Hirdetés
- Yettel topik
- Mobil flották
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 17 - még mindig tart
-
Mobilarena

Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
megott
aktív tag
Adtak hozzá szivacsot, majd megpróbálom avval, csak félek nagyon tompítani fogja a magasokat, bár én eleve a treble "szűrővel" (furcsa, hogy szűrőnek nevezik mert ez az "illeszték" teljesen üres, míg a Reference-ben félig, a bass-ban teljes hosszában van fizikai szivacs damper) használom, mert a GR07 után én keveselltem a teret és magas tartományt.
-
Tulku
veterán
válasz
megott
üzenetére
Comply...érzékeny fülűeknek egyébként is ajánlom a szivacsot....nem olyan agresszív mint a szilikon....
Péter: De nem az a cél....gondolom egy Hillard ensemble-t vagy magadat te sem így hallgatod főként....?
Piston meg öszvér...szerintem is jobb ha kiszedi az ember, nekem a Brainwavz volt olyan hogy kiesett az egyik, aztán kiszedtem a másikat is.... -
megott
aktív tag
válasz
megott
üzenetére
Ha már így összejöttünk erre nincs valami ötletetek?
Köszönöm! -
-
Tulku
veterán
válasz
üzenetére
Darvinyával már privátban megvívtuk...

Tehát teljesen igaza van mindenkinek....ez egy "szakzsargon"...akusztikus ohm...mindenki így ismeri....
Ha megláttok egy gyorsdarabolót, sarokköszörűt, hogy hívjátok?
Láncfűrészt hogy hívják számosan?Ezek pedig bevett, közszájon forgó "zsargonok"...
-
törölt tag
válasz
megott
üzenetére
Egyébként annyiban igazad van, hogy az akusztikus impedanciát igazából Pascal szekundum per köbméterben számolják az SI szerint, de ha jól veszem ki, akkor igazából ezt nevezték egyszerűbben akusztikus Ohmnak.
Egyébként ezzel a dologgal én is csak azért találkoztam, mert sokat használtam IEM-et, és abból is az armatúrásoknál van inkább ilyen damping. Fejesnél is használnak hasonlót, de ott nem annyira explicit szerintem a dolog, illetve gyakran nem is cserélgethető amúgy sem, hangfalnál meg szerintem egyáltalán nincs ilyen. Szóval ha hangfalakról jössz, akkor nem annyira meglepő, ha nem találkoztál még ezzel.
-
válasz
thingol
üzenetére
A headfit is max sorvezetőként érdemes használni, többen befürödtek/tünk már ott istenített fülesekkel. Nem tudod ki ott a bértollnok, aki azért ír jót, mert pénzt kap érte. Volt itt már olyan tapasztalat is, hogy vmi szar volt leírta a kolléga, akit moderáltak ezért. (Talán még ki is tiltották. Rég volt, nem emlékszem ez utóbbira biztosan)
A füled az, amire érdemes hallgatni, a te hallásod csak a tiéd. Ezért jók a fülhallgatós találkozók, ahol olyanokat is meg tudsz hallgatni, amit máshol nem. Okt 22-ére tervezzük a következőt. -
Tulku
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ezt a típust nem ismerem, de ha 2,5 mm-es vetőcsövű fülessel találkoztok (westone, shure, Etymotic...stb), ott vigyázzatok a "szűrőre", mert az tényleg egy damper....tehát nem csak a fülzsír bejutásának megakadályozása a feladata, hanem 300-4700 ohm-ig szűri a hangokat...rendre egyébként szürke, fehér és barna színűek (330,680és 1000 ohm) .
De könnyen felismerhetőek, mert 2 mm-es átmérőjű fémtokban vannak....
-
-
bara17
tag
Sziasztok!
Mennyire okoz bármilyen problémát, ha piston 3 fülesem egyik felének a szűrője lejött (szólni szól a füles) ?
-
thingol
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
én - és sokan a topikban még szerintem - a headfira szoktunk jellemzően hallgatni. az én szememben legalábbis az az egyik hifista/audiofil alapvetés. a trustedreviewst alapvetően nem ismerem, ezért nem szeretnék róla rosszat mondani.
Természetesen nem tudlak meggyőzni arról, hogy melyik oldalnak higgyél inkább - nem is akarlak - csak a véleményem írtam le :-) innentől már rajtad áll.
//most olvasom, hogy meg is rendelted. kíváncsian várjuk majd a benyomásaidat!

-
Teasüti
nagyúr
E80S megrendelve.
Köszönöm a véleményeket!
Kicsit drága, de remélem több telefont is túlél majd.
Kapok hozzá tokot is, ugye? A mikrofonos verziót nehéz lenne felcsévélni a szokásos tokomba.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
thingol
üzenetére
Itt olvastam róla.
Nem túl meggyőző véleménnyel vannak róla.
És sajnos látatlanban fogok vásárolni, így csak abban bízhatok amit olvasok.
Mondjuk itt meg ódákat zengenek róla.
Hmm...
Kicsit mélyebbre kell ásnom.Piston (dugattyú
) az micsoda? Egy márka? Kiegészítő? -
Bodz
nagyúr
Szóval WRZ X6.
Kényelmes, egész jól néz ki, működik a mikrofon, áráért teljesen jó minőségű mindene. Jó sok mélye van, a közép és a magas visszafogott. Nem fáj hallgatni. Ennyi kb.
6 dollárért rendben van. Ha kell egy füles, amiért nem kár, akkor akár ezt is meg lehet venni. -
thingol
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
minden fülhallgatónak van pozitív és negatív tulajdonsága is, az e80 az egyik (ha nem) a legtöbbet ajánlott fülhallgatója a topicnak.
Ha allrounder kell akkor kicsivel lejjebb adva a minőségből (és árból) az E10/E10C-t ajánlom, arról garantáltan nem fogsz sehol sem rosszat olvasni. de kérlek linkeld be, ahol lehúzták az e80-at, hogy nem jó

de itt már képbe jönnek a pistonok is akár..
-
Teasüti
nagyúr
válasz
thingol
üzenetére
Egyiknek sincs vmi meggyőző tesztje az ma750-en kívül, de az meg túlzás volna árban az alkalmankénti felhasználási szokásaimhoz. :/
Utazáskor inkább menekülnék a zene nyújtotta nyugalomba és az izoláció nyújtotta csendbe.
Könnyen hallgathatónak kéne lennie, pihentetőnek.
Ha azt írják a tesztben, h fárasztóak a magasak (e80), vagy "lacks smoothness" (e50), esetleg "Harsh and coarse treble" (s500), akkor sztem tovább kéne nézelődnöm.
Nincs egy tipikus all-rounder típus ebben az ársávban?

-
Tulku
veterán
válasz
kemcso
üzenetére
Tökéletesen igazatok van... szimplán ez a mondatfoszlány késztetett merész kijelentésemre:
"az AKG könyörtelenül kihozta az alapzajt minden eszközön"Már pedig számomra a minden eszköz ekvivalens azzal, hogy a fülessel van probléma, nem a "minden eszközzel"...ha pedig probléma, az nem az alacsony érzékenység, hanem az igen erőteljes kiemelés...
Persze matematikailag simán előfordulhat, hogy a "minden eszköz" mindegyik eleme alacsony minőség és alapzajos...én nagyon rég hallottam alapzajt...ami jel-zaj viszony alacsony értékét feltételezi...
-
Tulku
veterán
válasz
üzenetére
Jobb kezem rátenném, hogy 17 ohm és 117 db ellenére az Angie semmi alapzajt nem mutatna...
Én eddig középmagas-magas kiemeléssel értem el az alapzaj felhúzását mindig...de nem zárom ki, hogy lehet ludas az alacsony impedancia...bár nekem igen gyanús az általam említett dolog....A másik hangkeltője meg kellően mélyorientált, gondolom részlettelenebb darab....
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Akinek van Sennheiser MX 375 fülese meg tudná mérni hogy a jack gumis rész milyen vastag?
A mostani fülesem ( szintén Sennheiser) nem tudom használni mert a telefonom Ipaky tokján kisebb a luk átmérője. -
thingol
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
20ig hangminőségben az e80-at mondanám most, tartósság szempontjából viszont garantáltan az egyik RHA-t (3 év gari ugye). 10 évet soha senki az univerzumban nem fog neked ígérni (nem lehetetlen elérni, de érted). Ebben az árkategóriában az s500i és az ma600i van, az ma600i-nek nem annyira tökéletes a kábele így én lehet megfontolnám az ma750i-t
-
darvinya
titán
válasz
tvamos
üzenetére
Ez RP HS6-tal egyenértékű, és hangzású, ami nálam több éve meg van és jó hangzása van.
Létezik belőle mikrofonos/vezérlős(RP-HV164) is, de azt Mo-n nem árulnak már.
Talán még van valamelyik boltban elfekvőben.Amit még nem hallottam, az a RP-HV250-es.
mike1334
A linken lévő boltban a legolcsóbb és hivatalosan Ők a márka képviselőjük.
-
Tulku
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
Alapzajt azért hallod vele, mert középmagas kiemelése van rendesen...belépő telefonhoz nem ajánlanék 40+ ohmos fülest....
Attól hogy nem ismert márka, minőségre lepipálhatja a "nagy neveket"
Klímában Daikin, kutyakajában Eukanuba sehol nem igazán reklámozott nevek, mégis....
Sajna 10 évet senki nem fog neked garantálni egyetlen fülesre sem...szerencséd volt...nagyrészt kábel hiba miatt halnak meg, ez cserélhető kábellel orvosolható, de ezek nagyrészt 20 felett vannak, vagy kínai rendelés. -
s4tch
veterán
Fostex TE02n ismerős valakinek? Amazonról kulturált áron lehet venni, pár review, illetve mérés alapján szerintem megér egy próbát.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Jah még vmi.
Lehet, hogy egy árnyalatnyival nehezebben hajtható füles kéne, mert az AKG könyörtelenül kihozta az alapzajt minden eszközön és jellemzően a hangerő skála alsó harmadán mozogtam csak, mert túl hangos volt.
16 ohm talán túl alacsony, egy kevésbé érzékeny fülessel jobban járnék talán.
A Sennheiser-em 32 ohm-os, azzal teljesen jó hangerő tartományt kapok telefonon is.
Szóval ez még fontos volna.
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Vennék egy fülest; nézegettem az összefoglalót és azon kaptam magam, hogy konkrétan egyik márkát se ismerem az ajánlottak közül.
A számomra ismerős nevek rossz ár/érték arányúak a szerint.
Eddig egy AKG 324p-t nyüstöltem, amivel teljesen elégedett voltam, imádtam a hangját míg el nem kopott az illesztéke.
Telefonhoz kéne vmi utazás közben, jó izolációval. Néha megesik, hogy csak némi csöndet szeretnék és csak füldugóként használom a fülest.
A telefon mint forrás szóra sem érdemes, átlag andoidos cucc. Néha viszont rárakom az usb-s füles erősítőt, ha olyanom van (Dacmagic XS).
Többnyire rock-ot hallgatok, de mindenevő vagyok.
A mélyeket szeretem, de azért nem túlvezérelve. Legyen ahol kell - ha néha ne adj Isten Bass Boost zenéhez volna kedvem, akkor se jöjjön zavarba -, de ne torzítsa el a zenét.
Összehasonlítási alapom sajnos nincs. Jelenleg egy Sennheiser HD461-et használok itthon, ez hangsúlyos állítólag a mélyek terén, én viszont természetesnek hallom és egyáltalán nem túlzónak.
Ha ezt a hangzásvilágot megtalálnám IEM fülessel, az szupi volna.
Ami engem zavart az AKG-ben, hogy minden létező apró súrlódást hallani lehetett a madzagon.
Ez általános probléma?Szóval IEM kéne, normál szimmetrikus dróttal, 90°-os dugóval, cserélhető illesztékekkel.
Úgy 20k-ig bezárólag.
Elvárom továbbá a tartósságot ezért a pénzért.
A kis AKG-t több mint 10 évig hordtam, a kábele elpusztíthatatlan, bármit csinálhattam vele. Az utolsó pár évben már a tokjával se foglalkoztam, csak összegyűrtem és zsebre vágtam. Csodával határos módon kibogozni se nagyon kellett, vhogy nem csomósodott.
Az ajánlott típusok közül vki ráismer az igényeimre?
Köszönöm! -
tvamos
nagyúr
válasz
üzenetére
Koszonom az ajanlatokat. Probalok keresgelni koztuk.
(#65718) darvinya válasza tvamos (#65714) üzenetére
Ez a ful moge tevos desigh nem annyira jon be. Inkabb hagyomanyosat szeretnek.Kellemetlen, hogy nem gyartanak mar ilyeneket.

Amugy az ilyesmit hogy kell hasznalni? [link]
-
-
mike1334
veterán
válasz
üzenetére
Köszi!
Évekg egy sima philips fülest használtam, (go gear raga mp3 lejátszóhoz adták), az tökéletes volt, csak persze a kábel megszakadt...a fülbedugósat meg nem bírom, nagyon kényelmetlen nekem, az egyik fülembe egyik se megy be rendesen...meg ezt a teljes hangszűrést se szeretem, viszont egy "vagyont" se akarok rákölteni, marad a kompromisszum akkor...a 3as metróval úgyis csak kb 3 megállót megyek.. -
törölt tag
válasz
mike1334
üzenetére
Hangosabb fülessel csak a hallásod vágod tönkre. Ha zajos környezetben kell, akkor én inkább egy aktív zajcsökkentőst ajánlanék, a Bose elég jókat csinál, és azok nem is hallójáratba dugósak. Amúgy meg az earbudok a kialakítás miatt nem tudják kizárni a külvilág zaját, így sosem fogod rendesen hallani a zenédet metrón. Még IEM-nél sem mindegyik tud annyi zajt kiszűrni.
-
mike1334
veterán
Üdv. Hagyományos (nem agybadugós) fülhallgatót keresnék metrón utazáshoz telefonnal használva. Amit nemrég vettem túlságosan halk, a telefon szerint már meg kellett volna süketülnöm, de közben meg alig hallok vmit. 2es metrón még oké, de a 3ason szinte semmit...nem vágyok stúdió hangzásra, csak halljam a zenét...így a minél olcsóbb, annál jobb elv érvényesül

Köszi! -
Land
veterán
válasz
csakany2001
üzenetére
Nekem volt 6000 Ft-os hasonló kinézetű Sennheiserem. Egy lyukas gumit nem ért a hangminősége...
-
csakany2001
senior tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek?
A vélemények az árukeresőn elég jók.
Csak zenehallgatásra kell. -
niof
veterán
A Comply-nak a "házi" DIY verzióját használom. Csak ki szerettem volna próbálni, hátha ez jó lesz.
Amúgy a Microsonic azért nem jó, mert Pesten van, és csak ezért nem utaznék fel hozzájuk. A Geers-nek van itt Kaposváron is üzlete, és csinálnak ilyesmit ők is, csak azért kérdeztem, hogy esetleg van e valakinek személyes tapasztalata velük? Mennyire rugalmasak, milyen minőséget képviselnek, ilyesmi. -
Tulku
veterán
Én is comply-t ajánlanám....egyéni illesztékkel kényelmi szempontból nem biztos hogy jól járnál...kitölti az egész füled, nagyon szigetel, de benne maradhat a fülben kihúzáskor...stb....
Microsonic is csinál szerintem....
De comply egy szivacs és sokkal kevésbé irritál mint bármilyen szilikon...tanácsos a nagyobb fülbe egy mérettel nagyobb comply-t bepróbálni....bár azonos méret esetén is szépen kitölti a fület.... -
niof
veterán
Ismerem a módszert, egy másik szilikonnál csináltam már. A legnagyobb bajom vele az, hogy egyszerűen nem marad meg a fülemben. Itt többen írtátok, hogy a mozgó fejrész miatt jobban illeszkedik, igazából ezért gondoltam, hogy adok neki egy esélyt. Sajnos a 2 hallójáratom között nagy a különbség, a bal oldaliban teljesen jól ül általában minden S-es méretű dugó, ez nem is szokott kimozdulni, viszont a jobb annyival szűkebb, hogy az S-es sem igazán megy bele, csak kb félig. Be tudom nyomni, ha meghúzom hátra-fel a fülemet, de akkor meg totál diszkomfort érzésem van, és ez sem jó. Azt hiszem, vissza fogok térni a jól bevált 3M szivacsra, és több pénzt nem dobok ki feleslegesen szilikonokra, úgysem jó egyik sem...
Más! A geers.hu boltjaiban valaki esetleg csináltatott már egyedi illesztéket? Lehet, hogy azt esetleg érdemes lenne kipróbálom. Egyedi hallásvédőt csinálnak, kérdés, hogy mennyiért! Az alapján esetleg lehetne vele kísérletezni. Mert ha nem túl drága, lehet utánajárok. Kaposváron úgyis van kirendeltségük...
-
Tulku
veterán
Próbáld meg szivacs betéttel...3M füldugót levágod spinfit hosszra és a közepébe ütsz egy lyukat (én egy lyukasztó szerűséggel szoktam, bútor összefogató csavar anyával) és ráhúzod a kifordított spinfitre.
Bajod nem eshet, hátha jobb lesz az izoláció, nálam bevált.
A hangképhez nem tudok hozzászólni, de a dobozhang szerintem ebben az esetben az, hogy semminek nem csinál lecsengést, minden hangot gyorsabbá tesz...ez esetleg bizonyos fülesek hangját kiüresítheti... -
tvamos
nagyúr
-
niof
veterán
Na, megjött ez a remeknek mondott SpinFit! Így előzetesen azt kell mondjam, ez is csak egy nagy rakás k@ki. Semmivel nem illeszkedik jobban, mint a hozzá hasonlóak. Ugyanúgy kijön a fülemből, mint a hasonlóak. A zajcsillapítása kritikán aluli. Lekapcsolt zene mellett, ha a fülemben van, simán és tisztán hallom, ahogy finoman összedörzsölöm a tenyeremet, pedig annak nincs nagy hangja. És igen, mielőtt bárki kérdezné, tökéletesen illeszkedik, míg meg nem mozdulok. (Az ennél nagyobb szilikonok bele sem mennek a hallójáratomba.) Talán ha 10-12dB-t csillapít a külvilágból. Ez elfogadhatatlan. Hol van ez a 3M szivacs 28dB csillapításához? Sehol. És még csak a lakásban próbáltam! Mi lesz, ha kimegyek vele a forgalomba? Szerintem többet fogok a környezetből hallani, mint a zenéből. Egyébként kiemeli a közepeket, és csökkenti a mélyeket. Van mély, de a szivacshoz közel sem ér. Dobozhangja lett a zenének. Ha kicsit kinyitom a számat, rögtön ki is mozdul. Ha teljesen kinyitom az álkapcsomat, teljesen megszűnik a szigetelés. Ez eddig a legrosszabb szilikonharang, amit próbáltam. Ennél még az ebay-es no name triple flange tip-ek is sokkal jobbak. Kényelmesnek kényelmes, de semmi más előnye nincs. Nekem nagyon nem jött be. Én nem tudom ajánlani. Rossz termék, remek marketinggel.

-
bear_
aktív tag
Sziasztok!
Elhagytam a Sony MH1 fülesemest, szeretnék másikat venni a helyébe. Úgy 5000 pénzt szánnék rá, kapok ennyiért hasonló minőségű fülhallgatót? Annyi kritériumom van, hogy legyen flat kábeles, vagy legalább tarftós. Mikrofon + gombok nem szükségesek. Tudnátok ajánlani pár modellt? Vagy vegyek egy új MH1-et?
-
Land
veterán
Akiknek volt Piston 2 és Soundmagic E10 vagy E50 nyilatkozna, hogy az SM megéri a felárat? Nekem a Piston 2 is jó volt.
-
-
spanyoll
addikt
Sziasztok!
Iphone headset meglehetősen puritán képességeivel egyenlő tudású headsetet tudnátok ajánlani? Másfél év után meghalt az enyém, aztán most vennék valami headsetet, ami nem agybadugós és ergonómiája miatt valami minimális mélyeket így is ki tud hozni. Max 10K-t költenék rá.
-
darvinya
titán
Akciós Xiaomi Piston Air.[link]
-
törölt tag
Yamaha HS10. De amúgy én hallgatnék vele zenét. Most is ilyen jellegű hangfalat hallgatok, teljesen jól szól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!

A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Iphone 12 Pro Max 128GB graphite
- Logitech MX Keys S billentyűzet WIN/MAC
- Komplett PC Szett i5 / R9 380 / 1TB Samsung SSD / Monitor + Perifériák
- ÚJ HP EliteBook 8 G1i Intel Core Ultra 5 14" FHD+ 2029.01.08-ig Garanciás
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 (T14 G3) i7 / 16GB RAM / 512GB SSD / WUXGA / Win11 Pro 12 hó garancia
- LG UltraWide 35WN75CP VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / sRGB 99% / FreeSync
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 15.6 FHD AMOLED TOUCH 1évgar
- BESZÁMÍTÁS! Asus B250 i5 7500 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1060 6GB FSP CMT240 Chieftec 400W
- LG UltraGear 34GS95QE OLED Monitor! 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 Ryzen 7 / 32GB RAM / 512 SSD Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A füled az, amire érdemes hallgatni, a te hallásod csak a tiéd. Ezért jók a fülhallgatós találkozók, ahol olyanokat is meg tudsz hallgatni, amit máshol nem. Okt 22-ére tervezzük a következőt.

) az micsoda? Egy márka? Kiegészítő?