolta hogy a felhasználónak elég ha a v-core-t max. 10 százalékkal tudja változtatni,és azt is csak felfele.Szóval tudsz állítani +5%;+7.5% és +10%-ot. Hát eu van. -
banani
tag
Sajnos az alaplapokhoz nem igazán értek, inkább videocard témában vok otthon, szval nem tudok igazán segíteni , de látom Neked is gigabyte deszkád van, hátha Te tudzs nekem...
ciao Mindenki!
remélem tud nekem segíteni vki abban, h véleményt mond erről az alaplapról!
GIGABYTE GA-8TRX330-L S478 ATI DDR ATX12V
néhány paramétere:
* Processzor foglalat: Socket 478
* Támogatott processzorok: Intel Pentium 4
* Támogatja a 200 (800) MHz-es frekvenciát is
* Hyper-Threading technológia támogatás
* Formátum: ATX
* Chipset: ATi RX330
* 5 PCI foglalat
* 4*/ 8* AGP
* 4 DDR foglalat, max. 4 GB (Dual Channel)
* 2 Ultra DMA 100 és 2 Serial ATA csatorna
* Integrált Serial ATA vezérlő (Raid 0 és 1)
* Integrált hat csatornás audio áramkör (Realtek ALC655)
* Integrált 10/100 hálózati adapter
* USB 2.0 csatlakozó (USB 1.1-el kompatibilis)
* Az alaplap működéséhez ATX12V szabványú tápegység szükséges!
* Extrák:
* Norton Internet Security 2004 Oem
Bruttó ár: 17.825,-
megéri ez??!
köszönöm előre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox Series X|S
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Asztalos klub
- Eredeti játékok OFF topik
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged