- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
válasz
D.Csaba #13753 üzenetére
nana. ne keveredjünk össze !!!!neki DS4-e van ami hajszálpontosan adagolja a memofeszt nem ugy mint a te lapod!!!
szóval ha ő +0,5V-ad neki akkor az már 2,3V lesz.nehogymár ennyin tudja csak a gyári értékeit amikor 2,1V az alapfesze....fdisk:nem fog károsodni szerintem.max ha nem birja akkor dob egy kéket és visszább veszed turbora.ott sem rossz ám!
-
Gorneck
legenda
-
Attila_26
aktív tag
válasz
D.Csaba #7876 üzenetére
szart sem ér az F8 bios ugyanugy kifagy a gép ha a wifikártyámat akarom telepíteni.Ugy látszik sose fogok ezzel a lappal vezeték nélkül netezni max ha veszek usb-s wifis pendriveot.A pci slotjaimnak szerintem semmi baja mert beleraktam egy sb live hangkártyát és müködik. Valaki valami ötlet?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
D.Csaba #7702 üzenetére
alapból neked semmit nem kell állítanod mert alapból nem raid-ként kezeli
a sata0 illetve a sata1 csatira dugd föl a vinyókat
raid akkor van ha a biosban belemész külön a raid menübe és ott variálsz a lemezekkel de ahoz kell a lap raid vezérlő meghajtó progija
Gorneck ha a p35c-re gondolsz akkor egyről beszélünk -
Kicsirics77
veterán
válasz
D.Csaba #7693 üzenetére
(2 db sata-s winchesterem van - niylván master és slave)?
a raid lényege nem ez és nincs master vagy slave
a raid lénye 2db teljesen egyforma méretű és tulajdonságokkal rendelkező merevlemez a hétköznapi életben a júzerek nem használják ki a raid adta lehetőségeket
ennek inkább a server parkokban van jelentősége az adatbiztonság érdekében
RAID elméletben és gyakorlatban -
qw78er89
aktív tag
válasz
D.Csaba #7651 üzenetére
Lehet, hogy megköveznek érte, de én megszegve a házon belűli levegőáramlás szabályát az előlapon alul lévő ventit megfordítottam és az is kifelé fúj! Ez pedig azért tett jót, mert így az oldallapon lévő lyukakon szívja be a hűvösebb levegőt, pont rá a vidkarira és az SB-re. Így a 49 fokról 42 lett.
-
qw78er89
aktív tag
válasz
D.Csaba #7590 üzenetére
Hát, hogy mennyire éremes azt nem tudom, de én Gorneck mester képei után lecseréltem Thermaltake Extreme Spirit II-re és tetszik.
(biztos nem árt, de kaptam már olyan hsz-t asszem POOBy-tól, hogy nincs értelme, mert a Giga nem adná ki a lapot ezzel a hűtővel, ha nem lenne jó! Ez igaz is, de ha rossz a légáramlás a házban, azért tud forró lenni (saját tapasztalat)
Sajnos az SB körül van az érzékelő és arra nincs elég hatással, de azt meg tudtam oldani másképp...
Egyébként megy már a cucc? Vagy garis a lap? -
Gorneck
legenda
válasz
D.Csaba #7265 üzenetére
Sztem vidd be a teljes gépet ahol a lapot vetted...oldják meg a problémád...vagy esetleg oda ahol ramot vetted...
Nem érdemes nagyon tovább szórakozni...egy táp próbát megér a dolog, de egyszerűbb, ha már ezt a boltba teszik, mint Te időt pazarolsz rá...Nincs. Műszer van.
-
fagy53
nagyúr
válasz
D.Csaba #7201 üzenetére
E2160, és 1.3250V-ot írt ki a Normál beállításnál.
Ez ugyan 1.24V, de nem itt üzemel már, hanem 1.4000V-on ami a valóságban 1.31V.
Ez a bekapcsolási probléma nem elszigetelt jelenség, nekem 951MHz-en egyóra hosszat hibátlanul futott a memtest, de hidegen sehogyan sem akart beindulni.
900-930MHz-en viszont beindul. -
fagy53
nagyúr
válasz
D.Csaba #7148 üzenetére
Én is.
Holnap este megírom!
Addig lehet, hogy Aggregátor is leméri, de a két BIOS és a lap nem egyforma.
A RAM fesz nála korrekt a beállításokkal, nálam meg eléggé eltér.A RAM-okat a +0.6V-on hagyom, így kb 2.2V-ot kapnak ami a GEIL-nek tökéletes.
Holnap nézem meg azt is, hogy 4-4-4-12 időzítésekkel, ezt is kézzel kell beállítani, meddig lehet húzni ezen a feszen. -
fagy53
nagyúr
válasz
D.Csaba #7069 üzenetére
Holnap ráteszem +0.6V-ra, ekkor lesz a valóságban kb 2.1V.
Ezen már van egy kis esély a 900MHz-re!
Olyan ez mint a km óra az autóban, A DDR2 memóriák elhalálozása 2.4V felett kezdődik, persze típustól függ. A BIOS-ban beállítható értékekkel még a közelébe sem kerülhetünk!
Rendes a Gigabyte-tól, hogy így vigyáz ránk. -
fagy53
nagyúr
válasz
D.Csaba #7061 üzenetére
Igen, én is az F5-re gondoltam, mert az enyémen az F4 van.
Ha nincs különbség a két BIOS között akkor nem is bánom, hogy eggyel vagyok lemaradva.
Nagyon bosszantott a dolog, mert a tesztek szerint 2.1V-on 912MHz-ig illene elmennie, na ezt messze nem tudja. Legalább a névleges értéken megy normálisan!
Így viszont nem lehet visszavinni a boltba. -
qw78er89
aktív tag
válasz
D.Csaba #6001 üzenetére
Itt van, nekem mit mutat az Everest:
Mező Érték
Érzékelő tulajdonságai
Érzékelő típusa ITE IT8718F (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa Diode (ATI-Diode)
Alaplap neve Gigabyte G31 / G33 / P31 / P35 / X38 Series
Burkolatba behatolás történt IgenHőmérsékletek
Alaplap 45 °C (113 °F)
CPU 25 °C (77 °F)
1. CPU / 1. mag 32 °C (90 °F)
1. CPU / 2. mag 30 °C (86 °F)
GPU dióda 55 °C (131 °F)
SAMSUNG HD160HJ 30 °C (86 °F)
SAMSUNG SP2504C 30 °C (86 °F)Hűtőventilátorok
CPU 477 RPM
4. ventilátor 1208 RPMFeszültség értékek
CPU mag 1.17 V
+3.3 V 3.34 V
+12 V 12.32 V
+5 V készenléti 5.19 V
VBAT telep 3.07 V
DIMM 2.02 VEléggé különbözik a feszültség rész....
-
-
Skynet258
veterán
-
Gorneck
legenda
válasz
D.Csaba #5923 üzenetére
Nahh most ezt nem értem...
Ha 800on auto az időzítés indul a masina, biosba belőve 800/4-4-4-12-re, akkor is megy. Ha lekapcsoltad a gépet, akkor 800/4-4-4-12es beállítással vagy sípol vagy nehezen indul, de ha elindult akkor alapon?
Jó értelmeztem az eddigieket...feszekkel játszottál eleget, de semmi...másik slot is nézve lett, de semmi...
Nincs áramtalanítva a gép igaz?Sztem ram csere lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Corsair Vengence 32Gb Ram eladó!
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest