- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
válasz
donpel0 #13216 üzenetére
nem az 1,5V a tulfeszelés, bár szerintem az sem egészséges hanem a ha toltál neki mondjuk egy 1,6-ot teszt végett magasabb orajelen. ilyen esetben lehet hogy már nem viszi az addigi betonstabil értéket.
az usb-s bill boot bug későbbi biosban javitva van tehát mindenképpen tegyed fel a legujabb biost. -
Birsinator
tag
válasz
donpel0 #13216 üzenetére
Az 1,5 az igenis tud húzós lenni és nem is a proci miatt (amin ha jól látom Hyper TX van (én is hasonlót tervezek majd venni), hanem az alaplap többi alkatrésze miatt, ugyanis azok is igényelnek esetleg hűtést.
A kérdésem az az, hogy Bios csere volt e a ludas?
Mert nálam P35-DS3R lapon F4-es biossal minden tökéletesen ment, viszont miután az F8-at felraktam az eredeti billentyűzettel ami rádiós volt, nem igazán akart bemenni a biosba, sőt az elején azthittem, hogy vihetem szervízbe, mert ne is igazán akart elindulni a gép.
Ahogyan én oldaottam meg a problémát, az a következő:
1. az alaplapról a gombelemet levettem, vártam 1-2 percet, vissza a gombelem
2. rádugtam egy régi jól használható ps2-es billentyűt, vezetékeset.
3. apránként emeltem az fsbt, és én a memória kivételével semminek sem adok + feszt.Nálam ez most így néz ki:
E6550(7*333mhz=2,33Ghz)@7*450mhz=3,15 Ghz
Geil Ultra CL4 800mhz, 2,1V @900mhz 5-5-5-15@2.24VAlapból F4-es Biossal ha +0,3V-ot adtam a ramnak akkor megkapta a gyárilag szükséges 2,1V-ot, F8-al csak 2,0V-ot kap +0,3-nál, viszont +0,4-nél, meg 2,24V-ot(ezért van ezen).
Nos így elsőre ennyi, talán hozzásegítettem valamit a problémád megoldásához vagy legalább a megértéséhez
-
bim
veterán
válasz
donpel0 #13207 üzenetére
alacsonyabb órajelen is csinálja? usb-s a billed?
nem probálkoztál mostanában nagyobb fesszel magasabb orajelet elérni?ha igen akkor ez megmagyaráz mindent.már az 1,5V is károsithatja a procit.ha meg tulfeszelted akár teszt dejére is akkor lejebb kell venned az órajelet.ha nem akkor is mert valami miatt nem stabil.
esetleg a memooria 800/cl4. hajtása miatt is kivághat.talán... -
-
janos666
nagyúr
válasz
donpel0 #13059 üzenetére
Jó az az F11, csak fogod a BIOS setupban a 2 Smart Fant opciót és rendre ENABLED-VOLTAGE-ra rakod.
Aztán ha még mindíg soknak érzed felrakod az EasyTune-t (cd, vagy inkább gigabyte.com.tw-ről frissebb...) és ott a smart fan opciókkal ízlésed szerint belövöd a szabáylzást, nekem most pl. F11 alól így 55 fok alatt teljesen mozdulatlan a ventilátorom és 65 foknál éri el a maximális fordulatát (tehát ha pl csak netezek és zenét hallgatok álll a venti). De mi a bajod a magas fordulattal, magának a ventilátornak szerintem nem befolyűsolja az élettartamát, mert egyrészt még mindíg forogni fog az a szerencsétlen mikor má senki nem használ 775-ös foglalatot (nem nagy a halálozási arány ventilátorok közt), másrészt meg fix feszültségre és fordulatra tervezik a villanymotorok tekercseit, ha félgőzön mennek akkor nem tervezési sebességen forognak, igaz ez egyenáram, de pl. egy nagy teljesítményű vűltóáramú motor le is tud égni ha csak feleakkora feszültségen üzemel mint amire tervezik. Szóval ha valaki ettől fél szerintem többet öregít a ventilátoron a dinamikus fordulatszabályzás mint ha fix 12V-ot kapna.
Emellett a számítógéped össz hangszintjére se hinném hogy nagy hatással van hogy 1 venti a sok közül (ami nem a leghangosabb közülük) nem 900-on hanem 1200-on pörög.A restartról meg annyit hogy próbáld kicsit lentebbvenni az FSB-t (4-5-6Mhz-el) vagy ha te megteheted (én már nem mert a halál árnyékában mászkál így is) akkor adj egy lépcsőfokkal magasabb feszt a CPU-nak és menni stabil lesz F11-el is az a Mhz ami régen F8-tól kissebbel (vagy még az MCH-nak próbaképp +0,1). Én is sokat vesződtem mi legyen és F11-el is sikerült ugyanarra a benchamerk szintre lőni a gépet mint F5f-el, csak másképp.
BIOS-F5f -> FSB-456 RAM-1090 5-5-4-14, pl 6 helyett most
BIOS-F11 -> FSB-450 RAM-900 4-4-3-8, pl 7 és winrarban ugyanannyit mérek, 3DMark06 féle CPU tesztben meg észrevehetően többet mint régen. Emellett sikeres volt az átállás olyan BIOS-ra ami E8/Q9 CPU-t is befogad (ha úgy alakul hogy ilyen procit újítok akkor úgyis ezzel a BIOS-al kell stabilnak lennie a RAM-nak is...) -
bim
veterán
válasz
donpel0 #8707 üzenetére
nem vagyok ám guru.minden memopárnak máshol van vége.először is az utolsod tedd 8-ra .tehát 4-4-4-8 a 42 is mehet le 30-ra vagy alá.esetleg a perf level 5-re...a többit meg egyesével lefelé.de sokat tesztelj...
de ha megtaláltad a végét akkor se azon hajsd a szürke hétköznapokon csak tesztek erejéig.jobb ha lazábban van picit a memo! -
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
válasz
donpel0 #4887 üzenetére
Lapválasztásról:
1. Kinek nincs pénze, DS3/S3. A L verziók meglátásom szerint is elég rendesen butítva vannak. Nem is értem minek adták ki őket. Ezeket nem is nagyon ajánlom senkinek. Persze mindenki maga dönti el meddig ér a takarója és mire van szüksége.
2. Kinek nem kell a sok extra, DS3.
3. Kinek van pénze DS3P-re, annak legyen DS4-re, ha nem tervez vízet.
4. Kinek nem elég a fesz adagolás szempontjából a DS3, annak DS4 vagy DS3P.
5. Kinek van elfekvőbe egy-két csecsebecséje, mint pl nekem...szal tudja cserélni az NB és esetleg az SB bordát, DS3 vagy DS3P.
6. Kinek nincs akkora pénzmagja és picit hosszabb távon gondolkodik; max ram-ot (DDR3) esetleg cpu-t (Penryn) szeretne későbbiekben cserélni, annak ajánlott GA-P35C-DS3R combo lap. Ez fogadja a DDR3-as ram-okat is.
7. Kinek van pénze, DQ6 + Q proci.
Tuningba a fő lapok (S3/DS3/DS4/DQ6) között szinte alig van különbség...bámelyik jó választás még Quad proci alá is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Asus ROG Z790 Dark Hero
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest