- Yettel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Telefunen
őstag
Ebben nem kételkedek, én csak annyit mondtam hogy a TX2 (ellentétben a TX-el) nem támogat semmiféle ventillátorszabályzást (sima 3 tűs csatija van, a TX-re még 4 tűs PWM-es csati került), szerencsére a lapunk elég intellingens ahhoz hogy mégis szabályozza a 3 tűs ventillátorokat.
Bile Demon: Nálam 4x1 1066-os KM-al a performace level mindig a lehető legalacsonyabb tRD-t állítja be (bár én még soha nem használtam turbo-n, kizárólag extreme-en). pl. most 400x2,4=960 ; vDimm +0.1V (1.89V); tRD automatikusan 6-ra állt be. (így 400-as FSB-vel 8100 körül olvas, egész korrekt).
-
Lateralus
csendes tag
Na igen, de fesz emelés nélkül addig sem jutok el, hogy hibát dobjon, hanem azonnal újraindul a gép, 3dmark alatt detto. Inkább hagyom a fenébe annyit nem ér meg, hogy tönkre tegyem a gépet, asszem agyvérzést is kapnék. Egyébként a videókártyából sem egy tuningbajnokot fogtam ki, bár még aránylag korrektül megy, úgy látszik ez az én formám.
-
vagreg
csendes tag
Köszi a válaszod. tehát 1066-nak soha nem fogja látni a ramokat a lap. A proci frekiéjét nyomtam 400-ra (2.66-ról 3,2 Ghz lett) így a lap a memót 960 Mhz-nek kezelte le 800 Mhz helyett. Asus Arctic Square brutális univerzális cpu hűtő vettem rá bírni fogja a kiképzést. Egyedül a ram idegesít, mert a 800-as 6e-el olcsóbb lett volna és most néztem a giga lap oldalán milyen memókat kedvel 1066-on és a geil nincs benne, így úgy érzem becumiztam picit.
-
-
emre33
addikt
má bocsi, de a memtest86+ 2.0 verziója sokkal újabb, és az ujabb alaplapokat és cpu-kt is rendesen támogatja.
-
koii
tag
Köszönöm szépen az útmutatást!
Bátrabb voltam és emeltem 1,45 ig feszt. Bár később lepróbáltam 1,431 -el is elment 2,88 GHz -en. A memória megkapta a 2,1 -et 960 MHz körül elgurult 5-4-4-20 időzítéssel.
Orthos stabil volt 40 percen keresztül. 3DMARK06 ment rajta többször egymás után.
6400 körüli eredménnyel. Everest memóriateszt: késleltetés 70 ns, másolás 6172MB/mp, irás 5830 MB/mp, olvasás 6497 MB/mp. tesztek közben max. CPU hőmérséklet 64 fok . -
Geresics
addikt
azért arra vigyázz,h a cpu feszt ne auto-n hagyd a biosban,mert megfő a procid!
Erre már figyelek
magam állítom a fesezeket, de eddig csak a proci kapott egy minimálisat, a RAM pedig +0,4-et, mert így 2,16 (terhelve 2,11)
A kitűzött célom a 3,2 GHz, meglátjuk sikerül-e stabilan elérni gyári hűtővel
jelen pillanatban (8x375) és nem melegszik fel 48°C-nál jobban...
Lehet, hogy mégsem kell beruháznom egy TX2-re?
A VGA-t eddig nem bántottam, de azért megnéztem a Catalyst 8.1 Auto Tune felhúzta 867-ig, de azért alapon használom -
DroneZ^
őstag
rendben, de ha igaz amit mondtal, akkor valtoznia kellene, de nem! mert az idözitések picit sem változtak... vagy csak nem jelzi? Na és a HPET az mi?
Másik probléma:
Felraktam a legujabb INF-et LAN drivert Biost. Továbbra is megszakad a net bizonyos idökönzönként... óránként, 2órénként, féloránként össze vissza de megszakad... És szerintem a volt amd-s konfigomhoz képest késik is. (csben nagyon ugy tünik hogy levagyok maradva fél másodperccel, engem lemakkolnak 1 golyoban, válasznak 1 tár sem elég, nforce4 ultra nem volt ilyen
)
-
tlac
nagyúr
az a ds4-nél is hibás, már az f9 óta
még az f8-ban auto-n jó, az f9,f10,f11-ben a 3 pines ventit auto-n maxon pörgeti, de nekem a voltage is még jó, az is tudja rendesen szabályoznimost az f11-es bios-szal megint nem bír egy reset-et sem normálisan végrehajtani a ds4-em, helyette ki-bekapcsol (azt hiszem még mindig az f8 a legjobb, de most azért marad az f11)
-
bim
veterán
igazábl nagyon sehol nem veszed észre...
a tömörités gyorsul feltéve ha hegyeket konvertálsz.
persze elméletileg minden gyorsul, csak nem érezhető mértékben.magas fsb és magas memsebesség kell hozzá hogy komolyabban érezd a gyorsulást.a procid menne is szépen gondolom 500-at, a lapod is csak a memoid fogják vissza...
-
Mat00
tag
Ezért imádom ezt a fórumot!
10000 kössz! Most lehet sokan lámának néznek, hogy ilyen egyszerű, és mégse tudom megcsinálni.
Viszont arra sohasem gondoltam volna, hogyha letiltom az első jack érzékelését, attól szólni fog... Viszont mostantól úgy veszi, hogy mindig csatlakoztatva van, de ez már nem lényeg, nagyon kössz!!!
(még ha vissza kiveszem a pipát, már akkoris jó, ez tényleg egy rejtély, de legalább működik!
)
-
Ketyegi
csendes tag
Auto-n van! Mégsem szabályozza. Előtte gyárilag az F4-es BIOS volt fennt. Kellett nekem ezt az F9-est felraknom a qrva életbe. /pardon/. Van egy kis tuning a gépen:
FSB 8x375
RAM 5 6 6 21, 2.1V, 900Mhz-en
CPU 3Ghz 1.36V
A tuning után raktam fel az F9-et , számít ez valamit?
F4-vel rendesen szabályozta a ventit. Próbaltam már az I-Cool progit is, ez levitte a ford. számot alapon 800rpm-re, de rohadtul belassította a gépet és terhelés alatt nem emelt az rpm-en semmit. -
Gorneck
legenda
Én azt honnét tudjam? Biztos nem a PWM-est mikor nem olyan venti van rajta...
9695nél így alakult:
[I]Auto-Auto (nagyon csendes , néha álló venti)*
Legacy-Auto (halkabb, lassabban növeli a ventik sebességét)*
Legacy- Voltage (Szinte ugyan az mint az Auto-Auto csak minimálisan jobban pörögtek a ventik)'
Az Intel(R) QST és a PWM csak 4 tűs ventikkel működik.[/I]Nemtom...sztem hőfok...bár a ventim még sose ment a Typhoon ventije 1000 felett...
-
nyunyu
félisten
-
J.J. András
őstag
bazze, nekem a MEMTEST86 v3.2 nem indul el a gepben, azt hittem nem ismeri a chipsettet es ezert nem bootol be floppyrol ....
Te bootCDröl inditottad a MEMTEST86-ot :???amugy eleg lenne, de regen en az Extended Memori Test(s) csomagot szoktam nyomni, hogy mindent tuttira leellenörizzen...
jah, egy este lefekveskor elinditod, es reggel ranezel ebredeskor
de amugy jo.... -
garfield-r
tag
Egész jó vételnek tűnik ez a TX2, csak fele annyiba kerül mint amit én kinéztem
(Scythe Ninja Plus), ja hogy sikerült elérned a 3,5 GHz-et, volt benne fesz emelés ???
Abban igazad van, hogy nem jó tul sokat várni, de a karácsonyi vásárlási lázból mindenképpen ki akarok maradni...
-
garfield-r
tag
Ahogy néztem az előzetes árakat a E8400-es elvileg a E6750-el lesz egy árban, csak az 3 GHz-en ketyeg alapból, és reményeim szerint nagyon jól tuningolható lesz
Viszont ha nem is azt veszem meg, szerintem megéri egy kicsit várni, mert szerintem amint az új generáció megjelenik a régiek árát csökkenthetik...
Viszont lenne még egy olyan kérdésem, látva a konfigodat, milyen hűtővel érted el a 3,5 GHz-et??? -
bim
veterán
a memokezelés sebessége.ha átlépsz egy határt akkor vállt.
olyan mint egy sebbváltó.az a lényeg minnél tovább tudd huzatni mert ha vállt akkor leesik a memsávszéled.
pl. a procidat lehet hogy érdemesebb alacsonyabb fsb-vel hajtani mert jobb eredményeket érsz el mint 30 fsb+al.everest/winrar.
persze ez babra játék mert az adott határt mindennek birnia kell.a memo talán a legfontosabb.
és még valami .meg van kötve a kezed mert 1066-os strapnál csak a 2,5/3x memszorzó működik.ezek az értékek azért vannak elöl a biosban.
ezek az én tapasztalataim.lehet hogy ez mind nem igaz. -
Gorneck
legenda
Ramsávszél visszaesés. Ami általában FSB-hez köthető...Talán ez segít megérteni!
-
Gorneck
legenda
Ramnak mi van pontosan beállítva ami az új bios-szal nem megy? Memory Performace Enhance? Időztés? Fesz?
BobChemistry: Nekem is az van...nincs is ilyen gondom. Chipset+Cpu ventit szabályozza a lap. Teljesen jól.
Kroni1: Nincs ilyen progi. Szal marad a tapintásos módszer. Amit alaplapnak mér pl az everest az az SB vagy annak környéke.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest