Új hozzászólás Aktív témák
-
i are robot
senior tag
válasz
Termi16 #31170 üzenetére
De épp az a vicc, hogy azt szedtem le először amit most belinkeltél, idáig én is eljutottam. Viszont ez egy önkicsomagoló tömörítés, egy MSM mappába rakja ki, amiben meg van egy iata_cd.exe, meg egy másik MSM_8 mappa, abban szintén egy iata_cd.exe. Gondolom ezekből az első lenne a driver, az MSM_8 mappában lévő meg a storage manager, de egyiket sem tudom feltelepíteni, emiatt: „Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek.” Ezek után kerestem meg az Intel oldalán amit mutattam/-tunk egymásnak.
Kezdek bedilizni.
No azért köszi, szerintem most ezt nem fogjuk megoldani, majd holnap még jelzi valaki, ha esetleg tapasztalt ugyanilyet.
-
i are robot
senior tag
válasz
Termi16 #31168 üzenetére
Először az alaplapom (DS4) honlapjáról szedtem le a Gigabyte által feltett drivert, de azzal nem működött, ezután az Inteltől szedtem le elvileg ugyanazt, de azzal szintén ezt produkálta.
Ez az Intel Storage Manager mi is pontosan? Csak mert a jelek szerint ezt lehet letölteni mindkét linkről, de ezt nem tudom feltenni. Vagy teljesen hülye vagyok?
Egy dolgot szeretnék elkerülni, hogy emiatt újra kelljen raknom a rendszert.
-
i are robot
senior tag
válasz
Termi16 #31166 üzenetére
Ez mind szép és jó, csak nem ez a gondom. Vinyók Inteles (sárga) csatiban vannak, idáig OK. Drivert leszedtem (korábban a Giga oldaláról), csak nem tudom feltelepíteni, mert hibaüzenettel elszáll (nem megfelelő hardverkövetelmény, vagy ilyesmi). BIOS-ban frankón beállítok mindent, Ctrl+I is megvolt, RAID1 tömböt létrehoztam, szereti, idáig szintén OK, csak ezek után a Vista egyszerűen nem indul el. Szóval ez a bibi, hogy ha a BIOS-ban a RAID nincs bekapcsolva, akkor nem tudom feltelepíteni a Vistás drivert, ha be van kapcsolva, akkor meg nem indul el a Vista. Olyat is próbáltam már (többször is), hogy elindítom a Vista telepítőt hogy javítsa meg magát, ekkor elvileg be lehet neki adni drivereket, USB-re rátoltam a floppy-s cuccot, megmondom neki hogy melyik drivert adja hozzá, sokáig gondolkodik, de az is elszáll hibaüzenettel.
Azért is kérdezem, hogy ez csak nálam nem megy valamiért, és emberek százai hajtották már végre sikeresen ezt a műveletet, vagy valami tényleg nem klappol?
Jut eszembe, az angol nyelvű oldalon ahol a leírás van, van az a bizonyos registry bejegyzés, az is megvolt, tehát hozzáadtam ahogy kell, de az sem segít.
-
sz.j
nagyúr
-
Bordoi
őstag
válasz
Termi16 #29446 üzenetére
No kipróbáltam, ahogy mondtad, de már az Everest memória olvasásánál lefagyott az egész gép
Azt gondolom a RAM-ok jók, mert teljesen mindegy, hogy melyik 2 van bent .
Az hogy nem tudok tuningolni, az nem is fáj annyira, de hogy még alapon sem tudom a 4GB-ot használni . Ez már azért dühít .
Lehet cserélgetnem kellene 2x2 GB-ra, de amilyen szerencsém van azzal sem lesz jó
Neked milyen a 2x2 kitted ? -
Bordoi
őstag
válasz
Termi16 #29444 üzenetére
Ezt elhiszem, de akkor a Gigabyte, mint olyan bekaphatja
Gorneck23 javaslatára már adtam az mch-nak 0.1-et, a ramoknak pedig 0.4-et, de ez sem segített . Azt tudnám minek vettem én ennyi RAM-ot, ha egy viszonylag korszerű lap, nem hajlandó stabilan kezelni.
Töltöm már töltöm -
Laraxior
titán
válasz
Termi16 #27918 üzenetére
egészséges nem egészséges,én megpróbálom
az adatokat átdobom addig a seára.
sli is megy már nem egy gyártó tervezte karival,és nem egyforma memóriással is
tlac: a vízhűtéssel sem voltam képben.... sőt sokmindenel nem voltam képben...
Termi: nekem is 6 perc volt a ballistixel
-
Laraxior
titán
válasz
Termi16 #27914 üzenetére
ma jön a250es Seagate-m én is csinálok egy raidet.... kell hozzá valami extra? vagy csak beállítom biosban hogy raid0 azt kész?
mondjuk én úgy szeretném hogy a 80as és a 160as samsung legyen raidben, a 250es meg simán...akkor ott hogyan kell? sosem volt még raid tömböm -
wampa1
tag
-
katt777
félisten
válasz
Termi16 #24029 üzenetére
CL5-ben nem tudják, és 3,7! 1 párban tudták anno AMD-vel 944-ig, de éppen azt cseréltem, és a RAM-okat nem tudtam eladni. Azért, ha belegondolsz a procik közti bő 10%-os sebességkülönbségbe, most egy 30%-kal gyorsabb gépem van még így is a 3,2 GHz-es 6000+-szal szemben.
3,7-en azért megy, hogy a "visszaosztott" RAM-oknak is legyen sebességük, mert ha 2,4-es szorzón hagyom, akkor meg csak 3,2-t tudna, és a fogyasztása/hőtermelése semmivel sem jobb az azonos feszültség-beállítások miatt. -
janos666
nagyúr
válasz
Termi16 #11247 üzenetére
Szerintem rosszul érintkezett a két fém (a táp tüskéje és a lap hengere), ami lehet gyártási hiba a lap részéről, vagy akár balszerencse a tesztelőkéről hogy szarul csusszant össze mikor rádugták.
Szerintem ha a lap lett volna zárlatos, vagy a Quad nagyságrendileg ~100W körli fogyasztása lett volna sok akkor nem a tápcsati körül olvadt volna a cucc, hanem egy mosfet füstöl le, vagy bármi más CPU foglalat körül rész amin sok áram folyik át, azok sokkal vékonyabb fémből vannak és vékonyabb műanyagrétegen oszlik szét a hőmennyiség. -
XaraX
addikt
válasz
Termi16 #10476 üzenetére
Összejön,nem egy bonyolult dolog.
Közben szembe jutott,ha minden igaz,Ctrl+I,aztán jön a menü.
Ha raid 0-ba rakod a 2x250-est,akkor az elméleti kapacitása 500 gb lesz,gyakorlatilag kb 465 giga.
Aztán telepítés közben,ha tetszik,ezen is létre tudsz hozni particiokat.
Ugyanazon chipsett esetén ,ha lapot cserélsz,a raid megmarad,felismeri az új lap is.
Sőt,nekem anno am2-es,nvidia chipsettes lappal létrehozott raid-em működött intel lappal is tovább.
Jelenlegit is abit ip 35-el hoztam létre,ds4 váltás után gond nélkül ment tovább. -
_ak_
addikt
válasz
Termi16 #9945 üzenetére
Cl4-ben 1000mhz 8*400on futott és stabil volt. +0.4 a ramnak és egy kicsi a cpunak, gondoltam megnézem mit tud még, akkor jött a memset 4-5-5-5-15re állítás, restrart, be a biosba. cas 5-re és valamelyik aránnyal 1200mhzre a ramokat, majd F10 és a restart után már ez jött be.
Ok h nem bírja a 1200, de eliondult már 1230al is, csak a vista nem bootolt be vagy a prime hibázott, de ilyet most látok először és nem tudom, h mi ez.. mit tesz a gigabyte dual biosa?
-
Gorneck
legenda
válasz
Termi16 #9853 üzenetére
Ide az azé kell, hogy az ide cuccod is menjen...
Advanced Host Controller Interface (AHCI)
[RAID] = OnBoard SATA RAID aktiválva (+Raid menü)
[AHCI] = OnBoard SATA-II AHCI mód aktiválva.
(Fontos! Raid driveres floppy F6 és a Matrix Software szükséges)
[Disabled] = RAID/AHCI kikapcsolva (SATA normálisan működik)Onboard SATA/IDE Ctrl Mode
A plusz Gigabyte Controller Mode beállítása. (Lila SATAII csati és a zöld IDE csati)
[IDE] = Standard IDE/PATA (zöld) und Standard SATA (Lila) aktiválva
[AHCI] = Standard IDE/PATA (zöld) és SATA AHCI NCQ-val (Lila) aktiválva
[RAID/IDE] = Standard IDE/PATA (zöld) és SATA RAID NCQ-val (Lila) aktiválva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Asrock B760M PRO RS
- Asus ROG Z790 Dark Hero
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged