- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
pmheros
őstag
Első és legfontosabb lépés ssd -nél SATA AHCI MODE Enabled
Második: érdemes lehúzni a többi vinyót a telepítés idejére. (Az esetek 99% -ában nem szokott gond lenni, de a maradék egy százalék tuti bejön.)
Javasolt még a HDD S.M.A.R.T. Capability Enabled
/ ment újraindít/Ha nem látszódik ezek után a Standard CMOS Features menüpontban majd a háttértárak az nem gond (hanem jelleg). A Boot lehetőségei között attól ott lesz, ha jól emlékszem "P-" előtaggal
Ha a Legacy USB Storage Detect mód bekapcsolva marad akkor a pendrive -nak látszódnia kell a Hard Disk Boot Priority -ban. Ott első helyre kell tenni a pendrive -ot a telepítés első lépcsőjében. Lehetőleg hátlapi usb -be dugd. Ha minden szempontból jó a pendrive, és megfelelő a telepítő elkészítése is akkor nem lesz gondod.
-
Robi_73
őstag
Igen, mégpedig nem megfelelő beállítás esetén, illetve nagyobb tuning esetén az alaplap alkatrészeinek fáradása is okozhat meghibásodást! Egy jó minőségű táp használatával, és a ház megfelelő szellőzése esetén, illetve felhasználó által okozható hibák elkerülésével az alaplap élettartalma meghosszabbodhat.
-
Robi_73
őstag
A fő beállítás amibe belenyúl a bios az a PLL (performance level). Ezt az értéket biosban nem látod, a lap ezt is állítja mikor a modokat kiválasztod. (Standard,Turbo,Extreme) Kockázat nélkül oprendszer alól, a memset nevű programmal lehet állítani és megnézni a konkrét értékét. Értelem szerűen a kisebb érték a gyorsabb.
Képek:
-
sz.j
nagyúr
Ha ésszel csinálja az ember, akkor ettől semmi baja nem lehet egy lapnak ..., mert ha lehetne, akkor az én lapjaimnak már réges-régen vége kellett volna lenniük, pedig volt szépen tuning.
Ui.
Ha neked nem túl fontos, akkor tuningnál tedd Turbo-ról Standard-ra a memó beállítását, mert olykor ez korlátozza a tuningot. -
sz.j
nagyúr
Például ha neked 3GHz kell:
- beállítod 3GHz-t
- adsz pl. 1,3V-ot a procinak
és ha ezzel bebotol a gép és min. fél óráig hibátlanul lefut a prime95, akkor vagy csökkentheted a proci feszt vagy növelheted a frekit, de ezt követően újra futtatni kell a prime-t. Ha ekkor is stabil, azaz nem dob hibát a prime vagy nem lesz kék-halál vagy fagyás, akkor ha akarsz tovább próbálkozhatsz.
Viszont ha már az első beállításkor (vagy később) valamilyen hibát dob a gép vagy a prime, akkor vagy a feszt növeled addig (csak óvatosan) míg stabillá nem válik minden vagy pedig csökkented a frekit.Igaz türelemjáték az egész, de megéri ....
-
sz.j
nagyúr
Ki kell kísérletezni (manuális állítgatás!), hogy mi az a legkisebb fesz amivel stabilan viszi az általad kívánt frekit. Ezt követően még lehet, hogy finomítani lehetne a feszen vagy ue. fesz mellet nővelni lehetne a freki, ha az OverVoltage-kel (FSB-..., GHMC- ....) "játszol"
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
Hát nézd. Mennyiért mennek a quad cpuk használtan? Én 20kért nem adnám oda, de fogalmam sincs mennyi a piaci ára.
Nemrég raktam össze i3 2100+ intel alaplap, 40k. szinte 1:1 volt a teljesítménye az én 9400asommal.
És azért az csak új chipset, ddr3, sata3, usb3 stb..Igaz ezek közül csak a ddr3 van a 15e ftos alaplapon.
10-15k-t cpura értettem, memó az +.
Én tuti új gépen gondolkodnék inkább. AM3 is ütős, az alaplappal 25k... -
havri1
félisten
Az semmi!
Volt nekem úgy, hogy belőttem fixen az időzítéseket , és everest x-x-1!!!-xx -t írtpersze fagyott...
Szóval ez a lap szerintem DDR2 -nél elérte a határait, ezekel a ramokkal menni megy, de már nem az igazi..Én is hamarosan cserélem a platformot, csak megvárom, ameddig az i7 már bestbuy lesz, mint most az i5. -
Qru
MODERÁTOR
Így-így. Nekem is volt hogy elszállt a gép frissítés közben de restart után a másik bios jött be. Frissítéskor mindig az "elsődleges" chipbe ír, tehát ha olyan peches vagy hogy másodszorra sem sikerül akkor sincs gáz, a második chipbe égetett bios sosem íródik felül.
Érdekesség képpen nekem gyárilag anno F8-volt rajta és mikor behalt a frissítés F5-öt töltött be. Mivel a lap vásárlásakor az F8 volt a legújabb a másik chippbe egy régebbi, kiteszteltebb verziót égettek gyárilag. Okos megoldás.
-
emre
veterán
-
plexi
tag
Jobban megbízok és szeretem is a pendrive-os megoldást, használtam is, nemtudom most mi van vele, és igen a listán nincs semmi csak floppy. amim nincs
, Minden elem rajta van, mivelhogy csak egyszerűen megnyitom a pendriveon és ki is csomagolja. FAT-ra van leformázva, vlhol úgy olvastam. Megpróbálom most FAT32őt .
-
Gorneck
legenda
CIA maga a tuning...a lapra bízol mindent...
Vhogy így...ez a P45ös oldalamról van...:
C.I.A.2 megengedi a rendszerbuszodnak, hogy CPU terhelése alapján dinamikusan megváltoztassa 5 előre beállított séma használatával a CPU teljesítményét/órajelét.
1. Disabled Disables the use of C.I.A.2. (Default)
2. Cruise Increases CPU frequency by 5% or 7% depending on CPU loading.
3. Sports Increases CPU frequency by 7% or 9% depending on CPU loading.
4. Racing Increases CPU frequency by 9% or 11% depending on CPU loading.
5. Turbo Increases CPU frequency by 15% or 17% depending on CPU loading.
6. Full Thrust Increases CPU frequency by 17% or 19% depending on CPU loading. -
Ronnie12
tag
Újra kivettem a memóriákat és csak az egyiket raktam be mégpedig a 4. slotba. Így csippant egyet, sőt bejött a Gigabyteos boot képernyő is, ahol Deletet nyomtam és a monitor bal felső sarkában egy kis vonal villogott egy jó ideig de ezután nem történt semmi lényeges. Megint bekapcsoltam megint csipogott, de mostmár fél perces késéssel jött csak be a bootscreen, majd harmadszorra már az sem.
Most pihentetem egy kicsit a gépet aztán megint megpróbálom egy memóriával hátha.
Ha van még ötlet szívesen várom.
-
dangerzone
addikt
-
dangerzone
addikt
Hát hallod...Az könnyen meglehet
Amúgy egy szívességre megkérhetnélek?!
Tudnál nekem egy everest memory bencharkos képet küldeni, ha esetleg fenn van a progi?
Csak mert most memóriacserén töröm a fejem, főleg, hogy másodszor kell visszavinni szervízbe a dominatorjaimat. És kíváncsi lennék , hogy a nem kimondottan tuning ramok milyen értéket érnek el. -
sz.j
nagyúr
Ez a link is a 0xE0000227 hibakóddal, ill annak megoldásával foglalkozik.
Idézve:
" [I]Go to Device Manager/Device DriversDisable microsoft UAA bus driver …
Uninstall UAA bus driverInstall realtek driver and it will work.
Vezérlőpult->Rendszer->Hardver->Eszközkezelő
Több sor is lehet, ha a legelsőt nem lehet eltávolítani, akkor alulról kezd el, majd ha már csak a legfelső maradt, először tiltsd le, majd távolítsd el.Telepítsd a Realtek illesztőprogramját, és kész."[/I]
Jó, hogy van ez a leírás, csak abban nem vagyok biztos, hogy a beidézett szövegrész szerint ha "több sor van akkor alulról kezdve töröljem az összeset."
Jól értem hogy a Hang, Video és Játékvezérlők alatt lévő összes (hangszoróval jelölt) sorát kekk törölni???[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B760M PRO RS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest