- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tomazin #34735 üzenetére
A gyártó a fogyasztónak biztosítja a jótállást (garanciát), amit a nagyker, kisker nem vehet el önkényesen. Megpróbálni persze meg lehet, csak nincs jogalapja. Ettől eltérni csak a vásárlóval történő megállapodás keretében lehet. Ez az ún. garanciamegváltás. Magyarán van egy VGA a boltban, 3 év garival 110k-ért, ám megegyezhetsz a kiskereskedővel, hogy 95k-ért adja 1 év garanciával. Ezt a megállapodást természetesen írásba kell foglalni, aláírni, és egy-egy példányt eltenni. Tehát ennek nem az a menete - elviekben - hogy ha ráfizetsz ennyit meg ennyit, akkor 3 év, egyébként csak 1 év.
Általánosságban a gond az, hogy a gyártó által adott teszem azt 3 éves garancia helyett a nagyker már eleve 1 év garival adja el a kiskernek az alkatrészt, így a kisker 2 év után nem tudja érvényesíteni a jótállást. Hogy ezt a nagyker erőből nyomja át, vagy garanciamegváltás címszóval olcsóbban adja a nagykernek, az már kérdés. Előbbi esetben a nagyker, míg az utóbbiban a kisker a ludas értelemszerűen. A lényeg, hogy ha a gyártói gari 3 év, akkor a kisker gari is 3 év. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
tomazin #34607 üzenetére
ha valaha quadra akarsz váltani, akkor a p5kt nem ajánlom. én próbálkoztam vele a q6600al, és hát finoman szólva is kiábrándítóan ment. aztán vettem egy giga p35-ds4et, azóta boldogabb ember vagyok. de mint mondtam, ez quad alatt volt. ja és droppol, mint disznó
a geil bdket meg felismeri, csak manuálisan kell őket 5-5-5-15re belőni, szóval annyira nem vészes a helyzet. a voltage damper nem működik (utólag hála égnek... eszedbe ne jusson softmoddolni, procit nyirhat ki, de dísznek van a biosban), a második x16 slot x4es (csak mert ezt elfelejtették a weboldalukon említeni;>), a Raid támogatás vicces (azt hiszem az esata felé menő konnektorral lehet használni... ennyit a szép kábelezésről). viszont kétmagossal némely példány 540es FSBt is vitt.
a ds3hoz meg nincsen saját tapasztalatom, majd valaki a topikból biztos ért hozzá
kerinagy: passzolom akkor. supportnak levél esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged