- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
hoffman_ #79597 üzenetére
amennyiben "kísérletezni" szeretnél 1-2napja valaki linkelte, hogy mall.hu erősen akciózza a Mashall Mode fülest. Review-k alapján nem rossz vétel, de ugye sosem lehet tudni, hogy valóban milyen/neked mennyire tetszik stb. Tehát szvsz kicsit zsákbamacska, de az biztos, hogy akciós áron van (mondhatni valódi BF ár)
Vedd meg és legalább lesz róla több vélemény is (azt hiszem, aki linkelte az is vett egyet, illetve én is szemezem vele, kérdés hogy áll az egyenlegem majd szombat körül)
-
Don't Panic
senior tag
válasz
hoffman_ #79593 üzenetére
geek wold gk3 7-8 ezer pénz
-
Ati1979
veterán
-
törölt tag
válasz
hoffman_ #39517 üzenetére
Valószínűleg jelentős különbség lesz aközt a gyári füles meg a Sony közt.De amúgy a Lumia nem egy igazán jó forrás, a a másik lejátszód sokkal jobb lesz szerintem. Aztán ha később megjön a kedved, akkor lehet esetleg majdfeljebb lépni. Az 5 ezres kategória az még nagyon csak belépő szint, nem kell tőle csodát várni. AMiket 10 körül mondtunk, azok már olyan cuccok, amikkel a legtöbb ember tökéletesen elvan "élete végéig", aztán ha valaki még lejjebb ereszkedik azon a bizonyos lejtőn, akkor persze nincs megállás
-
törölt tag
válasz
hoffman_ #39514 üzenetére
Szerintem 5 körül a Sony EX50, 10 körül pedig ha külföldről tudsz rendelni, akkor VSD1 (esetleg VSD1S, annak kicsit kiegyenlítettebb hangja van, nem annyira V karakter), vagy otthonról Soundmagic E10, vagy méginkább E30. Megjegyzem, hogy az E30 és a VSD1(s) az tervezése szerint füle feletti kábelvezetésű, de lehet őket hagyományosan lelógatva hordani, legfelejbb meg kell cserélni a két oldalt. Egyébként ha még nem volt olyanod, akkor érdemes fül felett is kipróbálni, sok előnye van, és könnyen megszokható.
-
fi:zi'k
nagyúr
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
hoffman_ #21398 üzenetére
A head-fi-n már van review a Brainwavz fülesekről. Az eddigi megítélések többnyire pozitívak, szerintem mindenképpen riválisra lelt benne a Xears. Xears, Brainwavz, Soundmagic az új gyártók közül ez a három a legéletképesebb, komoly versenytársak lehetnek a piacon hasonló árfekvésű és kedvező teljesítményű modelljeik miatt.
Konkrét Brainwavz modellt nem tudok mondani, de biztos, hogy akad ilyen. -
Ba.G
aktív tag
válasz
hoffman_ #21390 üzenetére
A Xears topikban volt kezdeményezés, akkor még a kód is élt, de most nem érem el a szervezőt. Lehet, hogy kicsit fel kéne pörgetni a dolgot, de nekem se paypal-em, se németül nem tudok annyira, viszont már kb. egy tucatnyi fülesre lehet prompt igény, ha jól számolok...
Füles kiválasztáshoz nem tudok hozzászólni, én is több darabban gondolkodnék inkább...
-
slfln
senior tag
válasz
hoffman_ #20875 üzenetére
Látom még mindig le vagy ragadva a "Sennheiser miért nem jó fülhallgató az alsóbb kategóriában" problémakörön. 2006-07 környékén még tényleg ajánlható volt, de kb. ekkor utoljára. Az európai gyártók azóta sem tettek túlzott erőfeszítéseket, hogy ezen az áron feljebb tornázzák a fülesek minőségét, mert a nevük még így is eladja a számtalanszor ránc-felvarrott szemetet.
2008-ban az iPodok eladásainak csúcspontján történt valami. A gyártók rájöttek, hogy érdemes az iparágba fejlesztést és pénzt fektetni, mert a mutatók magukért beszéltek. A történet részleteit mellőzve most: ez a minőség növekedését és az ár csökkenését eredményezte a versenyhelyzet miatt. Aki nem kapcsolt, az lemaradt.Amennyiben a korábban elültetett beidegződésed miatt még mindig kétségeid vannak, hogy pl. a Xearsek nem lehetnek jobbak nála, és a 'százmillió légy is tévedhet' elvet vallod, akkor csak vess egy pillantást a sokszor linkelt listákra, tapasztalt emberek billentyűzetéből:
-
xnace
őstag
válasz
hoffman_ #20792 üzenetére
Xears-ek között nagy a szórás, utána kell olvasni a dolognak. Én anno vettem egy XGF500PRO-t, ami a Beats-hez hasonló, aztán majdnem a kukában végezte, annyira sz@r volt. A TDIII-at pedig semmi pénzért nem adnám, annyira jó. Meglátjuk versenybe szállhat-e vele az XE200PRO. Úgysem adom el, ha az jobb. Már eléggé a szívemhez nőtt
-
xnace
őstag
válasz
hoffman_ #20790 üzenetére
Nekem a Bullet, és a Resonance kivételével mind, de nem erre megyek. Ha a kinézet lenne a lényeg, vennék valami Beats-t, ami kb ilyen:
"Az alsó tartomány (a közép aljáig) az 1kHz-es viszonyítási ponthoz képest több mint 20dB-es emelésben lehet. Gyakorlatilag semmi más nem tud érvényesülni a fogtömést kiszedő, menydörgésszerű, extrém mértékű, szédülést okozó, durrogó mélyeken kívül. A kiemelés csúcspontja ~150Hz körül van és nemcsak a közép és magas tartományt fedi, hanem a még alatta lévőket is.
Ebből relatíve egyenes ágon következik, hogy a basszus rendkívül kontrollálatlan, borzalmasan agresszív és textúrázatlan. A DTX100, az XE200Pro sokkal pontosabb, gyorsabb és nagyobb felbontást mutat az alsó tartományokban.
A spektrum többi részét csak olyan zenéken tudtam megítélni, ahol a legmélyebb tónusokat játszó hangszer maximum egy akusztikus gitár.
A membrán ráadásul igen gyorsan zavarba jön, ha kettőnél több hangkeltő eszköz szólal meg a felvételen, a hangok rendre összemosódnak.
A középtartomány súlyos károkat szerez a mélyek miatt, és ahogy az ilyen esetekben megszokott: az ének, a beszéd, tompa, meleg tónust vesz fel. A közép hasonlóan visszahúzódó, mint a PR401-nél, de az ECCI jóval definiáltabb, artikuláltabb.
A következő szomorú momentum a középtartomány felső része, ami rendkívül egyeletlen, tele van furcsa csúcsokkal, szakadásokkal, gödrökkel.
A magasaknál egy nagyobb, szűk emelés (7-9kHz körül) az összképet a világos felé viszi el. Az XMPRO sötétebb és kevésbé zavaros ebben a tartományban." -sfln Ultraphile tesztje.Röviden sz@r.
-
xnace
őstag
válasz
hoffman_ #20787 üzenetére
Most látom ezt a pár sort.
"a külső is fontos nekem, én már csak ilyen vagyok, a szűz ár/teljesítmény arány nem elég. Ehhez mérve Xears-ből a Resonance tetszik leginkább, most jól meg is olvasom, mit írt róla a kollega logouton."
A Resonance szvsz nagyon csúnya. Ha aszép kell, akkor XE200 Walnut, vagy TDIII Black Wood. Bár kinek-mi a szép
@mod
Csak azért mondtam, mert nekem a fa testűek szebbek, de kinek a paplan, kinek a wlan
-
xnace
őstag
válasz
hoffman_ #20787 üzenetére
Rendben. Addigra talán a másik Xears-em is megjön, egy XE200PRO Walnut Edition.
Majd dobj egy privit, ha gondolod.
Van még egy pár más fülesem is, amit elő tudok kotorni. Denon AH-260C, Skullcandy Titan(vonaton találtam egyszer
), Sennheiser CX-271.
mod1: Még iPod Classicom is van, szóval durva forrás is van
-
dudika10
veterán
válasz
hoffman_ #20781 üzenetére
Ha elkezdenék 2 misiért osztogatni a Ferrárikat, akkor egyből szar lenne a suzuki is, ami eddig megtette az emberek nagy részének, nem?
(#20785) hoffman_: persze, mert azok mögött tényleges tartalom, anyag és munka is van a suzukival szemben. Itt viszont nem igazán. Műanyag/alumínium kis szar az összes. Nincs kézzel varrt kormány, egy bőrből készült műszerfal, és kézzel összerakott 12 hengeres motor.
Itt meg lehet tenni, hogy a "ferrárit" "suzuki árban" osztogatják.
Persze az Xears nem ferrári, legyen mondjuk csak Volkswagen és a senn maradjon a suzuki. -
veector
senior tag
válasz
hoffman_ #20778 üzenetére
Nekem volt CX400-am és XE200Pro-m is, és hát az XE200Pro jóval kiegyenlítetteb, sokkal szebb hangja van, talán a sennek egy kicsivel nagyobb színpadtere volt (most emlékezetből próbálom jellemezni), de ennyi volt az összes pozitívuma (a senn-nek). Ja de így is elég nagy színpadtere van az XE-nek is.
Amit figyelembe kéne venni, az az, hogy mekkora a füled mérete. Ha nincs elég nagy füled, akkor az XE200Pro-val úgy néznél ki mint frankenstein, míg a CX400 kb elvész a füledben. Vagy egy másik Xears (TD vagy XR) jó lehet. Ezekkel személyes tapasztalatom nincs, de többek szerint nagyon jók ezek is.
-
dudika10
veterán
válasz
hoffman_ #20778 üzenetére
Az a baj, hogy sok "teszt" úgy készül, hogy nincs mögötte tényleges tapasztalat.
Lecserélte a nokia headset-et egy CX400 II-re, és most elégedett, ennek ellenére az Xears kategóriákkal van felette.Ha megkérdeznél, egy 15. századi gyalogló embert, hogy mi a véleménye a lovaskocsiról, akkor azt mondaná, hogy nagyon jó. De ha ugyan annyi az Audi is, akkor nem kérdés, hogy melyik választaná, ha próbált volna már Audi-t.
Remélem érthető, az idióta hasonlatom. -
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #20777 üzenetére
Ahogy olvasok, egyre jobban összekutyul, amit látok. CX400 teszt alatt mindenki azt mondja, hogy jó a CX széria. Xears teszt alatt mindenki azt mondja, hogy a Xears a legjobb. Ezzel mit csináljak? A BMW-s szerint a BMW a legjobb, az Audi-s szerint az Audi. Oszt mégis a Mercedes.
Ezt a Xears dolgot kicsit túlhypeoltnak érzem, ennek ellenére elismerem, hogy jó lehet, csak épp dönteni nem fogok tudni soha az életben.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
hoffman_ #20770 üzenetére
A CX 300-II nem rossz, de a jó az nem ilyen.
Komolyra fordítva a szót a Xears palettájáról az XE 200 Pro vagy a TD III V2 igen komoly eséllyel elveri minden téren (főleg ha még burn-in-t is végzel rajta).
A Xears mondjuk azért is lenne jó mert alapból kapsz egy raklapnyi harangot hozzá (kicsi, közepes, nagy, dupla, tripla, foam) és így jóval könnyebben megtalálhatod a neked megfelelőt.
Elsőre szokatlan lesz, meg még egy néhány napig biztosan, de szerintem utána mindenképpen jobb választás mint egy hagyományos earbud típusú. Én személy szerint a mostani fülesem foam szivacs haranggal használom, a gumi vagy szilikon anyagúakat hosszú távon nem tűri meg a fülem.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Formula-1
- Mafia: The Old Country - Íme a hivatalos gépigény
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kuponkunyeráló
- Nintendo Switch 2
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest