- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagl3
veterán
válasz
katt777 #29203 üzenetére
Értem, szal marad a poti vagy egy venti szabályzó.
A potit hogy kérjem? Vagy ez olyasmi mint egy jumper? Rá kell húzni a 4. tűre és kész?BIOS frissítéssel kapcs. F2-es BIOS-om van, frissíteni szeretném pendrive-al de csak A-t és B floppy-t lát a BIOS update. Ha letiltom a floppyt (ami mellesleg nincs is, akkor csak floppy A-t lát, de az nem a pendrivemert be se tudok lépni
-
Eagl3
veterán
-
fsb1000
nagyúr
válasz
katt777 #29134 üzenetére
Pár napja vettem MX2 pasztát a pcgear-ban. (volt egy halom)
A mezei fehérhez képest csak 2-3 fokot javított idle/load-ban U8 120-1600-val, ami amúgy is szobahűmérésklet körül tartja a proc fedelét.
Gyengébb hütőnél talán 4-5 fokot is segíthet, de csodák nincsenek.... valaminek el kell szállítania a hőt bárhogy pasztázzunk. -
Zenador
csendes tag
válasz
katt777 #29146 üzenetére
Először is köszönöm a választ!
Az msconfig jó ötlet. Kiszedek innen (persze egyenként) progikat, talán valamelyik bekavarhat. A baj csak az, hogy ez a hiba igen ritkán jön elő, így elég sokat el kell vele szórakozni -- ez van. 3-4 GByte-os tömörítést kipróbálom, hátha akkor előjön valami gebasz.
Az ATI Tool biztos, hogy nem ludas, mert a telepítése előtt is előjött az akadozás. Az 1.96-os Realtek Audio driver-t felrakom.
NOD-os tűzfalat, víruskeresőt és a Win XP tűzfalát használok. A legújabb Spybot nem talált kártevőt. Ezeken kívül vagy ezek helyett mit érdemes állandóan használni?
Én is vírusra gyanakszom, de eddig egy csomó víruskeresőt, kémprogram eltávolítót stb. kipróbáltam, de még nem találtam fertősére utaló nyomot.
A kártevők mellett még a Samsung HDD-m is gyanús, mert úgy figyeltem meg, hogy vinyóművelet közben jön elő az akadozás.
-
sz.j
nagyúr
válasz
katt777 #29042 üzenetére
"Everest, meg még mittomén hány program ugyanazt méri. Orthos-szal volt terhelve 10-es prioritáson."
És mond, ezek a progik mi alapján "mérik/mutatják" a proci hőjét? Honnan olvassák ki?
A sensorokból, ami hibás ...."Borda meleg volt"
Meleg? Az a Te értelmezésed szerint mit jelent?
Mert az enyém szerint a meleg az érintésre még elviselhetőt jelenti De az általad írt 70°-77° már éget!!!
Márpedig ha nem égetett, csak meleg volt a borda, akkor nemigazán beszélhetünk 70°-ról.De természetesen szíved joga bármit is hinni/feltételezni.
-
Gorneck
legenda
válasz
katt777 #29025 üzenetére
Nem a hűtő nem bírja...xar a szenzor...
Igen. Kingmax-nak gyári spece szerint kell...de még mindig nem értem miért nem megy neked az 1:1 tuning...
Mivel teszteled? 2 rammal próbálod? Mellik slot? 5-5-5-18?
Amit írtam beállítást azé nem hagytad mert melegszik a proci, de ugyanakkor nem hibázott?
-
sz.j
nagyúr
válasz
katt777 #29025 üzenetére
"1.4V-on nem bír a HTX2 a procival. Legalábbis nem hagyom 70°C-ig melegedni."
És erről meg is győződtél ..., hogy valóban 70° körüli a proci hője?
Mert szvsz 1,4V-on, terhelés nélkül (mert azt nem írod, hogy pl. prime-vel van terhelve)közel sincs hozzá.
Probáld a bordát ilyenkor megérinteni és elválik, hogy kb milyen meleg lehet.
De óvatosan. -
fsb1000
nagyúr
válasz
katt777 #29019 üzenetére
Ezt: DDR2 2x1024MB 1250MHz CORSAIR Dominator CL5
De tényleg elég drága....
Ezért mégis megrendeltem az OCZ DDR3 1600Mhz cl7-et, mert ez csak 32K iponban.
100% hogy 1333-on stabilan fog menni a P35c-DS3R-ben[Megjelent gabor CPU/VGA tesztje], amiben konkluzióként ismét leszögezi, hogy a gyorsabb rendszer memosebesség növekményt ad.
Ki szeretném próbálni hétvégén.....
Saját káromon akarok tanulni. -
Gorneck
legenda
válasz
katt777 #29012 üzenetére
2gigás modulok alig mennek 1000 felett...jóval tesztelsz...
Ezt próbáld ki 2db Kingmax rammal:
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------9
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------450
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2
Performance Enhance-------------standard
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------18
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------+0,2
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------+0,1
V Core-----------------------------1,4Ha így nem megy akkor xar a procid...
EP-DS3 volt nálam és megy mint állat... -
-
fsb1000
nagyúr
válasz
katt777 #28982 üzenetére
Lehet hogy túl nagyok az elvárásaid... Olyan RAM-ot vegyél amit gyárilag teszteltek az általad elérni kivánt frekire... Pl DDR2 1250-est. vagy DDR3 1333-ast.
Szerintem ez a legbiztosabb módszer fsb500 körüli értékek elérésére RAM 2,4x szorzóval.
Az én "tuning" RAM-om is megállt 1160 környékén...
Nem minden példányra igaz, amit a tesztekben leírnak. -
Gorneck
legenda
válasz
katt777 #28997 üzenetére
Mondtam, hogy ne állítsd ne foglalkozz a rammal...mondjuk nem értem miért xar corsair ramokat kell venni...ellenségemnek se...4db van abból is? Rakj bele csak kettőt...
EPP-s? Enyém is az...1300at is tud lazán...
Ezt próbáld ki:
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------9
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------450
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2
Performance Enhance-------------standard
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------15
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------+0,3
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------+0,1
V Core-----------------------------1,4 -
bim
veterán
válasz
katt777 #28982 üzenetére
5-7-7-24 auto időzités a GMH csip sajátossága.
mch-nak adtál feszt?
ne orthossal tesztelj hanem P95-el.a procid még nem is létezett amikor máár nem fejlesztették azt a sz@r progit.
amugy leszarnám ha bekerülne az aláirásodba a giga lap de tudnám hogy egy láma erre veri a kukacát és semmi több... -
Gorneck
legenda
-
Soockit
aktív tag
-
Soockit
aktív tag
válasz
katt777 #28270 üzenetére
Megcsináltam.
RAM-nak adtam 0,1V-ot, MCH-nak pedig 0,25V-ot ennyi volt utóbbi esetben a legkevesebb. A szép bibibuborékos start screen-nél "kifaygott".Most leszedtem a Windows XP-t amiben van már SP most pörkölöm, Majd próbálkozom azzal, de ha van valakinek tippje akkor csak írja meg.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #28229 üzenetére
Megvan a nem indulás felelőse: Alcohol120%. Most egy bizonyos teszt miatt újratelepítettem a Vistát, és mihelyst feltelepedett, abban a pillanatban elkezdte ezt játszani, mihelyst restartolni kellett a rendszert. Szóval ezt a progit nem szabad telepíteni sem XP-re, sem Vistára. Érdekes, hogy AMD-vel viszont nem volt baja.
Na most akkor bukok meg, ha netán valamivel megint rákezdi... -
fsb1000
nagyúr
válasz
katt777 #28088 üzenetére
Nem az Idle és Load közötti fesz esésre gondoltam.
Hanem hogy DES-vel lemegy 1.04 voltra az eredeti 1,3V alapjáraton.
Ez a lényeg, mert a gépek 90%-ban ebben az állapotban vannak (kivéve gamerek....)DES nélkül nekem fixen áll 1.295-ön Idle-ben.
A bios advenced menüben a "reduce voltage" opció YES. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #28060 üzenetére
Vagy South Park...
Ventiszabályozás nem hiányzik nekem szerencsére, nálam minden max kakaón pörög. Hangos, de az 5.1-emet nem nyomja le.
(Jó, hogy nem panelban lakok, szomszédok már kinyírtak volna. Viszont már most gyüjtök hallókészülékre...
)
XP-m van, Vista még odébb áll tőlem. Van egy 1999-es nyomtatóm, amennyit nyomtatok (félévente 1-2 oldal) nem veszek másikat (főleg nem Vista kedvéért).
Az hagyján, hogy egyszínű, de milyen vékony...
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #27984 üzenetére
Ilyen állat hűtőket ki forglamaz Mo-on?
Dashes: Hát, legalább az hűvös. Most akkor bemászok keresgélni. ICH9-re kéne valami? Afölött frankón ott a VGA vége.
No, akkor itt lesz a forróság forrása... Ez elég karcsú, viszont messze nem olyan forró, mint a NB. Lecserélni VGA miatt nem lehet. Ventit rakni rá szintén. Ház oldalába befúvó fentinek hely szintén nincs, a lentröl/elülről jövő áramlat meg elmegy a VGA fölött.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
katt777 #27982 üzenetére
Nem nagyon fog segíteni...
Kimondottan hüvős a házam, volt már próbálva mindenféle chipset hütő, de a gyári visszament. Most 43 fok.
39 fokra tudtam letornázni Thermalright HR-05 + 6cm-s ventivel. De zajongott, miközben a radiátor "hideg" volt, ezért visszaraktam a gyárit az legalább nem magas, nincs útjában a légszákllításnak.Nem értem a jelenséget..
Mondjuk nem tudom, hogy pontosan mit és hol mér az alaplapi szenzor.
A borda alja biztos nem 43 fokos.
Tehelésnél sem megy feljebb 50-51 foknál. -
tom_tol
addikt
válasz
katt777 #25870 üzenetére
hát...
naon jó procik sem mennek 1,24-1,248v vcore alatt csak igen ritkán 4Ghz-t az átlag meg kér ugy 1,268 körül ha 1,3v-n belül marad az jónak mondható....
a ds4 meg leszabályozza a 3pines ventit is most proszálgatom a hyper212-t csak biosban voltage szabályozást kell beállitani -
Gorneck
legenda
válasz
katt777 #25900 üzenetére
Big Typhoon és most Xigmatek Red Scorpion.
Nálam eddig, ha visszavettem a szorzót, akkor csökkent a fesz igény is persze nem csoda hisz elestem órajeltől is...8*500hoz viszont meg van az esélyed, hogy 1,3 környékén meglegyen...bár mint írtam vkinek ehhez 1,4V kellett...szal nem biztos nyerő megoldás...
Bár nálad nemtom mitől melegszik a proci ennyire...
"1,29V-ot kellett adnom a procinak (viszont ezt is csak 1,215-nek ismeri fel max a CPU-Z), amitől a proci már 60, a magok pedig 75°C fölé hevülnek, hiába tekerem maximumra a TX2-t." Tuti hülyeség amit kiírat a proci...Realtemppel nézted? Meleg a borda? -
Gorneck
legenda
válasz
katt777 #25897 üzenetére
7*550en beton stabilan használtam a gépet...
1,36V-tal...
Első szériás a procim...8*500hoz meg 1,26-1,29V kellett...
Szal nem a lap...
X38 meg vicc...de ezt majd XaraX megírja...Ő visszaváltott P35-re...
De nálad a proci a hunyó no meg a user, mert nem mert feszt adni...
Persze okkal...
Csak az se túl kellemes, ha majd a fagyás vmi anyagvesztéssel jár majd...
-
Mankó
veterán
válasz
katt777 #24357 üzenetére
Igen, ok, de ezek 1066os Kingmaxok és akkor is illene menniük 1000et, ugye. Meg a tesztekben ok is, csak a játékban szívok velük. Aztán lehet, hogy a Prime is kidobna egy 12 órás teszt alatt.
S akkor még fel se tettük a Vistát.Mod: Most feltettem a ramokat 2.1V-ra. Furcsa, hogy +0,4V-ot kellett hozzá adnom Biosból. Az F4es Biosnál meg +0,5öt. Ki érti ezt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest