- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soni
tag
válasz
Istencsapása #40 üzenetére
Üdv!
Örömmel látom,hogy megvan még a topicom
Istencsapásának üzenem,hogy én rátöltöttem a 7n400pro2-re a 7nnxp biosát.Minden tökéletesen müködik,és lehet feszt állítani a procinak.Olyannyira sikerült,hogy levettem a feszt 1,45v-ra,és az xp már nem indult el,1,50-en elindult.Persze ez függ a proci beállításaitól is.Tehát tuningolva nem megy 1,5v-on.
Elrontani szeerintem semmit nem lehet,hála a duál biosnak.egy probálkozásomnál tul nagyra állitottam a procit,természetesen nem indult el a gép,miután ujraindult,a régi biost töltötte be.Tehát nem szurtam el semmit.Most ezzel nem akarok rábeszélni senkit,csak leírtam a tapasztalataimat,tudjátok,a topic elején az volt a gondom,hogy nem lehet a cpu feszt lejjebb vinni és melegszik a proci.
Egy negatívum azért volt.Ujra telepítettem az xp-t,mert már szarakodott.A 7nnxp biosa volt a lapon,és mikor az alaplapot telepítettem,akkor nem ismerte fel a lant és a sata raidet,ezeket nem tudtam telepíteni.Vissza raktam az eredeti biost,feltelepítettem mindent,és utánna megint vissza a 7nnxp biosát.Hát ennyi.Tehát istencsapása,szerintem megcsinálhatod ha akarod,persze csak saját felelősségedre!Nekem bevált. -
Soni
tag
válasz
Istencsapása #49 üzenetére
Én ezt se találtam
-
Soni
tag
válasz
Istencsapása #40 üzenetére
Kösz a hsz-t,van is egy felesleges hűtőm azthiszem most rá is dobom. Most 55-58 fokot ír ki a hardcano,de ha hl2-zöm akkor felmegy 65-66 fokra.na megyek hűtőt cserélni.
-
Soni
tag
Mindenesetre szeretném levinni a cpu feszt 1,72 ről 1,65V-ra,biztos hűsebb lenne a proci.Lassan lassan ott tartok,hogy lapot cserélek,vagy radit veszek
.Ezen a lapon az tetszett,hogy 8 wincsit lehet rákötni,de nem tetszik,hogy a proci feszt csak felfelé lehet emelni,csökkenteni nem.Hamár csökkenteni nem lehet,legalább az alap fesz lenne 1,65V,annyi kellene a barcinak.
-
Soni
tag
Ez méri a hőfokot Bővebben: link ,nem az alaplap.A videokari pedig egy Gexcube extreme edition (500/700),nem huzom.De lehet,hogy a három hőforrás sok a duál radinak.
-
Soni
tag
Na akkor leírom mi hogy van. Zalman blokk a procin,a videokarin,és az alaplapon is. Duál radi a házon kivűl,és azon fujja át a levegőt egy 8-as venti,ami a házba van.A proci aljára van ragasztva az érzékelő,tehát nemhiszem,hogy a hűtést az befolyásolná.A hőfokot egy tt hardcano 12 röl olvasom le.Azzal csak az a bajom,hogy 70 fok felet hangal riaszt,és ezt nem lehet kikapcsolni.Lehet,hogy sok a 3 blokk a dupla radinak,nem hűl le olyan hamar a víz,kellene még egy dupla radi.A rendszerben kb fél liter víz van.Iktassak be egy nagyobb tartályt?
-
Soni
tag
Köszi a hsz-t. Sajnos én is csak ezeket a beállitásokat találtam. Gondoltam,hátha van valamilyen bios frissités,és akkor megoldodik a gond.De ugy látom nincs.Azt sem értem nekem miért megy a proci 1,71V-1,72 V-on.Pedig nem emeltem a feszen semmit.A víz nem győzi lehűteni,pedig kint van a házból a dupla radi.Van rajta 1 venti,de még igy is néha felmegy 70-71C-ig és akkor sípol a venti szabályzó.Ezért akartam levenni a feszt.A ház oldalát már fel sem merem rakni.
-
Soni
tag
Sajnos ezt a lapot nem ismerem.De azért sporolok neked egy ezrest. Bővebben: link
16940Ft -
Soni
tag
Üdv!
Szóval az lenne a kérdésem,hogy hol lehet állítani a biosban a vcorét.Mert most nekem egy 2800-as barton van benne,és alapból 1,71V-ot kap,szerintem 1,65V is elég lenne neki.A proci aljára ragasztottam egy érzékelőt,ami 55-71 fok között ingadozik,szóval szerintem túl meleg.Pedig viz van rajta.Az Easy Tune 4 nevű progiban nem lehet se az fsb-t se a vcorét állitani,mondjuk a biosban se.A legutolsó bios van fenn(2004 01 27)vagy van frissebb?Thx.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Update 06.24. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged