Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawnad
senior tag
Na az még nem volt. De nem kellene valaminek lenni a biosban ami arra utal hogy elindul? Vagy miért pont 3 órakkor?
Már ott tartok tényleg hozok egy őrdögűzőt.
Most jutott eszembe. Elállítom az óráját a gépnek, hogy meglássam a gép miatt vagy külső oka van az indulásnak.Thrawnad
-
Pancsermeste
őstag
Nem értettem félre, csak rögtön ki is egészítettem azzal, hogy még VID alatti beállítás esetén se fogja magától visszavenni.
Tehát igen, ha azt szeretnéd, hogy vegye vissza a feszt, akkor a legmagasabb fesz. a VID érték, amit még kaphat a proci, (és itt ismét megjegyzem, hogy nem manuálisan beírva, hanem "normal"-ra állítva)
-
Pancsermeste
őstag
VID alatti "tuning" esetén se fogja visszavenni.
Sőt, ha pont azt az értéket írod be manuálisan, mint a proci alapfesze, akkor se nem fogja visszavenni a feszültséget, mindig azon tartja, amit beállítottál.
Csak, ha normalt választod ki, akkor fog működni. (ekkor max. terheléskor a VID értéket adja neki, Idle pedig visszaveszi) -
Pancsermeste
őstag
Ha a system voltage control "Auto"-ról "Manual"-ra állítod, akkor elvileg mindenhol "Normal" jelenik meg.
A CPU voltage maradhat ezen (így működik Idle-ben a fesz visszavétel) és extra tuning esetén is csak a proci VID-jének megfelelő értéket állítja be maximum. A többinél viszont "Normal"-on is túlfeszelhet a tuning mértékétől függően, így azokat érdemes a szükséges mértékben "felplusszolgatni". -
bim
veterán
static tread value. valami ilyesmi a PL. a biosban.
fsb1000: ha ezután az opcio után látsz egy számot és auton van korán sem biztos hogy elindul ezen az értéken.esetleg csak akkor ha a memonak vagy az mch-nak adsz még feszt...és még akkor sem biztos hogy birni fogja a memo.jobb ezt auton hagyni és inkább turbo/extrem-re állitani.az be tudja lőni mit bir még a memo. -
fsb1000
nagyúr
Ez ok, de én azt írtam, hogy több teszt progi egyidejű futtatásakor csökken a fogyasztás.
Szerintem ez a jelenség a processzor terheltségének a csökkenését is jelzi.
Ezért úgy gondolom 1 tesztert érdemes használni, azt ami magonként 100%-ra hajtja a procit és a legnagyobb áramfelvételt + melegedést okozza.A konfigomban ez a prime volt.
-
fsb1000
nagyúr
van egy furcsa mérési eredményem:
Elindítom a prime-ot 2 szálon, 100% proc terhelés - fogyasztásmérő 1xx Watt
Erre ráinditom az everest stab tesztjét - meglepő de lecsökken 3-4 Watt-tal a rendszer fogyasztásaErre még rányomok egy orthost vagy PCmark-ot, akkor további 2-3 Wattal csökken a felvett teljesítmény. pedig most is 100% a proc terhelés.
Mindenki döntse el, hogy szerinte ez mit jelent, és hogy 1 vagy több progival érdemes tesztelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged