Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
hunnylander #6381 üzenetére
Azért egy párszor beszóltak egymásnak! Lásd Hungaroring, Spa.
De annyiból igazad van, hogy mi is csak arra támaszkodhatunk, amit a médiától hallunk.. -
válasz
hunnylander #6318 üzenetére
értem. szóval szerinted nem számít kivételezésnek,hogy mást megbüntettek volna, azért amit hamilton csinált.
-
válasz
hunnylander #6311 üzenetére
ez nem kivételezés, egyszerűen nem tudják bizonyítani, hogy menet közben mekkora volt az üzemanyag hőmérséklete.
az meg megint más kérdés (itt nem akarom egyáltalán kisebbíteni kimi érdemeit), hogy hamiltonnak nem igazán kellett volna megerőltetnie magát ahhoz, hogy világbajnk legyen.. így viszont szánalmas amit a meki művel. -
válasz
hunnylander #6287 üzenetére
ezt úgy mondod, mintha hamiltonnal nem kivétleztk volna...
-
manutdzoli
senior tag
válasz
hunnylander #6249 üzenetére
Én nem mennék a helyébe a toyotához.Nem lesz versenyképes autó alatta.De ha mégis odamegy,és csinálnak egy jó autót le a kalappal előttük.
-
laci666
senior tag
válasz
Szerintem marad a Mekinél mert nagyon visszafogotan nyilatkozik.
Meg lehet hogy tudja hogy rönyonak még ő se tudna segíteni jővőre és inkább marad mekinél. -
enterlaci
senior tag
válasz
Akkor: 1. Haminak jó éve lesz
2. Segíthet a japán márkának 3. Egyértelmű szerelem
4. Poroszkálni fog
-
enterlaci
senior tag
válasz
hunnylander #6242 üzenetére
Alonso mire készül???
-
prmcsk
addikt
válasz
hunnylander #6225 üzenetére
Attól esett szét először hami, mikor alfonz leiskolázva előzte meg a rajt utáni első
kanyarokban úgy, hogy alfi rosszul rajtolt és több méter hátrányt kellett ledolgoznia.Ahelyett, hogy negyedikként besétált volna a VB. címébe presztizscsatát akart
alfonzal. Na ezért pancser. -
enterlaci
senior tag
válasz
hunnylander #6225 üzenetére
Igen, ez azért tegyük hozzá, hogy egy új pálya! Igazából a két Ferrari elnáspángolta őt és őket a rajtnál. Így bevállalt olyat, amit nem kellett volna - lement a köd.
-
enterlaci
senior tag
válasz
hunnylander #6191 üzenetére
Itt van magyarul is a nyilatkozat (lehet hogy tegnap már volt) [link]
-
Anthony28
őstag
válasz
És?
Ez pont azt bizonyítja hogy üresbe váltott.Miért is?Erről beszéltem. Akkor ez nem elváltás mi?
Gondolod azt fogja nyilatkozni hogy kislányos zavaromban beváltottam az üreset fax voltam ez van... -
enterlaci
senior tag
válasz
Igen ezt valahol olvastam magyarul is, de én nem hiszem hogy alacsony fordulaton kellett volna haminak autóznia! Valahogy megfutotta egyszer a leggyorsabb kört is!
-
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander #6181 üzenetére
A csapat hibazott, nem a pilotak, penzbunti BMW-nek es Williamsnek + csapatpontok levonasa, lattunk mar ilyet
Vagy szerinted a pilotak kertek extra huvosen az uzemanyagot?
prmcsk: mit szolsz a kevesbe egyertelmu szokapcsolathoz?
-
ronaldo
őstag
válasz
hunnylander #5954 üzenetére
1. Az, hogy téged kényesen érint a dolog, még nem kell lezizzenni a témáról.
2. Még nem vizsgálják a mercedes autóját, csak fogják.
3. Ha annyira eltérően gondolkodik a két csapat, akkor mivel magyarázod a többtucat de la rózsa - alonso e-mailt, Stepney kismillió telefonját, e-mailjét, sms-ét? Vicceket meséltek egymásnak, nem? -
matyics
őstag
válasz
hunnylander #5954 üzenetére
Azok a doksik már az idény végére elavultak lettek, az F1-es fejlesztés olyan gyors.
Na, hát ez is lehet az oka a McLaren idényvégi gyengélkedésének!
-
ronaldo
őstag
válasz
hunnylander #5922 üzenetére
Nem akarok beleköpni a szép beszédbe, de a kémügy jövőre teljesedhet ki, ahogy azt mózli is említette. A 2007-es autóba kronológiai problematikák miatt még ha akarták se tudták volna belegyömöszölni azt a Ferrari aktát, ám pontosan egy szálon fut a kémügy a 2008-as autó készítésével. Szóval ha abba belefőzték már, abból nehéz lesz kiszedni. Vagy a kémügy naggyűlése után fogták és minden mozdítható és kompromitáló adatot és anyagot elégettek.
Alonsoval kapcsolatban pedig annyit, ha van esze akkor durván visszamegy a Renaulthoz. Mivel jó helyezkedő, szerintem meglépi. Hisz idén annak itta a levét a francia banda, hogy tavaly az utolsó napig kellett fejleszteni az autót, mert Alonso meccsben volt a VB címért. Ugyanakkor Kimire meg az autóra úgy ám blokk fosott a wokingi gárda(ami szvsz az előző éveket figyelembevéve rohadt nagy görénység volt. Kimi utalt is a mostani verseny utáni nyilatkozatában, hogy ilyen jól még nem érezte magát, mint most. Érthető, főleg a fentiek miatt is). Nem is nyert tavaly futamot Kimi és az idény végére még gyors se volt, mivel szerintem féltávnál már ráálltak 90%-os kapacitással a 2007-es autóra. Szóval ne gondolja senki, hogy Alonso volt a megváltó és attól vált olyan ütőssé idén a mclaren. Mint ahogy az sem Alonso "érdeme", hogy a Renault idén masszív középcsapat volt.
Mint ahogy az sem lenne Alonso érdeme, ha egy esetleges újabb Alo-Renault szerződés után a spanyol megint meccsben lenne az első helyért. Csak a tisztánlátás végett
-
Oliverda
titán
válasz
"Higgyék el nekem, egyikünknek sem fáj az eredmény"- mondta Anthony Hamilton az ITV-nek. "Nagyszerűen érezzük magunkat. Az egyik legfantasztikusabb Forma-1-es szezont éltük át. Ha valaki egy évvel ezelőtt azt mondta volna, hogy a fiam a világbajnoki címért harcol majd az utolsó futamon, azt mondtam volna, álmodik az illető."
"Ám fantasztikus volt ez az év. Egy ponttal kaptunk ki, és következő évben újra itt leszünk. Ha pedig jövőre sem jön össze a cím, akkor majd két év múlva. Egy dolog azonban biztos, Lewis Hamilton itt marad a sorozatban"- folytatta az újonc édesapja. "A következő szezonban újra itt leszünk, a csapat pedig nagyon erősen tér majd vissza. Remélhetőleg jövőre a Forma-1-ben nem lesz semmilyen az ideihez hasonló botrány, és azt hiszem, velünk újra számolni kell."
-
manutdzoli
senior tag
válasz
Ezzel én is így vagyok.Bízzunk benne hogy jövőre nem lesznek gondok az F1-en belül,és tiszta küzdelem lesz.
Kíváncsi lennék egy jövő évi felállásra,hogy pl.mi lesz alonsoval,ralf schumival,rosberggel,fisichellával stb.stb. -
AMD Power
titán
válasz
Ezzel a hsz-el 101% egyet értek.
Jól beszélsz.
-
manutdzoli
senior tag
válasz
hunnylander #5899 üzenetére
A váltóprobléma az tényleg nem hamilton hibája.Tényleg lehetetlen volt a küldetés.Késő bánat a meki szurkolóknak,viszont gondoljunk vissza kínára,ha ott nincs az a hatalmas hiba,már vb hamilton.Azt nem lehet elfelejteni.
-
AMD Power
titán
válasz
hunnylander #5906 üzenetére
A jövő nagy "párosa". Szerintem még sok izgalmas percet fognak nekünk adni.
-
manutdzoli
senior tag
válasz
hunnylander #5885 üzenetére
Ilyen a technika ördöge.A Ferrari még így is többet szívott idén mint a meki.De furcsa,hogy egyszercsak sz@r lett a váltó haminek,mindenki azt hitte hogy itt vége,utána meg kibírta a futam végéig.De rajta is múlt,mert ha nem kakaskodik alonsoval,akkor nem csúszik le a 4.helyről a 10.-re.
-
hunnylander
őstag
válasz
hunnylander #5881 üzenetére
Most olvastam, Hamilton-nak váltóproblémái voltak a versenyen. Szóval nem rajta múlott.
-
kerjani
aktív tag
válasz
hunnylander #5881 üzenetére
-
törölt tag
válasz
hunnylander #5819 üzenetére
Ja apuci bizakodó
Bár van mire.
-
manutdzoli
senior tag
válasz
hunnylander #5819 üzenetére
Már számolnak vissza??Még csak most lett vége..
-
AMD Power
titán
válasz
hunnylander #5767 üzenetére
RB előzése nagyon komoly volt.
-
bnss
veterán
válasz
hunnylander #5751 üzenetére
Nem az angolok hétvégje, de ez van.
Ronnie O'Sullivan mikor játszik ma (én is szeretem a snookert)?
szerk.: már megvan, 21:00-tól EuroSport?
-
-Mike-
addikt
válasz
hunnylander #5076 üzenetére
inkább egy bagolynak szurkolok mint egy kalauz családnak baszki;)
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
hunnylander #5034 üzenetére
mondjuk TV-n keresztül kicsit úgy jött le, hogy Hamilton gyerek boxból kijövet tolta neki mint hülyegyerek és kanyar előtt fékezett egy orbitálisat, hogy Kimi épp elférjen még az ideális íven, valahol meg is értem mert most minden számít...
Másfelől meg absz. egyetértek veled, ha akkora jelentőséget tulajdonítottak volna ennek a Ferrarinál akkor tuti mentek volna panaszkodni a bírákhoz.
Forza Ferrari!!!
-
JJános
addikt
válasz
hunnylander #5044 üzenetére
Valószínű, hogy szuperlággyal fognak indulni, és az első tankolás után, kemény gumi. Én legalább is így csinálnám.
-
escie
őstag
válasz
hunnylander #5039 üzenetére
aa, regiszepidok., hm...
manapsag csak patikamerlegen kimert pr-dumakat eregetnek a pilotak, semmi spontaneitas, semmi emberi nincs bennuk. versenyzo, es nyilatkozogepek. ezert nem tudok mar senkinek szurkolni, mert nem jelennek meg emberkent, csak higgadt, pc, eloremegragott hulyesegeket mondanak a riportereknek, elore megirt kerdesekre. szanalmas, na.emlekszem egy regi Mika interjura, jot nevettem:
riporter: -"Mika, mi lesz holnap a futamon, ha esik az eső?"
Mika: -"Hm, nemtom. Elazunk..." -
soulcube
aktív tag
válasz
Nem sajnálták a juice-t.
-
AMD Power
titán
válasz
Ez genya nagyon kemény.
Erre érdekes , hogy nem is emlékszek.
-
kicsitomi88
őstag
válasz
hunnylander #5034 üzenetére
Én azoknak szurkolok akik korrektul a sajat, es a sajat csapatuk altal elert eredmenyeket felhasznalva ernek el valamit. Akinek nem inge ne vegye magara.
-
Peat;)
veterán
válasz
hunnylander #5015 üzenetére
A szabályok szerint zavarmentes tiszta kör várt Kimire. Egy ember hibázott amit ő maga is érzett a bocsánat kérése miatt, sem a sértettnél sem a felügyelőknél nem lökte ki a biztosítékot ennyi. Ezek a tények. De amikor a tények ellenére megy a duma "Mekiék el tudták intézni, hogy a pilótáiknak tiszta zavarmentes körük legyen, hiába na, hiányzik Ross Brawn" ami egyszerűen ebben az esetben nem igaz, míg ha az egész évre nagyon is az akkor nemcsoda hogy megint kiújulnak majd az indulatok. Én pl ez a szemlélet mód miatt szoktam néha ezekre az írásokra reagálni, mert olyan magyar politika szerű érzetem kezd lenni ezektől az irományoktól.
-
Thrawn
félisten
válasz
hunnylander #5015 üzenetére
Aha, szóval 'lement redőnnyel' az sem zavarta volna ha kisbalták potyognak az égből
Na igen Ross Brawn távozását megsínylette a Ferrari, ki tudja mikor jön vissza a szabadságáról.
-
Thrawn
félisten
válasz
hunnylander #5012 üzenetére
Raikkonen nem nyilatkozott az ügyben? Vagy a bocsánatkérés után már nem foglalkozott vele?
-
JJános
addikt
válasz
hunnylander #4917 üzenetére
Jah. Mindíg van ami miatt rá tudnak kenni mindent. Arról nem is beszélve, hogy személyeskednek azzal, aki nincs egy véleményen velük. Azt hiszik, hogy én olyat nem tudok.
Leírtam már itt ebben a topicban, hogy a gyűlölethez nem kell erőlködni senkinek, az megy. Szeretni viszont nem tudnak. A magyar már ilyen. Ha tudna jót tenni, azt nem, inkább belerúgnak a másikba.
Valóban nem vagyok Formula one szakértő, de azért annyira ismerem, mint mások. Nagy tudósok. Jah, erről ennyit.
Kimi nem szólt, hogy gondja volt valakivel, mert tudja, hogy Hami épp odaért, és semmi rosz szándék nem volt benne. Itt meg hirtelen már azt is számonkérnék Hamitól, amit nem is kéne. Más dolgába avatkozók. Majd Kimi szól, ha gond van, én nem féltem. -
lacafaca
addikt
válasz
hunnylander #4815 üzenetére
szerintem nézz magadba
-
george11
addikt
válasz
hunnylander #4819 üzenetére
Köszönet
-
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander #4813 üzenetére
Ron is orul, h csak 15.000re buntettek, akkor hol itt a vicc? No mindegy...
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander #4811 üzenetére
Akkora agyad lehet, mint a macid kisebbik szemgolyója...
Innentől ignorállak...
-
Peat;)
veterán
válasz
hunnylander #4797 üzenetére
Te most Alonsot véded?
A tahósági bizonyítványt Alonsora írtam és azt közelítette meg Hamilton, a megkérdezett emberek véleménye alapján. Ahogy egy másik fórumozó veled ellentétben azokat is bemásolta ez tisztán látszik, megosztott a vélemény. Neked meg nagyon is aktuális volt elolvasnod mert bármi is történik azonnal írod hogy Hamilton így meg úgy. Én meg nem szeretem a nyáltopikot amivé ez alakult mostanában ezért élcelődök
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander #4802 üzenetére
"Ez is csak élcelődés, de igaz"
Tudod értelmezni az igaz szó jelentését?
-
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander #4803 üzenetére
Ettol nem lazultam el...
De legalabb probalkoztal
-
Peat;)
veterán
válasz
hunnylander #4783 üzenetére
Te is megtisztelnél ha a teljes nyilatkozatot linkelted volna be, pont úgy ahogy arra Motiont kérted meg te magad.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander #4797 üzenetére
Honnan tudod, hogy melyik pilóta mennyire intelligens? Ne röhögtesd már ki magad...
Ha a hülyék szavaznak Alonso-ra, akkor te mit keresel a Hamkó Fanclubban?
-
PazsitZ
addikt
válasz
hunnylander #4783 üzenetére
Ha már itt tartunk:
Rubens Barrichello: "Ha engem kérdeznek, hogy kit részesítek előnyben, akkor Fernandot mondanám. Egyrészt azért mert egy nagyszerű versenyző, másrészt pedig azért, mert az idei évad során több kellemetlen élményben volt része."Giancarlo Fisichella: "Fernando megérdemli a harmadik címet."
Robert Kubica: "Mindent elkövetnek annak érdekében, hogy segítsenek Hamiltonnak. A Nürburgringen a daru visszahelyezte a pályára. Többször vált ívet, mint azt a szabályok lehetővé teszik. Ezt csak neki szabad."
Jarno Trulli: "Jól kijövök Fernandoval. Ő egy különleges tehetség."
Flavio Briatore: "Fernando Alonsora tippelek. Ő a legesélyesebb. Tapasztalt, tudja hogyan kell bajnoki címet nyerni, és mindig gyors volt a brazil pályán, ami nem egy egyszerű helyszín. Biztos vagyok abban, hogy azonos feltételek mellett harcolhat, és mentálisan is erős.
Christian Danner: "Fernando Alonso, aki egy igazi harcos és az év végére mindig sikerül neki a nagy ugrás."
Carlos Sainz: "Fernando Alonso. Egy ideig esélytelennek tűnt, de az utolsó futamon van még remény."
Webber is, pl., Ecclestone diplomatikusan nyilatkozott, a Ferrarisok meg ugye magukra szavaznak
Egyoldalúan könnyű nézni a dolgokat. -
Peat;)
veterán
válasz
hunnylander #4778 üzenetére
Számomra meg az az érdekes hogy a pilóták között az Alonso által 2+1 év alatt erősen felépített tahósági bizonyítványt Hamilton 1 év alatt megközelítette. Nézd meg a nyilatkozatokat ki kinek a győzelmét szeretné. De a pilóták is szakmai analfabéták és rossz emberismerők és nem tudják mit kezdjenek magukkal hogy Hamilton kritizálják?
Irígység? Alonso már 3. éve vb esélyes az utolsó futamon, megint csak őt kéne utálni...
Na mindegy csak egy érdekes észrevétel volt.Ui:
Daru minden sóderágy mellett lesz a futamon? -
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander #4779 üzenetére
Meg akarod nekem mondani, hogy mit idézzek?
Nem kéne kismackó...
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander #4771 üzenetére
Majd a csapat megmondja neki, hogy mikor mit csináljon
-
aesir
veterán
válasz
hunnylander #4722 üzenetére
Ha jól látom, nem tettem különbséget a 3 pilóta között. Satot és Buttont (főleg Buttont) kifejezetten kedvelem, hamilton pedig teljességgel közömbös.
-
JJános
addikt
válasz
hunnylander #4750 üzenetére
Légyszi megfejtéseket is közöld. Az utat, és a végeredményt. Szleng az szleng. Gyengébb angol tudásuak is vannak. Hami van Ász! Ezt értem!
Pld. Go to bed- menni oda ágy- érteni matyar? Akkor ezt hogy kell szlengesíteni? GB?
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
hunnylander #4747 üzenetére
Idén nem ez az első ilyen, eddig már született pár érdekes "büntetés", nincs ezen mit vitatni! Olvastad Haug nyilatkozatát, kicsit ellentmond magának, bár az angol szöveget nem láttam, lehet csak fordítási hiba, de: "Valószínű volt egy felvezető kör, és az abban használt abroncsot a későbbiekben nem használtuk már fel."
Na most akkor volt vagy nem? Akkor kellett hogy legyen ...
Hogy jön ide a min. max. büntetés? Nem a büntetés nagysága a kérdés, hanem maga az, hogy büntetnek e!
Véletlen fékezett nagyokat is Hamilton igaz? -
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander #4728 üzenetére
Eszementet ment a srac, kizarolag a Sony playstationjen latta eddig a palyat, de csodalatosan koordinalta az egesz autot a borzasztoan sikos aszfalton, s nem par ezreddel, nem is par szazaddal, hanem egy egesz tizeddel volt gyorsabb sajat csapattarsanal!
Ugyanabban az autoban egy tizeddel gyorsabb mint a ketszeres vilagbajnok!!! Mindezt persze a mindent eldonto penteki szabad edzesen, nem az elson, a masodikon!!! Orulet, ilyet meg nem lattam eletemben, ez a gyerek versenyautoba szuletett, meg haja sincs, h konnyebb s gyorsabb legyen az auto! Meg ez a sulyeloszlasnak is jot tesz, felfoghatatlan mit teljesitett ma, nem is kapom a szavakat... Az almelkodastol mindjart asztmas rohamot kapok, ezert inkabb abbahagyom
Huh...
Eleg elismero voltam?
-
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander #4719 üzenetére
Ha olvastad, akkor reagaltal is???
Kulonben irasomhoz visszaterve eszembe jutott egy jo hasonlat, ha valaki tul gyorsan megy F1es pilota letere, akkor vegyek el a szuperlicenszet? Mert ha gyalogoskent elvehetik a jogsidat, akkor innen mar csak egy ugras ez is... Sry az off-ert.
aesir: mivel nem vagy McLaren / Hamilton-fan, nincs jogod reagalni ilyesmikre
-
aesir
veterán
válasz
hunnylander #4715 üzenetére
Pontosan olyant, amilyent a MINDENKIRE ÉRVÉNYES szabálykönyv előír. Ha rajthely, akkor rajthely. A szabálykönyv nyilván nem határozza meg a büntetés mértékét annak fényében, hogy éppen hol tart a világbajnokság, vagy a világbajnok-aspiráns szabálytalankodott-e.
Nem épeszűségről van szó, hanem a szabályok betártásáról. Aki pedig az EDDIG IS ÉRVÉNYES szabályok értelmében, bokros teendői mellett nem tud arra figyelni, hogy NE cseréljen kereket, az nem való a boxba. -
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander #4715 üzenetére
Kezd elegem lenni abbol, h mindig az a kerdes mennyi elonyt szerzett egy csapat egy kihagasbol es eppen ki ult a volannal... Mellesleg a pilota is lathatta, hogy uj szett gumit kapott s neki is ismernie kell a szabalyokat, ugyanis szamara a szabalykonyv a kresz
Szabalytalansag tortent, akkor buntetes, kesz. Anno pl Massanal sem merlegeltek mikor fekete zaszlot kapott, pedig akkor o is eselyes volt a vb-cimre... Ilyenkor nem ervenyes, h ne befolyasoljuk a vb pontversenyet? Jo is, h vege van mar ennek a szezonnak, tele lett a tokom az FIA-s bagazzsal
Igen hunnylander, nem vagyok epeszu, minden csak nezopont kerdese.
-
JJános
addikt
válasz
hunnylander #4703 üzenetére
Az ottani idők vannak feltüntetve? És valójában mennyi időzóna van köztünk? 6 óra? Please. Thank you!
A retek klub adás 17.30-kor kezdődik. A futam magyar idő szerint gondolom 18.00-kor. Akkor mi négy órával járnánk előrébb csak?
-
kerjani
aktív tag
válasz
hunnylander #4701 üzenetére
ez tényleg gáz
-
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander #4698 üzenetére
Adna ugy a fennvalo, hogy jatekokbol ismeri csak a palyat, mert akkor Kimi lesz a bajnok
-
zszszs
tag
válasz
hunnylander #4669 üzenetére
müxik, köszöntem
-
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander #4603 üzenetére
Nem azert, de Kimi vb-cime mesebeillobb, lasd hol allt a szezon kozepen
Szoval valld be, hogy te is Kimit szeretned vilagbajnoknak
-
kicsitomi88
őstag
válasz
hunnylander #4599 üzenetére
Kimi meg jó pilóta
-
PazsitZ
addikt
válasz
hunnylander #4574 üzenetére
Nekem ezen vélemény utolsó mondata tetszett:
Tom Kristensen: "Lewis Hamilton. Több okból is. Neki van a legtöbb pontja, ő a legtehetségesebb és a csapat is mögötte áll. És a boxutca bejárata is egyenes Brazíliában." -
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #4572 üzenetére
durci?
-
zszszs
tag
válasz
hunnylander #4570 üzenetére
Szerintem is. Alonso nem hülye, nyerni akar, rosszul van, ha nem nyer...
Nem gondolom, hogy ennél erősebb lenne a Toyota pénze, vagy a "Renault-os emlékek".
Valószínűleg nyerni jövőre is csak McLaren-ben vagy Ferrariban lehet... -
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #4568 üzenetére
Nem húztam fel magam, nincs okom rá. Nem az a fajta vagyok, akit nem lehet meggyőzni. Meg lehet, de tényekkel, hiteles forrással. Amit Te állítottál Kimiről, a saját (vagy a bátyád) véleményed volt egy olyan dologról, ami nem vélemény kérdése, hiszen statisztika van róla vezetve.
Ezt írtad:
Kimi statisztikailag akkor is jobban amortizálta a motorokat, mint a csapattársai.
Ebbe kötöttem bele, okkal. Mivel megcáfolható a véleményed, illene felülvizsgálnod.
Azt meg már tárgyaltuk, hogy a műszaki hibák nagy része olyan dolgot érintett, aminek igénybevételére a pilótának minimális ráhatása van. Valamint ide tartozik az is, amit több motorszakértő mérnök mondott, hogy a mai F1-es motorokat nem lehet túlhajtani, mert a vezérlő elektronika által maximalizálva van a leadandó teljesítménye. Ha ez rosszul van beállítva, az nem (csak) a pilóta hibája.Szerintem Kimit azért könyvelte el az F1 nézők többsége "nehézlábúnak", mert egyrészt a hozzáértő és mindenre odafigyelő
kommentátorok felkezdték ezt, másrészt mert egyszerűen ő volt a figyelem központjában a kieséseivel. Kit érdekelt, hogy amíg Kimi a dobogós helyekért autózott, Coulthard, Montoya vagy de la Rosa kiesett a 4-8 helyek valamelyikéről?
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #4542 üzenetére
Jaj, közben visszakerestem, és látom, hogy pont neked szedtem össze a dolgokat a korábbi esetben is. Ha akkor sem győztek meg a tények, feltételezem, most sem fognak, úgyhogy mindegy is.
Érdekes, hogy ez nem is egy olyan téma, mint valaki személyiségének megítélése (ami teljesen szubjektív téma), mert itt statisztikák, tények vannak, és mégis szerintem-alapon működik ez egyeseknél. -
wildrain
addikt
válasz
Ha minden igaz, legalább egyszer összeszedtük már itt a fórumban Kimi műszaki hibáit. Az összesnek talán a 30%-a volt motorhiba, és azok közül is egy-kettő már pénteken bekövetkezett. Olyan is volt, hogy a teljesen új erőforrást kellett akkor cserélni. Szerinted egy tét nélküli pénteki edzésen, 10 kör alatt úgy meghajtotta a gépet, hogy behalt a motor? Aztán ott voltak még a váltóhibái. Teljesen mindegy, ki vezeti a gépet, gyakorlatilag az egész versenyen szinte darabra ugyanannyit váltanak. Mivel befolyásolta Kimi a mechanikai hibát? Volt egy sereg elektronikai hiba is, és még lehetne sorolni.
Ha a bátyád figyelmesen követte a kedvence pályafutását, akkor erre is illett volna odafigyelni. Ott van az FIA honlapján a kieséseinek oka, érdemes végignézegetni, összehasonlítani a csapattársaival. Kiderül, hogy alattuk sem volt megbízhatóbb a McLaren. Így annak, amit említettél, hogy statisztikailag bizonyított, hogy Kimi motorgyilkos, statisztikailag éppenhogy az ellenkezője derül ki. -
snecy
senior tag
válasz
Ami a mentalitását illeti mindenképpen fejlődött a Ferrarinál, de azért néha elképedtem pár dolgon vele kapcsolatban, pl. amikor 2004 Bahreinben elkezdett lökdösődni a pályabíróval, egy olyan pályabíróval aki szarért-húgyért kockáztatja az életét a versenyzők miatt, vagy a tiszteletlenség, mindenki emlékszik még az "i was having a shit" című szövegre
Sok szurkolója meg pont ezen tulajdonságaira büszke, ilyenekkel is találkoztam már -
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander #4532 üzenetére
Lauda, mint szakértő
Még mindíg érdekel, hogy mivel nyírta ki Raikkonen a motorjait!
Nézegess onboard videokat Kimi vezetési stílusáról, majd vesd össze pl. Alonso-éval, vagy Massa-éval. Ha egyáltalán ezt érted vezetési stílus alatt, mert ez inkább kanyarodási stílus, amiben Kimi-re a klasszikus, finom stílus jellemző. De ezzel nem lehet motort gyilkolni, mert akkor Alonso-nak 2005-ben és 2006-ban egy futamon se szabadott volna célba érnie
2005-ben valszeg Kimi autóját egy kicsit mindíg jobban kihegyezték, mivel Ő volt harcban a címért + talán RD így akart legendát csinálni Kimi-ből, a leggyorsabb, aki soha sem nyerhet. És ezáltal közönségkedvenc lesz. Soha sem tudjuk meg...
Hidd el, hogy Kimi lábának, kezének köze se volt ezekhez a motorhibákhoz
Oliverda: nagyon gyenge...
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander #4522 üzenetére
Mesélj nekem Kimi stílusáról, meg arról, hogy a stílusának mi köze van a motorhoz
Mert eddíg amit írtál, az színtiszta baromság érvek nélkül...
-
manutdzoli
senior tag
válasz
hunnylander #4515 üzenetére
Sztem kimi nem motorgyilkos,csak nagyon peches volt a mekiben.Idén hányszor is füstölt el alatta a kocsi?Úgy tudom egyszer sem.Alonso stílusa még erőszakosabb,vagy ugyanolyan szinten van mint kimi.mégis szerzett a renault-val 2vb címet.Mert a renault motor jó volt.Kiminek is lehetne már 2címe,csak a meki motor szar volt,nem érzékeny,szar.Ennyit erről.
A kémügyet meg sztem hagyjuk. -
kicsitomi88
őstag
válasz
Hát ez LOL, mi van, kozeledik a hétvége, gyűlik a feszültség?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
"Kimi a maga kemény motorgyilkos stílusával"
Asszem ezzel le is nulláztad magad
-
manutdzoli
senior tag
válasz
hunnylander #4506 üzenetére
Én is így gondolkozok.
Amúgy azért szállt ki a Michelin az F1-ből mert volt ez az indianapolisi incidens? -
manutdzoli
senior tag
válasz
hunnylander #4501 üzenetére
A Ferrari-Bridgestone tényleg nem engedte.De szted fordított helyzetben a Michelin engedte volna ugyanezt a Bridgestone-nak?Ők vetélytársak,ellenfelek,és örülnek ha az egyiknek rosszabbul áll a szénája.Ilyen a versengés.
-
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander #4471 üzenetére
Nos, igen, bunko vagyok, mert elegem van abbol, h veszelyt szimatolva mar rogton mindenki felhaborodik s nem hajlando elindulni egy futamon/palyan, mert ki tudja mi tortenik. Ez F1, nem oreg nenik jarokeretes versenye! Aki nem birja az menjen haza s tanitsa a fiatalokat gokartozni. Nem kivanom egyetlen versenyzo halalat vagy seruleset, de tagadhatatlan, h nagyon fat@kű es steril lett az F1 s ennek ugyanugy a szponzorok (ahogy b-type mondta) mint a pilotak a fo okai. Ezert nem latunk egyetlen elozest sem, pl, mert mindenki szepen szamit s remenykedik, h majd a kovetkezo versenyen ennyi pontot szerez, aminek is koszonhetoen pl vilagbajnok lehet egy olyan pilota, aki negy futamot nyer meg, azzal szemben aki haton diadalmaskodik, esetleg. Vicc, rohely, a sebesseg sportjabol a szamitas sportja lett. Nem lenne a Ferrari mar reg hagytam volna a fenebe az egesz ballago s politizalo cirkuszt.
Most pedig johetnek a hsz-ek, miszerint pilotak halalat akarom, miszerint utalom Hamiltont, miszerint seggfej vagyok, stb stb, hajra.
mod: megnyerték, nem tudom mi a feneert ez a tobbes szam egyes szemely, mintha a szurkolo gurcolne ejt nappalla teve a csapatert, mintha az vedene ki egy tizenegyest, vagy rugna golt, vagy cserelne kereket. Elnezest, felidegeskedtem, de ugyis legtobbetek mar gyerekes idiotanak konyvelt el, szoval nem igazan erdekel...
-
AMD Power
titán
válasz
hunnylander #4460 üzenetére
Milyen szépek lesznek a kocsik abban a fényben!
-
JJános
addikt
válasz
hunnylander #4433 üzenetére
Így van kedves mackóm. Toljad csak, mi meg nézzük. Csak legyen egész télre való, hogy lássunk valamit, mert a szemet nem lehet ám megelégíteni!
-
kicsitomi88
őstag
válasz
hunnylander #4422 üzenetére
Igazad, van. Rájöttem, hogy tévedtem.
Ez nem tényekkel alátámasztandó dolog, hanem személyes benyomás, ami _nem_ vita tárgya, mivel nincsenek tények, érvek. Csak egy érzés.
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #4388 üzenetére
Kétlem, hogy a Meki szimulátornak a grafikája realisztikusabb lenne.
Valószínűleg pont annyira realisztikus, amennyire annak kell lennie. Ha egy pálya környékéről kivennének mindent (épületeket, fákat, hirdetőtáblákat, szóval mindent), és nem maradna más, csak a szürke aszfalt meg mellette a kanyart jelző táblák, akkor egy versenyző, aki a régi verziót ismerte, ugyanúgy tudna vezetni rajta, mert egy versenypályán semmi más nem számít, csak az aszfalt a kanyarjaival. Ennélfogva nem előnyösebb egy PS jó grafikája a McLaren szimulátorának helyes fizikai modellezésével szemben.
Egyébként egy szimulátor is csak egy bizonyos fokig tud segíteni a felkészülésben, addig, amíg nem rögzül a pályarajz. Ez körülbelül 15-20 kör lehet egy versenyző esetében, annál semmiképpen sem több. Utána talán tud még finomítani apróságokat, de abban a szimulátor nem segít (főleg nem egy PS), ahhoz a helyszínen kell lenni, és ott kell körözni.
A helyzeten csak ronthat, ha a PS hülye fizikája beidegződéssé válik (túl gyors kanyarvétel, helytelen féktávok, esetleg helytelen pályageometria). Lehet akármilyen jó az a grafika, ha ezek nem élethűek, bukott az egész. -
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander #4388 üzenetére
realisztikus virtuális tér - ha szamodra realisztikus a PS, akkor no comment. Kulonben igen, mindenki beled kot, mert egyszeruen annyira elvakult Hamilton-fan vagy s nem Hamilton-utalatbol kotnek beled, hanem mert nem ertik hogy vagy kepes minden maszlagot elhinni.
Na mindegy, jo forumozast!
-
D.Orion
veterán
válasz
hunnylander #4379 üzenetére
"neked úgy sincs összehasonlítási alapod összevetni a Meki szimulátort és a PS-t a valós F1-gyel"
Mert neked van? Ültél a Merci szimulátorban v. F1-es autóban? Segítek: NEM
Ha te PS-en tanulod a féktávot akkor még a mai biztonságos F1-es kasznik mellett is rendelek neked egy koporsót!Ez PR, és/vagy oldani akarta a feszültséget. Ennyi.
Mire legelőszőr kimegy a brazil pályára már betéve tudja az összes kanyar-ideális ív-féktáv összefüggéseket. Lehet, hogy még azt is tudja, hogy melyik kanyarban hol van "kopás" a pályán... Ezt is biztos lemodellezték PS-ben.
Továbbiakban NC!A többiektől elnézést kérek a kirohanás miatt.
-
-Mike-
addikt
válasz
hunnylander #4384 üzenetére
-
-Mike-
addikt
válasz
hunnylander #4374 üzenetére
Az utóbbi futamokról is mondta, hogy még az időmérő első két szakaszában is még 'tanulja' a pályát, és csak akkor kezdi annyira megismerni és megtalálni a legideálisabb megoldásokat és beállításokat, ami már elfogadható lesz a harmadik szakaszhoz. Akkor meg már oda is tud tenni egy tökéletes kört.
manudtzolival legyetek barátok ha te ezt így olvastad és még el is hiszed stb
csak h tisztába tegyük itt a dolgokat, ha nézel péntekenként fp1-et live timing-on akkor tudhatod h itt már az első pályára lépés alkalmával szó sincs pályatanulásról, igen, biztos gameboy-al tanulja a pályát
-
JJános
addikt
válasz
hunnylander #4379 üzenetére
PÜ ment. Köszi!
-
JJános
addikt
válasz
hunnylander #4378 üzenetére
Priviben megküldöd nekem? Valahogy nem figyeltem oda, amikor elment. Nem értem. Nekem jó kapcsolatom volt vele, és mindíg elismertem, és adtam a véleményére.
Jó én nem értek az F1-hez, mert én csak egy elvetemült szurkoló vagyok. És a személyiségi jogok egyik ügyvédje.
-
aesir
veterán
válasz
hunnylander #4374 üzenetére
Neked minden hamilton érdemeit növeli.
Legyintek egyet, oszt' jól van...
-
JJános
addikt
válasz
hunnylander #4362 üzenetére
b-type-ra gondolsz? Elment a fórumról? Az gáz.
Oda valósi, ahol születtem.(Dorog)
Sajnálom, hogy elment. Tudsz okot? Bár sejtem.
-
aesir
veterán
válasz
hunnylander #4371 üzenetére
De, rossz.
-
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander #4362 üzenetére
Erdekesseg szukseges, kulonben szvsz nem sokat er a forum, de mindegy, nem akarom senkire rakenyszeriteni az elgondolasom.
Nem kell fustologni, fel a fejjel, csak igy tovabb, elore a kimertseg, kulturaltsag s atlagossag sima es finom illetve rendkivul egyenes utjan
Nem off-olok, mert megzavarom meg valakinek az aurajat
-
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander #4357 üzenetére
Hol vannak linkelt erdekessegek/cikkek? Tenyfeltaro hsz-ek, valami szakmai info? Semmi. Mindenki csak kerdezi ki lesz a vb s kesz. Mindenki elteti a kedvencet, yippie... Ugye azt eszrevetted, h utobbi 1-2-3 napban a regi forumlakok eltuntek? De nem sok erdekessel kecsegtet az ifju generacio. Tudom, az en izlesem tul kifinomult, elnezest.
-
bnss
veterán
válasz
hunnylander #4357 üzenetére
Mindenki hűti azt a bizonyos győzelmi pezsgőt.
Mindenesetre már alig várom a hétvégét, gondolom ezzel nem vagyok egyedül.
Jóslatokba nem bocsátkoznék, az nem az én hatásköröm.
-
Peat;)
veterán
válasz
hunnylander #4331 üzenetére
Fix fordulatszám mellett nincs nagy különbség 2 ugyanolyan gyártmányú motor között, úgy hogy a motorfejlesztés be van fagyasztva.
"Az új motor még rizikósabb lehet, mint a már 'bejáratott'." Sőt még egy brazil táncosnő is elbújhat Hamilton fülkéjében... -
JJános
addikt
válasz
hunnylander #4314 üzenetére
Ez tényleg nagyon jó!
Megfosatta kissé a munkatársakat.
Egész télen raksz be nekünk ilyen videókat, hogy valahogy kibírjuk a szezonkezdetig? Jó lenne!
-
manutdzoli
senior tag
válasz
hunnylander #4314 üzenetére
Gyönyörű ez az SLR merci.
Jah,és miért nem alonsot hívták hogy vezesse?Itt is látszik hogy nagyon rossz a viszonya az egész csapattal,nem csak hamiltonnal.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest