- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
mindkettotonek jarna egy 1-es mondatelemzesbol
nem irta, hogy ep35-ds3-hoz kellene neki bios, igy en az alapertelmezett p35-ds3-hoz adtam neki..en ennek a 3 lapverzionak a bios-airol beszeltem, nem pedig masrol
foleg azert, mert ez a topik nem is az ep szeriarol szol (lasd cim)
-
Alex123
senior tag
Kábelt már cseréltem, de igazából azóta van ez, amióta alaplapot cseréltem...
A régi alaplappal, és a smsung vinyóval nem volt semi gond...
A csere után meg már vagy 2 hete ezzel szívok, hogy látja nem látja a lap a vinyót...
(mind a két vinyón 2-2db partició lett létrehozva, és nemigaz, hogy csak a vistát nem szerette, 2 db xp is már gondot okozott a rendszernek...)Most az új WD vinyóval simán megy ide0-as csatin...
A Sentinel-t még nem próbáltam, hdtune-vel néztem és nem talált hibát...
Még majd kipróbálom a Sentinelt is, hátha...
- Alex -
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
-
s7evcsenko
addikt
Én ezt úgy értettem, hogy amit veszek, ahhoz kapok lemezt, amit csak telepítenem kell, és kész! Nem pedig órákat töltenem a neten driver vadászattal...
Annak idején pl. az audigy4 hangkarimhoz nem volt értelmes szoftver, amivel tudtam volna finomhangolni, állítgatni, tesztelni, hogy az szól-e, aminek kell! -
Gorneck
legenda
Most nemtom mi van, de ha jól számoltam nem mostanában volt mikor Ő küzdött...akkor lehetett is vele...nekem is volt izgalmas percem, hisz egy valag cucchoz nem volt driver/meg nem is ment sehogy...32esen meg simán...inkább a régmúltról van itt szó...
Nincs szükségem 4giga ramra...így nincs fent...amúgy tuti fent lenne és működne...vagy egy suse, ubuntu, fedora... -
bim
veterán
ramtesztelésre legjobb szerintem a memtest86+.
a blend 100%ra terhel mindent. procit memot és ezáltal a csipszetet.tehát lehet külön minden stabil neked ha tudsz olyan orajelet beállitani ahol a csipszet összefossa magáát terhelés alatt.nyilván neked 100x nehezebb ezt előállitani mert lazán a csipszet vége előőtt megtalálod a procid végét. 4 magnál ez teljesen más.igencsak hamar kifekszik a csipszet.nyilván a terhelés is joval nagyobb rajta mint ha egy 2 magosat hajtasz benne. igazán a 965-ös lapoknál jön ki a különbség.az én 965-ös DS4-em ment stabil 510-et de qru quadja meg nemhogy blend alatt hanem egyáltalán bármilyen komolyabb tuningra alkalmatlan volt ebben a lapban.
még annyit hozzátennék hogy 2 mag alatt soha nem volt olyan esetem hogy külön FFT alatt és memtest86+ alatt stabil beállitáson elhasalt volna a blend.lehet csak szerencsém volt. -
keIdor
titán
Uhh jogos... el is felejtettem.
Én ezen az LN2-es kádon röhögtem nagyot... úgy csinálnak mintha minden 3. ember folyékony nitrogénnel tolná... egy ideje már én is azt mondom: "KijarákotérdekelazeXtrémtuning?" Nem fogom azért szétfeszelni a gépet, hogy képekkel villogjak... lehet nem káros -150fokon, de fölöslegesnek tartom azért, hogy képekkel villogjak... azt meghal a link vagy a vinyó amin van a kép azt ennyi volt... Ettől függetlenűl aki akarja csináljaMaradok a víznél és a levegőnél! Mindenesetre az tetszik, hogy ekkora borda is jár hozzá.
-
Gorneck
legenda
Fontos?! Amiket felhoztál érvek nem épp fontosak...a felfogatás tart, a ventit nem látod...ergo teljesen lényegtelen dolgok...
Pedig sokat javít a hűtési teljesítményén...van is pár PH-s aki szívott vele...nekik fontos volt ez...ahogy a talp polírja, mert elég ratyi...
Nem baj 10k-ból meg van...TRUE szint...ez a lényeg...nem volt 14+ ba...
-
Pancsermeste
őstag
Nos, egy csomó kísérletet elvégeztem, alapon és tuninggal, különböző feszültségekkel...
A kb. 10 különböző beállítást most nem írom le, mert egyértelműen kirajzolódott a hiba okozója. Ennek neve: Load Line Calibration. Ha ez be van kapcsolva, akkor teljesen mindegy, hogy milyen CPU fesz van beállítva, - a Suspend to RAM nem működik, vagyis nem ébred fel belőle. Ezalól egyetlen egy eset a kivétel, amikor a CPU fesz "normal"-on van. Bármi más értéket írok be, pl. a procim normal feszének megfelelő 1.35V-ot, vagy alatta pl. 1.275V-ot, akkor nem működik. Loadline kikapcsolva 1.4V CPU fesz felett is működik.
F8-as BIOS-nál viszont ügyelni kell arra, hogy ott nincs külön Loadline kapcsoló, hanem a manuális CPU fesz állításkor automatikusan bekapcsolja azt, tehát itt valszeg csak akkor működik az S3, ha CPU fesz "normal" -on van. (ezt nem próbáltam, mert most F12-m van)
Persze ezzel nem akarok általánosítani, de nálam így működik. -
twine
veterán
köszi....
akkor jól gondoltam hogy elbeszélünk picikét egymás mellet!
A harmadik variációt hívják a Vistában "hibrid alvásnak"(tehát tudja a Win.)...De sajnos abban az esetben is ugyanugy megmarad a hibajelenség...
Tehát azt csinálja "ébresztésnél" ,hogy ujrainditgatja magát 2*, majd olyan mintha elindulna,,,de nem ad a monitornak jelet...ekkor jön a "hosszú power gomb",,, utánna a "szokásos" 2* ujrainditás, majd harmadszora alapon elindul a gép,, illetve a "Vista folytatja magát"!
tehát semmilyen pihentető állapotból nem jön vissza,,,mindegy hogy "alvó állapot", "hibrid alvás", "S3", az S1-et nem is akarom használni mert értelmét sem látom annak...(pörög a venti zug a gép,,,,,stb nem is tudom mire jó az)
Akkor egy ideig megint csendben maradok ez ügyben,,,köszi a segitségeket,marad a 3400/950Mhz 9-es szorzóval...(igy működik az összes pihentető mód)
Üdv
Twine -
Pancsermeste
őstag
A Suspend to RAM problémád megoldódott már?
Nekem idáig jó volt, de most véletlenül sikerült elrontanom.... tehát nem ébredt fel s3-ból. Semmi mást nem változtattam, csak a proci feszt emeltem normálról 1.375V-ra. Ha a normal fesznek (VID) megfelelő értéket, vagyis 1.35V-ot állítok be, akkor is bugos. Most visszatettem normalra, így megint működik. -
twine
veterán
"gyébként inkább ne foglalkozz vele és hibernálj"
tényleg elnézést az értetlenségemért, de hogy érted hogy inkább hibernáljak?
Pont azt szeretném, de nem sikerül 380-nál magasabb FSB-nél...
Megfogadva a tanácsod, tegnap óta végig próbáltam F4-F7-F9-F10 Biost...
Változatlanul ugyazt műveli mindegyik alatt a gép....
Magyarul hogy jól értelek e?
-Sz@r a DS3 bios-a, ebból kifolyólag ha bele gebedek sem fogok tudni 380-as FSB fölött hibernálásból visszatérni....?
üdv
Twine -
westlake
félisten
-
westlake
félisten
tudomasom szerint az ep35-ds4 (amibol csak rev2.1-es verzio letezik), fizikailag teljesen megegyezik a rev2.1-es p35-ds4-el.. gondolom ez is a koltseghatekonysagnak tudhato be..
mod: a 2.0 es a 2.1 kozott pont a des a kulombseg.. egyebkent nem ertem, hogy mire celzol
mod: jaaa, mar leesett.. otthon van egy tablazatom, amiben mar meregettem egy sima p35-ds4-et is.. ugy remlik, hogy az pont 2.0-as volt.. ha hazaerek, remelhetoleg mindenre feny fog derulni -
Qru
MODERÁTOR
Alapon 47-48fokos a GPU 3D-ben még nem használtam illetve olyan keveset, hogy nem jött elő a probléma. Netezés közben jött elő eddig csak. Újra rakom a drivert, hátha... Meg most pci-e 100-ról visszatettem auto-ra (bár nem hinném, hogy ez a baja). Nah driver csere és tesztelek. Ha van vmi fejlemény...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest