- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Aktív témák
-
hunnylander
őstag
-
Motion_Blur
félisten
"A Spanyol Nagydíj után sokan lelkendeztek, mert úgy látták, hogy a McLaren és a BMW végre közelebb került a Ferrarihoz, ez azonban számomra azon ritka versenyek egyike volt, amelyeket reménytelenül unalmasnak találtam. Lehet, hogy az első négy befutó a célban mindössze hat másodpercen belül volt egymáshoz képest, ám az alaposabb elemzés sajnos kimutatja, hogy a küzdelem szorosabbnak tűnt, mint amilyen a valóságban volt"
Erről beszéltünk mi is
-
D@ni88
addikt
Palikék úgy felidegeltek, de hát sztem látszott is hogy spórolnak... hova hajtsák szét a motort. elég volt bebukni az első futamot
pedig ha az jól sikerült volna áááá akkor Kimi már 35 pont körül lenne minimum
amúgy a 2. futam óta fullra az volt az érzésem hogy nagyon erős a cucc, csak nem mutaják ki teljesen hogy mi az erejük. Mondjuk igazuk is vanmert ha túl erősek lnnének akkor menne a gyanúsítgatás, hogy valami nem megengedett dolgot használnak. mint pl a rugalmas padlólemez, mint 1 évvel ezelőtt. mondjuk nem tom arra is hogy jöttek rá, mert nem sok ember látja az alját sztem
Ferrari powa
-
Peat;)
veterán
Ez az egyik utálja a másikat csak azokban az emberekben létezik, akik hisznek a médiának...nem tudhatod hogyan viszonyulnak egymáshoz.
Alonso nem volt szabad egyébként és Msch mellé sem akart menni így fel sem merült benne a Ferrari(nem mondta ki asszem, ahogy Kimi sem, de ez elég világos volt). A másik legnagyobb csapat meg Mclaren volt. Kimi mellé már menne a Ferrariba és Kimi sem ilyedne meg szerintem...
Azt itt divat elfelejteni hogy a Renault Alonsoval lett vb, több év alatt közös munkával. Ilyet a mai mezőnyből csak ő produkált. Ezek után érthető a szemszögéből hogy csak vb esélyes autót akar és így érthető hogy figyelgetik a csapatok és a média.A Hamiltonal kapcsolatos megjegyzéseidre csak annyit, hogy Ron volt az akivel inkább veszekedett. Gondolkozz el miket mondhatott neki Ron: "figy magasabb fizuért leszerődtetünk merthogy mindjá 2x-es vb vagy, kapsz egy jó autót ha te is kidolgozod a beled és a leendő ki tudja ki (még nem tudták) csapattársadat minden második futamon jobban támogatjuk, de nyugi a többi futamon te leszel jobban támogatva de ha megszegné a megbeszélt stratégiát nem bosszút állni ám"
vagy "kapsz egy versenyképes autót, téged fog támogatni a csapat és vb-címet akarunk nyerni általad és kapsz egy támogató csapattársat" szerű mondatok voltak vajon az igazsághoz közelebb? már nem tudjuk meg. Azt sem hogy Hamiltonnak mit mondott Ron, nem lepődnék meg ha őt is beetette volna.14959: miharabbi felépülést.
-
Oliverda
titán
2010 és nem 2011. A Marlboro a legjobb, kár hogy nem írhatják már ki sehova a nevüket. Aki most látja az első F1-et versenyét annak nem sokat mondanak a krikszkrakszok a logo helyén. Illetve ha még nem tűnt volna fel akkor egy ideje már más csapatot nem támogat dohánygyártó cég.
Itt egy 1,5 éves hír ami kapcsolódik a témához:
"Raikkönen a Ferraritól mehet nyugdíjba"
mod: Jó hogy cáfolják. Meddig is ment a hozavona mielőtt MS bejelentette a visszavonulását?
-
Oliverda
titán
Én is ezt nyilatkoztam volna a Ferrari helyében. Pszichológiai hadviselésnek hívják az ilyesmit. Azt nem kétlem hogy a végén már nem volt feltekerve minden csutkára, de azért szénné spórolás ettől még elég messze állt. Persze ha 30mp-vel vezettek volna akkor más lett volna a helyzet. Haug viszont most jól látja a helyzetet: [link].
Motion_Blur: Hát ha ez tényleg beigazolódik akkor Alonso-Massa páros lesz 2009-től a Ferrari-nál. Illetve ha jól tudom a Telefonica meg akarja venni a Telecom Italia-t, tehát lehet hogy egy elég erős szponzort is vinne magával Alonso. Habár a Telecom Italia már támogatja a Ferrari-t az Alice-on keresztül.
-
Motion_Blur
félisten
Gyulának pirospont, hogy nem pofázott bele
-
Oliverda
titán
Ez a nyilatkozat arra volt jó hogy Fülöpke egy darabig ne riadjon fel éjjel többet izzadtan abból a rémálomból hogy Alonso-n van a piros overál.
Nyilván azt nyilatkozza hogy nekik van a legjobb versenyzőpárosuk, Ron Dennis is pont ezt nyilatkozta valamikor korábban, de még Mark Webber is mondott hasonlót pár hete. Tehát sokat érnek az ilyen nyilatkozatok. Melyik csapatfőnök nyilatkozta már az ellenkezőjét?
Mellesleg ezt nem csak az NS írta meg már ha számít valamit líp öhed.
-
MPowerPH
félisten
Ebben lehet valami. De akkor ez csak az időmérőkön lehet előny. Mert ha a versenyen jobban kopnak a gumik, azzal is veszítenek időt, csak ezzel max. visszanyerik. Ezek szerint versenykörülmények között nem biztos, hogy sokat gyorsulnak a gépek. De időmérőn talán ütősebbek lehetnek.
-
MPowerPH
félisten
Kovának nem ment, de Hamilton a qualifikáción is Kimi előtt végzett. És a 2 hétvége/1 motor (szerintem is hülyeség) mindenkire vonatkozik.
Mikor leülök futamot nézni, attól rettegek, hogy mikor robban le az egyik Ferrari. Ugye 2006 -ban Schuminak pont a megbízhatatlanság miatt(meg más miatt is) veszett el a VB címe. És azóta valahogy nem lehet bízni az ágaskodó paripában.
-
MPowerPH
félisten
Tudom, hogy Ferraris.
Az a baj, hogy ott ennyire le volt tőle maradva. de ezt írjuk arra, hogy Massának fekszik Sahir. És én Massában nem látom azt, hogy VB esélyes lenne, túl sokat hibázik. Szóval Kiminek nem szabadna engednie, hogy Massa így elpáholja. És még nem is merem említeni, hogy Kubica végig ott volt Raikkonen nyomában. És az is biztos, ha Hamilton nem ragad be a rajtnál, nem biztos, hogy ferrari 1,2 lett volna.
-
Mezcal
addikt
Maradjunk a tényeknél, és ne annál, hogy ki mit hisz.Prost büntetésenélkül kevés esélye lett volnar ma győzelemre.
Senna brazíliai hibája a jól félretervezett, rossz beállításokkal működő Williamsnek volt köszönhető A verseny előtt többször nyilatkozta, hogy az autó vezethetetlen. P. Head el is ismerte, hogy gondok vannak az autóval. Massa a kipörgésgátló hiánya miatt csúszott ki, ugyhogy nem azonos a két eset. Senna évekig versenyzett TC nélküli autóval, neki ez nem jelentett gondot.
Nemcsak a motorokon múlik, viszont ha megnézed, hogy Schumi például az időmérőkön mennyit adott Sennának- aki köztudottan a legjobb edzésmenő volt - akkor elgondlkozik az ember azon, hogy mennyit is ért az erősebb Ford motor.
-
Mezcal
addikt
Schumi sem került volna az élre Monacoban, ha Prost nem kap egy stop&go-s büntetést, szal neki is 5 lenne. Senna, ha 1988-ban 1 perces vezetés tudatában nem ütközik a palláknak,akkor...szal a ha-val kezdődő esetek hagyjuk.
Senna 1993-as mekije nem volt jobb a Benettonnál. Eleve Schumi Benettonjában az újabb, erősebb erőforrás dolgozott, Senna meg kénytelen volt a régebbi verziójú motorral versenyezni. Szal csak lassan a testtel...
Schumi szép győzelmet aratott, de csak 1-re futotta neki, pedig az autója erősebb volt a McLarennél. Senna a gyengébb Ford motoros McLarennel is vezette a vb-t!
-
JJános
addikt
Nekem ezek a pilóták mind első vonalasak.
Mikor ők mentek, az utcán a gyerekek egy darab bottal játszottak versenyt egymás között. Csak úgy röpködtek a szavak: Én vagyok Fittipaldi, én meg Lauda, és sorolhatnám. Még kerékpáruk nem volt (bányásztelep), de naphosszat kint rohangáltak. Vasárnaponként pedig ezek a pilóták odaszegeztek valamennyiünket a tv doboza elé.
vagamo: Szerintem ezt norvégból fjordították magyarra.
-
JJános
addikt
Igen, erre gondoltam én is!
Az a gond ezzel az összehasonlítósdival, hogy mindíg az egyiket helyezzük előtérbe, a másikat háttérbe. Így nem szabad összehasonlítani. Mindketten nagyon nagy versenyzők voltak.
Én még sorolhatnánk őket, Nigel Mansell, Niki Lauda, Fittipaldi, Jil V......
-
madster
tag
Oké, te kiálltál mellette. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy Hami mellett többen kiálltak, ezért nagyobb vita lett.
"ha hibázik Felipe elismeri a hibáját. v te nem hallgatad az időmérő után mit mondott?"
Melbourne után mit mondott? Sepang után mit mondott? Nekem úgy rémlik nem akarta elismerni azt, hoy ő hibázott, így a saját csapata közleményéből derült ki. -
JJános
addikt
Igen, ebben igazad van.
Sajna Massa akkor kezd el csapatjátékot játszani, amikor már muszály. De amíg van esélye arra, hogy első számú legyen, a csapat nem érdekli. Ezt legutóbb lehetett jól látni. Megkezdőgött a futam, és kihúzódott Kimire. Ez idáig rendben van. Aztán elhúzott, majd kiment a boxba. Aztán amikor visszajött, azt vette észre, hogy második, és Kimi szakítja el magától.
Maszatnak ilyenkor az lenne a dolga, hogy bejöjjön másodiknak. Ehelyett meg akarta mutatni, hogy ő is van olyan jó, mint Kimi.
Majd ha ráébred a valóságra, és csapatjátékos lesz. Gyűjtögeti a pontokat, és ha kell előlép. Adja Isten, hogy ne kelljen.Annak idején Eddi Irwine is előre lépett, aztán nem tudott élni a lehetőséggel. Ha Massa marad, jó lenne, ha az utolsó futamig versenyben lenne. Sajna tavaly sem volt. Amikor felcsillan a remény, hogy győzni tud, megszűnik a csapatjáték, és ego, és ilyenkor gyakran bukta van! Szvsz!
-
hunnylander
őstag
Nem értek egyet. Az idei Ferrarinak eléggé forradalmi kinézete van. Nem az F2007-re utalsz? Ott már kezdtek koppintani, persze ügyeltek arra, hogy ne olyan nyilvánvaló legyen, mint a többiek öszinte koppintása.
Egyébként ez mit számít? Lehet másolni egymást vizuális megfigyelések alapján.
-
hunnylander
őstag
Most miért baj hogy mesternek hívtam? A Schumi már szerepelt a hsz-ben, nem akartam szóismétléshez folyamodni egyből a következő mondatban.
Most mi a probléma, az, hogy mesternek hívtam, vagy elvárjátok, hogy nagy betűvel írjam? Nem fogom, mert én nem becenévként használtam ezt a szót, hanem jelzőként, és az kisbetű.
De ezt ne vegyétek tiszteletlenségnek, mert nem az a részemről, hanem csak a helyesírás szabályainak alkalmazása. De ti nyugodtan írjátok olyan betűvel, amilyennel akarjátok.
-
Oliverda
titán
Tudom hogy egér benne van a tanácsban, de nem hiszem hogy vétó joga lenne. Sőt én azt gyanítom hogy ez a tagság már csak amolyan tiszteletbeli dolog. Valszeg az lesz amit Montezemolo akar. Montezemolo meg jól picsánbillenti ha tovább "újonckodik" a szezon további részében is.
laci666:
"ha Sumi mellet jó volt akkor Kimi mellett is jó"
Hát lehet ha ügyesebb lett volna és abban az évben több pontot tud rabolni Alonso-tól (és a Renault-tól) akkor VB-k lehettek volna. Persze ott a ha.
Ez pont ide vág:
Ralf Schumacher: Massának nincs könnyű dolga
Az elmúlt napokban felreppent a hír, miszerint a Ferrari már az évad közepén lecseréli Massát, és helyére Sebastian Vettelt ültetik. A csütörtöki sajtótájékoztatón egyik pilóta sem akarta megerősíteni a hírt. "Nyugodtam alszom. A szerződésem három évre szól." – jelentette ki Felipe Massa.
"Sokan meglepődtek, hogy a Ferrari szerződést hosszabbított vele. De úgy hallottam, hogy a Ferrari a más csapatnál akarta elhelyezni Massát." – folytatta Schumacher. -
Oliverda
titán
Én meg remélem hogy miután kirúgják a Ferrari-tól még a Force India-hoz sem veszik majd fel. Massa csak akkor tud valamit ha nincs előtte senki. Akkor végigmegy és (talán) tud nyerni. Viszont ha valaki van szorosan mögötte vagy előzni kell akkor megáll a tudománya. A piti kis stílusáról meg ne is beszéljek, meg arról hogy nem képes beismerni ha hibázik. Abban egyetértek Motion-nal hogy Massa nem illik a Ferrari képbe. Csak azért van ott mert a kisegér a managger, de mivel már nagyegér nincs ott így a napjai meg vannak számlálva. Kíváncsi vagyok hogy ki lesz jövőre helyette, mert ha rajta fog elcsúszni a Ferrari konstruktőri címe (eddig úgy fest) akkor neki reszeltek.
-
hunnylander
őstag
ha feladod a versenyt akkor cserélhetsz büntetlenül motort
Én ebben ellentmondást látok az előbb idézettekkel kapcsolatban. Ha feladod a versenyt és sérült a motor akkor cserélheted. De ha pl. olyan a versenyfeladás, mint a mai Massáé (motor sértetlen), akkor nem cserélhetsz motort. (Kimi többes számban beszélt, hogy spórolniuk kellett a motorokkal Bahreinre.)
-
Pá
addikt
Mindenki kb 2 mp-et lassult Q3-ban Q2-höz képest. Kivéve Massa, Ő csak olyan 1,3-at, itt van a fél mp difi. Másik kivétel Alonso és Glock, ők olyan 3,5-4-mpet lassultak.
Ezek alapján a mezőny két kiálláson van, Massa 3-on, Alo meg Glock pedig 1-en.
De az is lehet, hogy csak Massának jól jött ki a Q3, Alonsoéknak meg rosszul. -
Oliverda
titán
-
madster
tag
[I]A hivatalos indoklás szerint Kovalainent Heidfeld és Alonso, Hamiltont viszont csak Heidfeld akadályozása miatt sújtották ezzel az ítélettel. Hamilton ugyanis, miután Heidfeld elszáguldott mellette, gyorsan áthúzódott a jobb oldalra Webber és Kubica közé, ezért Alonsót már nem tartotta fel. Kubica szerint Alonso mégis rosszabbul járt, mint Heidfeld.
"Tisztán láttam, hogy Alonso körét elrontották, mert Kovalainen utána is az ideális íven maradt" - mondta. - "Nick valamivel szerencsésebb volt, ugyanis a féktáv előtt érte utol a McLareneket, ezért még vissza tudott húzódni a jó ívre. Alonsónak viszont belül kellett fékeznie, amivel biztosan sok időt vesztett. Nagyon veszélyes szituáció volt." [/I]
[link] -
hunnylander
őstag
Muhaha.
Eddigi 14 éves pályafutása alapján teljesen méltó rá, hogy Senna utódjának tartsam. (Tudom, sokan szeretnék, ha elfelejtene majd vezetni, akik erre számítanak csalódni fognak.) Senna volt sokáig az egyetlen kedvencem, a halála után nem is nagyon érdekelt az F1, nem is volt senki akinek szurkoltam volna (a Shumacher éra dög unalom volt egyébként is). Aztán jött Montoya, aki megkedveltette magát a vezetési és előzési stílusával. Aztán Monty lelépett, és a 2007-es szezon számomra érdektelenséggel kezdődött, de jött az "agyabeteg" (by Palik L.) "ruthless overtaker" (by D. Hill) akinek a vezetési stílusa ugyanúgy megtetszett, mint Sennáé és Montyé.
Senna nővére mondta, hogy Lewis sokban hasonlít Ayrtonhoz, és aki amúgy is Lewis példaképe. Öröm látni, hogy 'Senna sisakját' viseli gyerekkora óta, méltó rá!
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Latitude 5450 27% 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- Új Steelseries Arctis Nova 4 Wireless gamer fejhallgató 1 év garanciával
- Urmet Dialog PA3120 180 wattos digitális erősítő 1 év garanciával
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- HP ProoBook 430 G5 laptop (Kijelző törött)
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest