- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gorneck
legenda
válasz
mazda626 #16624 üzenetére
Ennyit biztos... Többre nem volt időm...
-
Bile Demon
őstag
válasz
mazda626 #16596 üzenetére
Hűtő: nekem nem viszi el idleben se passzívan. Idle ventivel 60-61 fok... Terhelve 78-79.
Igaz nekem az idle az EIST + C1E DISABLE-t jelent + 333x8-on megy a procc. Gyűlölöm ha megakad a kép amikor nézek egy animét (mert szorzót vált a proci, lehet hogy csak bebeszélem, de mintha jobb lenne így, persze lehet hogy a lejátszó progi vagy directshow túl érzékeny az órajel változásra mert nem jól van megírva).Memória:
1.88v-nál többet nem adtam a ramoknak, és nem is tervezek. Normálon ennyit ad a lap.
Szóval ezek alapfeszes tapasztalatok.666-os Kingstonok:
4-4-4-12 800-on megy... 860-on teszteltem, hogy biztos legyek benne, hogy a 800MHz az nem a határon van, de még az is OK. Vége ismeretlen. De azt tudom, hogy 900-on már sekép sehang, 6-6-6-24-ben is.800-as Kingmaxok... azok 840-en már szépen hibáznak gyári alap 5-5-5-18-on, a subtimeingok minden esetben auton voltak. 800 -on még megy stabilan
még jó, különben GAR lenne.
Vagy a Kingmaxok gyengébbek, vagy a Kingstonoknak az alaplap enyhébb subtimeingokat állít be (az SPD csak 666-ig van) afölött nemtudom mit talál ki nekik a BIOS, sose vizsgáltam.
Ha bent van mind a 4 RAM, akkor 5-5-5-18 - auto subtimeing- NEM működik 800-n sem... A TRD-t kézzel egyel nagyobbra kell tenni, mint amit autón ad a lap. Így működik. Vagy inkább 2x333=666MHz kisebb TRD-vel. kb ugyanott van...
Gondolom neked ezek túlságosan lightos eredmények.
Magyarul: szarul mennek, de ez várható is. A Kingmax-ok eleve gyengén teljesítenek, ezek ilyen csupasz modulok, tehát szinte biztos hogy a nagykeres válogatás utáni kiskeres válogatás vesztesei jutottak el hozzám.
A 4 modul sem szerencsés. Pláne eltérő sebeségű és gyártójú modulokból...
Ha most kellene, inkább vennék 2x2GB-t, célszerűen 1066-ost. De ezekből még nincsen dömping.
Amúgy a 75ns késleltetés az mennyire gáz?
Hol lehet észrevenni? -
Bile Demon
őstag
válasz
mazda626 #16552 üzenetére
Speedfan:
Nekem sem akart menni... Aztán a végére jártam.1. BIOS-ban a FAN controlt ki kell kapcsolni DISABLE
ezután maxon fog menni a ventilátor.
2. a szabalyzandó ventilátort a CPU FAN feliratú csatira kell tenni (sysfan 1-et is lehet hogy tudja szabályozni, de azt én nem próbáltam)
3. feltelepíteni a Speedfant, újraindítani a gépet.Mutatni fogja a fordulatszámokat. De az állításra nekem nem reagált.
Emlékezetből írom: Be kell menni a beállítások közé és az ITE akármi chip PWM részénél kell állítgatnia FAN1-hez tartozó beállításokat, ott van ilyen Auto, SmartGuardian, meg még 2-3 lehetőség, na azt kell átállítani szoftver controlledre, ha jól emlékszem, de tuti, hogy az alapbeállítás és a smartguardian nem jó.Jóváhagyni, elmenteni! És ezek után állítani fogja a fordulatszámot. Nekem működött.
A dolog szépséghibája, hogy a rendszer leállításakor nekem valmi hiba ablakot dobott fel: a Speedfant nem tudta x időn belül bezárni mert nem válaszol vagy ilyesmi. Ez mindig jelentkezett.
Na ennek nem jártam utána. Berágtam és fixen minimumra letekerve járatom a ventit egy FANMATE2 szabályzóval. Kisssééé meleg (78-79 fok) a CPU Prime95 alatt, de nembaj, mert megy jól, épp nem throttlingol.
Más:
Nekem viszont a P35-DS4 alaplapi hang chipjével kapcsolatban van kérdésem.
Koax-al akarom összekötni egy házimozi erősítővel, SPDIF interfészen. Vajon működik így a Master Volume? Használja így valaki?Tudom próbáljam ki. Igenám de ehhez forrasztgatni kellene, mert nincs ilyen kábelem... és feleslegesen nem akarok csinálni. Csak ha tudom, hogy érdemes. Lustaság.
Anno a 965-DS4-en próbáltam ugyanezt és ott nem működött a Master volume, mindig max hangerőn szólt! Halkítani csak a távirányítóval, illetve a progik belső hangerő csuszkájával lehetett... -
válasz
mazda626 #16439 üzenetére
Na felraktam a 8.2-es Catalystot, majd meglátjuk milyen lesz! Már leszedtem őket, csak nem raktam még fel őket. A chipset drivert hogy tudom leszedni? Csak akkor, ha újrarakom a Windowst? Mert a realtek lan drivert és az audio drivert le tudnám szedni a programok telepítése és törlésében, de achipset drivert nem. Jelenleg F4-es biosom van, már az F8-ast is leszedtem, csak még nincs meg a pendrive-om és őszintén szólva nem is nagyon merem frissíteni(még nem csináltam), bár valaki leírta pontosan, hogy hogyan kell! THX!
-
_ak_
addikt
válasz
mazda626 #16415 üzenetére
Jut eszembe sajnos az APC (! nem hittem volna, h valaha lesz vmi problémája) 5ös elosztóm csinált hasonló dolgokat, ha mind az 5 aljzatba dugok vmit, mármint, h ha lekapcsolom és utána vissza, akkor nem tudja leadni az áramot vagy vmi zárlatozik benne, mert jól halhatóan seceg 1-2 öt és a ledje is villan egy párat, utána vagy offolja magát vagy jó lesz.
-
fagy53
nagyúr
válasz
mazda626 #16401 üzenetére
Jó neked! Nálam sokszor bejön a "kétszer indul be a szekér" a húzástól függetlenül, az 1GHz nem számít húzásnak.
Lecseréltem a RAM-okat, de ez a jó szokása megmaradt. Nem külső oka van, a lap belső ügye ez, talán egy BIOS frissítés megoldja, az enyémhez november óta nem adtak ki frissítést.
-
bim
veterán
válasz
mazda626 #11244 üzenetére
tlac nemcsak látott de izlelt is...azért az az aláirása ami!
lara:ugy néz ki ennyit birt a kruszial 1100CL.4-ben. na nem mintha ezen rágtam volna folyamatosan az arcomat hogy nem birják az 1100/CL.4/alacsony trd./magas feszt ezek a modulok sem! sőőőőt! egyik GMH sem birja!!!! az én OCZ-m még az 5-5-4-10/1125/alacsony trd./2,3V-ot sem birta ki! ha meg teli5. akkor meg tök mindegy milyen memo van a gépedben...
az csak egy álom kategoria hogy ezt meg azt szeretném ha menne. sajnos ideig óráig küzd is az életéért a memo de egyszercsak pápá. vagy szerinted jól esett neki az 1320mhz 2,5V???
nálam 2 memopár is tönkre ment ezen..és ugye nekem a 2. pár OCZ-m több mint 1 hónapot oda volt gariban... -
_ak_
addikt
válasz
mazda626 #10048 üzenetére
Előszöris az integrált audio vista alatt perfekt nálam. Bár én egyből a friss drivert pakoltam fel..
Másodjára a kékhalál. 3.4el próbálkozok q6600on. A vista bootol szépen Indítom a szokásos teszt progikat. és általában olyan 8-9 perc alat elérem a 80 fokot, kb. 10. percben jön a kékfagyi (addig prime alatt semmi hiba). Adtam neki feszt már .1.41xxx valamennyit, és akkor is. Jött a szitkozódás, h díjnyertes szériám van.., de emlékeztem, h a biosban beállítottam a cpu warning tempreraturet 80 fokra és a thermal monitor 2 is enable volt. Most azokat kikapcsoltam a cpu 80 fok körül 20perce stabil prime alatt..., úgy h most megpróbálom kevesebb fesszel, mert lehet, h eddig mindig azért halt meg..
-
tlac
nagyúr
válasz
mazda626 #9410 üzenetére
rev2.0-ás ds4
az eredeti heatpipe van rajta (pluszba annyi, hogy átpasztáztam)
nincs semmi plusz venti neki
neked sem fog kelleni, mert a lapra is fúj a proci hűtőd (nekem kifele, tr ultra 120 extreme, de így is teljesen elfogadható a lap bordáinak a hőmérséklete tapintásra) -
Gorneck
legenda
válasz
mazda626 #4560 üzenetére
Egy driver beállításának mi köze van a laphoz...jahh jogos...az dönti el mellik chip gyártó mellik driver-ét pakold fel!
Miről írjak? Dehogy írok..nincs is miről írnom...Winamp, Mediaplayer Classic, PowerDvD 7.5 max amit használok egy 5.1es ezer éves Creative hangcuccal...
Vista volt egy kihívás ilyen szempontból mivel directsound-ot nem támogassa ez a marharépa Pista...de megoldva a gond.
Sose volt semmilyen gondom és sose volt több elvárásom a hangcuccal kapcsolatban... -
-
Gorneck
legenda
válasz
mazda626 #1992 üzenetére
Szedd szét a gépet...memo ki, proci ki, pci cucccok ki, vga ki...utána szépen vissza. Csak proci, ram, vga ami kell. Más minden legyen lehúzva a tápról...
Nem indulna, akkor memó kikap indít, majd a vga...ha így se oké, akkor vagy a táp vagy a lap adta meg magát szvsz...Elem ki majd pár perc múlva vissza?
-
tlac
nagyúr
válasz
mazda626 #1621 üzenetére
vagy OCZ XTC Cooler
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged