- Külföldi SIM-ek itthon
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Garmin topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
manutdzoli
senior tag
Massával kapcsolatban,valamikor elégedett vagyok vele,valamikor nem.Az hogy nem tudta alonsot megelőzni kínában,amikor ő meleg gumikon volt,alonso pedig hideg,az nagyon szemet szúrt,de ez más téma.Második számú pilótának tökéletes lenne.Egyébként meg nem rossz pilóta,de van még mit fejlődnie.
Örülök ennek a hírnek,így legalább kivan zárva,hogy alonso jön a ferrarihoz -
manutdzoli
senior tag
Én is szívesen látnám toyota színekben alonsot.Csak hát a pénz nem minden.Lehet még 6év alatt sem tudna jó autót csinálni lonzival a toyota.Sokan mondták hogy hasonló lenne a helyzet azzal,amikor schumi '96-ban a ferrariba igazolt.Jobb szinten volt '96-ban a ferrari mint most a toyota.Neki is fel kellett hoznia a csapatot,de az más volt.Már az első ferraris évében schumi 3-szor nyert,alonso első toyotás évében még a dobogón sem lenne.
-
-=Sziszi=-
aktív tag
Sztem egyenlöen kezelték idén Massat és Kimit. Most hogy csak Kimi esélyes a VB-re igy most már egyértelmű a sorrend. Én úgy emlékszem hogy Massa azt nyilatkozta hogy kész segíteni Kimit. Persze Kimi más karakter sztem akkor se nyavajogna ha kissebb figyelmet kapna, csak nyomná a gázt.
Ui: Én nem szeretem Alonsot, de elismerem a képességeit.Ha az állandó nyavajgás helyett a vezetésre koncentrálna már 3xos VB lenne.(persze nem teljesen korreltül)
-
manutdzoli
senior tag
Fisi már kiöregedett én úgy látom.
Nem érzem hogy alonso annyira a pénzre menne.Fontos az is,de ő versenyképes autót akar.Hiába menne el a toyotához,kapna 35 millió eurót,de az autó egy rakás szar.Neki vb címek kellenek.Ha belegondolok schumi is úgy ment a ferrarihoz,hogy nem vb esélyes az autó.Aztán nézzük meg mi lett belőle. -
manutdzoli
senior tag
-
venember83
nagyúr
Figy, mutattak terveket Alonsonak, o elhitte a dumakat, vagy csak ugy tett, vegulis mindegy, mert egyszeruen ha nem megy Toyotahoz, akkor csak a Renault maradt. Vegulis elvileg a gumik miatt volt ennyire pocsek evuk a Renault-knak, ami hiheto duma, hisz Michelin francia gumigyarto... De, hogy jovore mi lesz?
-
venember83
nagyúr
Dehogy, AMD Power is csak agital itt, hamis dolgokat allit, de jon meg mittomenmi mittomenmire! Az biztos.
De kiemelem elozo hsz-em eme szempontbol lenyegi reszet:
"Hithu tifosi vagyok, kerem szepen." Nalam pedig nem fer meg az, hogy mas csapatnak drukkoljak a maranelloiak mellett, pilotanak pedig Senna es McRae ota nem drukkolok. -
venember83
nagyúr
Gumi volt az, csak leszakadtak belole szep nagy darabok... Ezt ereznie kellett Hamiltonnak es a csapat is lathatta.
(Kolombusz) & AMD Power: Sajnos errol lemaradtam
, de tenyleg furcsallom na, hogy csak o csuszott meg. De elkonyvelem megoldatlan ugynek mint a Kennedy-gyilkossagot...
Semmi utalat nem beszel belolem!!! Csak a kivancsisag...
-
parandroid
félisten
"Én mától Vettel(Fetli) drukker vagyok. menő ez a srác, meg fogja venni valami nagy csapat, hamar. Torro-val, büntivel, 4. ha nem kap rajtbüntetést simán dobogós!"
Ez csak addig tart, amíg nem nyer. Kap egy jó autót, behúz pár első helyet, s rögtön egy undorító, nagyképű kis köcsög lesz a 'szurkolótábor' szemében, akinek szerencséje van, és essen ki, meg takarodjon a F1-ből.
p
-
A Renault viszont nem biztos hogy olyan vonzó csapat jelenleg. Teljesen más most a helyzet mint az elmúlt 2 évben amikor a Renault-Michelin kapcsolat még kisebb költségvetés mellett is rengeteget segített nekik a VB cím megszerzésében.
Jelenleg a Renault egy közepes költségvetésű csapat (5.), szerintem jövőre se lesz több beleszólásuk a VB címért folytatott kűzdelembe mint idén.Ezzel szemben a McLaren az egyik legtöbbet költő csapat az ex Ferraris főszponzor Voda is pumpálja beléjük a pénzt, ráadásul itt még a tapasztalat is megvan ahhoz hogy hatékonyan felhasználják ezt a költségvetést úgy hogy eredménye is legyen nem úgy mint pl. a Toyota, Honda esetén. Egy ilyen csapatot otthagyni nemcsak nehéz döntés lesz, hanem nagyon húzós lesz legyőzni is a következő években, hiszen jelenleg is csak a Ferrari van egyáltalán a közelükben.
-
manutdzoli
senior tag
Ha visszamegy a Renault-hoz,lehet kell 2év mire újra vb esélyes kocsit tudnak építeni.A toyotához hívták még állítólag,ott meg kéne még vagy 5év mire vb lenne.
Igaz amikor schumi a ferrarihoz igazolt neki is várni kellett 4évet mire újra vb legyen.De megérte.A toyotánál is alonora építenének mindent,mint anno schumacherre a ferrari. -
manutdzoli
senior tag
Nem tudták felvenni azt a jelenetet amikor alonso kiesett japánban.Csak össz-vissza rángatták a kamerát,én is nagyon kíváncsi lennék hogy technikai probléma,netán alonso rontott valamit.
Reggel látam azt a felvételt amit az egyik néző készített,és sztem is hibás hami.Azt mondta hogy az egész versenyen azt az ívet használta,de a safety car mögött nem kell akkora tapadás,szóval tudott volna menni a safety car mögött.Lehet beparázott hogy a webber-vettel páros gyorsabb nála.Nagyot lestem volna ha mindketten megelőzik hamit. -
manutdzoli
senior tag
Sztem is így van,Kimit nem érdekli hogy segít-e neki massa vagy nem.Ő egy olyan versenyző,aki megtudja oldani egyedül is az adott szituációt.
Ha esőverseny,akkor ajánlom az FIA-nak,hogy elsőnek a ferrainak küldenek e-mailt ha az extrém esőgumikat kell használni
Kimi lesz a vb második -
manutdzoli
senior tag
Ha lesz eső megint egy izgalmas hétvége előtt állunk.
Kiminek nagyon jót tenne ha megnyerné az utolsó két futamot,de massa ugyanerre törekszik,és nem segít kiminek[link]
Nem érzem massát esélyesnek.A brazil futamot lehet behúzza,mert hazai pálya stb. ahogy tavaly.Nálam kimi a favorit mindkét futamon. -
PazsitZ
addikt
-
manutdzoli
senior tag
Azért mert fékezgetett a safety car mögött nem fogják elvenni tőle a vb címet.Ezt úgy mondjuk mintha már vb lenne,pedig bármi megtörténhet még.Sztem nem lesz pontlevonás sem,ha adnak neki büntetést,akkor egy 10helyes rajtbüntetés lesz.Ha Vettelt is megbüntették, büntessék hamit is.
Alonso jól megy esőben.Ha ilyen sebességnék valakinek megcsúszik az autója vizes körülmények közt,lehet az schumacher is,nem lehet megfogni az autót. -
wildrain
addikt
Nem is értem, miért mondják, hogy jó esőben.
Elég rövid memóriával rendelkezel.Esetleg nézd vissza a tavalyi Magyar Nagydíjat, hogyan lealázta a mezőnyt (azokat is, akik egy típusú gumin voltak vele, mert a bridgestone-osokat leverni nem volt nagy fegyvertény). Vagy nézd meg az idei Német Nagydíjat. Igaz, ott Massának gondjai voltak, de ettől függetlenül Alonso nagyon jól ment.
Meg akkor ilyen alapon Schumacher sem volt esőmenő, mert hiszen 2003-ban a Brazil Nagydíjon ő is belecsapta a falba az autóját?
-
snecy
senior tag
Nagyjából egyetértünk, de azért Brawn szerepe elég komoly volt a Ferrarinál, és korábban már a Benettonnál is.
Hidd el, a stratégiák kidolgozása nem ennyire egyszerű, sok különféle aspektusa van a dolognak. Másrészről ha visszatekintek az utóbbi évekre, a nagy statégia húzások valahogy mindig a Ferraritól rémlenek. Persze, jó autó is kell hozzá, de nem egyszer állt már fel így, ennek köszönhetően Schumacher vert helyzetből, meg hát gondolom a grandiózus elképzeléseket a taktikát illetően nem ő gondolta ki 300-nál a pilótafülkében
Azért csak egy atomfizikus a csávó -
venember83
nagyúr
Ugyanaz amit eddig ismetelgettem: egyenletes tempóban kell haladni -> ezt a par szocskat be kene tartatni s kesz. Hamilton buntetese nem erdekel s iden ketlem, hogy jogos lenne, mint irtam minden pilotat meg kellett volna buntetni iden aki a SC mogott haladt, mivel nem tartotta be a cikkben idezett szabalyt.
-
törölt tag
Annyit te is megtudsz, ha kicsit tanulmányozod a pályát, és az autók eddigi teljesítményét.
Motion körözhet estig, ő is csak ebből tud kiindulni.
Jelenleg nincs olyan szim/mod ami az idei évet szimulálhatná.
Vannak festések, meg ilyenek, de azok mögött nincs semmi...márpedig idén minden változott a Bridge'-vel,..Renault..stb. -
manutdzoli
senior tag
Hát igen,a gumiválasztást elrontották,ha az nincs,lehetett volna kettős ferrari győzelem is.A büntetés az Massa hibája volt.Azért kellett kihívni a végén massát,mert kiminek nagyobb az esélye hogy vb lesz.Képzeld el,ha hamilton ne adj isten kiesik mindkét futamon és kimi nyer,akkor ő a vb.Ez elég merész elképzelés de lehetséges.Massának már mind1 volt,ő úgy se lehetett volna vb,még ha 3. lett volna akkor se.
-
-
-
manutdzoli
senior tag
Azért én még nem merném kijelenteni vettelről 7 f1-es futam után hogy esőmenő.Az látszott hogy tud valamit a gyerek,de tanulnia kell még sokat hogy esőmenő legyen.Jövőre még marad a toronál,a 2009-es évadra meg sztem leigazolja valamelyik nagyobb csapat.Az is lehet hogy visszamegy a BMW-be versenyezni.
Valami hír hogy kik lesznek a Prodrive pilótái??
-
hunnylander
őstag
Beújítottam egy kicsit. Eddig nem volt mackó választható. Ez iskoláskori (nevemből származtatott) beceneveimre is asszociál, meg a hunnylander fantázianevet is Micimackó rossz helyesírásából (a honey-t hunny-nak írta) és Magyarország angol elnevezéséből származtattam eredetileg angol fórumokra, csak ide is ezt választottam. Szóval több okból is megfelelő nekem egy macis kép.
-
manutdzoli
senior tag
Tényleg nem semmi amit Vettel művel.Bekéne ültetni egy szabadedzés erejéig hamilton mellé a mekibe,kíváncsi lennék mit tudna.Lehet olyan jól menne hogy kidúrná alonsót
Ralf nyilatkozata a balesetről:[link]
"Azt hittem, hogy észrevett, és el fog engedni, de kívülről behúzta az autóját. De ilyen előfordulhat. Nem kell azzal foglalkozni, hogy ki volt a hibás – 'versenybaleset' volt.
VersenybalesetNe nevettess Ralf.
Azt hittem...-hinni a templomban kell. -
Peat;)
veterán
Ameddig nem moderátor a fórumos tevékenységed besorolása tekints el ettől a stílustól az én személyemhez kapcsolódóan, köszi. Ahogy moderátor vagy azon nyomban felszólíthatsz mit hogyan írjak vagy ne írjak. Múltkori kérésedre most nem priviben ment.
Azóta nyilatkozott Hami is. Unfairnek minősítve Alo-t, legalább harc megy azért a vb-ért.
[Szerkesztve] -
hunnylander
őstag
Nem lehet elküldeni. Az is beletartozhat a 'vádalkuba', az FIA sértetlenséget garantált az őszinteségért cserébe. Nemcsak, hogy nem veszik el az F1-es jogosítványaikat de kirúgni sem lehet őket szerződés szegés vádjával, szerintem. Azonkívül, mivelhogy a McLaren versenyezhet tovább az egyéni címekért, nem nagyon érdeke a csapatnak megválni sem a tesztpilótától, sem a VB esélyes és címvédő pilótájától, akit szerződése köti munkaadójához, amit csak további súlyos anyagi veszteségek (szerződés egyoldalú felbontása, 'végkielégítés' meg mittudomén hogy még milyen fizetségek) árán.
Ami számomra tovább árnyékolja a McLaren belső, amúgy sem felhőtlen helyzetét, hogy nem lennék nagyon meglepve, ha még jelenleg is komoly érdekháborúk zajlanának RD és Alonso között. Lehet még ott akár további zsarolásszerűség is. Nekem furcsa lenne ha a további versenyeken Hamilton továbbra is fél-egy másodpercre kullogna Alonso mögött, nekem az bűzlene. A kémügy Alonso-s fordulata elött soha nem volt ekorra különbség a két pilóta között, és az újonc még a számára új pályákon is meg tudta verni, vagy ott volt a sarkában. Lehet hogy Alonso már kimunkálta magának az előjogokat. -
Pompi
nagyúr
''A büntetés megvolt, most már a mérleg nyelve ismét vizszintben van.''
Én ezzel a vízszinttel nem értek teljesen egyet. Igaz, jobb megoldást (büntetést) én sem tudtam volna kitalálni. De azért bennem van az, hogy akkor most Alonso és Hamilton is a tisztességtelenül hozzájuk jutott technikával vannak az élen. Ez van. Ha elvették volna a pontjaikat akkor pedig az lenne, hogy a Ferrari ölébe hullt a VB (a konstruktőrivel ugyebár ez is történt). Tehát jó megoldás nincs. -
george11
addikt
''Ne haragudj, nem jól tudod. Az, hogy a McLaren birtokolta az anyagot el lett ismerve. Maga Ron is elismerte. Az nem ismerték el, hogy felhasználták, a FIA ezért felmentette őket. A bíróság nem fogja.''
Ezt hol olvastad? Én nem emlékszem olyanra, hogy elismerte volna a Mclaren csapat(!), hogy ők bitrokolták, csak annyit, hogy egy emberüknél volt/van.
''Jön egy McLaren drukker, és ki akarja mosni őket a mi szemünből, a ''szarból''. nem fog menni. ''
Ha ezt rám értetted, akkor nem nyert, mert sem a csapatnak, sem a pilótáinak nem drukkolok, csak próbáltam tényszerű lenni -
george11
addikt
''Ha a McLaren birtokolta az iratokat, márpedig ez el lett ismerve, és a lopott, mellesleg a ferrari számtalan infóját rejtő, iratokat birtokolták, és el is ismerték ezt.''
Na épp ez az, hogy nincs bizonyítva, hogy a Mclaren birtokolta az adatokat. Egyik alkalmazottjuk birtokolta ez tény, de semmi több.
Másodszor nem loptak, mert nem ők vették el az adatokat, hanem ''kapták'', így megint más a leányzó fekvése.
Harmadszor, lehet, hogy mindenki látta az utolsó szerelőig a Mclarennél, de ezt bizonyítani is kell, különben nincs miről beszélni.
Nekem is b@ssza a csőröm a dolog, mert világ életemben csak a Ferrarinak drukkoltam ( a csapatnak, és nem a pilótáinak ), de ha ügyesek Ron bácsiék, akkor el lesz sikálva a dolog.
Miként lehetne bizonyítani, hogy több ember is olvasta a doksikat??? Sehogy, vagy bevallja, vagy nem(nyilván nem). Innentől kezdve meg ismét ott vagyunk, hogy ''ha''.
Volt egy mondás köztünk autószerelők közt anno: majdnem a kutya sem sza@rik.
Vagy rájukbizonyítják, vagy sem ... ennyi. -
Markgx10
őstag
Hu, vaze. Te most kinek drukkolsz valójában?
Múltkor még AMD Powerrel Hamiltonoztál, most meg már Ferraris vagy? De nemrég talán már Red Bull is volt, jól emlékszem? Meg mostanság Alonso sem volt már gáz számodra, igaz?
Az már igazán részletkérdés, hogy a muszáj az muszáj
Aktív témák
Hirdetés
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Asztali PC , i5 10500 , RTX 3070 , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- DJI Air 2s drón szett hibátlan állapotban
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Update 07.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest