Keresés

Aktív témák

• 3P

tag

Lenne pár kérdésem:
    1. Hogy viszonyul a DS3-as lap a 2*1 GB-nyi 800MHz-es A-Data, illetve KingMax mdulokhoz? Ha jól tudom egyikkel sincs különösebb gondja. A mermóriák is 800 MHz-en, azaz névleges órajelükön futnának. (Tudom a Geil jobb, de most e köttő közül tudok választani.)

2. Windows install működik-e FDD nélkül is? Nem célom venni, ha nem kell, mivel a fórum tanusága szerint még a BIOS csere is megy Win alol. Azonan más lapnál írogatták, hogy az install esetén kellhet az FDD. Nekem 1 db SATA II wincsi és a 1 db optikai meghajtó lesz a gépben (IDE-SATA optikai meghajtó kérdést majd a 3. 4. kérdése adott válasok döntik el)

3. Lehet Windows XP SP2-t installálni IDE-s optikai meghajtóról?

4. Lehet Windows XP SP2-t installálni SATA-s optikai meghajtóról?

6. A gépben az optikai meghajtó mellett csupán 1 db SATA II-es HDD lesz. Jelent-e ez valami gondot install esetén. Régebben volt nyűg SATA HDD-vel, ha az rendszer wincsi is volt, igaz nem ennél a P965-nél.

5. Indokolt-e a Northbridege-en kicserélni a passzív bordát pl egy Zalman bordára? Egy HWT-s tesztben ajánlották hogy mivel az rettentően melegedik, ezért a stabilitás végett javasolt a csere. A célkitűzés FSB-re 400 MHz lenne. (6300-as proci)

Előre is köszi a válaszokat.

• 3P

tag

válasz Palika71 #667 üzenetére

A memória kapcsán eddig egy teszt miatt [link] inkább a KingMax felé húztam. Miért ajánlod inkább helyette az A-Data-t? A KingMax 800-on jobb időzítésekkel bír, mint az A-Data, de ha van valami nyomos ok, akkorpersze könnyen módosítanám az elképzelésem :).

''Úgy tudom, hogy rendszer telepítésnél gond az 1.44'' FDD hiánya, de erről majd más.''

Tudom, hogy azt írtad, hogy más írja meg, várom is akkor erre a felvetésre az észrevételeket. Már hosszú ideje nem volt 1,44-es FDD-m, s nem is éreztem a hiányát. Telepíteni eddig DVD-ről szoktam (Windows XP SP2-est oprendszert). Itt SATA-s dologról lenne szó? Azaz nem látja a gép a wincsim vagy mi? Eddig úgy tudtam, hogy ez SP2-es bootos XP CD esetén nem gond. Ha kell megoldható, hogy a rendszer egy külön 120-as IDE-s wincsin legyen, csak nem feltétlen szeretném, pláne, hogy csak 1 IDE csati van a DS3-on, ha jól tudom, az meg kell a DVD íróhoz, s a mellé nem szivesen tenném a rendszer wincsit, ha nem muszály.

Tehát akkor a kérdésem az lenne, hogy mi miatt kell FDD a gépbe, ha a BIOS csere win alol is megy? (Nekem semmihez nem kell.)

• 3P

tag

Egy picit eltöketlenkedtem az időt a vásárlással, így ismét drágultak a RAM-ok... :(

Lenne néhány kérdésem a konfig megvétele előtt:
    1. Melyiket RAM-ot ajáljátok egy DS3-asba 6300-as procihoz?
    DDR2 2 * 1024MB 800MHz A-DATA (3 év garancia) 65 000 Ft bruttó
    DDR2 2 * 1024MB 800MHz KINGMAX Mars (3 év garancia) 67 400 Ft bruttó
    Eddig Geil lett volna, de irdatlanul fel ment az ára 80 000 Ft bruttó.
    Ja igen a 6300-as procit 7*400-on, szeretném ''csak'' járatni.

2. 400-as FSB mellett a RAM-ok akkor 800-on mennek ugye (bocsi, ha túl láma a kérdés, eddig biztosra vettem, hogy így van, csak nem akarok lyukra futni)?

3. Érdemes-e rakni a NorthBridge-re egy passzív ZALMAN ZM-NBF47 Chipset hűtő-t?
    Úgy hallottam, hogy rettentően melegszik.

4. DS3-as lapnál fel fér ez a hűtő ZALMAN CNPS9500 AT OEM (Socket 775)?

5. Melyik BIOS-t érdemes feltenni a lapra? (cél a stabilitás, és, hogy lehetőleg 400-as FSB meglegyen e mellett is)

6. Tuningnál 400-as FSB-re való emeléshez jó lenne ha feszt így emelném kb?
    0.2V-tal az FSB-t
    0.1V-tal az MCH-t
    0 V-tal a prrocit, vagy azért a procinak is kellene plusz feszkó, s ha igen kb mennyi (1866@2800 MHz)?

7. 2 db ház szellőztető ventim lesz (Ház: Cooler Master Centurion 534 Silver Midi ATX, Alumínium előlap). Rá lehet őkaet dugni az alaplapra, hogy szabályozottan szellőztesse a házat, vagy ez nem megy az alapról DS3 esetén?

8. Nem lesz kis floppy a gépbe. Mennyire lesz biztonságos Win alol BIOS-t frissíteni, van-e más lehetőség, ha nincs kis floppy?

A RAM-ok kapcsán vagyok a legtanácstalanabb, de egyszerűen nincs lóvém már több, hogy egy GEIL-t meg tudjak venni azon a csillagászati áron. Máshol meg nem igazán akarok vásárólni mert minden cuccot egy helyről akarok megvenni, mert esetleges inkompatibilitásnál, vagy hibánál nem akarok szívni a gariztatással (volt rá példa, hogy szivattak).

[Szerkesztve]

• 3P

tag

válasz Gorneck #252 üzenetére

Köszi a tanácsot, de asszem maradok a 256MB-os X1900XT-nél. Az AnandTech tesztje szerint ([link]) nem igazán győzött meg.

• 3P

tag

válasz Konflikt #248 üzenetére

Köszi a tanácsokat, nekem is gyanusak voltak a RAM árak. Egyeztetni fogok a rendelés előtt. A vásrlás is azért tolódhat esetleg nálam, mert brutál magasak a RAM árak. :(

• 3P

tag

válasz Konflikt #246 üzenetére

Remélem nem sértek valamiféle reklám jogot vagy mit, de az AlienComputers-ben láttam ezeket az árakat (Ház és CPU vetni kivételével).
    A ''házon belüli'' vásárlás is érdekel, de ahoz valami URL is kellene, illetve ami a fontos, hogy nagyjából minden lényeges dolog (proci, alaplap, RAM, VGA) egy helyről legyen, s persze rendes gari is legyen. :).

• 3P

tag

válasz Gorneck #243 üzenetére

Köszi a gyors válkaszt. Megnyugodtam. :)
    A DS4-re a Hot-pipe miatt esett a választásom csupán. A Sima S3 miben gyengébb a DS3-tól? Ha jól látom akkor másabb kondik vannak rajta. Az általad ajánlott lapok jó árban vannak, de stabilak is tuning mellett? Bár asszem itt majdnem felesleges 10e Ft-on spórolnom, úgy hogy nagyon jó eéllyel marad a Gigabyte... :)

• 3P

tag

Asszem én is elértem a vásrlásig. Ezt a konfigot nétztem ki:
    Alaplap: GigaByte GA-965P-DS4 46380 Ft
    Proci: Intel Core 2 Duo E6300 46560 Ft
    Proci hűtő: Arctic Cooling Freezer 7 Pro 5400 Ft
    RAM: DDR2 2048MB 800MHz GEIL Value Dual Channel Kit /2x1024MB 62160 Ft
    VGA: SAPPHIRE Radeon X1900 XT 256MB GDDR3 ViVO + Dual DVI 75000 Ft
    HDD: Samsung 400GB 7200rpm 8MB Cache (SATA-II) 32640 Ft
    DVD: Samsung SH-W163A (fekete) SATA OEM 9720 Ft
    Táp: Chieftec 400W ATX /Aktív PFC, 12cm hűtőventillátor/ (3 év garancia) 12390 Ft
    Ház: Thermaltake VB6000BWS 16680 Ft

Az árak bruttóban vannak. Több kérdésem is van, lévén hogy eddig hosszú-hosszú évekig csak AMD-m volt, s így kevés az Inteles tapasztalatom.
    1. Érdemes-e a DS4-re a DS3-hoz képest +5000 Ft ráfizatni. (Tuning mellett a stabilitás is fontos, illetve a tuning is csak úgy érdekel, ha stabil marad)
    2. A 6300-as procival lehet-e 2800-is stabilan tuningolni a fenti konfigot nézve (7*400-as FSB-vel)?
    3. Amit írtam proci hűtőt fel megy a lapra? Ha igen, úgy 2800 MHz-en is kellő hatékonysággal és hallkan is tud hűteni? (A ház elvileg jól szellőző lesz 2 db 12cm-es szellőztető venti, elől és hátul 1-1)
    4. Ha nem jó ez a proci hűtő valami miatt, akkor mit ajánlotok, a cél, hogy tuning mellett is hallk maradjon, s ne legyen az egekben az ára.
    5. Lehet Windows alol Bios-t frissíteni? Nem lesz FDD a gépben, így az onnan nem is megy. Ha lehet mekkora annak a kockázata?
    6. Melyik BIOS-t ajánljátok a 6-ost, vagy a 7-est, vagy másikat?
    7. Az FSB-s proci tuning mennyire hat ki a VGA-ra stabilitás ügyileg (a VGA nem lesz húzva)? (Bocs lehet hülye a kérdés), mert AGP-nél a tuining esetén a VGA is korlátozó tényező volt a jelenlegi lapomban).
    8. Mik a tapasztalatok a konfigban írt RAM-ról? Stabilak, bírják a 400-as FSB-t? (Elvileg bírniuk kellene az adatai szerint).
    9. Tuningnál 266@400, azaz 1866@2800-nál mennyire kell hozzá nyúlni a BIOS-ban az FSB-n kívül máshoz pl. feszekhez, stb, s ha igen mihez?
    10. Esetleg milyen más C2D lap van ami olcsóbb és stabilitás megtartása mellett jól húzható vele a proci? (Elnézést ha ez a kérdés itt OFF)

Elnézést a sok kérédés végett, de tényleg nem vagyok otthon Intel háza táján, s a topicot is olvasva nem kevés problémáról olvastam, s emiatt vagyok picit határozatlan, vagy még sem? :).

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés