-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
xavix13
őstag
válasz
krizmo_ #7845 üzenetére
Kicsit csofik lettek, de talán 2. probálkozásnak elmegy. De legalább foszlós és finom lett, az elsőnél pár napja nagyon tömör lett a tészta, nem volt csak egy fél csomag bontott élesztőm, de szerintem az sem működött normálisan.
Mondjuk ízre az is jó volt. Meg akkor nem volt itthon sütő papír se, rátapad a kerámia tepsire, úgyhogy egész nagy a fejlődés
Ezek meg a múltkoriak, csak szemléltetésképpen ezt is berakom: -
Keef_Lee
senior tag
válasz
krizmo_ #7813 üzenetére
Vasárnap elkészült az első igazi kovászos kenyerünk. (Annyira nem lukacsos, mint a tiéd.)
Azóta esszük. Mintha jobb lenne a pocink is
Mondjuk elég macerás volt a készítése.
Szabi és Limara után kötötten. (Utóbbi nekem egyszerűbben követhető, de ugyanaz.)
(Időigényes ez na! Attól tartok, ha beindul a nagy fűnyírási szezon, akkor nem lesz erre minden héten ennyi idő.) -
arcsin
senior tag
válasz
krizmo_ #7781 üzenetére
Nálunk is felmerült a fenökö, kinéztunk hármat, aztán végül az ikeas vezetös lett kezdésnek. Nincsenek spec japán késeink, se más extra. Ezen az ikeason is 3féle durvaságu kö van, nedvesen kell használni, mi a család+a saját késeinket végigéleztük vele egyelöre tartósnak bizonyul. Persze 10-20 ezerért is lehet venni követ, meg állványt meg stb, nem mondtam ne vagy hogy az rosszabb lenne.
-
arcsin
senior tag
válasz
krizmo_ #7772 üzenetére
Kis kitérő, az IKEA-s nedves késélező amúgy nem rossz, illetve 365+ os fémnyelű kések újra kaphatóak az IKEA-ban.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
krizmo_ #7764 üzenetére
Ez nagyon jó hír. Köszönöm.
Ezt a feletetést úgy értsem, hogy előtte valamennyi idővel?Akkor már csak a kenyérsütést kell megtanulni. Mert az is van ám mindenfélén leírva. "Ennyiszer hajtogatni, meg keleszteni, meg semmit se variálni csak belerakni..." Aztán ki tudja melyiket utánozzuk.
-
válasz
krizmo_ #7759 üzenetére
Húúúú....jól néz ki!
Én is így csinálom a colesaw salátát. Egyetlen kicsi különbség, hogy tárkonyecetet használok hozzá. Esetleg legközelebb érdemes kipróbálni, ha még nem tetted. Abból kicsit több kell.
A kovászos pitához nem tudok hozzászólni, mert olyat én nem tudok, viszont a kép alapján jó lenne ha tudnék.
Nincs türelmem a kovászoláshoz sajnos, így mindig ciabatta készül, ha valami ilyen kell.
-
törölt tag
válasz
krizmo_ #7742 üzenetére
Nagyon guszta🤩 Elrontani is nehéz, lévén, hogy a bőrét kidobjuk. Szénné lehet égetni, lényeg, hogy másik oldal pár perc legyen. Illetve amikor a bőrén sütjük, nem szabad mozgatni mert megtörhetjuk a húst és darabokban szedhetjük ki. Sütőben nem probaltam(egészséges lassú sütés vasedényben, tudom
) de éhezem…🤤
-
Ispy
nagyúr
válasz
krizmo_ #7751 üzenetére
Én most rákaptam a rántott csirkemájra, 0.5 kg-os kiszerelésben van a madaras teszkóban, sütőbe be, 10 perc kész. Mellé gyerekeknek nugets, nem mechanikusan lefejtett "hús"-ból, gondolom ez sem elixír, de egy fokkal jobb. 1 kg fagyasztott borsóból vagy tökből főzelék, 20 perc alatt kész az ebéd. Hétköznapra pont jó, amikor hirtelen megvilágosodsz, hogy mindjárt dél és semmi kaja.
-
bugizozi
őstag
válasz
krizmo_ #7742 üzenetére
Nagyon guszta!
Lazacot hogyan készítetted el?
Héten nálunk paradicsomos lazacos tészta volt. Új recept, eddig még nem próbáltuk, nem rossz, de paradicsom nagyon elveszi a lazac ízét, nem érzem ki annyira a halat pedig nekem az lenne a lényeg.
-
bugizozi
őstag
válasz
krizmo_ #7727 üzenetére
Mi Kápolnán szoktunk mindig megállni a Rétesvár nevű helyen ha arra járunk, számomra ez a #1 rétes amit valaha ettem. (persze ízlések és pofonok, ez nem az a nagyon ropogós fajta én ezt szeretem) Elvileg 8-15 óráig van nyitva, de van hogy már délre elfogy az összes. Több kudarc után már úgy csináljuk, hogy reggel odatelefonálunk, hogy kb mikor érkezünk és félreteszik.
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
krizmo_ #7691 üzenetére
Koszi!
Az mar megvolt korabbi receptjeidbol is h szeretsz KBL 100 liszttel dolgozni, a kovasz aranya 30% es viz 70%. Itt most gondolom a burgonya miatt kevesebb.
Azt nem tudtam elkepzelni h a burgonyat mikor es milyen formaban kell hozzaadni.
Csaladellatos KBL-t probaltad mar vagy csak a Garat? -
válasz
krizmo_ #7716 üzenetére
Apró csiperkére. Köszi, akkor tej lesz mindenképp!
SteveS, Madoc:
Fél kiló apró csiperkét egészben, vagy félbevágva rendkívül forró serpenyőbe teszek, megsprézem őket olajjal (ami bírja a hőt: napraforgó, kukorica) és átkeverem, hogy mindenhol legyen épp annyi, hogy ne kapjon le.
Nagyon kicsit sózom, hogy gyorsabban menjen ki a nedvesség. Mikor már nagyrészt kiment, visszaveszem a lángot felére és felöntöm 3-4 deci alaplével (ami nálam 3-4 deci vízben egy Maggi házias levesalap zselé feloldva, mert az szuper hozzá, de lehet a zöldség is). Ebben van a só, azért sózom kicsit az elején, de el is lehet azt hagyni. Mindenképp a zselét ajánlom, ha nincs alaplé, a kockák nagyon sósak, ha csak az van, akkor felet 3 decibe.
Borsozom, főzöm kicsit majd felöntöm főzőtejszínnel (kb. 2 deci) és teszek bele egy kanál mustárt (elhagyható). A lángot visszaveszem kicsire. Addig főzöm, amíg megmosom és felvágom a friss petrezselymet, amit beleszórok. Kicsit rottyan és ízesítem, ha még kell.
Ha nem elég sűrű a szósz (főzőtejszín márkától függ, mennyire sűrít) akkor egy csapott evőkanál liszttől az lesz.Azóta gondolkodtam, valószínű a mini egész, vagy félbevágott csiperke állaga más, mint a nagy csiperkéé, azért lesz más ez a gombás szósz. Régen lehetett kapni olyan konzervet, amiben ezek a mini csiperkék voltak, azt is imádtam, de már nem látok.
-
válasz
krizmo_ #7713 üzenetére
Jól néz ki nagyon!
Én gombamártást szoktam csinálni a csirkemellhez, mert mindenki imádja a gombát. Most van szezonja biztos, mert egyre több helyen látom, hogy van kimérős, kis méretű gomba. Valahogy finomabb, mint ha egy nagy gombát felszeletelek. Majdnem minden héten csinálom.
A te szószodban az a jó, hogy annyira nem uralja az ízeket, mint a gomba.Ki fogom próbálni. Ha vége a kisgomba-szezonnak.
-
válasz
krizmo_ #7685 üzenetére
Nagyon egyszerű - és jó kiadós mint a "régies" magyar kaják
Én 3 féle húsféleséggel csináltam most: kolbász, kolozsvári szalcsi, borjú virsli - fit kaja na
A lesütött kolbász / szalonna zsírra mehet hagyma, tv paprika, paradicsom (most egy kis konzerv ment bele), fokhagyma , fűszerek (kömény, só, bors, paprika, paprikakrém (házi, csípős), kis víz, dobtam bele 2 babérlevelet is. Összefőzés után mehet bele a krumpli és felöntöm vízzel. Ha félkész a krumpli mehet a virsli és a lepirított tarhonya is. Csalamádéval tálalom
-
perempe
veterán
válasz
krizmo_ #7679 üzenetére
itt is 599Ft a sprotni...
-
válasz
krizmo_ #7664 üzenetére
Köszi! Innen: [link] sajnos már nem emlékszem a rendelésre a hús méretére vonatkozóan, de egy 2,4 kilós darabból készült. Gondolom a tól-ig határ között lehet jelezni merre tendáljon. Még szilveszter előtt rendeltem, de a szuvidos akkora csalódás volt, hogy a feleségem nem engedte akkor a próbát (jogosan).
Ez a hús gyönyörű, pont erre a célra van vágva, semmi dolga nincs vele az embernek, még a kötöző zsinórt is azt használtam fel újra.
Perempe: Az a zöldségpüré a húslé és a zöldségek egy részének felhasználásával készült mellé. A maradék sárgarépát meg megesszük. Minden formája jó.
Ha egy szószt szeretnél mellé, akkor a húslét és a hagymát vedd ki, a sárgarépát ne, majd főzd, hogy még veszítsen vizet, turmixold benne a hagymát és öntsd fel tejszínnel. Durva lesz. A zöldségek le vannak öntve kis olivával és melléjük öntöttem kb. fél-egy liter vizet is a tepsibe, mikor már elhelyezkedett rajtuk a malac.
-
Moleman
addikt
válasz
krizmo_ #7622 üzenetére
Köszi!
Igen, Lidl edény, nagyon bevált, azóta vettem egy tartalékot is.
Egyszer megcsináltam Julia Child boeuf bourguignonját is ebben, sok meló volt, de nagyon megérte.#7624 Top cat
Az Ottakringer önmagam hidratálását szolgálta.
Főzéshez mindig tartok itthon egy tálca kiskőbányait, kajába nem pazarlom a jobb söröket.Viszont kiskőbányait nagyon sok mindenbe rakok, pl még a nagymamám-féle disznótoros pecsenyét is azzal öntöm fel víz helyett.
-
válasz
krizmo_ #7615 üzenetére
Közben én is nekiálltam sokáig tartó dolognak. Mikor anno elkezdtem főzőcskézni a legfőbb támaszom ez a blog volt, amit linkelek. Sok dolgot tanultam és mai napig sok receptjét használom. Kezdőknek sokat segítenek a képsorok. A feleségem kedvenc sütije az almás pite és igen sokféleképpen készítem. Nekem a mai napig ez a kedvencem a sokféle változat közül. Szöszmötölős, mint a rétes nyújtás, de szerintem megéri az élmény miatt. Szóval: almás pite, ahogy azt kell
Persze a cím nem feltétlenül igaz, mindenki számára. Nekem az. Jó sokáig tart összevagdosni így az almát, egy nagyon éles késsel szerintem gyorsabb. Teljesen más élményt adnak az almalapkák evés közben. A tészta pedig brutál jó. Én a fele liszt/rétesliszt változatot készítem. Egyébként édes almával szeretem, most le volt árazva a Crimson Snow a Lidlben, ami legalább jó nagy is, így gyorsabb kicsit a meló. Azért tejszínhab nélkül is tökéletes. Meg kell várni míg langyosra hűl a vágás előtt, addigra összeáll.
-
törölt tag
válasz
krizmo_ #7567 üzenetére
van régebbről 1 recept, még nem volt kipróbálva. nem húzott házi rétes, de jó lehet
Görög krémes:
1 l tej, 25 dkg cukor, 1 ek. margarin, 12,5 dkg gríz, 2 egész tojás, 2 cs. vaníliás pudingpor, 2 ek. keményítő, 1 cs. réteslap, 10 dkg vaj, 6 ek. méz (eperlekvár, tejszínhab a fogyasztáshoz, de elhagyható)
A tejből, cukorból, margarinból és grízből közepesen híg tejbegrízt főzök.
A tojást, a pudingport, a hozzá szükséges tejjel, a keményítőt elkeverem és a grízhez adom, majd jól összeforralom.
A tepsit kikenem vajjal és beleteszek 1 réteslapot (a felesleget a szélén visszahajtom), megkenem olvasztott vajjal. (Ezt 3 lappal megismétlem, de a 3. lapot már nem kenem meg vajjal.)
Ráöntöm a krémet.
A maradék 3 réteslapot a tepsi méretére szabom.
A krémre terítek 1 réteslapot és meglocsolom mézzel. (Ezt megismétlem mind3 lappal.) A tetejét a kezemről meglocsolom vízzel.
Sütőben pirosra sütöm és kihűtöm. Ha hideg: felkockázom. Nagyon finom!!! -
válasz
krizmo_ #7567 üzenetére
Tanács? Ne csinálj továbbra se.
Vegyél réteslapot. Igazából mostanra már nem biztos, hogy a nagy átlag által érzékelhető különbség van egy jó réteslap és a kézzel húzott között. Viszont ha nekiállsz, akkor ebből a szempontból kíváncsi leszek a véleményedre.
Én egyszer egy rokonnal csináltam még gyerekként. Arra emlékszem, hogy nagy asztal kellett hozzá és nagyon nehéz volt. -
válasz
krizmo_ #7558 üzenetére
az Aldiban lehet kapni fagyasztva
nem is gondoltam rá, h el lehet fagyasztani pedig van egy jónagy kaspóval a kertbe - amit idén télire behoztam a lakásba mert olvastam, h nem is egynyári növény lenne - gondoltam megnézem mi lesz vele jövőre (idénre)jah és magról "termesztettem", nem ám bolti
-
válasz
krizmo_ #7553 üzenetére
Köszi!
Az látszik, hogy a bacon a nagy kedvence, a tonhal mellett. A tonhalas pizzát szeretjük és az a legegyszerűbb. A Lidl 150 grammos 499 forintos konzervjével csináljuk és attól lesz ilyen brutál tömött. Mindig mosolygok, mikor látom néha étteremben mennyit kérnek el fele ilyen tonhalas pizzáért, ami itthon is kijön max 600 forintból. -
válasz
krizmo_ #7545 üzenetére
Nanemár, h nem ismered az isteni csülkös káposztás bablevesem?
Ha nem lenne hajnal komolyan leírnám a mikéntjétSteveS: Igen ezeket ismerem és tisztában vagyok velük, de pl a barátnőm anyja az ügye az anyósom - nem vérszerinti rokon de van "megnevezése". Gondoltam a testvérem párjának a szüleinek is van vmi "titulusa". Mondjuk a párjának (sógorom) a nagyiját omának hívom (mama hollandusul) de az más dolog
-
pilu01
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Netatmo Weather Station
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest