- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung SmartTag2 teszt
- One mobilszolgáltatások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
fer
őstag
Remélem nem lesz igazad, most nincs pénzem vinyóra, de most, hogy át van dugva az 1.-be, gyorsult is a gép, eddíg mindíg észrevettem egy kis tétovázást nála, vagy is ha rányomtam valamire, csak pár pillanat múlva reagált, most ez megszünt, bárhová klikkelek, egyből reagál! !! remélem nem fog a többi is kimúlni szép sorban! Bár ez egy csere lap, már egyX vissza küldtem gariba, a hang miatt,(és nem biztos, hogy újat kaptam) de már azt is megbánt, mert másodszor is kimúlt az alaplapi hang, és inkább beújjítottam egy X-fi - re!
ui: Szerintem ha a win kergült volna meg, akkor egy eltávolítás, majd újból felismerés, szerintem meg oldotta volna a dolgot.
-
littlelion21
addikt
A többiben, vagyis az alsóban /a termetes Radeon-hűtőtől csak ahhoz férek még hozzá/ tökéletesen ment, - ahogy más gépben is.
Csak az a gond, h nem dúskálok pci kártyákban, és a boltban sem akarok pofára esni, ami ráadásul messze is van.
Ezt egyébként ált. tudják javítani /pci-slot hibát/? -
Qru
MODERÁTOR
Hát, proci polírtól fázok kicsit... gar oda, ami engem nem izgat de elé nehéz vevőt találni egy garnélküli polírozott procira. Egyrészt no gar (proc nem nagyom megy tönkre de kitudja alapon ugye), másrészt a polírból arra következtetnek, hogy nyúzva volt nagyon, ami megint kevéssé redukálja csak az élettartamot de nem mindenki vallja ezt ugye... Ezért inkább maradna a TR polír. Majd... Meglátjuk nyárom mire jut a dolog hőfokilag. Ha gázos lesz megcsináltatom vele. Végülis 2k-t megér a dolog, olcsóbb mintha vennék egy újat. Pl Asus SK-t néztem legutóbb.
-
Qru
MODERÁTOR
Az az igazság, hogy elég karcos a TR-em talpa. Nikkelez réz a talpa, és néhol kilátszik a réz a nikkelezés alól... (kis baleset történ szegénnyel
)Szóval örülök, hogy csak ennyi a különbség.
Lehet felkéne csiszoltatnom subaruwrc-vel. 2k ha jól tudom nála egy csiszolás, csak nem tudom mit tudna kezdeni a dologgal. Talán le tudná szedni a nikkeles részt és maradna a full réz felület...
bim: Mit mondasz? Nem hallom tisztán...
Nem olyan hangos amúgy, a 2db 2200RPM-es 12-es házventi elnyomja.
(komolyan), majd azoknak kéne vmi vezérlőpanelt venni... bár játszok itthon főleg, akkor úgy sem hallom. Melóhelyen ph-zásra ott egy csendes gép.
-
Pancsermeste
őstag
Az első frissítésnél ami kb. fél éve volt, a keep dmi-t nem tiltottam... fogalmam sincsen róla, hogy mi ez... de látszólag minden rendben volt, az E4300-zal működött a szorzás, igaz nem nagyon állítottam be magas FSB-t, mert a proci nem bírta. De úgy rémlik, hogy a 350MHz 2.5 szorzóval jó volt.
A 7N frissítettem ismét, ezuttal úgy csináltam mindent, ahogy írtad, keep dmi: disable.
Fél év elteltével sincs újabb bios az F12-nél, így ismét ezt raktam fel. -
Pancsermeste
őstag
Teljesen mindegy, hogy mit állítok be. Pl. FSB:333MHz ; 2,5 szorzó, és a memo szinkronban, tehát 666 MHz-en megy. Az előbb auto szorzóval ment aszinkron is, de ha a szorzót manuálisan állítom, akkor úgy tűnik, nem veszi be, csak szinkronba megy.
Most csináltam CMOS cleart, mindjárt nézem az eredményt. -
Qru
MODERÁTOR
Nah legalább a vga problem megoldódni látszik. Link
+0,5V az első adható legkisebb érték nálam.
9x350-et megnézem. A lap részéről elvileg 450-ig mennikéne, mert az E6300 alapfeszen tekert 7x450-en.
mod: C1E, EIST, VT kikapcs nem tudom mennyit számít de úgy sem hiányoznak egyenlőre... Még csak keresem a végét, utánna úgy is alapon fog menni C1E+EIST-el.
-
Qru
MODERÁTOR
Lassan de biztosan haladok felfelé...
C1E, EIS, VT kikapcsolva9x300
3x ram szorzó - 900 4-4-3-8 Turbo
PCI-E: +0,5V
(G)MCH: +0,1V
FSB OverVoltage: +0,1V
Proci: 1,4V load: 1,36V (CPU-Z szerint)40 perce prime stabil, hőfokilag terhelve: 74-69-69-74 fok CoreTemp 0,94-el mérve (és még a nem az új venti van az XP-n).
Winrar: 1704KB/sec
Holnap megpróbálom a 350-et. Vagy kisebbszorzóval de magasabb FSB-vel próbálkozzak inkább? Adjak még plusz feszt vminek ha esetleg elakadnék?
-
Qru
MODERÁTOR
Mindjárt a kardomba dőlök... 8x400-at az istennek se sikerül stabilan kihoznom. Win se jön be.
8x400 PCI-E 103 (100-al is próbáltam), procinak adtam 1,45V-ot (már kínomban) Ramnak +0,425-öt, PCI-E +0,3V, (G)MCH-nak is +0,3V meg az FSB is kapott +0,3V-ot és semmi.
Option1 Option 2-őt is próbáltam semmi.
CL5-ben szintén semmi.
8x350-en bejön a win szarráfeszelve.
Vmi nem smakkol. Ennyira szer lenne Q-s procihoz a 965-ös chipkészlet?
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
Én is ettől tartok...
Kb 8-körül jön meg a proci de nem biztos hogy tudok egyből tuningolni, mert elutazok utánna. Valószínűleg csak vasárnap este lesz egy kis időm játszani vele/velük.
(konfigot meg adatlapra
de lehet inkább lementem, hogy ne kelljen mindig kérdeznem.
)
8*400-at megnézem majd, onnan nyitok akkor.
Robi_73 is így hajtotta? Majd külöd neki privit.
-
Qru
MODERÁTOR
Írd be a konfigadatokat pls. Azt már tudom, hogy P35-ös deszkád van, meg Adata ramod...
Remélem 9*350-et viszi alapfeszen. Akkor 3-as memszorzóval 1050-et menne... (néztem tesztet ott pont 1050-et ment az ST és vitte CL4-ben 2,3V-al). Kérdés bírja-e a ramom CL4-ben. Vagy 9*400 is pofás lenne igaz oda már csak kettes szorzótudnék állítani.
-
Qru
MODERÁTOR
Félek is tőle. Hogy fogom én ezt hűteni... Lehet kénytelen leszek venni egy combosabb ventit a TR XP120-ra... TTS-nél már nézegettem is. 126m3/h-ás légszállítású ventit...
Ezzel szemezek vagy egy Noiseblocker SX 2 Blue is szóba jöhet. Utóbbi 36db helyett csak 30db hangot hallat.
-
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor első körben majd jön Q6600 ha összegyűlik a zseton. Most az új vga sokat lendített a dolgon. Ahogy néztem Robi_73 kollégánál szépen hasít DS4 Rev1+ TR XP120-al. Nálam 1:1-ben ilyen környezetbe kerülne a cucc. Akkor ram fejlesztés marad, bár sztem lassan el kezd felkúszni a DDR2 ára...
-
mikk2000
őstag
Feltételezem hogy ugyanaz a kimenet jelenik meg azon a tüskesoron amire a ház "előlapi" média csatlakozóját dugod. Pl. AC97-es csatlakozónál ha nem zárod rövidre a megfelelő érintkezőket (ha nincs csatlakoztatva az előlapi panel) akkor hátul nincs hang. De különben is miért lenne külön kimenet e célra, ha elvileg a hátsó is tudja a fejhallgatót?
Egyébként rohadtul nem érdekel engem az alaplapi zörgő (egyik alaplapé sem), nem is volt beüzemelve sosem, pontosabban csak most a teszt miatt. Legalább ki lett próbálva
Végülis puding próbája az evés (persze van aki hisz a reklámoknak és él boldogan), ha azt a gerjedés/füllhalgató veszélyes mérést nem akarod eljátszani, akkor valami nagyobbacska(!) fejhallgatót bedugsz ide is oda is, és ha nincs különbség akkor a két kimenet egyforma képességű. Hogy pontosan milyen képességű, azt viszont csak méréssel, illetve meghallgatod a fejhallgatót a lineout-ban (khm) és egy rendes erősített kimeneten, és hasonlítod. Ha DS4-ed van (adatlapod nincs kitöltve, új vagy?), lehet egy picit jobb hangi megoldás van rajta, de csodát nem várnék; elég rápillantani egy rendes hangkártyára, több kondi van rajta mint az egész alaplapon összesen. Megnéztem az Audigy2 Value-m is azzal a teszttel amiről beszámoltam részletesen (nem tudván hogy felesleges, mert akinek szól az nem érti) és ennél fejhallgatót rádugva szintén módosult a frekvenciamenet, de +/- 0,5dB-en belül maradt, tehát ez a kártya, ezt a kis fejhallgatót képes volt hifi minőségben meghajtani, azaz ezzel a fejhallgatóval fejhallgató kimenet is szolgáltatni. Vonali kimenetként a torzítása ránézésre tizede volt az alaplapinak, de ezt el is vártam...
-
Rick4
félisten
egy kép innen: [link]
a tipikus vonali kimenet, ami pl egy dvdlejátszón van, jellemzően ma rca csatlakozón megy ki, nyilán pont azért, hogy ne lehessen összedugni véletlenül sem olyan eszközzel, ami nem lenne megfelelő. gondold csak el, az usában mekkora cirkusz lenne belőle, ha valaki rádugna valamit, és nem működne, pedig bele tudta dugni, simán nyerne vele egy pert, meg pár millió dolcsit. aki azt állítja hogy a jack aljzat csak szimpla vonali kimenet, az egyszer dugjon bele multimétert, a vonali kimenet, az kb 250mv/1,5 kohm, ami csak egy példa. ugyan hibás az elnevezése, (tudatlanok könnyen félreérthetik) hiszen részben vonali, részben fej-fülhallgatót is rá lehet kötni, de már erősített kimenet...ha szimpla vonali kimenet lenne (ahogy személyeskedő kolléga említette) akkor valóban tönkremehetne egy fülhallgatóbedugástól is, szólni viszont tuti nem szólna rendesen. szerinted ezt felvállalná bámelyik gyártó? alaplapcsere egy fülhallgató bedugása miatt? nem kicsit vicces a gondolat..
-
Rick4
félisten
persze hogy nem, mint azt az alaplap manualjában le is írták. fülhallgatót is dughatsz bele nyugodtan, pont úgy, mint ahogy hátulra is, ha az alaplapgyártók féltek volna, hogy egy fülhallgató megfekteti a hangchipet az impedancia miatt, nem ilyen csatlakozót csináltak volna. ennek semmi de semmi köze sincs az rca kimenetekhez...max annyi, hogy arra is lehet erősítőt kötni, meg erre is.
-
Matthew
őstag
-
Matthew
őstag
F8-as BIOS van rajta, már letöltöttem a 12-est, mindjárt felrakom.
A BIOS frissítéssel nem vesztem el a garit?
Azt honnan tudom meg, hogy milyen rev-es?Ezeket úgy próbáltam, hogy nem volt rajta a raid csak az 500-as:
-mindkét vezérlőn próbáltam win-t telepíteni, iszonyat lassú
-mindkét csatira rádugva egy cd-ről futó win-t indítottam és másoltam volna lemezen belül de szintén max 3MB/s -
Matthew
őstag
Átraktam, ott is lassú.
Tehát eddig ezeket próbáltam:
-mindkét vezérlőn próbáltam win-t telepíteni, iszonyat lassú
-a JMicron (lila) csatikon lévő raid0 rendszerről bootolva az 500-asra másolás nagyon lassú de azon a vinyón belül is nagyon lassú a másolás (2-3MB/s)
-mindkét csatira rádugva egy cd-ről futó win-t indítottam és másoltam volna lemezen belül de szintén max 3MB/s
Közben ma még bevittem még1x munkahelyre a vinyót, ott ismét jól működött.Eddig a kompatibilitási probléma tűnik a legvalószínűbbnek, a legtutibb lenne kipróbálni egy másik sata vinyóval de nincs olyanom és nem is tudok szerezni...
-
Borisz76
nagyúr
Köszönöm szépen a választ......fennt is az F10-es Bios.
Kiváncsiságképpen megpróbáltam kicsit felhúzni......
- CPU Clock Ratio : 7
- CPU Host Clock Controll : Enabled
- CPU Host Frequvency : 400
- PCI Express Frequency : Normal
- C.I.A. 2 : Disabled
- System Memory Multiplier : 2.00
- ( Memory Frequvency : 800 )
- Dram Timing : Manual- Cas Latency Time : 5
- Dram RAS # To Cach Delay : 5
- Dram RAS # Reccharge : 5
- Precharge Delay RAS : 15- MCH Overvoltage Controll : Normal
- FSB Overvoltage Controll : Normal
- CPU Voltage Controll : NormalMinden más AUTO beállításon.
A proci Q6600-os ( G0 )
Memek : 4x1Gb Kingmax 800-as....nem épp tuningbajnok tudom.De sajnos nem akarja az igazságot. Pedig pár sorral lejjebb olvastam ,hogy alapból mennie kellene 3.2 Ghz-en. Az előző CPU ( E6400 ) az vitte is...kis feszemeléssel.
Konkrét beállításokkal tud valaki segíteni ?
A hűtést még most egy Zalman 9500-ös rézborda segíti de holnap felrakom a Ninjátamit nemrégen szereztem. Talán pár fokot jelenteni fog.......
Válaszokat előre is KÖSZÖNÖM !!!
-
hoffman_
nagyúr
Tényleg fontos
...kezdjünk neki
A hibák a gyakorlatban úgy jelentkeznek,hogy(ez a leggyakoribb szisztéma,de néha akad más is) a vinyó led-je elkezd piszkosul villogni. Ezek után belassul a gép és legtöbb esetben meg is fagy.Bármilyen alkalmazás fut és mindegy hogy mennyi. Néha eltűnnek az ikonok is.Az egér nem mozdul és semmire nem reagál a rendszer. Ezek után vagy kilövöm a főkapcsolóval vagy (igen gyakran) azt mondja hogy kékhalál és kiszáll....
Most ki lett próbálva másik RAM-mal(a típust nem tudom,csak azt h 800as) és a rendszer eddig 5 órája megy hibamentesen. Pontosabban kékhalálmentesen. Ugyanis a lassulás és zéró reakció most is fel-felbukkan,de valahogy ezekkel a RAM-okkal tudja kezelni úgy-ahogy. Ez a gyakorlatban 5-20 másodperces "fagyásokat" jelent. Ami már nem egetverő baj,de elég zavaró... Főleg mondjuk játék vagy letöltés alatt... Crysis-ban egy videó alatt csinálta ezt és kiesett kb fél percnyi aztán ment tovább rendesen
A legfőbb probléma ez. És már halvány-lilla-gőzöm sincs mi lehet ez. A RAM-okat kicserélve javult a helyzet,de nem oldódott meg. A héten szerzek egy winchestert is és lesz egy vinyó-csere is. Meglátjuk mit hoz. Ami még okozhat ilyet az a táp,de egy 500W-os FSP-ben durván csalódnék....
Ezek után már csak a lap lehet,de bebizonyítani nem tudomui.: mellesleg az is vicces hogy Neked és Gorneck-nek is 1066os A-Data RAMok hibátlanul működtek,nálam meg....
-
lumiukko
tag
Köszi a választ!
Valami mégse stimmel, mert amikor újraindítottam akkor leállt vista, pörögtek maxon a ventilátorok, és monitor elment aludni. Kikapcs-bekapcs, akkor betölti rendesen a módosított adatokkal vistát. Majd próba szerencse, fsb-t 400-ra raktam, szorzót 2-re, ahogy írtad. Biosból kilépett, újraindította a gépet, de csak pörögtek ventik stb.. Ki-bekapcs, és alapadatokra visszaállította magát(266fsb). Ötlet?
A ramok 2X2*512-es kit(összesen 4db) Geil Ultra. Ja, és a system voltage az manualon maradjon, vagy menyjen autora?
Thx -
Qru
MODERÁTOR
Lerántottam a legújabb Everestet, install után kiírta, hogy lejárt a próbaidőm és mehetek a csába...
Eekután az ingyenes home verziót töltöttem le, ami kicsit régi, mert 2005-ös és nem is ismeri fel a ICH8R délihidat, meg a deszkát sem. Szóval az adatok csak önmagukban hason líthatóak össze (mondjuk amúgy is
)
Mem. Performance mind két esetben: Turbo és option 1! 5ször mértem egymás után (össze fölös alkamzás kilőve term.) és a legjobb adatok a következők voltak:
Rob.Grap.Booster: Turbo
R: 7947MB/s
W: 2590MB/s
L: 64nsRob.Grap. Booster: Auto
R: 7990MB/s
W: 2651MB/s
L:63,8nsA többi esetben is átlag 100-al rávert a turbo beállításra írásnál auton, olvasásnál nincs ekkora különbség ott csak 50. (ha érdekel beírom mind az 5 mérési eredményt).
Eezk után kikapcsolatm a Boostert... elméletilg, az, hogy régi Everestet használtam nem befolyásolja a az értéket, mert önmagához hasonlítottam...
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
Rég nem éleztem tovább a tuningot. Megálltam a 7*450-nél, 4-4-3-8 al 1:1-ben alapfeszen (tehát terhelve némileg alapfesz alatt vok). Így üresjáratban 31-32fok Orthos blend-ben meg 63-64fok a max hőfok. (bár most hogy kiporszívóztam a gépet (TR XP-m bordáit is) nyertem -3 fokot.
) Winrar bench: 1375KB/sec. Bőven elég egy darabig.
-
hoffman_
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
7900GT Top-om van (gyárilag húzott, 450 helyett 520MHz-en megy) és a GPU-Z (olyan mint a CPU-Z csak vidkariról informál) 573MHz-et ír ki. Lehet nem ismeri fel rendesen a 7900GT-t
Majd megnézem másik progival is (Rivatuner) este csak most nem vagyok otthon. Igaz játékokban nem tapasztalatm gyorsulást 1FPS különbség van ami még simán lehet mérési hiba is... De mivel stabil, így hagytam egyenlőre.
-
szucsinka
őstag
ahozz már jo sok fesz kell.. nem merem igy használni meg melegedne is szerintem
3.4ig akartam menni csak de evvel a rammal képtelenség ugy látszik
1066os rammal még tudnák huzni ?(csak azé mert nem kellene sokat ráfizetni és késöbbi lap váltásnál nem kell ramot venni :p35 ds3p
-
hoffman_
nagyúr
jumper-elés
nem volt eddig,de nem hiszem h segítene,viszont most perpill happy van mert sikerült rátornászni a drive-ra egy olyan firmeware-t amive EDDIG
nincs gond ír is olvas is...úgyhogy most vagy megoldódott a probléma vagy holnap kibukik hogy mégsem
amugy igen sárgákon mentek, egyszer proba erejéig volt lilába jmicron-on is de most sárgán van...
thx minden eddigitremélem nemigen fogok ide többet írni ezügyben
-
GaB-V8
csendes tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest