- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
Az FD1 és az FH1s az kb hasonló felállás volt mint most az FD11 és FH11. Próbáltam mindkettőt, szivaccsal nekem az utóbbi jobban bejött. Ezért volt az első gondolatom (hogy veszek még egyet de már nem kapni
) az FH11.
De sajnos nem találtam sehol tesztet amiben összehasonlítják a kettőt, mégis miben lett másabb. -
bozont
veterán
Üdv
A Fiio FH1s fülesem megadta magát. Az egyik oldalból kiesett a vetőcső és vele együtt a hangkeltő. Nem tudom mennyire javítható (ha csak a cső lenne azt visszaragasztanám), de gondolom nem egyszerű, nekem biztos nem.
Szóval kellene valami helyette. Ennek tetszett a hangzása és arra a célra ahol használom (munkahely alapzajjal) nem is szánnék rá nagyon több pénzt.Úgy látom már nem kapható ez a konkrét modell, viszont van utóda, az FH11. Esetleg hallotta már valaki mindkettőt? Mennyire más a hangzása a kettőnek? Szivaccsal használnám.
Esetleg a JH3 is szóba jöhet, minimálisan drágább, nem tudom az extra BA mennyit ad hozzá. Mondjuk az FH11 kialakítása talán jobb lenne, kicsi a fülem és szerintem már az FH1s sem ült bele teljesen. A JH3 elég hasonló küllemre. Kiesni mondjuk nem esett ki.
Persze jöhet más alternatíva is, max 30e Ft-ig. Zenei stílus elég vegyes: metál, néha egy kis rock, industrial, dnb, techno, stb.
Többnyire Spotify-ról és Youtuberól megy a zene egy Fiio BTR3K-n keresztül. -
bozont
veterán
válasz
-NoVa- #86818 üzenetére
Nem tudom, szilikonnal annyira nem tudtam kipróbálni még, kicsit bumszli a füles és a gyáriakkal nem megy elég mélyre (épphogy eléri a halló járatot). Ezért is próbálkoznék több felé. Most a gyári szivaccsal használom, ezzel okénak tűnik (magasak is pont jók számomra), de szerintem ennek is csak pont a vége éri el a járatot, szóval lehet nem tökéletes.
De az is lehet a cső túl vastag nekem, rendelek majd egy kicsi szivacsot is próbának.
Az FH3-nak milyen vastag a csöve? -
bozont
veterán
Üdv
Ha már az illesztékek a téma, a Fiio FH1s-hez keresek valamit ami jó lenne a fülembe. Ennek 5mm a csöve, egy 6mm-es kávával a végén. Van értelme a CP500-zal próbálkozni? Adatok szerint a 145 lenne hozzá jó, de több helyen is az 500-at dicsérik jobban. -
bozont
veterán
válasz
fericske #86557 üzenetére
Az FH3-at néztem, az utóbb hozzászólásoknál itt is ment az eszmecsere róla, de ennyit nem akarok kiadni érte. Főleg munkahelyre kell most füles, ami elég zajos tud lenni, így nem akarok nagyon extrát.
Szerintem "megnézem" azt az FH1-et mit tud.
Eredetileg amúgy FD1 lett volna, de a második cseredarabál is mozgott valami a bal fülesben. Ez már több mint véletlen szerintem és a sorozatszám is elég közel volt egymáshoz. Pedig annak tetszett a hangja (igaz csak comply-va illeszkedett rendesen, amúgy nagy volt nekem), bár csak kipróbáltam ment is vissza egyből.Néhány hete használok egy Meeaudio M6 Pro gen2-t is. De ennél keveslem a mélyeket, középen meg nagyon üres. Mondjuk elektronikus zenénél nem szól olyan rosszul (főleg egy csöndesebb környezetben), de a metál, rock-nál nagyon lapos, vérszegény.
-
bozont
veterán
Üdv
A Fiio F9-cel van itt valakinek tapasztalata? A Pro-ról olvastam, de az kívül esik a kereten. Engem legjobban az a 7khz körüli kilengés ami zavar így látszatra. Egy-két tesztet olvastam, vegyes tapasztalatokkal. Van aki szerint zavaró és fárasztó a magas tartományban, van aki szerint pont jó. Én sem szeretem a túl érces magasakat, de azt igen ha szépen elkülönülnek a hangszerek és határozottan "csilingel" aminek kell. De szeretem a telt mélyeket is.Ez és az FH1 között vacillálok. Az F9-cet most majdnem az előbbi árában tudnám beszerezni.
Elég vegyes stílusú zenéket hallgatok, mostanában inkább elktronikus, techno, metal. -
bozont
veterán
Üdv
Ilyen hosszabb szivacs földugót lehet kapni valahol, 4.5mm és 4.9mm belsőátmérővel? Ali-n kerestem de nem találtam.
És a másik kérdésem, hogy van a valami olcsóbb alternatívája a Comply-nak? -
bozont
veterán
Üdv
Tudok ajánlani valakit, aki tud (ha lehetséges) kábelt cserélni egy Vsonic AN16-os fülhallgatón? Sajnos megtört több helyen. -
bozont
veterán
Van valami tapasztalat GR07(BE) -hez milyen szilikon illeszték lenne a legjobb? Az AN16-hoz Sony Hybrid-et használtam, de nem túl szorosan ül a vetőcsőre, könnyen mozog rajta. Bár a fülemben még nem maradt, de lehet megérett már a cserére.
-
bozont
veterán
válasz
#16820480 #69602 üzenetére
Igaz, a Gr09-et is március végére mondták, aztán sehol még. Mondjuk most hogy kapható cserélhető kábeles is, megoldható a mikrofon is akinek kell, de az meg extra költség.
A Mee honlapjáról rendelem majd, tracking nélküli szállítással (12usd) ~25e átszámolva összesen. Persze a vám rájöhet még, de itthon 33e-ért rendelhető pl Muzikerből, viszont ott nincs raktáron.
-
bozont
veterán
Jah, amúgy nemsokára a Vsonic fülesekből is lesz mikrofonos verzió, talán 1-2 hónapon belül kapható lesz.
-
bozont
veterán
válasz
assemble #69546 üzenetére
Nekem valószínűleg a fülesnél törhetett meg, ha ott mozgattam egy-egy pillanatra megszólalt. Lehet teszek majd egy próbát a kábeljavítással, de úgy voltam ha megadja magát, akkor keresek valami hasonlót egy picit több méllyel. Így berendelek egy GR07 BE-t.
Más. Még mindig keresek egy korrekt BT fülest munkahelyre, de ahogy egyre jobban beleásom magam a témában, nem fogom megúszni 20e alatt ha korrekt hangáz szeretnék min 7 óra üzemidővel.
De talán megvan a jelölt, mégpedig a Mee Audio X8. Majd meglátjuk mennyire igazak a tesztek, tapasztalatok vele. A Meizu EP51-et is dicsérik, de szerintem nagyon gyenge, pedig egyáltalán nem vártam tőle sokat, de még azt is alulmúlta (főleg a közép és magas tartományban, a mélye meglepően korrekt). -
bozont
veterán
Üdv
Megadta magát az AN16 bal oldala, így kell valami új füles. Kis nézelődés után a Gr07 BE lesz helyette. Ahogy látom van belőle fix és cserélhető kábeles is. Azt tudom hogy eleinte sok baj volt a cserélhető verziós Vsonic fülesekkel (talán a VSD3 vagy 5-nél jött be a dolog ha jól rémlik). Most mi a helyzet? Melyik verzió a jobb?A Gr07X vajon megérhet dupla annyit? Hallotta már itt valaki? Nem nagyon találtam összehasonlítást a régiekkel.
-
bozont
veterán
válasz
bozont #67017 üzenetére
Közben megrendeltem egy Meizu EP-51 Bt fülhallgatót, Gearbesten most ~8500Ft, egy próbát megér. Állítólag elég korrekt hangzása van a BT ellenére. Majd meglátjuk mit tud és hogy a munkahelyen hogy állja meg a helyét.
-
bozont
veterán
A GR07X-szel találkozott már valaki? A Classic/BE-hez képest megéri a felárat? Vajon egy AN16-ot érdemes lenne erre cserélni?
-
bozont
veterán
Amúgy ha AN16-ról szeretnék feljebb lépni, mik a lehetőségek árban azért ne nagyon elszállva (80e alatt mondjuk)? Meizu Pro 5 vagy X3 II a hangkeltő (bár szinte ugyanúgy szól a kettő).
-
bozont
veterán
válasz
bigmasterg #66866 üzenetére
Próbálkoztam én is ezzel, de valahogy nem jött össze, nem maradt rajta a fülesen. Lehet teszek még egy próbát majd. Viszont akkor havi 40 darab biztos kellene belőle, ami árban talán nem vészes ahogy számolom, de munkás lenne.
-
bozont
veterán
válasz
#16820480 #66863 üzenetére
Valószínűleg az lesz, hogy kipróbálom a jelenlegi fülesem mennyire szigetel az üzemben. Aztán meglátjuk. A szivacsos illeszték viszont nem ideális, mivel nem minden esetben mosok kezet mikor kiveszem a fülemből a szivacsos dugót és olyankor elkoszolódik kicsit. Ami a füldugónál nem nagy probléma mert bármikor kitudom cserélni és legalább műszakonként cserélem is, de fülhallgató estében nem lenne gazdaságos ezt megoldani.
Ezért is nézelődöm a csontrezgéses fülesek irányába, mert az füldugó mellett is használható. -
bozont
veterán
válasz
#16820480 #66861 üzenetére
Forgácsoló üzem (ahol mondjuk a levegős pisztolynak van a legnagyobb és zavaróbb hangja), szóval fontos hogy befelé is jól szigeteljen, ezt a szivacsos füldugót kellene kiváltania.
Melyik típusról lenne szó amúgy? Idén már biztos nem lesz időm a hallgatózásra, de nem sürgős a dolog.
Én még a Meizu EP-51 fülest nézegetem, az is korrektnek tűnik. Még mikrofon is van benne, bár az amúgy sem fontos igazából. -
bozont
veterán
Üdv
Nem találtam rá külön topicot, de hátha itt is tudtok segíteni (még ha "szentségtörés" is).
Egy bluetooth füles-re lenne szükségem, de azokkal nagyon nem vagyok képben. Nyilván nem csúcs szuper hangzást várok, de azért hallgatható legyen. Munkahelyre kellene ami amúgy is zajos, egyúttal nagyon fontos a jó szigetelés mivel a füldugó szerepét is el kell látnia. Árban kb 20e körül max.
Esetleg ezek a csontrezgéses dolgok is szóba jöhetnek, de jó lenne valahol kipróbálni miről is van szó. Erre gondolom több lehetőség van mint az IEM kialakításúnál. -
bozont
veterán
Üdv
Van aki esetleg hallotta együtt az AN16 vs Gr07 fülest? Mik a különbségek? Nekem is kicsit több mély ami hiányzik az AN16-ból, nem sok, de hiányzik. Esetleg lenen értelme váltani? Vagy az előbb említett GR07 bass edition-re? Elég vegyes felhozatalt hallgatok, rock, metal, trance, dnb, néha egy kis dubstep. -
bozont
veterán
Vettem én is ezt a 3M biztonsági füldugót. Kérdésem akik már próbálkoztak ilyennel, mit érdemes a lyukba tenni, hogy stabilan a fülesen maradjon? Egyáltalán kell valami oda, vagy az is elég, h picit szűkebbre hagyom és rajtamarad magától?
-
bozont
veterán
Hm, azért meghallgatnám.
Bici
Esetleg felvenném a listára a VSD2-t is, nekem ez jött be a legjobban a VSD széria közül. A VSD3 eléggé a mélybe húz, elektronikus és ilyen dubstep, d'n'b stílusú zenékhez jó lehet, de a a magasai nagyon mesterségesek a számomra. A VSD5 egy fokkal jobb a magasak terén, de még mindig nem az igazi, mélye alig van. A VSD2 viszont elég jól eltalált, kellemes mélyekkel, szép tiszta magasak, nem túl mesterkélt és minimális sziszegés. A VSD1 is jó füles, de a 2 tényleg minden téren előrelépés, hasonló karakterisztikával.
Szóval ha a Gr07 nem fér bele, akkor én VSD2-t ajánlom. -
bozont
veterán
Igen a V4A csak egy eq, semmi más. Én töröltem is mert nem szoktam eq-zni, így nem hozott semmi különbséget.
Viszont most hogy van összehasonlítási alapom egy komolyabb dap mellett (X3ii), az Xperia SP is egy igen jó hangú telefon, még egy AN16/gr07 is jó párosítás mellé.
A DSD-t is próbálgattam mivel ez a Fiio is natívan tudja már, mondjuk nem sokat, de én is inkább a masterelés különbségét hallottam. Majd ha lesz egy kis időm, akkor lekonvertálok néhány DSD fájlt összehasonlítom, de igazából mindegy is, részemről túl sok helyet foglal. -
bozont
veterán
Értem. Mindenképpen megpróbálok majd eljutni legalább az egyik füles találkozóra. Ha majd egyszer megjön az elhatározás hogy ennyit kiadjak egy fülesre, azt természetesen csakis hallgatózás után.
Sokak szemében már azért is elvetemültnek számítok az ismerősök közül, hogy ennyit kiadtam az X3ii-re. -
bozont
veterán
válasz
#16820480 #54892 üzenetére
Még nem tudom pontosan, ezért is kérdem mi az a szint amiben nem hagy sokat a lejátszó. Bár a W40, bevallom elég nagy ugrás lenne hirtelen az AN16-ról, ha váltok is akkor inkább a 40-60e Ft-is kategória ami inkább játszik (legalább lesz hová fejlődni még
). Ez sem most, pár hónap pihi azért kell. Most sokat költöttem hangkeltőkre.
Az ajánlott füleseknek utánaolvasok.
-
bozont
veterán
Egy Fiio X3ii-höz szerintetek milyen fülest érdemes venni, amit ki is tud hajtani? Most inkább az árkategória érdekelne jobban, bár jöhet egy-két példa is. Hangzásban a kiegyenlítettet szeretem, ez az AN16 már nem rossz. Talán kicsit lágyabb magasak és picit több mély jó lenne.
-
bozont
veterán
Az eddigi VSD fülesekhez mérten brutál jó ez az AN16. Már van benne egy 20-25 óra, "rá is állt a fülem". Azt hiszem, nem kellett volna félnem a GR07-től, bár így utólag jó hogy nem adtam ki érte ~25e Ft-ot. Ingyen még jobb.
Nagyon nem akartam az árakkal elszállni, de kell egy jobb hangú lejátszó, így berendelve egy Fiio X3 2nd gen. Remélem megéri az árát. Megjöttek a szivacsos hybrid tipek is, bár még nem próbáltam őket.
-
bozont
veterán
Én azt vadászom, csak itt találtam, de még utána kell járni hogy szállítanak-e MO-ra.
Egy pár ~2200Ft + posta ha van.
-
bozont
veterán
Én VSD2-t rendeltem és ennek igazán kellemes, lágy a hangja. A VSD-k közül (csak az S nélküli), eddig ennek tetszik a legjobban a hangja. A sziszegés is minimális és magasabb hangerőn hallani jobban. De ez még az out of box tapasztalat, javulhat a dolog.
Az AN16, hát nem tudom. szerintem az SP már kevés ehhez és így elsőre nem tetszenek a magasak. Kicsit fárasztó, bántó magasabb hangerőn. De majd meglátjuk egy kis járatás után mi lesz.
Na meg úgy döntöttem veszek egy iBasso D-Zero MKII-t. A DX50 ára nagyon felment, ennyit már biztos nem adok érte.
-
bozont
veterán
Aki esetleg most akarna vásárolni a LMUE-ról:
CODE: cny18This coupon entitles you to 18% off the following products:
Astrotec: AS-100, AS-200
Fidue: A83, A71, A31S
Dunu: DN-2000, DN-1000, DN-900, Dunu Alpha 1, Dunu Titan 1
Havi: B3 Pro 2
Hisound: BA100, Wooduo 2
Hzsound: EP-001
SIDY: DM3, DM2, DM 2 with mic
SYUN: MIX-1, ME-1
Vsonic: GR02 Bass, VSD1S, VSD1, UU2, VSD3/VSD3S All colors except black
COUPON CODE VALID FROM 27TH FEB 2015 TO 2ND MARCH 2015Nekem most nem kell.
-
bozont
veterán
válasz
milchiboy #52709 üzenetére
Ha nem laksz olyan messze, érdemes lenne ide ellátogatni, én is tervezem, remélem nem jön közbe semmi és sikerül eljutni. Itt pl biztos lesz GR07 is, meg sok más. Addigra nekem is lesz legalább 30óra a VSD5-ben. Bár engem elsősorban az érdekel hogy szólnak egy jobb forrásról a jelenlegi füleseim.
-
bozont
veterán
válasz
kemcso #52708 üzenetére
Persze a jó az egy relatív kifejezés, de én pl az ATH M40x fejessel szemezek, bár most más téren történik fejlesztés, de egy-két hónap múlva megyek hallgatózni mit tud. Majd meghallatok egy-két komolyabb fejest is mellette, csak hogy tudjam hol áll. De ennél többet nem szánnék fejesre (egyelőre
).
-
bozont
veterán
válasz
milchiboy #52704 üzenetére
Mondjuk ha csak otthonra kell és nem akarod utcán is használni, akkor én egy jó fejhallgatót vennék inkább (sőt fogok is, már zargatnak hogy éjszaka visszavehetném a hangokat
). Ott nem lesz probléma hogy befér-e a hallójáratba, igaz azok nem zárnak annyira, de lehet jó zárt fejest kapni. Ráadásul van több bolt is ahol lehet hallgatózni.
-
-
bozont
veterán
Nem akarok megint fülesre költeni, de ez a VSD5 nagyon izgatja a fantáziám. Nagyon gondolkozom, hogy lecseréljem-e a VSD3-at. Ami még most kezd igazából beérni, most járok kb 50 óránál. És összességben tetszik a füles, főleg a VSD1-hez képest, de valami mégis hiányzik. Talán a közepek, nagyon érezni a V hangzást.
Viszont a magasakkal nagyon elégedett vagyok, itt is tisztán csilingel minden aminek kell, viszont egyáltalán nem fárasztó, mint a VSD1 esetében. Ott 1-2 óra hallgatás után már jólesett kivenni a fülemből, ezt viszont tovább is bírom használni.
Mondjuk bukni szerintem nem nagyon bukhatok a dologgal, szerintem árában, vagy minimálisan olcsóbban ellehet adni ha nem jön be. Remélem van még a készletből. -
bozont
veterán
Ilyen van esetleg valakinek? Mi lehet a különbség vajon a sima Hybridhez képest? Érdemes lenne rendelni (feltéve ha nem sok a posta)?
-
bozont
veterán
válasz
peter.tamas #52178 üzenetére
A Pistont nem hallottam még, de nemrég érkezett meg a VSD3, abban van mély bőven, talán kicsit túl sok is rock, metal zenékhez. Vagy a Soundmagic E30 amit még nagyon dicsérnek, azt talán meg is tudod hallgatni itthon. A VSD3 csak külföldről rendelhető.
-
bozont
veterán
Hogy legyen tartalék fülesem, berendeltem ezt az akciós Yamaha-t és egy PEAQ-ot is, csak hogy kipróbáljak egy armatúrás fülest is. Bár tudom, ez messze van attól amiket itt ajánlani szoktatok, de ennyiért egy próbát megér.
-
bozont
veterán
válasz
eastsider #51712 üzenetére
Elfogyott a készlet, vagy megvárod amíg beérkezik (gondolom ki van írva a füles adatlapjánál a várható beérkezés), vagy töröltetted a rendelést.
Nekem szerencsém volt a Pandával, 22-én rendeltem és 24-én már úton volt. Persze még nem érkezett meg, de talán már nemsoká, remélem, most csak egy EX10 van pótlásnak.
-
bozont
veterán
Sikeresen "tönkretettem" a VSD1 fülesem, persze pont egy hónappal a gari lejárta után.
Mindegy, azért nyitottam egy ticketet, hátha mégis cserélik.
Csak óvatosan a tisztítással!
-
bozont
veterán
válasz
DemonDani #51551 üzenetére
Ha eredeti annyiért jó vétel a tapasztalatok alapján. Viszont baromi ronda szerintem, én azért is vetettem el amikor fülest kerestem.
Bár azt nem látom melyik verzió, három is van a sima T1, T1E és T1S. Az első a kiegyenlítettebb, a második mély kiemelt, a harmadik inkább az elsőre hajaz és mikrofon is van rajta. De annak nem olvastam nagyon utána. Külsőre ugyanúgy néznek ki.Nem mellesleg most januárban jön a T2 is ami külsőre nagyon VSD3-ra hajaz, hangra meg majd elválik mit hoz 100usd-ért.
mod.: Jah látom, az a sima T1, csak lejjebb kellett volna görgetni.
-
bozont
veterán
Ez pedig a Vsonic újévi ajándéka: [link]
Ha tudom lehet várok még picit a vásárlással, nem sokkal drágább a VSD3-tól. Mondjuk a Sony MX1000-nek nem tudom milyen a hangja, az a referencia ahogy írják. -
bozont
veterán
válasz
hobbyone #51101 üzenetére
Nem baj, kiderült hogy a LMUE-n SGD-ben voltak az árak, elfelejtettem átállítani így már nem is vészes a fix kábeles ára. Viszont Penonaudio-nál is van feketében (jobban bejön mint az áttetsző szürke). És ahogy olvasom a leírásokat, a fix kábeles már a picit jobb, ezüst bevonatos kábelt kapta meg. Nekem nem fontos a cserélhető kábel, eddig nem nagyon volt a kábel terén problémám.
De ha az ember packban veszi a fülessel akkor csak +15usd és a gyári is megmarad, így lesz tartalék is. Mondjuk ahogy olvasom a Lunás kábel jobb mint a Vsonic ezüstje, de még mindig nem éri meg az árát. Akkor már inkább egy jobb füles.
De én most maradok a fix VSD3-nál, lehet nem nagy előrelépés, de legalább öcsémnek is lesz egy jobb fülese (CX300 után).Jah, LMUE-n a GR07 Bass és VSD3 (fix kábeles) pack most "csak" 150 usd.
-
bozont
veterán
válasz
hobbyone #51088 üzenetére
Még jó hogy nem siettem el a vásárlást. A fix kábeles VSD3-at meg alig kapni feketében, a szürke meg majd 70$, amit már sokallok, ezüstbevonatos kábel ide vagy oda.
Olvastam, hogy a VSD5-nek is a 3-mal kellett volna érkezni. Arról van már valami infó?
mod.:Van egy BW M1 fülesem, aminek az egyik fele halkabban szól. Sajnos már nincs rá gari. Okozhatja ezt kábel törés/hiba? Javítható vajon? Rémlik hogy volt valaki itt a fórumon aki foglalkozik javítással, már nem találom.
-
bozont
veterán
válasz
#16820480 #51014 üzenetére
Mondjuk azon is elgondolkoztam, hogy most veszek egy VSD3(S)-t és egy iBasso D Zero-t (ennyit még áldoznék egy ilyen cuccra). Persze előbb mindenképpen kipróbálom, van itt egy a közelben. De a telefonom tudja az OTG-t és így talán usb-n is összetudom kötni vele. Aztán meg valamikor jöhet egy jobb füles is. Ha nem is olyan nagy előrelépés a VSD3, az öcsémnek úgy is kell egy füles, majd neki adom a VSD1-et.
-
bozont
veterán
válasz
#16820480 #50975 üzenetére
OKés, most valamiért ránéztem megint a VSD1 tesztre és látom hogy máshogy van az ember fülében mint nekem. Nem tudom már honnan szedtem, de úgy voltam vele, hogy amelyiken a felirat van, az a jobb oldala, de nem. Pont fordítva és így már szépen beül a fülkagylóba. Majd holnap a buszon munkába menet kiderül mennyire stabil.
Ha jó lesz akkor meg jöhetnek a fül feletti fülesek is. Mindenképpen feljebb akarok lépni, és bár az MA750 nagyon szimpatikus (vagy esetleg egy ATH-IM70), de egyelőre alszok rá egyet, kiakarok-e ennyit adni most ennyi pénzt egy fülhallgatóért. De gondolom egy VSD3 nem lenne túl nagy előrelépés a VSD1-ről.Telefonra mennyi van értelme 50ohm-os fülest kötni (GR07)?
-
bozont
veterán
válasz
#16820480 #50975 üzenetére
Akkor sajnos az RE400 kilőve, picit olvasgattam több fórumban is, nem túl biztató a helyzet.Pedig már régóta szemezek vele.
A VC1000 meg már drága, 30e felett kapható.
Ahogy nézegetem a füleseket, nagyon kezd elterjedni a fül feletti elvezetés. Mondjuk még megakadt a szemem az RHA MA750 fülesen, habár ez is fül feletti, de a kialakítása mégis a hagyományos. Lehet ez jól illeszkedne. Bár ez is már jóval drágább mint terveztem, 26e Ft ingyenes szállítással. Már elég közel van az ATH M40x fejhallgatóhoz, kérdés hogy hangzásban mennyire marad el tőle (ha elmarad). Utazásra, táskában tárolni, portable eszközhöz mégis csak jobb lenne egy füles, persze a hangzás a fontosabb. -
bozont
veterán
Üdv
Anyunak kellene fülhallgató egy Lumia 735 mellé. Az IEM kialakítás nem jön be neki. A topicot olvasva 3-4 verzió jöhet szóba, EP20 és 30, Apple Earpods és Yuin PK3. A kérdésem, hogy valaki próbálta már esetleg ezek valamelyikét egymás mellett? Melyik lenen a legjobb vétel?A másik meg, sajnos a VSD1 nem jött be igazán, abból a szempontból hogy nem marad a fülemben. A kialakítás miatt ráül arra a kis bütyökre (vagy hogy hívják, azt a kis különálló porcrészt) és nem tudom eléggé mélyre nyomni. Fejhallgatóra akartam váltani, de talán még egyszer megpróbálnék egy jobb fülest, egyenes kábelvezetéssel.
A kérdés, hogy 10-20e Ft-os kategóriában mit ajánlotok? Az összefoglalóban a legtöbb ilyen fül feletti elvezetésű, és az ATH-CKP500 kialakítása is érdekes. Nem biztos hogy próbálkoznék így látatlanba vele. Esetleg RE-400, de ez a minőségi probléma mit takar pontosan?
A kiegyenlített hangképet szeretem a legjobban, bár mondjuk a VSD1 hangja is tetszik a V karakter ellenére, szóval attól sem zárkózom el. Egy Xperia SP-vel használnám. -
bozont
veterán
Üdv
VSD1-hez tudnátok ajánlani valami nem túl drága szilikont? Ami van elhagytam az egyiket, de most nem vennék azért még egyszer egy Sony fülest, hogy legyen. Külföldi rendelés is szóba jöhet, ha nem drága a postaköltség.
-
bozont
veterán
válasz
honfoglalo #40136 üzenetére
Akkor biztos így van, viszont azt kötve hiszem, hogy annyival jobb lenne az "igazi", hogy több mint 2e Ft pluszt megérjen. Mint mondtam, nagyon kényelmes ez is, sokkal kényelmesebb mint pl a gyári Brainwavz és legalább 2e körül simán ellehet adni a fülest a maradék harangokkal és máris egész jól jön ki a dolog.
-
bozont
veterán
válasz
honfoglalo #40134 üzenetére
Szerintem ugyanannak kellene lennie, miért lenne más? Fekete amúgy és a közepe színes, igen. Szerintem nagyon kényelmes, pont olyan selymes érzése van az egésznek. Meg is lepődtem, nem is érzem hogy a fülemben van, még is nagyon jól zár. Picit tapad ha úgy tetszik, de ez nem rossz szerintem (ezért is zár jól) és csak kivételkor venni észre.
-
bozont
veterán
válasz
honfoglalo #40132 üzenetére
Igen, ugyanaz, három méretet adnak hozzá, S, M és L.
-
bozont
veterán
Több boltot is végigjártam (Sony és MM), de egyik helyen sem volt ez a Hybrid szilikon, így vettem egy MDR-EX10LP-t inkább, igaz 3k volt, de legalább el tudom adni valamennyiért. Már nem akartam várni egy külföldi rendelésre, ez a szivacs nagyon kényelmetlen és nem is sikerült vele szerintem rendesen a fülembe helyezni a VSD1-t.
Viszont végre helyükre kerültek a magasak is a szilikonnal és így 12-15 óra járatás után kezd alakulni a füles.
-
bozont
veterán
Megjött végre a a VSD1. Csak gyorsan belehallgattam egy-két számba, de az biztos hogy mélyek terén előrelépés az M1-hez képest már alapból. Mennyiségre kb azonos, viszont sokkal lágyabb, talán részletesebb és nem tűnik fárasztónak picit nagyobb hangerő mellett. A többi remélem változik egy kis járatás után, a magas nem tűnt olyan tisztának és részletesnek. De most hagyom hadd menjen a zene legalább éjfélig, majd meglátjuk mit változik addig.
Amúgy melyik pontosan a jobb oldal, ami na felirat van?Viszont lenne még egy olyan kérdésem, hogy lehet kapni valahol hozzávaló szilikonharangot? Mind kicsi amit hozzáadtak, ez a szivacsos vagy milyen meg nem túl kényelmes.
mod.: Mehet amúgy folyamatosan, vagy érdemes néha kicsit pihentetni bejáratáskor?
-
bozont
veterán
Tegnap megrendeltem a VSD1 fülest, várom már nagyon, remélem még idén megérkezik.
Mondjuk picit tartok a mélyektől, azt olvasni róla hogy nincs hiány basszusból. Ami nem feltétlenül baj, mert szeretem (ha a minőséggel sincs baj), de remélem nem zavaróan sok. Ezért is gondolkoztam a VSD1S-en. -
bozont
veterán
válasz
Ati1979 #38419 üzenetére
Az semmi, még megyek 23-án is és éjszakai műszakban dolgozom, 12 órában (egyelőre). Általában reggel 8-ra érek haza. De pl most vagyok túl egy hármason, szombat-vasárnap-hétfő, ma itthon vagyok, aztán holnaptól megint három egymásutánban. Sajnos a december ez ilyen. De legalább a két ünnep között itthon vagyok.
-
bozont
veterán
válasz
kemcso #38328 üzenetére
Jó lenne elmenni, de valószínűleg dolgozni fogok aznap (
). Így látatlanba kel rendelnem, ami az M1 esetében végül is bejött, de eljött az idő kicsit továbblépni.
Kicsit olvasgatva a VSD1 lesz a befutó. A kérdés csak az, hogy honnan lehet még rendelni az MP4Nation oldalon kívül? Mert ott jelenleg nem kapható.
-
bozont
veterán
válasz
monti0222w #38326 üzenetére
Nem, nem hibás, nagyon jól működik már több mint egy éve. De attól hogy ezzel már élvezhető a zene (CX300 után, amivel szintén elégedett voltam, addig amíg aztán megvettem az M1-gyet
), tisztában vagyok vele hogy vannak ettől sokkal jobb fülesek is. A kérdés csak az, hogy a jelenlegi telefonomhoz van-e értelme jobbat venni. Sajnos a környezetemben nincs semkinek jobb fülese, így hallgatózni sem tudok.
-
bozont
veterán
Üdv
Szerintetek érdemes lenne a Brainwavz M1 fülest jobbra cserélni egy Sony Xperia SP telefon mellé? Zenehallgatásra és filmre is használnám, maximum 10-12e körül szánné rá.Nekem tetszik az M1 kiegyensúlyozott hangja, egyik tartományt sem tartom túlzónak. Valami hasonlót eltudnék viselni, csak jobb minőségben.
-
bozont
veterán
Megérkezett végre a Brainwavs M1 füles, amit májusban rendeltem elő átszámítva ~5700Ft-ért.
Még csak kipróbáltam, de nagyon tetszik a hangja. Sajnos csak a CX300-hoz tudom hasonlítani, de attól klasszisokkal jobb. Sokan megemlítik, hogy egyeseknek kevés lehet a mélye, de szerintem ez nem így van, legalább is számomra. Nem kevesebb mint a CX300-nál, viszont attól sokkal részletesebb és lágyabb, na meg nem annyira tolakodó. Végre a közép hangok is megjelentek és a magasak nagyon szépek, sokkal tisztábbak. Új részletek jelentek meg a zenékben. Az énekhangok meg egyszerűen gyönyörűek, tisztán érthető minden. A Sennheisernél kicsit tompa volt.
Végre a rock, metál zenék is hallgatható formában szólalnak meg, a CX300-zal borzalmasan szóltak az ilyen stílusú zenék.
Szóval bátran ajánlom bárkinek, még a ~8000Ft-os ár ellenére is. Bőven megér annyit. -
bozont
veterán
Találtam egy tesztet a Galxy Ace hangkimenetéről azt írják egész jó, de igazából ezek a számok nem mondanak sokat nekem. Mi olvasható kis a teszteredményekből? A teszt szerint egy külső erősítő sokat dob a hangon és ennek az E5-nek nem olyan vészes az ára amiről mostanában volt szó itt. Figyelembe véve hogy Brainwavs M1 lesz mellé, érdemes ilyen erősítőben gondolkozni?
-
bozont
veterán
Kiadták számomra a feladatot, hogy hétvégéig keressek valami értelmes fülhallgatót, ajándékba. A keret max 5000Ft és a egy ZTE Blade telefon mellé lesz. Az idő rövidsége miatt a külföldi rendelés kizárva.
Jelenleg két szimpatikus darabot találtam:
Sony MDR-EX35LP 4400Ft
PlayaZ Audiophile Reference AR100 3800FtMelyik lenne a jobb választás? Vagy létezik-e más, jobb füles ebbe na kategóriában?
-
bozont
veterán
Aki esetleg találkozott már hasonló helyzettel, előrendelés esetén az mp4nation oldalon előre kell fizetni vagy majd akkor mielőtt postázzák a megrendelést?
-
bozont
veterán
Aki most előrendel a Brainwavs M1 júniusi szállítmányából május 20-ig, 30usd-t kell csak leperkálni egy darabért, utána 35usd lesz. Ez elég jó árnak tűnik, én be is rendelek egyet.[link]
Miután megérkezik a szállítmány 45usd lesz az ára. -
bozont
veterán
Hosszas gondolkozás és olvasgatás után arra jutottam, hogy vagy egy Brainwavz M1 vagy egy M2 fogja a CX300-at váltani. Bár még nem tudok dönteni, több tesztben jobbnak ítélik az M2 fülest (hasonló hangzás, előadás csak kicsit jobb minőségben), viszont ahogy olvastam nem rég itt a topicban a kis összejövetel során egyöntetűen az M1-et találták jobbnak. Ez miben nyilvánul meg pontosan?
A másik pedig, hogy az mp4nation oldalán most nem lehet kapni az M1-et. Ez kifutó modell, vagy csak éppen elfogyott?
Ez a Lend me ur ears, mennyire megbízható, rendelt már valaki innen? Itt még kapni az M1-et egész jó áron (~6500Ft) és az M2 is ~8500Ft. -
bozont
veterán
válasz
Shufny #16603 üzenetére
Elírtam a másik topicban, CX300 van most. Jónak tűnik ez az Xcape v2, mondjuk itthon úgy látom nem kapni, így erre még rájön a szállítási/postaköltség. Mondjuk nem sürgős, ha 1-2 hónapon belül jönnek az új szériás darabok még szóba jöhetnek.
Találtam még pár szimpatikus darabot, még keresek teszteket róluk:
Denon AH-C260
Denon AH-C260R (mikrofon miatt talán még headsetnek is jó)
Denon AH-C360
AKG K330P -
bozont
veterán
Sziasztok
A régi, de még mindig szépen muzsikáló Cowon iAudio U2-t váltja most a Samsung Galaxy Ace telefonom, ami meglepő módon legalább olyan jól szól mint a Cowon, de mivel ezzel már lossless zenét is tudok hallgatni, még szebben is.
Most egy CX300 fülesem van, de kezdem kevésnek érezni. Főleg a magas tartomány nem tetszik, ott nem szól szépen. Viszont a mélyekkel elégedett vagyok.
Szóval a 10e Forintos ársávban (ha nagyon muszáj 15e a vége, de az tényleg a max) lehet kapni jobb fülest? Mindenféle stílusú zenét hallgatok, amihez éppen kedvem van, ez lehet nehezíti a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest