- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
az aldis a google alapján áprilisban van mindig akcióban
ez 32-re jön(ne) ki, mert van bent gariztatásból egy utalványom. [ProfiCook PC-SV 1159]
-
j.bravo
addikt
köszi! A frissebb hsz-ek szerint is ez elképzelhető hogy user error, mindenkivel előfordulhat. Ha az edény hibája, akkor se sanszos hogy típushiba.
A Te Sparban vásárolt darabod milyen márka/fajta?
A Luminarc szép. Ha nem lett volna adott egy szintén elég egyszerű, de jól kinéző sima fehér, kissé hullámos szélű készlet, olyat vettünk volna. Vagy fogunk venni ha ezt elkezdenénk törni (bár vagy 15 éve jól bírja) -
j.bravo
addikt
#7032 Ance:
Köszönöm a részletes választ!
1. jól értem, a külső oldalon hagy csak nyomot a nyél csatja? Az kibírható lenne.
2. Az alsó réteg alatt szintén a külső, a serpenyő alján levő (tűzhelyre felfekvő) réteget érted? Ha igen, azt jó eséllyel nem típus-, hanem inkább egyedi hibának gondolnám.Sparba ritkán járok (bár nincs nagyon messze, ha érdemes), nem vagyok képben - melyik/milyen edény volt a tavalyi akcióban?
#7030 krizmo_:
jól néz ki szerintem. Ez a fajta bevonat bevált nálad?#7031 body007:
Ez is jól néz ki, bár a 20kHUF a fájdalomküszöbön kissé túl van, illetve sajnos ennél is azt írják hogy kézi mosogatás ajánlott. Bár, lehet nézni úgy is hogy ha itthon mindenki tudja hogy 20k volt, akkor nem rakja be senki a mosogatógépbe, mert nem akarja a véletlenre bízni hogy esetleg megmakkanjonszerk.: hmm, ha jól látom (egyelőre csak egy webshopot néztem) a Tefalból is nyél+edény együtt már szintén 20k körül lenne. Hmm.
-
ladybug
őstag
-
krizmo_
Topikgazda
"Én a szarvasról maradtam le, majd újságold el milyen és meddig kellett sütni, hogy jó legyen."
Hirtelen sütöttem, ahogy a marhát szoktam kb. 4 percig mindkét oldalát magas hőmérsékleten, előmelegített serpenyőben... Elég büdös volt, nagyon nem jött be az illata, és a végeredmény sem.Úgy gondolom, nem vesztettél sokat, hogy nem tudtál venni. Ilyet sem veszünk többet.
-
krizmo_
Topikgazda
Ma a struccburgert készítettem el.
Amikor sütöttem már érzetem rajta egyfajta sertés töpörtyű illatot, és az ízénél is nagyon kijött a disznó, az összetevőknél elég nagy százalékban szerepel szalonna, gondolom emiatt... Sütés közbe szét akart esni, és a végére sem lett nagyon egyben...Kipróbálásra jó volt, de nem veszünk ilyet többet...
Egyébként, készült vegaburger is.
Az Aldiban lehet kapni ilyen vegán pogácsákat a salátáknál a hűtőrészlegen, szerintem nagyon finomak, és hamurgernek is kitűnő a nagyobb méretű. -
-
TheProb
veterán
Bennem is felmerült, hogy a serpenyős kezelés lehet sok. Pedig próbáltam tartani az 1-1 perces piritás és locsolós fázisokat. A hőmérséklet 56 fok volt most is, ahogy anno ajánlottad. Ez alá nem biztos, hogy egészséges lenne menni.
Milyen pörzsölőt használsz? Bár így gondolom a vajas locsolgatás kimarad, nem szárad így ki a hús? Mondjuk a képen nem tűnik száraznak.
Én amúgy még smoking gun-on filózok, használ valaki ilyesmit? Lazachoz kíváncsi lennék.
-
TheProb
veterán
Próbáltam most egy 2h-s főzést, a múltkori 2,5 helyett, de így is erősen well done színe lett.
Most szintén LIDL-s, Black Angus Rump Steak-et vettem, de ez nem nyerte el különösebben a tetszésemet. iszonyat rágós volt a hús. Illetve kissé máj íze volt. Aki esetleg jobban képben van ezzel a hússal, ez mindig ilyen?Fűszerezés: Só (nagyszemű), bors, chipotle (füstölt jalapeno)
-
chewycl
tag
Köszi, akkor ezt behúzom. Úgy olvastam, hogy kevesebb a nyűg a zománcozott öntöttvas cuccokkal. Eddig csak non-stick serpenyőim voltak, de azokban sajnos borzasztó lesütni a húst.
Mr.Csizmás: Akkor jó. Linkeltem haveromnak aki nagyon benne van a főzésben mostanság és visszaküldött valami 175 fontos serpenyőt, hogy ha vesz akkor csak olyat venne. Mondom hülyevagy, milyen kézműves vas az
-
FerNandor
őstag
Köszönöm szépen, legközelebb kipróbálom. Bár asszem párom már palóc vagy nem is tudom, milyen levesért rágja a fülem...
Amúgy nálunk is ez van.. Utálja a kakukkfüvet, rozmaringot, bazsalikomot. De, azt hiszem, ha nem tudja, vagy nem látja (mert nincs olyan sok), akkor semmi baja és megeszi -
TheProb
veterán
Nekem ízlett, bár erősen well done lett a végére. (2,5h/68°C) Pedig olyan akartam, amilyenre mondtad. Igaz nem 1-1 perceket kezeltem a serpenyőben az olaj és vaj "fürdő" alatt, mert lassúnak éreztem a pirulást.
Majd legközelebb, első próbára jó lett. De szerintem másodikra is az lenne.(Ha esetleg a képről az jönne le, akkor nem, nem lett szenes cipőtalp.
)
#6035bbuffy: Biztos? Elvégre ott nem ázik órákat vízben, szerintem kevésbé ivódna be a pórusaiba a só. Az a gond, hogy tudtommal ez magyar specialitás csak, szóval még YT-n se hiszem, hogy különösebben találnak róla infó. 4e forintos sonkával meg vakon nem biztos, hogy kísérleteznék.
-
TheProb
veterán
Megnéztem most én is, ez is 2-2,5cm vastag. Nem vagyok nagy steak-es, de nekem ez is vastagnak tűnt.
Főleg vákuumozás előtt. Amúgy igen, a LIDL-ben vettem.
És neked ezzel a 56°C/2-2,5 órával milyen lesz a hús? 2centis szelettel így lesz, szintén well done?
Nekem valahogy idegen még a well done-nál "nyersebb" hús. -
Madoc
veterán
Ez egy piacos kenyérlángosostól van, isteni, kb 30x csináltam már
:
Töki pompos (kenyérlángos)
Hozzávalók
A tészta 3db kb. 40centis lángoshoz :
50 dkg finomliszt
3 közepes burgonya megfőzve
2,5 dkg élesztő
2,5dl a krumburgonya főzőleve
1 kk cukor
só
A feltéthez:lilahagyma, piros- zöldpaprika, főtt császárszalonna vagy sonka lepiritva picit, reszelt fokhagymás sültkrumplifűszeres tejföl, hagyma zöld szinesiteniElkészítés
A tésztához valókat bekeverjük és a kidolgozott tésztát egy óra alatt megkelesztjük. (Ez a lényeg a burgonyás omlós, puha kelt tészta!)
Tepsibe nyújtjuk, a tetejét megszurkáljuk villával. Vagy kerekre formázzuk!
Elősütjük (Ha vastagabb tésztát szeretnél növeld az adagokat a felével!)
A tetejére (töltelék!):Megkenjük 2dl fokhagymás sültkrumplifűszeres tejföllel
Mehet rá 30-40 dkg húsos szalonna (főtt császárszalonna vagy jóféle házi sonka az a legjobb)
Majd rászórunk 3 fej lila hagymát félbe és karikára vágva! Paprika, hagymazöld paradicsom stb.
A végén 20 dkg reszelt sajtot szórunk a tetejére.-----Shared with MyCookBook-----
-
krizmo_
Topikgazda
Üdv,
Én abból a tésztából készítem, amiből a kenyeret is szoktam, a pizzahoz hasonlóan magas hőmérsékleten érdemes sütni. Ha krumplival készíted, akkor kicsit nehezebb és nedvesebb lesz a tészta.
Az utóbbi időben rászoktunk arra, hogy friss kaporral megszórjuk, nagyon jól megy mellé. -
TheProb
veterán
Ha ilyen macera, akkor tényleg elengedem a csirkét.
Bár a comb elvileg mérföldekkel jobb sous vide "alapanyag"Kacsát már csináltam. A mell ott sem lett 100%-os, viszont a comb iszonyat jól sikerült. Bár valami 12 óráig volt bent, ha legközelebb csinálom, akkor kicsit kevesebbet hagyom bent, mert már-már túlfőtt.
Számomra amúgy a hal a sláger. Leginkább a lazac, de a pisztráng is fasza.
Illetve svéd húsgolyókat is így csinálom. -
krizmo_
Topikgazda
Mit soroljak
Elkezdtem írni, de inkább elengedem, mert nem gondolom, hogy tovább kellene ezt a szálat vinni...
A megjelent könyvük azt tartalmazza, ami neten is megtalálható, abból az anyagból dolgoztak, ami tudjuk honnan van...
Nem tartom valószínűnek, hogy olyan nagy szerepük lenne abban, ha egy magyar főz, hiszen nagyon sok recept, videóanyag elérhető már magyarul... És sok főzőcsatorna is van már, szintén magyarul.
De mindegy, te főzz tőlük, nekem nem muszáj kedvelnem őket...
-
Digitalpimp
senior tag
5l levesbe 3 db. krumpli?!
Jó, de mekkora? Úgy utálom a pontatlan recepteket. Aki tényleg most kezdi a főzést, vagy valami újat szeretne kipróbálni, és nincs egyértelműen leírva, hogy miből mennyit, mit-hogy. A "kedvencem" az ízlés szerint. Ok, de ha még soha nem csináltam, akkor mennyi legyen az ízlésem?! Azért iránymutatásnak megadhatnák, hogy minimum ilyen-olyan 1-2 kanál, vagy mennyi g, dkg.
-
FerNandor
őstag
Én személy szerint nagyon nem bírom ezt a fördős zé embert, az SK is hozzá kapcsolódik, úgy tudom, (ezért) azt sem szeretem.
Mondjuk a receptjeiket sem szeretem, és egy-kettőt próbáltam, nem is lett jó.De ezt sem értem:
"A marhahúst és a csontokat alaposan sózzuk és borsozzuk, egy tepsire tesszük, majd egy kevés zsírt ( a legjobb a liba- vagy a kacsazsír, de persze a sertészsír is megfelel) dobunk közé és már irány is a 230 fokra előmelegített sütő, kb. 30 perc. Ha kész, kivesszük a sütőből és hagyjuk kicsit pihenni. Közben az apróra vágott hagymát jó sok zsírban alacsony hőfokon szépen megdinszteljük. Kb. fél óra alatt teljesen puha lesz a hagyma és összeesik, ekkor mehet rá a pirospaprika: elkeverjük és rögtön ezután jön két merőkanálnyi alaplé/víz, majd a félbevágott paradicsom és a paprika (ezeknek a héját majd ki lehet könnyen szedni a levesből). Hozzáadjuk a zellerszárat és az aprított fokhagymát is. Nagyobb kockákra vágjuk a húst és a pörköltalapra dobjuk, pár percig pirítjuk, majd a csontokat is hozzáadjuk, felöntjük az alaplével és a vízzel."megpuhul a hagyma, rámegy a pirospaprika, majd kát merőkanál alaplé. aztán paprika és paradicsom, zellerszár, fokhagyma és ezután a nagyobb kockákra vágott húst a pörköltalapon pár percig pirítjuk? a 2 merőkanál vízben "pirítja meg" a paradicsomon és paprikán?
-
iceQ!
addikt
Egy időben rendszeresen rendeltem egy étteremből, csak tengeri kaja van. Probléma az vele, hogy drága. Havi 1x Szép Kártyás fizetés belefért. Viszont magam készítem el inkább itthon.
Köszi a tészta tippet, kipróbálom.
Tengeri dolgokat hogy készíted el? Én kicsit párolom, főzöm majd lepirítom + adok hozzá egy kis citrom levet és fokhagyma krémet. 10-15 perc alatt kész.
-
kmarci25
veterán
Kösz, hogy szóltál, majd megnézem. Én is lesem mindig a magasabb zsírtartalmú cuccokat. Korábban még vajat is köőültem robotgéppel jó magas zsírtartalmú tejszínből. 5-10 perc géppel, kis hurkákat csináltam belőle, folpack-ba és a mélyhűtőben sokáig elvan. Mindig elővettünk egy kisebb darabot, ha az elfogyott jöhet a következő. Csak arra kellett vigyázni, hogy nagyon gyorsan szétcsapja a gép, azonnal le kell állítani, ha kész van.
-
arcsin
senior tag
Az első árán eszembe jutott a Precious Plastic kezdeményezés
Ugyanaz a csávó találta ki, mint aki a blockphone-t (projekt ara).
Más: Valakinek valami jó családi vagy kikísérletezett receptje savanyított lilahagymára van? Egyelőre a fele víz, fele 5%-os (alma)ecet kis só forralásos receptnél tartok. De jöhet valami extrább is. Plusz fűszer, stb-
-
inf3rno
nagyúr
Nem, én próbálom minimalistára venni; a lehető legkevesebb alapanyaggal a legegyszerűbb módon elkészítve legalább középszerűen. Szóval ilyen dolgok, hogy fehérje habba forgatom meg egy éjszakán át hagyom állni nekem nem férnek bele. Most is csak összekevertem a darával és a tojással és ment azonnal a vízbe. Szvsz a jól eltalált dara mennyiségtől lesz habkönnyű. Ha túl sok, akkor nagyon összeáll és tésztás lesz, ha túl kevés, akkor meg szétesik a gombóc. Valószínűleg tojás egyáltalán nem is kell bele, de majd legközelebb kiderül.
Amúgy ezt az egyszerűsítést szoktam más receptekkel is. Általában egy-egy recept lényegét 2-4 alapanyag adja, az összes többi meg teljesen felesleges.
-
#75501312
törölt tag
Van egy étterem, amit imádok Budapesten. Mindenféle ételt főznek / sütnek. Az étterem egyszerű, semmi csicsa, az árak nem elszálltak, az étel mindig olyan finom, hogy folyton visszajárunk. Pedig családi étterem, ha még a profit is vezérli őket, a minőség egyszerűen felülmúlhatatlan. És az egyik "legrosszabb" kerületben vannak, az egyik "legrosszabb" környéken, de bárkinek szívesen ajánlom, mert 10/10. A tulaj személyesen jön oda és kérdezi meg, hogy milyen volt az étel, akkor is ha négyen vagytok, akkor is ha tízen vagytok céges rendezvényen. Mert egyszerűen finom, minden ízt érzel a szádban, egyszerűen minőség, amit ott csinálnak. Ha ez lenne általános, egyáltalán nem lenne probléma a fejlődés, a megújulás, egyáltalán az, hogy a magyarok a fejüket húzzák ki a seggükből és nézzenek szét maguk körül, mert erről szól az egész valójában. Az az étterem etalon nekem, többször nyert díjat.
-
Šolaire
veterán
Vírus idején sok helyen megfordultam. Sajnos a tulajdonosok is hibásak. Étterem neveket nem írok de jó nevű helyeken is megy a gányolás és az igénytelenség, de az árát megkérik mindennek, profitra mennek. Nem is lesz megújulás jó ideig. Képzésről ne is beszéljünk, még mindig a szoci könyvekből oktatnak miközbe már olyan szakirodalom érhető el amiért anno a két kezünket összetettük volna. Ezt kötelezővé tenném:
-
-
Šolaire
veterán
Egysíkú? Ismersz esetleg? Én nem adnék a gyerekemnek leveskockás tarhonyát. Ha magába adod a tarhonyát akkor kell bele leveskocka?
Egyébként szakmám 20 éve, konyhát vezetek. Természetes alapanyagogból naturális, de igazi ízeket lehet elérni. Húsnak legyen hús íze a tarhonyának pirított tészta íze ne pedig húsleves kocka íze. Nehogy azt gondoljátok már hogy a húsleves kockát húslevesből készítik, mind mesterséges szar. Meg ezek az új knorr, maggi 100%natural cuccai is parasztvakítás.
Ez az én véleményem mindenki úgy és azzal mérgezi elnézést főz amivel akar. -
Šolaire
veterán
Ha készítesz egy jó marhapörköltöt és hozzá tarhonyát akkor miért akarjuk hogy a tarhonyának tyúkúsos valami íze legyen? Egyébként ezek a termékek nagyon jól ki vannak találva ,agyban függő leszel tőle és ha valamibe nincs leveskocka, delikát, fűszersó stb akkor az nem fog ízleni. Próbáld ki főzz sóval és fűszerekkel alapanyag íze domináljon ne akarjuk elnyomni. Ugyanilyen a rizs is leveskockát bele legyen erőleves stb ízű. Elég bele a só, hagyma ha intenzívebb ízt akarok barnábbra pirítom a rizst.
Elnézést ez csak az én véleményem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest