- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
#76500480
törölt tag
Túrógombi nyakon öntve töjföllel
Ez készült: Snickers csokizas előtt
30dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 tojás, só(elhagyható a mogyoró miatt). Összegyúrni és hűtőben pihentetni pár órát. Kinyújtani 0,5cm vastagra és megsütni alsó-felső 180fokon 15p alatt, ne barnuljon azért meg.
30dkg cukrot lassú tűzön karamellizálni, bele a 200ml habtejszín(vigyázni vele mert kifut) aztán mehet bele 80g hideg vaj ami szépen felolvad, végül 30dkg sós!!földimogyoró. Hűtőbe rakni majd, 1-2ek étolajjal fel olvasztani legalább 25dkg csokit és ráönteni. Nem egy kalóriaszegény desszert a 7000kcalval sőt… de elképesztően finom, pártikra szállítható tartós🤩 -
FerNandor
őstag
Görög kenyér:
500g liszt. (én eddig sima finomlisztet használtam mindig, a legegyszerűbb, pl LIDL)
10-12g só.
1/4 mérőpoharas csésze mennyiségű oliva olaj. (kb 60ml lehet, még sosem mértem le)kb 150ml víz
10g cukor
1 tasak száraz éleszttőplusz kb 150ml víz
plusz minimális olaj a tál kikenéséhezAz élesztőt elkeverem langyos kb 150ml vízben, majd ha feloldódott, hozzákeverem a 10g cukrot, ami kb egy csapott evőkanálnyi mennyiség.
Én ezt egy 500ml-es, fedeles mérőedényben szoktam csinálni és berakom a mikróba, vagy konyhapultra, ha meleg van.A lisztet elkeverem a sóval, majd amikor az élesztős, cukros víz megemelkedett 2-3 centit (ez pár perc, egyszer le szokta dobni a kupakot), hozzáöntöm az olajat a liszthez, majd a felfutott élesztőt is.
Vízből még kell hozzá kb 1.5 deci, amit fokozatosan adok hozzá. Az elején az egészet elkeverem egy villával, és amikor kezd összeállni elkezdem kézzel összedolgozni.
Viszonylag puha, ragacsos tésztát kell kapni. A víz mennyiség nem pontos, csak a 150ml-ben vagyok biztos, amiben el lett keverve az élesztő.
max 2-3 percig dagasztom, majd kiemelem a tésztát a tálból és minimális olajat rakok a tálba a tészta alá, amivel felkenem a falára is.
Kelesztőtálban, vagy sima tálban én kb 1.5 órát szoktam keleszteni, addig szépen megnő.
Óvatosan kiszedem egy enyhén lisztezett sütőpapírra és kevés mozdulattal hosszúkás formát alakítok ki belőle. (mint a videón)
190 fokos sütőben kb 55 perc alatt készre sül, légkeverés nélkül.
A tetejét be lehet vágni pár helyen.
Az elején raktam rá szezámmagot, de mindig lepotyogott, kenegetni meg nem akartam.Most éppen sima olajat raktam bele, gondolom úgy sima kenyeresebb lesz, hamarosan sül. De az oliva olaj nem igazán feltűnő amúgy benne, mi nagyon szeretjük (de csak a görögöt
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Baby design smart sportbabakocsi
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest