- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Google Pixel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
jokeman #28769 üzenetére
Én is igy gondolkodtam (ezért vettem a c-verziót), de több vélemény elhagzott hogy a DDR3 része nem olyan jó a lapnak.
hát.. nem tudom.. ki kéne próbázni, de nincs jó DDR3 memóriám.
Azért az az alaplapi DDR3 gyárilag 1333Mhz és egy izmos RAM-mal talán CL7 alá lehetne menni.
Lehet olcsóbban kijönne, mint DDR2 1200 Mhz CL5-benha valaki látott ddr3/ddr2 tesztet ilyen lappal akkor linkelhetné!!!
-
szacsee
nagyúr
válasz
jokeman #28769 üzenetére
DS3P, vagy DS4-et vegyél, de P45 már direkt york-ra és wolf-ra van kihegyezve.
Ha nem akarsz várni akkor a fenti 2 lap valamelyike.
DDR3 felejtős ezzel a chipkészlettel, no meg 2000Mhz körül lenne értelme, jó késleltetéssel, akkor meg inkább most egy 1000-es CL4-es ram és frankón gurul minden hosszú távon is. -
jokeman
aktív tag
válasz
jokeman #28763 üzenetére
Sziasztok Most egy P35DS3 rev2.0 lapom van.
Szeretnék váltani felfelé, hosszabb távra gondolok
Meiket ajánjátok, p45 nem várom meg amire nekem kell nem hoz számottevö változást.
[P35-DS3R 2.1]
[P35-DS3P 2.1]
[P35C-DS3R 2.1] -
bim
veterán
válasz
jokeman #20765 üzenetére
a memfeszt feltétlenül ellenőrizd everestben mert lehet tolnod kell még rajta. az hogy rebootnál leáll az instabilitásra utalo jel.
ha a memfeszt rendbe tetted és akkor is csinálja akkor az mch +0,1V is segithet.szerk:már megint lekéstem. kapcsold ki a riaszto panelodat te kacsa.
-
-
Gorneck
legenda
-
Telefunen
őstag
válasz
jokeman #15724 üzenetére
A lapé? Esetleg a procidé, a lap hidd el hogy bőven többet tud 500-nál..
Beállítod a memóriaszorzót (memory multipler), aminek az értékével lesz megszorozva az FSB (2 a legkisebb szorzó) és ez adja a memória órajelét. A memo feszültségét +0.2V-ra állítod, és felszorzód úgy hogy az 1066-hoz a lehető legközelebb legyen a sebessége.
-
_ak_
addikt
válasz
jokeman #14423 üzenetére
Remélem majd kijavít valaki!
Először is töltsd ki a cuccok részt az adatlapodon, a Geil 800asokat meg felejtsd el, egyrészt elég sok hibásodik meg mostanság, másrészt jó eséllyel többet tudsz kihozni egy 800as kingmaxból. A nem akarok nagy tuningot meg relatív dolog, sztem, ha ki tudod várni, akkor inkább menj rá a 1066os kingmaxra.
ehh, megint elkéstem ^^
-
fdisk
őstag
-
janos666
nagyúr
válasz
jokeman #14263 üzenetére
Huha, hát a voltage az feszültség, a freqvency meg órajel...
Amúgy fogod, és egyre-egyre magasabbra rakod az FSB-t amíg nem kezd hibát dobni az ORTHOS blend (első hszben van a linkje), aztán elkezded emelni a CPU feszt (CPU core voltage vagy Vcore) és vele az FSB-t mégtovább míg 70 fok alatt marad a proci ORTHOS alatt (core temperature), aztán készvagy. Ez lesz úgy 380-400-45 Mhz körül.
Persze közben a RAM szorzóját is kell állítgani, először vedd vissza 2.0-ra aztán ha megvan a proci vége akkor ahhoz az FSB-hez keress szorzót, pl. olyat amin 1066 és 1200 közti frekin fut a RAM (FSB*RAMszoró=RAM_MHZ, hívják esetleg multipliernek angolul), aztán ha elsőre nem bírja annak is tolsz feszültséget (DDR overvoltage) és végül még az időzítéseket is leszorítod kézileg (DDR memory timing, CAS latency, TRD, meg ilyenek...)
Nem tudom ez mit segít, de próbáltam leírni néhány szót magyarul és angolul ami eszembejutott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest