- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Én
veterán
Na találtam egy teszett a PH!-n és ez állt benne: Az S3 és a DS3 a kondenzátorokat (S3: hagyományos folyékony elektrolitos kondenzátorok; DS3: polimer-alumínium szilárdelektrolitos kondenzátorok) leszámítva teljes mértékben megegyezik egymással
Ezekszerint csak ennyiben különböznekDe az én lapomon már olyan kondik vannak mint a DS3-on..
Szóval ezért nem tünt fel eddig -
Attix82
addikt
Epp irtam feljebb hogy ha normalon van az azt jelenti hogy Auto
....de Normalon volt nekem is miota megvan a cucc es nem volt gond, most +0.05Vra allitottam a fentebb tapasztaltak alapjan, nem e esetleg aze doglott meg ...mivel FSB not, es tuningnak erzekelte a lap majd adott mindennek egeszseges feszt.
-
nike_
addikt
Vedd le a minimumra a szorzót, és kezdd el emelgetni az FSB-t. Amikor nem stabil, pici feszt adj az északi hídnak (asszem a (G)MCH a BIOS-ban) de max. 0.2V-ot összességében.
Mikor ez megvan, tudod a maximális FSB-t. Ha a procinál kevesebb FSB-ig megy, a CPU a limit. Most pedig emelgesd a szorzót egyesével, ahol nem stabil, vedd vissza. Adhatsz itt is feszt de max. 1.45V-1.5V BIOS-ban (droppolva kb. 1.40V lesz).
Ha ezek készen vannak, futtasd le az Orthos-t fél-1 óráig 8-as prioritáson, aztán játssz valami nagyigényű játékkal (COD4, Crysis stb.) ha így is stabil, megvan a vége a gépnek.
-
-
fagy53
nagyúr
-
Bile Demon
őstag
Alaplap sípolás. Nekem volt hozzá "szerencsém".
Arra jutottam, hogy ez alaplap függő, vagyis hogy az adott darabon mennyire jól vannak impregnálva a tekercsek, vagy ilyesmi.
Függhet attól is, hogy a proci mennyire van húzva. Valamikor alapon sípol jobban valamikor meg húzva!
Valakinél tényleg a táp miatt csinálja de én ugyanazt a lapot 3 táppal (DTK chieftec zalman) és 2 VGA val (7600GT és 8800GT) végigzongoráztam és 2+3 lapot használtam úgy hogy körülötte maradtak a cuccok, azok után jutottam erre.konkrét élmények:
2004-ben P4, vettem hozzá valami gigabyte intel 865 chipes lapot. na az nagyon sípolt 3D-s alkalmazásokban. tudtam, hogy nem a kártyám és nem a tápom, mert elötte az athlon xp-vel semmi hangja nem volt.
lap csere Abit IC7-re. na ez nem sípolt meg se mukkant. csak lapot cseréltem...
adtam egy esélyt egy IC7-G-nek. az sípolt. visz a sima IC7 és azt használtam a conró eljöveteléig.2006 gigabyte 965P-DS4, nem sípol napi használtaban. alap órajelen. 400MHz FSB és fesz emeléses tuningnál prime95 blend tesztkor előjön a nyekergő nyöszörgő hang. valamint akkor amikor az unreal tournament átvezető képei vannak a pálya töltéskor 1000fps-el, akkor is nyoszörög az alaplap! nem a kártya.
ez nekem elfogadható volt, nem zavaró csak hallható.2007 ősze gigabyte P35-DS3R: sípol alapon, már a böngésző ablak scrollozáskor, vagy az ablakok minimalizálásakor. hangosan élesen! prime95 blend tesztkor 4 méterről is idegesítő visítást csinál. ez van alapon...
400MHz FSB-n, megszünnek a böngészős hang jelenségek, csak a blend tesztes marad.
megoldás, prime tesztkor, elmenni hazulról és/vagy becsukni a szobajtót.
valamikor HD-s filmek nézésekor is volt egy alap cicergés, hallható de nem túl zavaró, ahogy lepausoltam a filmet elhallgatott...2008 febr. P35-DS4, na ebből még egy árva hang nem jött. se alapon se 400 FSB-n se 450-es FSB-n fesz emeléssel se, blend tesztkor is néma csend, pedig rátapasztottam a fülem a nyitott dobozra. reménykedtem hogy javulni fog a DS3R sípolása, de hogy ennyire, na erre nem számítottam.
igen tudok róla, hogy valakinek a DS4 is ad hangokat, de nekem szerencsére nem. -
Lateralus
csendes tag
Autora raktam a feszültséget, így nálam is kb 1,45-ön viszi a 3,2-t, nemtom hosszú távon biztonságos, ha ennyi feszt kap ?
Most ugye +0,1-et az alapfeszhez képest, azt vágom, hogy valszeg bírna akár ennél többet is, de én hosszútávra gondolok, nem rövidíti az élettartamát vagy ilyesmi ? A hőmérséklet az még nem olyan vészes, orthos terhelés alatt max 51 fok.
-
Gorneck
legenda
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali fotós kérdések órája
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Stellar Blade
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest