- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Finwe
őstag
válasz
szacsee #39927 üzenetére
Köszi a tippeket. Eddig úgy néz ki, hogy a memória és a táp biztosan jó (tuning mellett teszteltem ) + a rendszervinyó új sata kábelt kapott - ezzel kezdtem, azóta nem fagyizott egy kicsit sem (még legalábbis). A venti szabályzót bent hagytam, elhiszem amit írtál de így ezt is teszteltem
. Vicces. hogy semmilyen hiba nem jött ki. A vinyó cserés dolgot sajnos nem tudom megjátszani de már nézegetek újat rendszernek.
Finwe
-
szacsee
nagyúr
válasz
szacsee #39927 üzenetére
Még valami...
Láttam a blogodban, hogy csináltál egy ilyet.
El is indult bennem az agyrágó bogár... mi van ha..
Biztos szuper, biztos teszi a dolgát, de ilyen esetben minden felesleges dolgot húzz le az alaplapról floppy-tól kezdve a ventilátorokig.
Keldor Papának pl egy ventilátor miatt nem ment a tuning... szóval bármi előfordulhat.
Ha pedig valami gebaszt érzékel az alaplap és hibátlan hardverek vannak a gépben azt csak egy cmos clear és elem ki feledteti el vele, ha visszaáll a bios idő alapra. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
szacsee #39914 üzenetére
21 fokos szobában 33 fokos jelenleg idleben (6x333@ 1.163)
kint az asztalon 35 fokot mértem vele 25fokos szobában, 1600as FSB mellett (9x400@1.472), miközben az FSB, GMCH és Ram +0.100ákat kapott.
(E)P35-DS4 rev2.1 F14, q6600+IFX14, 3870+HR03GT, Cosmos (gyárinál jobb szellőzéssel).
p35ötösök melegednek, de azért 56 fok az szerintem túlzás.
-
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
szacsee #35486 üzenetére
""-cmos jumper rövidzár" - mivel giga lapoknál 2 tüske van csak, jumperrel természetesen."
Én is ezt magyaráztam, ezt most minek mondtad el még egyszer?
""...vagy más verzsönnél normál állásba tesz" - - ala pl Asuséknál"
Ez nem más verzsön, nem is az Asus topic, itt konkrétan P35-ös lapokról beszélünk..."Elemkisütős módszer a felhasználó által nem látott esetlegesen a biosban ragadt "anomáliákat" is elfeledtetik..."
Ez pl. számomra új volt, úgyhogy ezt jó, hogy megosztottad.(A hsz. többi részét nyugodtan kihagyhattad volna, az csak szószaporítás volt.
)
-
fenergie84
addikt
válasz
szacsee #34765 üzenetére
Köszi a választ.
A helyzet az, h végigzongoráztam az összes memó foglalatot egyenként, valamint mind a 4 memóriát egyenként, és ugyan ezt csinálja.
Nem hiszem, h 4 db memó egyszerre romlott volna el.
Az érdekes még az, h alap beállításokkal fesz emelések nélkül is ezt csinálja, még akkor is ha a memóriát 1066Mhz emelem, mivel a giga lapom alapból 800mhz-ként hajtja.
Szóval így is gondolkodik 2-3 percet a 2másodperces mem teszt.
Ha meg megemelem a proci sebességét akkor meg bejön a betőltő képernyő és újraindúl az alap beállításokkal.
A legfurcsább h atomstabil volt a gép előtte.
Nem értem.
Ezek után valami tipp? -
Bareee
csendes tag
válasz
szacsee #34767 üzenetére
Köszönöm a gyors segítséget!
A gép nincs tuningolva minden alap (vga, proci, ram)
2.1 rev
PCI-E auto/def vagy valami ilyen (lényeg nem basztattam)
Igen 3D re váltás de csak vistában!
A bios frissítést megpróbálom.
Drivert már gyomlátam.
Érdekes. Hozzá sem nyúlok, xp betölt és minden megy faszán.
Ami aggaszt (nem derül ki a hiba jellege), az hogy egyszer más varázsütésre megjavult, és nem volt gond vele 2 hónapig. (ez kontaktra utalna, de végigsimogattam, szétszedtem összeraktam mindet)
Az hogy a hibát folyamatosan adja 100 próbálozás után is az diverhiba vagy ezközhiba (ezközihba kizárva, máshol tökéletes)
ergó driverhiba (akkor miért javult meg varázsütésre?) -
tomazin
veterán
válasz
szacsee #34734 üzenetére
De ez egy olyan dolog,h a kiskeres tag azt mond amit akar,ha gyárilag többet adtak rá.
Volt már rá példa,h fél évet adtak táskára,és 2 év gar volt rá,és visszavittem,hadonásztak,de mikor elkezdtem a fogyasztóvédelmes procedúrát akkor belátták,h nem lesz ez nekik buli.... -
szacsee
nagyúr
válasz
szacsee #34426 üzenetére
PH lehalt nálam, szal ez a teljes post:
Vedd az 500-ast, max visszaveszel ebből-abból...
Forrás!ACT to ACT Delay (tRRD)________4
Rank Write to READ Delay (tWTR)_____ 4
Write to Precharge Delay (tWR)_______ 10-12
Refresh to ACT Delay (tRFC)___________ 60-64
Read to Precharge Delay (tRTP)_________ 4
Static tRead Value (tRD)______________ 10
Static tRead Phase Adjust________ AutoÉn így próbálnám meg és lehetőleg a próba erejéig a nagyobb számokat megadva, majd ha jó a cucc, akkor mehetsz lejjebb is. tRFC szerintem nem fog menni 400-as EPP szerint, valamint a tWR sem hiszem.
-
euchi
aktív tag
válasz
szacsee #34013 üzenetére
Ez a bios van fönt: F10 2007.11.16.
Én nem láttam egyik biosnál sem fölsorolva ezt a hibajavítás.Gondolom te egy másik típus bios-ánál láttad. De ha csak az én figyelmemet kerülte el, akkor küldhetnél egy linket.
Tudod azt feltételezem, hogy ha ezt a hibát egy biosfrissítés orvosolja, akkor azt odaírnák a leírásba.
Én abban reménykedem, hogy lesz valaki itt a fórumon akinek szintén Vista van a gépén és ugyanolyan lapja van mint nekem. Ha írna egy ilyen kolléga, összvethetnénk a bios verziókat és két a konfigot. -
Eagl3
veterán
-
Bordoi
őstag
válasz
szacsee #29360 üzenetére
Thermaltake Cyclo Ram Cooler
Most futott végig, több mint 2 óra egy Video Memory Stress Test v1.5.112 [link] nevü progi . Semmilyen hibát nem talált .
Eza driver vant fent : GeForce Release 175 WHQL
Version: 175.16
Release Date: May 16, 2008
Operating System: Windows XP, Windows XP Media Center EditionRichter36 megnézem van-e újabb hangdriver, de én is az alaolapit használom .
Alapon van a gép
A2 órás teszt alatt nem ment 50 fok föléJahh és az a furcsa, hogy tegnap húzva volt a gép úgy ment a COD, de annyit babráltam már, hogy a VGA hűtő venti madzagja beért a ventihez és leállította .
A hőfok felment 108 fokra és csak egy figyelmeztetést dobott . nem csíkozott, nem remgett a kép -
fsb1000
nagyúr
válasz
szacsee #29363 üzenetére
.. nem ilyen egyszerű a felvett teljesítmény számolgatása.
A tápra a max teljesítményt írják rá, azaz áganként összeszorozzák a max kiadható áramot a névleges ágfesszel.
Rendes tápra rá van írva hogy áganként mennyit bír.Pl 12V * 18A + 5V* 16A + 3.3V*16A (többi nem nagyon érdekes) = 350W
Hiába 350W, ha valamelyik ágon több ampert venne fel a rendszer! Pl. VGA, vagy tuningolt proc.Ettől függetlenül Bordoi konfigjának még húzva is mennie kéne azzal a táppal.
Egyébként nálam 9600GT-vel kb 90W az idle és full tuningnál 250W a felvett összteljesítmény.
De az ágankénti áramfelvételről fogalmam sincs. -
bim
veterán
válasz
szacsee #28329 üzenetére
csak neked egy hasraütéses órajeles prájm .az azért nevetséges hogy ekkora feszen nincs semmi drop és a prájm inditásánál kereken 1 fokot ugrott a procimagok hője.
mondjuk számomra ez az értelmetlen sebességtartomány.amugy érdekes hogy alacsony feszen és alacsony hőn eléggé kocosak a hőfokaim még mindig.
csak magas feszen és órajelen egyenlitődik ki ez a dolog.ime .kezdem azt hinni hogy szerepe van a hőtágulásnak is ebben.llehet még ellátogatok egy sik köszörüshöz ahol ezredeket is le tudnak szedni....
-
Laraxior
titán
válasz
szacsee #27403 üzenetére
X48ról hallottam ezt..olyat akaram venni,de lebeszéltek hogy nem megy. Ezért maradt ez a lap.
Ide is beszúrom: QX6850@4GHz -
Macka
veterán
válasz
szacsee #17613 üzenetére
Ennek BIOS-ban 1.35 a VID-je, de ha a droppot bevesszük, akkor nem sokkal kap többet 1.3 voltnál. A 6750-em 1.46 voltot kapott tartósan. 24/7-en semmiképpen nem megy,mert azt a laptop csinálja, van, hogy 1 hétig be sincs kapcsolva. Q6600 G0 lett volna, csak voltak kisebb (inkább nagyobb) hézagok az adásvétel kapcsán, és most ezem lett, míg a srác nem szerez Q-t.
Neki 1.45 volton ment 3.9-et. Alacsonyabb szorzóval sem ment több FSB-t 430-nál.
Melyik BIOS-t ajánljátok?
Ugyanabben a lapban a 6750-em simán ment 470-es FSB-t. -
-
Coyot
őstag
válasz
szacsee #10933 üzenetére
Nem ismertem a goldmemet eddig, de köszi
Monjduk nekem még nem volt bajom vele igaz én egy régebbit használok már vagy 3éve.Szatesz:
ha nem ez akkor a lap memókezelője lehet szar, ha a ramok teljesen jók, esetleg próbáld amit szacsee mondott memtestet, azzal akkor könnyebb lesz memót tesztelni.
sajna több 5letem már nincsmax variálni tényleg a biosokat meg modulokat, de nem tudom, valaki majd remélem ad más tippet
-
nebulo5
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest