- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
-
drur420
tag
válasz
qw78er89 #19431 üzenetére
Én Most ismerkedem a Gigával de van 1 "mentorom" aki átsegített a papasztalatival a kező zökkenőkön. A DS4 nagyon jók kis tunning lap az bizta. Én még ugyan lövöldözöm erőteljesen az értékeimet hogy stabil legyen de nem tom.. Egyszerűen biztonságos.. Nagyon érzékletesen mutatja a bios hogy mijen fesz nem seik már épp jól az alkatrésznek. 2 ha elb.. valamit de nagyon és nem indul nem feltétlenül kell feltépni a gépház oldalát mer 1-2 Resi-t csinál a lap és visszaáll oylan értékre amin elindul...
Egy szóval az első tapasztalataim NAGYON is jók !! A másik lapról nem tom.... Sajna semmit nem tok mondani. -
emre33
addikt
válasz
qw78er89 #18694 üzenetére
vfsb (=fsb vtt, sok gyarto össze vissza hivja, de ugyanazt állitod vele)
a vtt (voltage termination) ellenállások sorozata, frekvencia rezonancia minimalizálására, a lényeg, hogy emelve a feszültségét növeli az átfolyó áramot az fsb termination áramkörben (amire azért van szükség mert mint minden, egy megadott frekenviára van specifikálva)
igy jobb tuning potenciált biztosit a prociknak... 45nm-ben 1.40-nél huzzák meg a vonalat, 65nm-en 1.5v fölé is lehet menni, de szintén nem ajánlott (tul sokkal)... of course itt minden napra adható feszültségekről beszélek... -
-
vincze90
tag
válasz
qw78er89 #18366 üzenetére
nem nemsikerült még kideritenem! még viszaolvasgatam most és azon gondolkodom h mi lenne ha a cpu feszét autorol átálitanám 1.3Vra? am nem a ram az biztos mert giel honlapján 900 mhzig van irva h addig megy biztosan mondjuk megkapja a +0.2Voltját... esetleg neked nincs valami ötleted v h tényleg jobb lesz e a teljesitményem 1:1-be (ha ramok olvasás irás másolását nézem akor az szép javulást mutat)?
-
vincze90
tag
válasz
qw78er89 #18358 üzenetére
hello!
jártam már itt ezzel a gondol pár nappal ezelött akor nem oldotuk meg... most van 1 képem is: http://kepfeltoltes.hu/080229/621919714N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg egyáltalán megéri az 1:1es hajtás v ha nem akor h kellene hajtani? köszönöm elölre isszerk: másik forumunk irták h talán a procinak kéne meg +0.1V! csak nem tudom h megéri-e?
-
Romeo23
tag
válasz
qw78er89 #18130 üzenetére
Nem megy. 2V DDR2, +0,1V MCH, 1,325V CPU, alapórajelen, és egyszereűen nem hajlandó elindulni a blend teszt. Pontosabban 10-ből 9x nem indul el, egyszer valami csoda folytán elindult. Próbáltam 800MHz-en hajtva a RAM-okat is, úgysem megy. Ja és miért villog folyton VISTA alatt a scroll lock ledem?
-
sfefe
addikt
válasz
qw78er89 #18117 üzenetére
Szia!
Jaja, kuzdok mint allat.
Igy mar ok, a procim a gagyi.
Na de majd faternal akkor szepen meghajtom majd a 6550-eset!
Akkor most hagyom igy vagy meg megprobalom az fsb -t meg feljebb vinni.
Most 9x355-on ment tegnap este a lapban a procim, prime95 2oarat stabilan.
Igaz feszt adtam neki, bios 1.54, winben 1.504, terhelve 1.472-1.488v.De meg egy kerdes: Hofoknal a cpu temp: 44 fok volt
A core 1-2 : 74-79 kozott.
Pl a Pcwizardal. De kozben nezem most a core temp-el is es most igy winben, a pcwizard szerint 38-40 a core 1-2, a Core temp szerint meg 23-24.Akkor most mivel kell merni? Melyik progi a jobb, hihetobb?
-
sfefe
addikt
válasz
qw78er89 #17977 üzenetére
Fateromnal ugyan az a lap mint nekem.
A proci egy 6550-es, 3000en jaratva.
A ram 1066-os Kingmax 1030-on megy epp.
Es csinalta azt mint Nekem, cpu host clock vagy mi vissza allt disabledre.
A memo nala nincs is huzva, sot ugye meg kevesebben is megy.A gep nem indul ujra, csak ha En ujra inditom. De neha visszallitja amit irtam.
-
kanzoli
tag
válasz
qw78er89 #17962 üzenetére
Én épp ma cseréltem le a 800-as Kingmaxaimat 1066-osra. A 800-asok nálam mentek simán a DS3-ban 900-at +0.2V-al (asszem úgy írt everest 2.02V-t). [link] Az nem mondom, hogy hidegek voltak mert hazudnék, de birták(holnap meg is veszik ha igaz). Amugy most épp itt járok [link] [link] Szerintetek milyen? Még egy hosszabb Orthost akarok nyomatni, aztán ha bírja még a ramot talán buzerálom...
-
fagy53
nagyúr
válasz
qw78er89 #15880 üzenetére
Nem, mert a Turbo-t a GEIL itt már nem bírja, sőt az időzítésein is lazítani kellett.
960MHz fölé meg még így sem akar menni, 430-as FSB-n és 2.4x RAM szorzónál alapon a Kingmax simán elvinné még talán Turbo-n is az 1034MHz-et. A procinak sem lenne gond a 3.44GHz, mert 3.55GHz a vége. -
Geresics
addikt
-
Pietrosz
addikt
válasz
qw78er89 #14893 üzenetére
Amit írtak, pagefile, meg böngésző cachenek használom. Be van állítva 100 mega, ez több ezer kis fájlt jelent. A hdd-nek meg a töredezettségnek ez nem tenne jót, és lassú is lenne, de ramból gyors, mint a villám
Aztán még pár progi is ide van telepítve, hogy gyorsabban induljanak, fussanak, pl nero meg még néhány mindennapos progi.
-
Telefunen
őstag
válasz
qw78er89 #14878 üzenetére
Nekem több van a procimban, mint amit ki tudok sajtolni belőle (azért nekem még a jó öreg Conroe mag van a 6300-amban -B2, tehát le van csak tiltva a +2mega cache-, melegszik rendesen. Szvsz. 3700 körül még ki tudnám stabilizálni a megfelelő fesszel, de azt már nem tudom megfelelően lehűteni ezzel a hűtéssel -pedig 4 venti is dolgozik a gépházamban-. Az a 10 fok amit egy HyperTX-el nyerhetnék pont elég lenne.) teszt -ugyan a freezer nincs benne a tesztben, azt írják nagyjából 5 fokkal marad el a coolinktól, tehát akár több is lehet az mint 10 fok.
mod: 1,6-on Orthos-t futtattál?
-
bim
veterán
válasz
qw78er89 #14794 üzenetére
jobban meg van oldva a proci tápellátása.
a ds3p az egy ds4 meztelenül DTS hang nélkül.
ezek a lapok 2 pci-e foglalatosak ami semmit nem jelent de igy lehet felismerni őket.valahogy jobban sikerültek és a giga mondjuk a felsőkategoria közelébe szánta őket mig a sima ds3 és társait közép kategoriába.. -
bim
veterán
válasz
qw78er89 #14792 üzenetére
asus párlapjáában sikeresen megoldotta. annyira nem magas a drop szerintem hogy érdemes legyen vele foglalkozni.ez csak nagyon kiélezett tuningnál számit.
az én procim megy 1.3V-on 3,6ghz-en de én biztos ami biztos adtam még neki 0,06V-ot hogy tutira ne legyen váratlan kékhalál.nincs is..az elviselhető dropot a ds3p és az feletti lapokra értettem.
-
sz.j
nagyúr
válasz
qw78er89 #14747 üzenetére
Szia.
"Nálam megy egy PATA wincsi, meg egy DVD író is az ide kábelen, nincs vele gond."
És ehhez fel kell rakni valami illesztő progit, vagy anélkül is ok?
Viszont a másik két patas cuccom helyett kénytelen leszek satást venni.
Ha van PATA, ill. SATAII vinyó is a gépben, akkor melyikre érdemesebb rakni az oprendszert?
-
-
bim
veterán
válasz
qw78er89 #14560 üzenetére
mondjuk azt hogy a 2xx procik "melléktermék" és persze támogatja de sokkal nagyobb lehet a szórás 2 proci tudása közt.nyilván a lapokat a mindenkori csucsprocik kiszolgálására készitik.
szerintem minden procinál megvan az a pont ahol hirtelen nagyot kell emelni a feszen. mint irtam most van egy jobb procim ahol ez a pont 3,6~3,65 környékén van, de az elöző procimnál 3,2 felett drasztikusan megnőtt a feszéhsége... -
Muréna
őstag
válasz
qw78er89 #14560 üzenetére
nem konkrétan erre gondoltam, de ebben is van valami amit bim ír..
ezek a "kicsi" procik, nem arról híresek hogy alacsony fesszel magas órajelet lehet velük elérni, elég rendesen adni kell nekik a magas frekihez, illetve elég sok példányt korlátol az FSB wall, ami miatt inkább 9-es szorzón kéne próbálkoznod sztem, 8-as szorzón 400-430 között van a vége kb..
szerk.: attól még h széjjel van hajtva be lehet kapcsolni az energiatakarékos future-kat..
-
Muréna
őstag
válasz
qw78er89 #14557 üzenetére
30 perc orthos nem ad semmi stabilitási alapot a rendszernek..
3000mhz@1.360V nem olyan rossz attól a procitól sztem, feltéve ha stabil...probáld meg az uj biossal, egyébként az M0-s procik egész szépen mennek alapfeszen pedig..
bim: pedig eléggé fáradt vok, betett a tegnap K1 edzés rendesen, fáj mindenem
-
bim
veterán
válasz
qw78er89 #14555 üzenetére
finoman arra célzott hogy ezek a lapok nem elsősorban az intel 2xx sorozatu procijához lettek készitve hanem mondjuk a quadokhoz vagy a 6xxx c2d-hez ahol röpködnek az 500 felett tudo példányok.
ha én nyavajognék hogy megállt a lapom 465mhz es fsb-nél 4 magon akkor esetleg az jogos lenne.
te viszont ugy néz ki megtaláltad azt az órajelet aminél drasztikusan elkezd nőni a procid feszigénye. nekem ez az órajel 3,6ghz.az elöző quadomnál meg 3,2ghz volt ugyanez a lépcső...nem hinném hogy másik lapban jelentősen ki tudnád tolni ezt a határt..
szerk: murci gyorsabban gépel.
-
Gorneck
legenda
-
bim
veterán
válasz
qw78er89 #11062 üzenetére
csipszet sebesség.biosban ha kinyitod a memszorzást ezt látod:
2,5x
3x
4~
2x
2,4x
3,2x
3,33x
4+nahh a 4~ig 1066os strapal kezeli a sebességet ami neked nagyon jót tesz.de jobb oldalon irja is a bosban ha rámész.remélem egyezik a biosod a DS4-el.
tehát 3 ramszorzo közül valamelyiket kell erőltetned.2,5x-3x-4~
igy most nagyhirtelen.persze mellé jár egy turbo mem.ench. is.ne kérdezd hanem Szúrd neki!! -
bim
veterán
válasz
qw78er89 #11052 üzenetére
nos.
ha az én fiokomban lenne egy pár ilyen memo nem is lenne kérdéses hogy leprobánám.amugy a 375/1125mhz nagyon jó lehet ugyanis a 3-as szorzó az 1066-os straphoz kötődik...
én mindenképpen az aszinkron hajtás mellett döntenék nem a CL.4 melett.és gyakorlatilag nincs hő...szatesz:a mushkin nagyon jo memo de mindenképpen teszteld le más lapban a memoidat.jó volna ha P35-ös lap lenne mert egy 965-ös lap pl. neccesen kezeli az 1066mhz-et is.vedd meg az én gyári OCZ 1150mhz-es memoimat az garantáltan mey 1150-et.
-
bim
veterán
válasz
qw78er89 #11037 üzenetére
egyáltalán nem melegedett de ennek a memonak már necces.
ennek 1170 megy kényelmesen 2V-on.
valaki több feszt merne neki bátran adni én nem.
ami beszarás ezen a memon hogy egyáltalán nem melegszik 1125mhz 1,95V-on használom és memtest86+ alatt szobahőn figyeltek végig az A-DATA memok meg izzottak.
igaz azok kepták szépen a 2,3V-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- iPhone topik
- Spórolós topik
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- PlayStation 5
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged