Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
válasz
fehérkocsag #194 üzenetére
Sehogy, ez normális.
-
mikk2000
őstag
hűtőborda töve, proci táp..vajh most melyik is?
-
mikk2000
őstag
Nekiestem kicsit a gigabyte-nak az alacsony ITE IDE sebesség miatt, először hülyeséget válaszoltak, le is basztam őket, aztán ez jött :
''Thank you again for your kindly mail and inquiry. Usually, the reading speed of HDD is faster than writing speed. We have discussed this issue with ITE and their engineers told us the symptom is caused by their controller and can't be fixed by BIOS or driver. We are sorry for any inconvenience by the controller limitation.''
Magyarul elismerik a hibát, és BIOS frissítéssel sem tudják orvosolni. Ilyesmire számítottam. Tehát az ATA133 erre a meghajtóra a kézikönyben az egy vicc. Irásra ez még az ATA33-nál is kevesebb...
Most kérdezek, sejtésem ugyan van, de jobb biztosra tudni. Erre a lapra 3 mért hőmérsékletet adnak a különböző tesztprogik, igaz a sajátja és a BIOS csak kettőt.. CPU, alaplap az oké. Az everest 2.20 ''aux''-ként jelöli meg a harmadikat, bár fel van cserélve az alplap-al, de ez nem számít. Kérdés, mi a harmadik?
1. CPU belső
2. Alaplapon valahol egy dióda szabadon meredezve az ég felé.
3. ? -
mikk2000
őstag
Szia, egyel fentebb ha nézel a hsz-ed felett, ott írom, hogy gyakorlatilag sok különbség nem lesz, ti. bár a memória dual módban megy azaz két memóriavezérlő működik egyszerre, viszont a proci csak egy ''csatornán'' képes adatokat fogadni a mamóriavezérlőtől...tehát optimális esetben egy memóriavezérlő is kiszolgálja.
Szerintem azon munkálkodj hogy a rendszered 400Mhz-en menjen, az megdobja majd a sávszélt (azonos órajelen is). Persze, mivel a memóriasebesség csak a rendszer egy eleme, nem 1:1 -ben jelenik majd meg a gép teljesítményében..viszont jól mutat a memória-sebesség tesztben, ha valakinek az a mániája.
[Szerkesztve] -
mikk2000
őstag
Szia.
Igazad van abban, hogy ha nem RAID módot állítassz be, akkor a másik aktivizálódik, de mivel alapbeállítás a RAID, szinte mindenki így használja, ergó a másik üzemmódot mivel kevesen használják kevesebb a közölt hibák száma is - a javítás is, tehát gyengébb minőségű lehet, azaz több hibát tartalmazhat. Külföldi site-okon is a RAID beállítást ajánlják.
Én is szívesebben használnám a RAID nélküli változatot ha nincs szükségem RAID-re, mert nem szimpatikus hogy bárki aki elinditja a gépet és belép a RAID menübe miket tud ott csinálni...
Ha a gigabyte mérnöke lennék, nem igen írnék olyat hogy a giga lap hibája.
Vagy kockáztatnám az állásomat
Az tetszik ezekbe a fórumokba tényleg hogy mikor az ember ír valamit, a többiek hajlamosak teljesen hülyének nézni őt, hogy ez miért van
Talán sokan ezért nem is irkálnak.
Mint írtam egyrészt tudom hogy így van (személyesen tapasztaltam), másrészt példának fehoztam a külső PCI-os kártyaként történő megvalósítást - ott durva lenne ha nem menne. -
mikk2000
őstag
Most nézem a linken amit fentebb írtam, hogy a v1.7.1.56-os BIOS aminek a hosszú changelogját beidézted nem is az ITE RAID BIOS-é. A Giga lapban RAID változat van.
-
mikk2000
őstag
Szia.
Mivel kijelentő módban írtam, ezért biztos. Jó lenne, ha nem néznél hülyének másokat
Kissé elvault az a changelog, a legújabb az 1.7.1.94 (weblapon csak a 1.7.1.93 van)
Márcsak azért sem lehet az ITE chip hibája a max 20MB/sec write, mert ezt a chipet természetesen külön PCI-os kártyára is pakolják, és durva lenne ha nem tudná teljesíteni a paramétereit. Alaplapnál azért sikkadhat el, mert azon sok minden más is van emellett, és az ember mérlegel...vagy észre sem veszi.
Bővebben: link -
mikk2000
őstag
válasz
Istencsapása #139 üzenetére
Az ITE-n van IDE vinyó is, és no problem. (Azon kívül hogy az ITE max 20mbyte/sec körül tud írásra)
-
mikk2000
őstag
válasz
Istencsapása #137 üzenetére
Kezdettől fogva, de semmi gondom vele.
-
mikk2000
őstag
Hali!
Akkor pörögne fel igazán, ha a lap nagy hibáinak valamelyikére valami megoldást lehetne találni.
Pl.: az alaplapi ITE RAID, ami ATA133-ként van reklámozva, de gyakorlatban 20-25MB/sec-nél nagyobb írási sebességet nem lehet kihozni belőle. -
mikk2000
őstag
válasz
nemtommi #123 üzenetére
Szia. Nézd meg magad is.
mikk2000
őstag
válasz
bucilali #122 üzenetére
Szia!
Segítek én neked szívesen.
Topic címe : Gigabyte ga 7n400 pro2 rev 2 segítség kellene
Bővebben: link
Idézek innen :
CPU/AGP/DIMM setting :
CPU FSB / Vcore Voltage adjustable via BIOS
Multiplier adjustalble via DIP Switch
AGP Voltage / Clock adjustable via BIOS
DIMM Voltage / Clock adjustable via BIOS
Nem hinném hogy kétféle lap jött volna ki a gigától ''Gigabyte ga 7n400 pro2 rev 2'' név alatt.
Én nagyon jól el vagyok azokkal a DIP kapcsolókkal, és tökélesetesen működnek is. Amit írsz, az nem a szorzó állítés kapcsolója.
Tehát két eset van, a te lapod vagy nem pontosan az a tipus ami a topic címében van, vagy kissé figyelmetlen voltál. Sebaj, ezért vagyunk hogy segítsünk egymásnak. -
mikk2000
őstag
válasz
nemtommi #120 üzenetére
Szia, ez evidens, viszont a gigabyte weblapján azt írják hogy mobil bartonhoz nem ajánlják az eltérő felépités miatt.
Én megelégszek egy s2kctl progival ami csökkenti a hőt
mikk2000
őstag
válasz
Istencsapása #118 üzenetére
Szia, szorzót ezen a lapon (topik cím) jumperrel lehet állítani - ha a proci nem lockos.
A proci feszt lejjebb venni nem tudom érdemes-e, hiszen akkor a proci már hibázhat. A magas kijelzett procihőmérséklet tudtommal a belső dióda miatt van. -
mikk2000
őstag
válasz
Istencsapása #110 üzenetére
Hali, lehet hogy lemaradtam valamiről, de mi van abban az NNXP BIOS-ban ami annyira hiányzik?
-
mikk2000
őstag
Szia.
Harmadszor és utóljára írom hogy megadtam egy analizáló progit, használd, az korrektebb eredményt mutat majd. Vannak ilyen emberek akik csak sírnak és várják hogy a csoda az ölükbe pottyanjon, de ők maguk egy fikarcnyit sem tesznek a megoldás elősegítése érdekében... -
mikk2000
őstag
Hali!
Valami ingyenes helyre, amit belinkelsz, hogy más is láthassa.
Korábban írtam, ha nem tudod kivenni a kék halál szövegből mi csinálta, akkor azzal az analízis progival neki tudsz menni a lognak amit ilyenkor csinált.
Mivel a progit még nem futtattam, nem tudom melyikre van neki szüksége (kis memóriakép/kernel/teljes) de ez nyilván kiderül a progiból...
Ne félj a 4x-es agp-től, amit a BIOS-ban lehet belőni, sem a fast write OFF-tól, futtass egy 3dmarkot a mostani, és a ''gyengébb'' állásban, látni fogod hogy akár még gyorsabb is lesz a ''gyengébb'' a kapott plussz stabilitásról ne is beszéljünk... -
mikk2000
őstag
vezérlőpult-rendszer-speciális-inditas es helyreallitas beallitasok-automatikus ujrainditas -ezt vedd ki.
Igy csak sima kék halálban lesz részed, és elolvashatod mi okozta, dll etc, arra rákeresve be tudod határolni mink a része a hiba okozó. Szép probléma, jó neked
Ha nagyon biztosra akarsz menni, azt hiszem ez a progi meg tudja nézni neked a hibakeresési infóból (ha bekapcsolod) hogy pontosan mi okozza
Bővebben: link
Én még nem próbáltam a progit, mert nem kellett. -
mikk2000
őstag
válasz
Cerebellum87 #84 üzenetére
Szia, én nem kapom fel, örülök neki hogy van valami tipp.
ATI van most, de emlékeim szerint előtte nvidia volt és azzal is csiripelt..
Ezek szerint most akkor nem is táp hanem a vga a ludas? No hát mi jön még? ;)
Szerintem is 3D-vel összefügg a dolog, mert csak egyes 3D alkalmazásokban van vele gond, pl a Kyodaiban...
A supportot még nem próbáltam, mert nincs időm mindent újrarakni, beállítani etc.
Ha valami ötlet van azért bátran, nem megijedni
Én olyannak örülnék pl. hogy öntsd le azt a három tekercset ... szutyokkal és csend lesz...ekkor megkérdem a gigától ez esetben ugrik-e a gari, ha azt mondják igen, azt mondom hogy lap vissza, akkor mi legyen? azt mondják oké kiöntöm és csend. Na ez csak álom, de valaki tán megoldotta. Egyébként a giga memóriakezelése stabilabb mint a ''régi'' abitom volt. -
mikk2000
őstag
Szia!
Remélem vicc amit írsz, a tekintetben hogy megtalálták a ''megoldást''. Elolvastam a topic-ot de semmilyen probléma megoldást ott nem láttam, csak azt, hogy lecserélve a tápot a jelenség megszűnt.
Csakhogy nem a táp a ludas, hanem a lap, mert olyat gyakran olvasni hogy ez a giga lap csiripel, de azt nem hogy egy adott táppal csiripel bármilyen lap.
Tehát továbbra is ott tartunk hogy nagyon haloványan (szarul) van megtervezve ez a giga lap. Nekem pl enermax van, és nem ad ki rossz feszültségeket, az előző abit lappal sose csiripelt. -
mikk2000
őstag
válasz
Istencsapása #76 üzenetére
Szia, nem a proci a ludas, mert neki már nem ez az első lap, és érdekesmód erre a lapra többen panaszkodnak... egyes 3D-s programoknál van baj, mint említettem a kyodai... néhány 3dmark teszt... túl sokat nem játszom, talán ezért nem landolt a lap a kukában vagy a kereskedőnek a fején...
-
mikk2000
őstag
válasz
Istencsapása #74 üzenetére
Szia, szerintem ez egy tipikuson olyan kérdés, amit a gigabyte supportjától meg tudsz kérdezni, és nekik illik válaszolni. Illik.
Valamelyikőtök tudta csillapitani valahogy azt az eszeveszett cisszegést? Nálam pl a Kyodai élvezhetetlen tőle. -
mikk2000
őstag
válasz
Istencsapása #60 üzenetére
Szia, a topic címében szereplő deszka az enyém, ezért nem említettem külön.
7n400pro2 rev2.
Mintha ez a topic erről szólna.
A kébelezési kérdésedre nem nagyon tudok mit válaszolni, mert ha még sose csatlakoztattál vinyót IDE vezérlőre, látatlanban nem fogom tudni elmagyarázni, de talán kezdjük ott hogy mi az IDE mi a vinyó és minek azt összedugni...
Naszóval nem hülyének nézni az embert.
Alaplapi ITE chipes IDE-re ATA100 kábellel tettem két vinyót mindkettő MASTER volt, egyikkel sem ment a write speed 23 mega fölé. Minthe ezt irtam volna fentebb is.
Az alaplapi nvidia IDE vezérlővel persze (és másokban is) semmi gond.
ITE-nél észrevenni, hogy másolás alatt szinte állandóan ég a hdd led. -
mikk2000
őstag
Sziasztok!
Több gondom is van a lappal, de most csak kettőt mondok.
1. Alaplapi ITE vezérlőre kötött vinyók read speed-je oké, de a write speed maximum 22-23 mbyte. Aknek ilyen lapja van ugyan nézze már meg.
2. Rengeteg fesz alapból, de ezt olvastam tőletek is. 1.7 - 1.71V az igen sok 1.65 helyett. Persze kérdés hogy mi az igaz, amit az alaplap mér (BIOS, saját programja) vagy más tesztprogramok?
Abit-nál is felfigyeltem arra, hogy az alaplaphoz adott monitor progi mást mért mint amit szabványos tesztprogik.
Mint nem teljesen autentikus elektronikában szerintem lehet ott pl. egy ellenállás amiről a szabványos teszprogi nem tud, viszont az alaplapi progi számol vele.
Pl. Itt gigabyte-nál az easytune azt mondja a proci 1.67V, az AIDA meg hogy 1.7V.
Ennyi, ITE-re várnám a választ, direkt örültem hogy nem kell beraknom ATA kártyát.
De igy a sebesség igen gyenge, gyakorlatilag a fele mint kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest