- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
Ez a buci is egy kisebb pékségből van, én nagyon szeretem őket Telek Pékség (van rendes 100% teljes kiőrlésű kenyerük meg vadkovászos is) A 18 keres is biztos jó, persze mindenki oda jár ami közelebb van neki.
Kifejezettem preferálom az ilyen kis üzleteket.
-
kmarci25
veterán
Gondolkodunk rajta egy ideje. 3 ok miatt nem vettem (még
):
- nem tudnánk igazából kiahsználni, ritkán sütünk csak így "natúran".
- egy sütésre viszont azt gondolom, hogy kicsi a kapacitása (pl. sült krumpliból mennyi fér bele?).
- plusz egy konyhai izé, amit valahova el kell tenni, ha nem használjuk.(A kenyérsütés miatt összevásárolt cuccaim elég sok helyet elfoglalnak, de mindegyik kell(het néha)
-
Én szuvidálom már jó ideje. 70 fokon fél óra. Így nem megy össze és puha is lesz, nem rágós, még a polip is. Utána nagyon rövid ideig megy csak a serpenyőbe, amíg összerakom a dolgokat. A vegyes tenger gyümölcseit érdemes így, akkor nem lesz benne rágós darab.
Olajon pirítom a félbevágott koktélparadicsomot, rányomom a fokhagymákat, chilit és ha lepirult, akkor a szuvid tasakból kiöntöm rá a levet, azt összeforralom, besűrítem, a fűszer már benne van, a legvégén beleteszem a tenger gyümölcseit és mehet rá a tészta a főzővízzel együtt. Lekapcsolom a lángot és hosszabban összeforgatom, hogy a tészta felvegye a szószt és még sűrűbb legyen.
FerNandor: köszi, ez jó kis recept.
-
Köszi! Az volt! Igazából családi kedvenc, havonta egyszer biztos elkészítem. Kislányom miatt kicsit kevesebb chilivel, mint illene, de úgy se rossz.
Közben ezt sikerült találni. Most rendeltem, kipróbálom, aztán hátha lesz akció: [link]Mindenképp ajánlom kipróbálásra, mert más dimenziót ad a tenger gyümölcsei spagettinek.
ui.: Másnap nem megijedni és orvoshoz szaladni..... -
Cha-b
senior tag
Semmi extra a Lidl-ben lehet kapni marhahúspogácsát azt kb mediumra sütöttem. Egy marék vörös chedar és piritott bacon + tükörtojás került rá. Vajon pirított buci arra hambiszósz (3 rész majonéz, 1 rész ketchup, 1/3 rész mustár + worcestershire szósz) jégsaláta, lilahagyma, paradicsom arra a hús a cuccokkal, a buci tetejére bbq szósz meg piritott hagyma (ez bolti).
-
inf3rno
nagyúr
Szia!
Ezt a mangós csirkét tudom javasolni: [link] Igazából csak ötletnek dobtam fel, mert túl van bonyolítva a recept szerintem. Én ennek egy változatát szoktam csinálni, nagyjából annyi a lényege, hogy olajon gyömbért, vöröshagymát fonnyasztasz, aztán hozzáadod a csirkemell csíkokat, utána ha már kifehéredett, akkor mehet hozzá a mangó, szójaszósz, kurkuma, fahéj. Utána ha adtál annak is egy kis hőkezelést, akkor be lehet sűríteni vízben elkevert keményítővel (erre a részére rá kell érezni, hogy mikor elég, különben egy tömbbe áll össze a hűtőben). Forralsz rajta egyet, és kész. Tésztához elég jó, de rizshez is megy. Barackkal is szoktam csinálni néha, vagy akár barack befőttel is. Fél óra alatt megvan.
A másik, amit szoktam az sima currys kókusztejes csirke. Az zsírosabb, nem tudom mennyire fér bele a diétába nálatok. Viszont a kókusztej kihagyható belőle, ha ez szempont. Arra találsz ezer receptet a neten.
-
-
Szeleteld fel, áztasd tejbe és tegyél bele sok fokhagymát, és ízlés szerint sót, ebben pácold 1 napig. Vedd ki, törölgesd le, süsd ki. Egyszerű és finom.
Durva változat, ha garam masala fűszerrel pácolod. Elég egy óra is neki. Itt vágd kockákra és úgy süsd ki.
Enyhébb változat, hogy curry-val és/vagy kurkumával fűszerezed. Itt beállíthatod ízlés szerint a mennyiséget. Ennél és az előzőnél is használj fokhagymaport is, jó minőségűt. A Metro-ban a sajátjuk drága de jó.
Ha szószt szeretnél mellé és engedi a diéta, akkor pörkölt földimogyorót darálj (sózatlant) nagyon finomra, hígítsd vízzel és add a fenti kettő mellé. Finom szósz lesz és nem tejtermék. Ha érdekel akkor előkeresem a kedvenc ilyen földimogyorós receptem, ott le van írva.
Adhatsz mellé kókusz krémet is. A Tesco-ban vedd a saját konzervüket, mert mindegyik ugyanaz szinte, csak az olcsó. Szintén finom szósz lesz és illik a keleti fűszerekhez.
Ha veszel egy sous-vide rudat, akkor eléggé jól fel tudod dobni a csirkemellet, de az plusz beruházás. Arra rengeteg recept van és finomak.
A csirkemell helyett lehet mást is enni, ami szintén sovány hús.
Hirtelen ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AliExpress tapasztalatok
- Formula-1
- Overwatch 2
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nintendo Switch 2
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged