- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
válasz
d@minator #10452 üzenetére
Pedig ennél a felépítésnél jobbat nem nagyon fogsz találni szellőzés/hűtés szempontjából...esetleg CM házat. Bár Én pl nem vok elájulva tőle...
Egyébként ilyen felépítéshez általában csatlakozik a codegány minőség...az meg sztem kinek köll... -
Gorneck
legenda
válasz
d@minator #10427 üzenetére
Inkább vegyél egy Chieftec tornyot (2*120; 5*9 ventihellyel), vagy esetle Aerocool Baydream házat...
Már házból is megfordult pár nálam...a Chieftec hdd hűtési megoldásánál kevés jobb van...arról nem is beszélve, hogy 4-5db 30-40 fokos hdd hője 1:1ben kijön a házból...míg a többinél bent marad...
Ipari ventivel már találkoztam nem is egyszer ebben a méretben...ha korrekt a felszerelése a motorja és a venti kiképzése alig hallani belőle vmit...de ezekben a házakban sztem vmi botrány egy minőség lehet venti szinten...már csak az árukból indulok ki... -
D.Csaba
tag
válasz
d@minator #10427 üzenetére
Hi, csak szubjektív vélemény: nekem is nagyon tetszett a AEROCOOL EXTREME ENGINE , de amikor megláttam és "megtapogattam", annyira műanyag volt, hogy számomra már durván az igénytelenség érzését keltette (elnézést kérek azoktól, akiknek ilyen van és szeretik).
Nekem egy APEVIA X-Cruiserem van, aminek szintén műanyag az előlapja, de nincs az az érzésem, hogy mindjárt szétesik, emellett nagyon jó a szellőzése, sok helyre pakolható bele venti (nekem 3 db 8 cm-es venti dolgozik a gépben - ráadásul nem is a legjobb minőségűek - és leszedett oldallappal ugyanannyi a hőmérséklet, mint ha fent van, ráadásul nagyon szép az oldalplexi is +az analóg műszerek az előlapon.
Tudom, hogy vannak sokkal-sokkal jobb házak, de nekem ezt tetszett és bevált... -
Gorneck
legenda
válasz
d@minator #10099 üzenetére
Kb.
540-et pl az Én procim sehogy se megy...1,6Vtal sem...de 530at majdnem alapfeszen viszi. Találkoztam negy egy procival ami beállt mint a szög...6300as 410-420, 6550es 480, 6400 410. Ezeken semmi sem segített...
Elvileg már egy kompi segít ezen a wall-on...de az meg minek kéne...pisztoly pl most vált P5K-ra...mert azt lehet vmoddolni...de sztem nem lesz vele előrébb...értelmét nem látom az ilyeneknek...
-
Gorneck
legenda
válasz
d@minator #10095 üzenetére
Ez annyi minden függvénye, hogy az csak na...pl a kolléga állítása már meg is bukott pl nálam. Nálam nem ennyi a droop...
Arról nem is beszélve, hogy aki biztos akar lenni mérje ki rendesen, ha ezt nem tette meg, akkor inkább nem beszéljen róla...Itt is egy példa: [link]
-
ShadowK
tag
válasz
d@minator #8061 üzenetére
Koszi a valaszt mind2toknek
Jelenleg az a helyzet hogy megvennek egy e2xxx -es procit, huznam amig birja, majd ha megjelenik az 1066-os 3M cahche-es Wolfdale aprilisba akkor lecserelnem a procit arra, egy komolyabb hutes, es mehetne 500FSB-re, 4Ghz... csak 1 baj van, ha veszek egy ilyen procit, es 4G-ig huzom, akkor mar igazan megerdemel 4G ramot melle.
Csak ezzel van 1 kis problema. Ha teszek bele 4x1G 1066 akkor a tuningnak oda mert 4 modullal nem fog birni tobbet mint 440FSB ahogy lattam masoknal. Ha veszek 2x2G modulokat, abbol en meg sehol nem lattam 1066-ost, csak 800-ast. Ezert kerdeztem hogy 800-assal lehet-e olyan szorzo amire jo az 500fsb.
Igy hat nem tudom mit csinaljak. Ha cserelek wolf-ra mikor kijon, azt nem akarom lecserelni vagy 2 evig, de egy 4GHz-en jaratott proci mellett boven elfer 4G ram, 2G keves lesz egy ido utan. Viszont 4 modullal tuningot vagom haza, 2 modullal meg csak 800-as ramokat lattam, olyan szorzo meg ha minden igaz nincs ami jo erre.
Valami 5let? -
qw78er89
aktív tag
válasz
d@minator #6839 üzenetére
Most egy igazán láma kérdés:
A nagyobb bordára két csavarral a bordák közé de azóta felesleges lett, mert vettem egy hyper tx2-t a procira ami azt is hűti.hogyan?Én néztem a neten a hyper tx2-t de nem értettem meg
AC Freezer 7 Pro van fenn és annak is hasonló a kialakítása, persze csak hasonló (oldalsó venti). -
fdisk
őstag
válasz
d@minator #5900 üzenetére
Lehet lemerült a lap gombeleme.Ami azért van,h a cmosban tárolt beállításokat a lap ne veszítse el leállításkor..Nekem is volt ilyen problémám anno az előző lapomnál.Az everest mit mutat?(vbat telep)
bim én is kipróbáltam a pendrive.ról való biosfrissítést kíváncsiságból.Nekem kiírja,h usb drive v vmi hasonló,szóval én tudnám frissíteni penről is.
-
d@minator
addikt
válasz
d@minator #5653 üzenetére
"Az ICH9R chip hűtője olyan forró, hogy nem bírom rajta tartani az ujjam. Milyen hűtőt szoktak erre rakni? A gond az az, hogy egy picit fölötte van a VGA."
Egyszerűen raktam rá egy 4x4-es ventit 600Ft-ért és most olyan hideg, hogy lefagy az ujjam.Rakok be még ellenállást, hogy kisebb legyen a fordulatszáma bár így is nagyon halk. Ugyanezt a sorsot szánom a P35 chip-nek is.
-
-
-
juliabrilke
veterán
válasz
d@minator #3540 üzenetére
Nekem semmigondom nincs a geil ramokkal. (szerencsére)
Az a poén, hogy én is kingmax ramot vettem. Egyébként a legtöbben már gariztatták az 1066-os ramokat és vissza is vették őket simán.Neked ment 1066-on az 1066-os kingmax?
Milyen tuningramod van neked?
Egyébként alapfeszen bírja?
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
válasz
d@minator #3043 üzenetére
Amikor megvettem a gépet, nekem se akart menni 1066-on, meg mindig újraindult. 2.0V-on ment a ram, ha a win bebootolt, onnantól fogva nem volt gond, csak az indulással voltak gondjai
Utána adtam 2.1V-t, és azóta gond nélkül megy. Próbáld ki a High speed dll settings-t option1-en meg 2-n is, lehet az megoldaná.
-
Gorneck
legenda
válasz
d@minator #3043 üzenetére
Egy próbát megér...ha meg jófejek és náluk vetted a lapot is, akkor lehet kicserélik idő előtt...végülis Te jársz jól, mert végre kiderül mi a baj...
Locutus Hááát ez suxx...
Én pl eleve nem vennék úgy gépet, hogy nem kit-be veszek ramot...Azé Gianni-tól kérdezd meg, hogy nincs e nem kites ramja...lehet van vmi más gyártótól...
-
d@minator
addikt
válasz
d@minator #2975 üzenetére
A folymatos újraindulásokhoz segítség:
- take off all fan connectors from the MB ;
- uninstall the ram modules ;
- take the PSU off from electricity ;
- press the pc's power button , repeat that some times ;
- take the battery off and shortcut the 2 battery connectors with the battery for about 10 sec. ;
- put the battery back and start the pc (it should continue to loop) ;
- shut it down and place one ram module in slot 3 or 4 ;
- restart the pc again - what happens ?
- if it boots, try to load the optimized settings in bios.If this doesnt work, i saw people trying this but making a boot without cpu. And it helped. But if this doenst help than you have to do what i did ; i brought it back to the reseller.
-
d@minator
addikt
válasz
d@minator #2973 üzenetére
Egyébként a lap támogatja a Kingmaxomat.(KLED48F)
Kingmax.comCompatibility list -
d@minator
addikt
válasz
d@minator #2933 üzenetére
Most pl. csináltam 2 hw resetet és 3 hw kikapcsot. A hw. resetek után leáll minden és úgy indul újra. Lehet, hogy ennél a lapnál az a normális, hogy hw resetnél leáll a táp? Lehet.
Viszont hw power off-nál háromból csak kétszer állt le rendesen. Egy esetben újraindult. -
bim
veterán
válasz
d@minator #2930 üzenetére
csak 1 G ramod van?
nekem ha kiveszek 1 modult akkor nem hajlando 3D ben futtatni a gép és rendesen fagyogat.
amugy a stopra reboot nálam instabil beállitás volt a gond.elsősorban memoinstabilitás.én ugy éreztem mintha nem tudná a lap eldönteni hogy reset vagy leállás.mert ugye resetnél ha insatbl akkor visszaáll alapra.szerk:amugy ha másik memoval sem menne akkor lapgyanus erősen....
-
barnam_
nagyúr
válasz
d@minator #2919 üzenetére
Nem kellett volna visszaolvasnod, csak megnézni ezt
Így megy 24/7-ben:
E2160, 2*1Gb/1066 Kingmax, F4, Zalman 9500 LED 333*9 (3.33x) 5-5-5-18-Auto
1.4V 2.15V Norm. +0.1V Norm.Ez pedig a max. stabil:
E2160, 2*1Gb/1066 Kingmax, F4, Zalman 9500 LED 356*9 (3.2x) 5-5-5-18-Auto 1.5V 2.2V Norm. +0.1V Norm.3.3Ghz-en még betudtam bootolni, de nem volt stabil.
-
barnam_
nagyúr
válasz
d@minator #2917 üzenetére
De nálad azért áll meg, mert bekapcsol-kikapcsol.
Nála viszont megy a gép, csak a venti áll, ha nem üresjáratban van a proci. Legalábbis én erre gondolok, de az a gáz, hogy sokan le se tudják írni mi pontosan a problémájuk...Próbáld meg, hogy biosban bekapcsolod a ventiszabályzást, procit-ramot tedd alapra, és elméletileg üresjáratban nálad is állni fog a venti.
-
barnam_
nagyúr
válasz
d@minator #2880 üzenetére
Ha 1.45V-al 3 perc alatt felmelegedett 72 fokra, akkor inkább arra kellene törekedned, hogy 1.4V-al elérd a maximumot. De E2140-től a 400 fölötti FSB szép eredmény, csak ahhoz hogy stabil legyen, több fesz kell, azt meg gyári hűtővel nem lehet. Próbáld meg azokat a beállításokat, de 8x400-on 1.45V-al, a többi maradjon úgy ahogy leírtam.
-
barnam_
nagyúr
válasz
d@minator #2859 üzenetére
Ezeket próbáld meg:
Robust - Auto
CPU Clock Ratio - 8x
CPU Host CC. - Enabled
CPU Host Fr. - 412MHz
PCI Exp. - 100
CIA2 - Disabled
Perf. Ench. - Standard
Sys.Mem.Multi - 2.5
Mem. Freq. - 800 - 1030
High Speed DRAM DLL Sett. - Option2
System Voltage C. - Manual
DDR2/DDR3 Over Voltage +0.2V
MCH - +0.1V
CPU Voltage Contr. - 1,50VRamnak ne adj +0.3V-t, mert az a te alaplapodnál 2.29V-ot jelent, azt pedig nem fogja bírni hűtés nélkül.
MOD: Az időzítések pedig legyenek: 5-5-5-18-Auto
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged