- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
pmheros
őstag
google szerint létezik ilyen csak ritka. Nem véletlen hogy tőlünk nyugatabbra is azt javasolják csináld meg magadnak. [link] Régi vacak házból vagy bontóból pár forintért beszerzel egy kéteres (reset, power) kábelt majd a végére veszel szintén apróért egy koax (esetünkben "fiú") dugót, két apró forrasztás és kész is az spdif kábeled.
-
-
_ak_
addikt
Nem tudom, h mi volt a baj, de csak fokozódót, a végén már elindulni sem akart, vagy ha elindult akkor szinte egyből lefagyott a win, vagy csak folyamatosan rövideket sípolt, de egy nagy bios reset után, most egyenlőre úgy tűnik, h minden rendesen megy.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hivatalos oldal szerint ebben is kéne hogy legyen:
GIGABYTE SATA2 chip:1. 1 x IDE connector supporting ATA-133/100/66/33 and up to 2 IDE devices
2. 2 x SATA 3Gb/s connectors (GSATAII0, GSATAII1) supporting up to 2 SATA 3Gb/s devices
3. Support for SATA RAID 0, RAID 1, and JBOD -
s7evcsenko
addikt
Nekem is csak úgy villámszerűen jött az ötlet, mikor már nagyon soknak tartottam a kábeleket!
bim: A tuningra valóban nincs garancia, de 1066MHz az 1066MHz-es ramoknak nem tuning!
Én is gondoltam már rá, hogy lehet a 4 modul miatt van, de az mch feszt még nem mertem bántani! Szerinted +0,1V-al még nem lesz baj? -
Mankó
veterán
Még nem, de azt is kifogom. Aztán lehet visszarakom a 6550-et a 2 modullal és azt is megnézem , hogy akkor mit csinál. Lehet, hogy mégis táp lesz, de már lassan kibukok. Azt hiszem néztem már alapórajelen is és akkor nem csinálta. Annyit meg nagyobb fsb-n nem vehet fel, hogy emiatt tegyen ki játékból. Nagyon tanácstalan vagyok már.
-
djtoomi
addikt
-
HWSW
tag
Ki mondta, hogy azt használok? Szerintem ti elveszítettétek a fonalat:
Atla írta, hogy míg a prime-mal a gépe "stabil", addig orthossal nem az. Erre írtam azt, hogy persze, hogy az, mivel az a fajta prime, amit ő használ csak 1 magos procikat tudja 100%-ig terhelni, míg az orthos multithreaderes. Erre írta Bagira01, hogy akkor az ő prime-ja miért terheli le mindkét magját. Erre írtam, hogy az az "új" prime, ami már "kezeli" a több magos procikat. Erre meg jöttek a többi "észrevételek", hogy én béna vagyok, meg gondoljam át mégegyszer, hogy mit írok. -
fdisk
őstag
én sem a hőm-ek nézem vele.csak a ventik szabályozására használom.[L:]így kell beállítani
csak pwm alzatra dugott ventiket lehet vele szabályozni -
-
helkis
veterán
gmch, fsb +0.35v
ramok 2.35v + egy venti fölöttük..
hétvégén remélem lesz időm jobban foglalkozni vele, akkor csinálok egy maxFSB-s tesztet, mit bír a lap.igazából 4560Mhz-en is a proci miatt lett vége mert kevés volt az 1.504v. de csak a teszt erejéig ment ennyin, ill ennél többet nem akarok adni neki..
-
bim
veterán
a biosban a standard-turbo-extrem az egy memoriakezelési állitási lehetőség.
elsősorban a perf.levelt machinálja ezzel növelve a géped teljesitményét.ezeket te felül tudod birálni.beállitasz egy turbot mondjuk auto trd. mellett(trd=perf.level) és lap detektálja az órajelet és a memsebességedet ahhoz lövi be a trd.-t.ezt általában birni szokta elsőőre a gép.bebootolsz és megnézed mennyit állitott neked be auton perf.levelnek.utána reboot és a trd. opcionál ezt az értéket csökkentheted te saját magad.ehhez nagy valoszinűséggel feszt kell még adnd a memoknak.de nagyon ovatosan kell bánni a manuális trd.-vel mert nekem egy pár OCZ igy szállt el egy idő után.
viszont egy standard trd.6 az nem = a turbo trd.6-al.a turbo sokkal agresszivebb.
nem tudom mennyire voltam érthető.
nekem egy tegnapi memokinzás kapásbol 1 egység trd.-t rontott a memoim képességein.szóval csak lábujjhegyen ezzel a dologgal.
fontos tudnivalo:minnél jobb a memod annál alacsonyabb trd.-t képes elviselni. -
helkis
veterán
naszóval:
1. az S1(POS) azt csinálja, hogy ha készenlétibe küldöd a gépet akkor, monitor off, a ventik forognak tovább, hdd-k is, proci kikapcs, chipset kikapcs,egy alacsonyabb energiaüzemmódba vált a gép, powerled villog.. ez nálam fogyimérővel kb 60w.+ a minimális venti-zaj.
2. az S3(STR)-re állítva az opciót, ami a default egyébként F7C és F7-nél is, azt csinálja a ketyere, hogy ha szintén készenléti üzemmódba rakod, akkor minden kikapcsol teljesen olyan mintha kikapcsoltad volna, de bekapcsoláskor egyből asztalon találod magad.(*) (vagyis a bejelentkező képernyőn.) ez fogyimérővel 25w + no zaj.
3. ha hibernálom a gépet akkor is minden kikapcsol, de kicsivel lassabban amig elmenti a ram-tartalmát a hdd-re a gép, ill bekapcsolásnál is kicsivel tovább tart míg visszatölti az adatokat. ez érdekes módon 40w + no zaj.
4. teljes shutdown. relative lassan kapcsol le a 2.es ponthoz képest, ill indításnál a teljes bootprocesszt végig kell várni. 40w itt is + no zaj.
* : probléma: minden beállítás (bios/software) megegyezik, F7C biosszal működik rendesen a funkció. F7D, F7-el nem. (itt meg kell említenem, hogy ha defaulton van az órajele a procinak akkor mégis működik rendesen..) tipp?
-
Gorneck
legenda
-
garfield-r
tag
Sikerül
A Windows restrat mindenen segítna meg persze elkezdtem kipróbálgatni, hogy miket tudok beállítani, és találtam egy módot ahol végre hallóm a hátsó hangfalak hangját: Átduktam a szürkébe a jeck dugót mint mondtad, és a jobb gombos menüben utolsó próbálkozásként beállítottam az oldalsó hangszórókimenetet, és lett 5.1
-
sz.j
nagyúr
Egyértelműen az a jó, ha hátrafelé fújja a levegőt.
Valszeg tudod, de inkább elmondom, hogy a hűtőt úgy a legegyszerűbb felrakni a lapra, ha felrakás előtt lehúzod a ventit burkolattal együtt (felfelé), és a műanyag tűskéket mindenféle tekergetés nélkül benyomód (átlósan).
Majd visszarakod a ventit. -
sz.j
nagyúr
Nekem egyenlőre TX2-öm van.
Én letöröltem a gyári pasztát és fehér Thermalright-et kentem rá.
két házhűtő venti mellett, a TX2-öt 1600 rpm-re leszabályozva az Everest szerint (3GHz-en) alaplap 40°C, CPU 25°C, magok 53/42°C. Ráadásul csendes is.Nem rossz, amennyire idegenkedtem töle, most már kezdem megszokni.
-
éN79
addikt
Ha nincs otthon semmi pasztád, akkor a kérdés eléggé rövidre van zárva, amúgy saját tapasztalatom szerint teljesen normális az a gyári kence is.
bim: a nézetünk/véleményünk ugyan az, csak tisztázni akartam, hogy semmi bajom azokkal a ramokkal, szvsz. nem rosszabbak normális igények esetén mint a többi "nagy név".
-
mcmike
őstag
-
J.J. András
őstag
te adtad a linket,a miben ez all:
"Found on GIGABYTE 925X/915 family series based motherboards, GIGABYTE's R.G.B. optimized graphics cards pump GPU and VGA memory performance to the max."
uyge a P35-öt meg sem emlitik, de sebaj...., hanem ott irjak, hogy optimalizalt VGA kell hozza... olyan mint az NCQ, nem jön elö AHCI nelkül...
ezert gondolom, hogy RGBs logos VGAt kell hozza venni, ami egyszerüen eletre hív a VGA BIOSabol egy "performance" opciot..., mint az ATi PowerSettings-ei.....na, en agyalasom, de mar EMRE33 betett kepet, hogy NULLA
szoval felejtös
-
J.J. András
őstag
joop
köszi a képet a Robur-ról is
én is küldök egyet neked: Zaporozec
aaa, beteszem inkábba Robust Graphics Booster-hez meg kell olyan VGA, ami támogatja ezt, magyarán csak Giagbyte VGAval érheted el.... ugye :?
de az nem volt világos, ilyenkor mit csinál a BIOSban :??
több kakót ad, vagy küld egy jelet a VGA BIOSának, hogy ugyan már, fussál més beállításokkal :???de köszi mindent, az APIC-ot meg sajnálom... este rákeresek
miért tűnt el
(mert ha használok egy VGA-t, HANGkarit, CPUt, HDDt, LANt, EGERet, BILLENTYŰt, USBt, ACPI szabvanyt, TVTUNERt, +IDE CSATORNA, +CMOS CLOCK ha ezeket összeadom, 12 eszköz, bőven elég lenne a 15 IRQ kézi állítgatása)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Okos Otthon / Smart Home
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ingatlanos topic!
- Fotók, videók mobillal
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest