Hirdetés
- iPhone topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
Aktív témák
-
hunnylander
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
A McLaren jo mechanikai tapadasa miatt nem kell tobb leszorito ero a Ferrarienal, valamikor meg ugyanannyi sem. Ez topspeed kerdes! A Toro pont ezt erositi meg. Az nem jobb aeroban, mint a Meki. Nem en mondtam a pletykat, (hanem meg Frank Williams is), hogy amikor egy Red Bullos (Renault motort ismero) pilota kiprobalt egy Torot, leesett az alla, annyival erosebb a motorja.
A mezony egyertelmuen legerosebb motorja a Ferrarie. Szerencsere ugyanolyan megbizhatatlan, mint amilyen eros.
-
Peat;)
veterán
válasz
Vandit.
üzenetére
Nem mind1?
Nem értem a ferrarit minek gizdázni ilyen logó világító ufoszarokkal, várható volt hogy valamikor valaki hibázni fog. Ha egy ember ott áll előtte, majd a képébe tartja a nyalókát azért az nagyobb hatást vált ki mint egy megfektetett, meglógatott (szado mazo)közúti lámpa. Persze a nyalókás ember is hibázhat, de egy f1-es pilóta, ha rossz futamot fog ki hamarabb hibázik mint a nyalókás.23989: Az elég beszédes, hogy a torró elveri a red bullt, amin valószínűleg van egy két olyan fejlesztés amit torro meg sem kapott. A rönyó ennyivel le van maradva motorban a ferraritól, így könnyen lehet hogy a legerősebb motor az olaszoké. Csak néha füstöl.
mod: némá először étünk egyet valamiben
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Mert ők több leszorítóerőt használtak, a 2.szektorra voltak belőve.
Ha kevesebbet használnak, akkor a első és utolsó szektorban hoznak valamit, de sokkal többet vesztenek a 2. szektorban,
Biztos, hogy kipróbálták azt is, és azzal még lassabbak voltak, ezért választották a nagyobb leszorító erőt.
A Ferrari és a STR is jól bánik a gumikkal, ezért nem kellet akkora leszorító erőt használni, mert jól tapadt a gumi a melegben. -
Vandit.
addikt
Kimi boxutcai baleseténél, amikor bement volt nyalókás ember?
A végén nem volt az tuti, de a beállásról nem találtam videót. -
hunnylander
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Velemenyem szerint ez a palya (bar megkedveltem a feelingjet es tetszik az atmoszferaja es a hangulata) el lett tervezve es szinte lehetetlen elozni. Mert pl. az utolso szektorban ahol a celegyenesre kanyarodas elott ki lehet fekezni az ellenfelet, ott iveket szukito lagyabb kanyarok teszik az elozest szinte kivitelezhetetlenne Ott meg topspeeddel atrobogni is komoly muvelet, nemhogy meg elozesre is igyekezni. Csak Nakajimat lattam ott elozni. Neki minden mindegy.

Egy-ket helyen modositani kell a palyan egy-ket idealis elozesi pontot letrehozando. Persze a slick, az uj aero es a KERS-turbogomg sokat javithat a palya erteken.
-
attisx
addikt
válasz
venember83
üzenetére
"Szar ez így."
Bizony, az... Jövőre talán jobb lesz a helyzett. Mondjuk az is igaz, hogy én már évek óta ezzel nyugtatgatom magam. De most tényleg radikális szabály változások lesznek, úgyhogy bizakodjunk...
-
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
A lemaradás elenyésző, ha jobb taktikával elcsípi Hamilton az első rajtkockát, akkor simán nyer, mivel előzni kb. lehetetlen, max a versenytárs tankolás utáni lassabb köreit lehet kihasználni, de ez meg nagyban forgalom- és saját taktikafüggő. Szar ez így.
-
brownus
veterán
válasz
enzodasilva
üzenetére
mennyi az annyi?
-
hunnylander
őstag
A heten sem maradunk Forma-1 nelkul. Monza teszt szerdatol!

MONZA - 27th-29th August
27th August - Heikki
28th August - Heikki
29th August - Lewis
Kivancsi vagyok jon e egy ujabb valtozatu motorboritas, mert le vagyunk maradva topspeedben. Vagy a Ferrari brutalisan jobb motoreroben vagy a capauszony eddigi elhagyasat erzi a Meki. Pedig ezt tudtak, hogy a gyors palyakon elony lehet, Valenciara is kellett volna mar hasznalni, nem minden az esztetikum. A nagysebessegu szakaszok miatt kaptunk ki (technikailag).
-
enzodasilva
csendes tag
Sziasztok!

Van két tribün jegyem a hétvégi Ferrari Racing Days-re. Elutazunk asszonnyal, ezért nem tudunk kimenni.
Szívesen eladom valakinek őket.FORZA!
-
c.zsolti
őstag
válasz
vagamo
üzenetére
Pedig hihetsz. Egyébként az sem nyereményjegy. Már elég régen lehetett jelentkezni a Fiat tesztvezetésre, aki részt vett kapott 2 jegyet. (A szalonos hölgyike megkérdezte tőlem, hogy vezetni is akarok, vagy csak jegyet szeretnék?
Ja és ha vittem volna még valaikinek a jogsiját, akkor még több jegyet is lehetett volna intézni.
) -
Pá
addikt
válasz
Kleroo
üzenetére
A megfigyelésed helyes volt, csak rossz következtetést vontál le belőle értsd már meg.
Amikor a füstölés előtt bedadogott a motor az nem azért volt mert Kimi túlpörgette, hanem ott adta meg magát. Majd kicsit később jött a füst. Egyébként ez benne is van Kimi nyilatkozatában...
Nyilván Massa is széthajtotta a Hungaroringen a nagy spórolásban.
-
!Overdose!
őstag
válasz
Kleroo
üzenetére
Hagyjuk az egészet! Majd jövőhéten úgyis lesz cikk róla, hogy mi lett a baja a motornak és akkor hátha te is belátod, hogy nem attól füstölt el, mert Kimi széthajtotta.
Ilyen a világon nincs! Egy F1-es motort úgy kell tervezni, hogy 2 versenyhétvégét kibírjon! Ha nem bírja ki az nem a pilóta hibája, hanem a motoré. 19000 a fordulatszám limit. Egy motornak semmivel nem rosszabb, hogy mondjuk 2mp-ig tilt (ha érdekel pontosan ez mit is jelent a gyakorlatban, akkor szívesen kifejtem, de nem ma, mert fáradt vagyok) vagy egy hosszabb egyenesben 7. sebességben 10-15 mp-ig 18000-es fordulat felett dolgozik.
Mégegyszer hangsúlyozom, hogy nem Kiminek szurkolok, de attól hátast dobok, hogy széthajtotta a motort.
-
Kleroo
veterán
válasz
!Overdose!
üzenetére
van.
Te nem vagy jártas az f1 világában. mi a reteknek szoktak spórolni az autóval már vagy 20 körrel a vége előtt ha megtehetik?talán márt eleve nagy a rizikó, hogy a motor nem bírja annyira. tehát a te logikád szerint, egy már szarrá használt motornak semmit nem jelent ha maximális fordulatig eljut. egyáltalán nem mindegy hogy mennyi van ilyenkor ezekben a motorokban. kb annyi közük van az utcai kocsikhoz, hogy benzinnel megy és hengerekkel működöik. az utcai kocsit küldheted tiltáson ha hűtve van, mert 400ezer km-re tervezték, és arra, hogy a hülye gazdája ne csinálja ki. a forma1ben pedig a végletekig hegyezik a motort. és a tiltás közelében nem is szoktak járni, csak a pillanat(ok) hevében.
kimivel ez a futam végén történt meg, és ez sok volt a motornak.
de vegyél már vissza.
a videón tényleg nem volt olyan hosszan tiltáson, de ééérdekes, hogy ahogy elkezdte kinyomni a motor szemét, mindegy-mindegy alapon, elpukkant. táncsak nem nem vette figyelembe hogy 2.versenyes motor, és széthajtotta. -
wildrain
addikt
válasz
Kleroo
üzenetére
így NEM lehet egy ilyen motort hajtani.
Te azt honnan tudod, hogy hogyan lehet ezt hajtani?? Te motormérnök vagy a Ferrarinál? Lehet, hogy már jópárszor megtette ezt és mindannyiszor simán kibírta.Egyébként itt a videó, ha valakit érdekel.
-
Oliverda
félisten
Hopp...erről majdnem elfelejtkeztem. Még a magyar verseny előtt a Mammutban ki volt állítva a safety car meg Hamilton 2007-es autója idei festéssel. Csináltam pár képet még akkor. Íme az egyik: [link]
-
Kleroo
veterán
válasz
wildrain
üzenetére
Azért ne mérgesedjen el a hangulat

a motornak alig 10 kör kellett volna hogy befejezze a versenyt. erre gondolom el lett tőle várva, hogy 100%on menjen, és maximális fordulatszámot kapott a nyakába, ami új korában sem jó dolog. sajna kimi hibája volt ez. így NEM lehet egy ilyen motort hajtani.
Kimi a kedvenc versenyzőm, de ma sajnos szánalmasan ment.... -
Oliverda
félisten
válasz
!Overdose!
üzenetére
Nem azt mondtam hogy ezt csinálta csak hogy mit lehet.
-
Oliverda
félisten
válasz
!Overdose!
üzenetére
Túlforgatni nem lehet csak esetleg túl sokáig a maximumon pörgetni.
-
Kleroo
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
igen ott már bekakkantott.
kb 15-20 mp előtte, amikor trullit öldözte, akkor volt egy pont, hogy durván felszaladt a fordulatszám.a motor már sokat futott, egy ilyen kínzás egyértelműen a dolog végét jelenti.
jó lenne újranézni. youtubeon nincs fent.
a túlpörgéstől nem nagyobb lesz a hő, hanem egyszerűen szétszáll a motor. ott aztán meg már szólhatnak neki.
itt az alapvető "vita" témája az lehet hogy tényleg túlforgatta-e, mert csak egy villanásig lehetett érzékelni.ha túlforgatta, akkor ott 1mp alatt megvan a baj.de mindenestre sztem ezt a mocit most raikkönen hajtotta szét.
-
wildrain
addikt
válasz
Kleroo
üzenetére
Kb. két tizedmásodpercig járt tiltáson a motor, mielőtt elváltotta volna. Mivel a hűtés bőven elégséges volt (nem álló helyzetben csinálta ezt), az égvilágon semmi hatással sem lehetett ez a motor élettartamára. Az már igen, hogy Trullit üldözve valószínűleg a max teljesítményen használta, de a tiltáson járatás nem jelent gondot.
-
-Mike-
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
A manővert nem fejezte be, elment mellette viszont a sikánból egyenest csinált és nem engedte vissza, ezért kapta a büntetést megérdemelten. Ez és a mai Massa eset nagyon távol van egymástól, Makó-Jeruzsálem. Ilyen erővel Safety Car fázis alatt mindenkinek kilehetne osztani a sárga csekket mert egymás mellé érkeztek ki.
Plusz visszavoghatnád magad, és talán kikereshetnéd, hogy én mikor szóltam hozzá a Magny Cours-i esethez. Nagyon rossz taktika, hogy mindenkibe belekötsz, ráadásul belém. Ne vagdalkózz, ne vegyél egy kalap alá itt mindenkit. Memóriazavaraidra, esetleges üldözési mániádra aesir majd ad egy tel.számot.

-
Oliverda
félisten
A Kimi-s esetről most ez ugrott be: [link]
-
proof88
addikt
válasz
Kleroo
üzenetére
Az lehet, hogy vörös köd megvolt, de szerintem a motort maximumon pörgetve sem pillanatok alatt fog elfüstölni, főleg ha megy az autó és a hűtés is. Ahhoz több idő kell, annyi idő alatt meg bőven rászólnak a fülére akár. Én nem hallottam, amit írsz, újra kéne nézni, de szerintem az már a motor problémája miatt volt, ha fura volt a hangja.
-
Kleroo
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Ez is igaz. De a tiltáson járatás is egyet jelent a halállal sztem. és a motor dadogott mint a fene(tiltás) ha nem csinálja, 100% hogy végigmegy. ennyit nem tűr el egy 580+km-t futott moci az f1 ben.
Gondolj bele. állandóan lecseszik őket ha egy picit is jobban forgatják, és csak a verseny bizonyos részein tekerhetik fel a mocit magasabb fordulatokra. ez meg kinyomta szegénynek a szemét is....
Remélem felrázzák kimit. -
törölt tag
Sztem nincsenek jól megfigyelhető trendek...csak az összecsengés miatt fogalmazok így

..sztem inkább jól megfigyelhető rosszul müködő trendek lehetnek...
Különben mivel magyarázod például a tavaly Monaco-i esetet, mikor Hamilton lenyilatkozta, hogy 2. számú versenyző...majd utána/később helyesbítette a szavait?
Egyértelműen mutatta, hogy lehetséges olyan nyilatkozatot tenni, ami nem egyezik a csapat érdekeivel.Lehet, hogy van egy felépített váz, de azért nem robotok...
Hamilton a nyilatkozatában is elismerte, hogy Massa erősebb volt..megpróbált tartani egy távolságot, de azt Massa-nak sikerült növelni.
Szal akkor ez vagy összecseng a McLaren sajtóterveivel, vagy akkor megint arra láttunk példát, hogy a Merga nem adja meg mit mondhat a versenyzője.
és ez csak logika nem naívitás.
A motorsportban többször előfordul a gyógyszerrel versenyképessé tett versenyzők, évek óta.
Biztos hogy jó orvosok vannak, akik tudják mivel nem borítják fel az egyensúlyérzéket..stb. -
Male
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
Persze

...bár jelen esetben egyikünké sem volt ilyen
-
Kleroo
veterán
Úgy látom a verseny vége felé már csak én figyeltem. a ferrari motornak semmi gyári hibája nem volt.kimi szar formában volt, s amikor szerencsétlen kutast elrántotta, és kovaleinen mellett trulli is megelőzte, lehetett érezni rajta, hogy redőny/függöny le, és vörös köd......
pont belső képet mutattak, és a motort egyértelműen túl forgatta, és mire befejeztem a mondatom, hogy ez tuti sok volt, és elfüstöl, már ott is volt a monszun felhő a ferrari mögött.
ha tehtitek nézzétek meg újra a futam ezen részét. kb 20 mp-el a motorhiba előtt füleljetek, és a motor isszonyat magas hangon dadog-dadog-dadog, és csak utánna vált. 19500-600ig is elmehetett. ergo. a motor nem hibás. már majdnem 2 futam volt benne, és egy brutális túlhajtást nem bírt el.fekete pont átmásolva raikkonenhez
-
venember83
nagyúr
De szép futam volt a mai. A Ferrari fejetlensége és Kimi, illetve Felipe figyelmetlensége se fosztotta meg az olasz istálló szurkolóit a győzelem ízétől. Mindazonáltal nem lesz ennek jó vége, Kimi végig-alibi-körözi az egész hétvégét, a csapatvezetés meg hibáival kockára teszi a rendkívül jól teljesítő pilóta hétvégéjét. Valaki tegyen már rendet a fejekben!

-
hunnylander
őstag

Viccen kivul, pont ez a baj az ilyen hosszan levezetett teoriakkal, hogy kismilliot lehet belole gyartani es raadasul olyat is aminek minden egyes lepcsofoka onmagaban egy ismert fizikai jelenseg, de ettol meg az osszes teoria lehet tevedes a konkret esetre nezve.
Az autogyartasban pedig inkabb igy allnak hozza a dologhoz: "Mar megint eltort a hajtokar a mociban? Csinaljuk erosebb es tartosabb otvozetbol es/vagy meretezzuk erosebbre!" vagy "Anyaghibat talaltunk. Figyeljunk mar jobban oda a gyartasminosegre es az ellenorzesre!"
-
30z.Samu
titán
Elég unalmas volt a futam!
Kimi meg nem tudom mit csinál újabban! Ami a motorhibát illeti: A Hungaroringen Massa motorja főtt meg, akkor azonnal rászóltam Kimire, hogy vegyen vissza, tehát nem volt cserélve a motor a mostani futamra. A hiba pedig ugyanúgy benne volt, mint 3 hete Massa motorjában.
-
Male
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
A próbapad mellett Tony bácsi az otthonról hozott kolbászos szendvicsét ette, a benne lévő erőspaprika kigőzölgései egyesülve a mennyezeti kompakt fénycsövekből származó nagy energiájú fotonokkal, 3 körüli pH értékkel rendelkező cseppecskéket hozott létre. Ez a motorba jutott Francesca parfümjében lévő illoolajokkal együtt, ami a hajtkar anyagába diffundálva, magával vítte ezeket a rettentően savas kémhatású molekulákat, amik belülről károsították a szerkezetet, egészen addig, amíg már nem bírta a terhelést, és eltört.
Így sikerült a reprodukció
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hunnylander
őstag
McLaren: 14-14-14-13
Ferrari: 5-9-6-10A Meki 25 ponttal tobbet szerzett az utolso negy futamon, mint a Ferrari. Mar csak nyolc pont a lemaradas.
-
vagamo
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Pedig a Red Bull szárnyakat ad!

Ez volt?
Kimi Räikkönen: az autó nem teljesen olyan mint szeretném -
7Heads Drago
veterán
3. ennek olyan, magyarázom a bizonyítványt, érzése van... teljesen felesleges volt ezzel jönni, a fanok így is az égbe magasztalják, a többi 90%-ot meg nem érdekli a szánalmas magyarázkodása.
De most tényleg, ha senkit nem érdekel akkor miért is firtatjuk ezt?
2-ik lett és kész.
A drog pedig szerintem a F1-ben sem megengedett. Inkább gyógyszer lesz az.
vagamo: Még ez sem segit a Red Bull-on. Lehet, hogy nem csak szárnyak, hanem sugárhatjtómű is kellene, vagy legalább egy propeller. -
aesir
veterán
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Szavak sajátok, a mondanivaló pedig nem.
-
aesir
veterán
válasz
enzodasilva
üzenetére
Tudomásom szerint az egész hétvége ingyenes.
-
enzodasilva
csendes tag
Sziasztok!

Van két tribün jegyem a jövő heti Ferrari Racing Days-re. Elutazunk asszonnyal, ezért nem tudunk kimenni.
Szívesen eladom valakinek őket.FORZA!
-
7Heads Drago
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Nem azt mondtam hogy a só volt a ludas. Hanem hogy az elmélet nem biztos , hogy rossz, csak itt nem helytálló.
Szerintem is valószinűbb lehet, a gyártási hiba. -
7Heads Drago
veterán
Most nem Hamit akarom védeni, de én már pénteken az edzések után is mondtam, hogy valami nem kerek. Ezért nem volt kinnt annyit a pályán Hami.
Nem is oly rég Kimi szenvedett az egyik versenyen betegen.
Szépen ment Hami és kész ha beteg volt, ha nem.
A versenyzők nyilatkozatai pedig saját fogalmazásuk. Vagy szerinted belemondják a fülükbe egy fülesen keresztül?
Ők maximum kereteket kapnak a csapattól, hogy miről beszélhetnek majd. De nem tudják előre mi fog történi a versenyen. -
hunnylander
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Ha a so okozta Kimi problemajat, Massa problemajat meg a viragpor, akkor hogyan tudtak reprodukalni Massa motorhibajat a probapadon? Merthogy komoly vizsgalatok es elemzesek utan jutottak arra a kovetkeztetesre, hogy a hajtokar anyagminosege volt a nem megfelelo.
A ket motorproblema pedig teljesen azonos eredetunek tunik. Massa elsohetveges motorja miert nem szallt el a valenciai sotol? Kimi elsohetveges motorja miert nem fustolt el a hungaroringi viragportol.
A motor allokepessegevel van a fo problema.
-
hunnylander
őstag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Kimi maga szurta el a versenytaktikajat, azzal, hogy elrontotta a repulokoret es a rajtjat is. A 2-3. helyrol kellett volna rajtolnia es azt a rajtnal megorizve 8-10 pontot szerzett volna az altala es a mernoke altal a legidealisabbnak belott benzinmennyiseggel.
Ugyanis a pilota es a versenymernoke nem a hasara ut amikor eldontik, hogy mennyi benzinnel teljesitik a Q3-at es kezdik a versenyt. Ezek mogott komoly tanacskozasok es analizisek vannak, es a legidealisabbat igyekszenek valasztani. Kimi a futamait is ilyen taktikakkal nyerte. De ha ket kritikus dologban is hibazik, meg szep, hogy osszedol a kartyavar, ez mas taktikajaval is igy van. A keves benzinnel meg az elso kiallasok utan eshet vissza a mezonybe...
-
aesir
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Naiv vagy, ha ezt hiszed.
Minden, hangsúlyozom minden csapat meghatározza a kommunikációs stratégiát az alkalmazottai számára. Ez nem is lehet másként, ha egységes egészként akarnak fellépni. Lehet hogy meglep, de még bőven a szerződések lejárta UTÁN sem beszélhetnek szabadon, nemhogy még alkalmazásban.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Nem hiszem hogy Kimi motorja a sótól ment tönkre, de... Most azt kell, hogy mondjam elég meggyőzően hangzik amit a kollega állít. Azt nem tudom, hogy van-e valós alapja.
Ezt pedig bizonyítani több millió dolláros vagy euro-s költségvetés hiján nehéz lesz.
De ez aszem igaz lehet bármelyikünk állítására is.
A mérökök pedig lehet hogy nem a discovery-n szerzik a tudásukat, de ötleteket akkár a Wc-n ülve kitalálhatnak. A legtöbbször nagyon kis dolgokon múlik egy újitás vagy találmány sorsa.
Ma például az egyik csatornán a gőzgép feltalálójáról volt szó. (James Watt)
Aki egy tízen évesen a nagymamája teafőzőjét nézte, amint a gőz távozik az edényből. Majd feltalálta a gőzgépet.
A virágpor pedig nem fog hajtókarokat tördelni. Ahhoz nem is keveset kéne a koncentrációt növelni.
Többiek: Melesleg Massa a nyilatkozatában azt mondta, hogy hasonló volt a probléma az ő autójában lévőhöz. Felesleges kombinálni. -
hunnylander
őstag
kommunikációs szarvashiba
Azt Kovalainen magatol talalta ki (erezte) es mondta el. Ne probald meg beallitani, hogy a pilotaknak mar nincsenek is sajat erzeseik es gondolataik amikor nyilatkoznak. Pl. a verseny utan nem is kommunkalnak a sajtosaikkal (nincs is ra ido), ugy valaszolnak a kerdesekre, ahogy tudnak.
A Ferrari motor megbizhatosagi hatasfoka az elmult ket futam alapjan 50%-os. A masodikhetveges Ferrari motorok elfustolesi aranya 100%.
-
Gyuri27
félisten
válasz
soulcube
üzenetére
Ezzel a csapat taktikával és csapat munkával? Annó a csapatnak a boxban nem jelentett gondot megverni senkit, meg is tették. Annó a csapatnál volt egy-két koponya aki futam közben átirta a taktikát, most nincs.
Példa: az amúgy tömegben túl feszéjezett Kimi-t még + 4 körre való naftával tankolták meg a társhoz képest. Minek? Futamok óta hagyják szenvedni az 5+ helyeken. Pedig mindenki tudja ha tiszta előtte a pálya megy mint a meszes. Jobb lenne ha mostanában egy tankal menne.
Ez a cím nem lesz meg már.
Massának meg azért mert ha nyomja a kis brazil megdöglik a verda. Tehát tudjuk ki lesz a bajnok (sajnos). -
aesir
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Ok, elmondom még egyszer, engem egyáltalán nem érdekel Raikkonen.
Az újságírók kérdései gondosan engedélyezett kérdések a sajtótájékoztatón. Ezek az előzetes sajtótájékoztatók a "cirkusz" részei, ezek igazolják az újságírók jelenlétét, az akkreditációk jogosságát, valójában pedig versenycsapat-sajtóközlemények. Ebben pedig ezt is lehetett volna közölni, főleg egy olyan kommunikációs szarvashiba után, amit a mclaren kovalainennel mondatott el a Hungaroringen, Massa motorhibába hajszolásáról. Ez, újra szavahihetetlenné tette a mclarent a kémügyben nyilatkozottak után. És most megint egy óriási kommunikációs hiba haug részéről... vicc az egész.
Mivel még közben hozzáírtál, megteszem én is:
Semmi, de semmi közöd hozzá milyen témában kommentelek, jóhogy nem már valami vélt hatalmadnál vagy előjogodnál fogva megpróbálod nekem ezt, ezen a nyilvános fórumon megtiltani.
Itt a többség, ha utálja is a hamilton-témákat, azt főleg a beteges ömlengésed miatt teszi.
-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Felesleges vitázni. Minden verseny után ugyanaz a régi nóta megy. A sapkás hasonlat az ami valóban ráillik erre az egészre.
Kíváncsi vagyok hogy melyik világnak nagyokosa jön legközelebb azzal hogy Hamilton a boxkiállások közben a sisak alatt szippantja fel a speed-et.

-
hunnylander
őstag
Hat pedig Kimivel kapcsolatban is volt mar olyan, hogy csak a futam utan mondtak el, hogy nem volt egeszseges a versenyhetvegen.
Egyebkent, a hirek a nyilatkozatokbol lesznek. Azt meg ezer dolog befolyasolja, hogy mikor ki mirol beszel. Tobbek kozott az ujsagirok kerdesei is.
Tovabba egy csapat nem mutathatja magat sebezhetonek ilyen dolgokal a futam elott kiteregetve.Neked igenis a sapkaval van a bajod. Szalljal mar le a Hamilton temakrol, itt a tobbseg ugyis utalja azokat, nem kell, hogy meg te is ezzel foglalkozz. Ez a Hamilton szurkolok reszortja.
Ego ez a Ferrari motor. Vagy, ha nem is ego, fustolo. SPA es MONZA jon!

-
nemma
addikt
Anyám, ez a mai futam
Az idióta japánokat kitiltanám a Forma1-ből, csak törni és zúzni tudnak 
-
aesir
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
"Csütörtöki hír: lewis hamilton magas lázzal és megfázással küszködve érkezett meg valenciába." Ha ezt nyilatkozták volna már akkor, akkor eredménytől függetlenül hamilton lett volna a hétvége hőse. Így utólag... magyarázkodás.
Nem használok királyi többest, ezért ha nekem írsz, nyugodtan tedd egyes számban.
Elképzelhetőnek tartom, hogy számodra raikkönen és a motorja érdekesebb téma, számomra egy cseppet sem az.
A fájdalomcsillapító sem javítja a reakciókat, főleg nem a sok. Erről inkább kérdezz meg egy orvost, mert láthatólag fogalmad sincs róla.
Valóban nem vétett hibát hamilton, és valóban szép ez a 2. hely neki ezen a versenyen, ezt egy percig sem vitattam. De teljesen feleslegesnek tartom az ilyen részvétkeltő mercedeses kommunikációt, főleg ilyen esetben, amikor egyáltalán nem volt erre hamiltonnak szülsége.
Raikkönentől sem, és a ferraritól sem olvastam nyilatkozatot arról, hogy bármit is beszedett volna, kedvenceddel ellentétben. A sorozatos betlizése számomra egyáltalán nem meglepő, de ezt mondjuk nem veled fogom megvitatni.
-
hunnylander
őstag
Ha elore nyilvanossagra hozzak, akkor meg az a baj, mert ugy meg le akarja magarol venni a felelosseget.
Es kulonben is, hogy lehetne elore nyilvanossagra hozni azt a futam elott, hogy pl. a futam alatt hogy erezte magat. Vagy az idomero utan mar nyilatkoznia kellet volna rola, pedig akkor meg nem is tudhatta, hogy hogyan fog alakulni kesobbiekben az allapota.
Ha sapka van rajta, az a baj. Ha nincs rajta sapka, az a baj.

Nem ti utaltok foglalkozni Hamiltonnal? Akkor miert teszitek?
Sokkal erdekesebb temak is vannak: a Ferrari motor, Kimi.
Ezekrol mondjatok mar valami besarozot, mert most ezekrol lehetne, Lewisrol NEM. Kivalo teljesitmenyt nyujtott. Hozta azt, amit lehetett es ezzel megerositette a vezeteset a pontversenyben.
A fajdalomcsillapito meg nem nyugtato, ugyhogy lehet vele vezetni.
Megha Lewis eronlete nem is volt toppon, semmi hibat nem vetett a futamon. Kimi mit szedett be, hogy igy elintezet egy szerelot? 
-
aesir
veterán
válasz
üzenetére
Azért szánalmas, mert sportemberekről beszélünk. Vagy hozták volna nyilvánosságra előre, vagy hallgassák el.
És teszem hozzá, ez nem is Hamiltontól szánalmas, hanem a mercedestől és személyesen norbert haugtól. Jól megfigyelhető trendek vannak a mclaren-mercedes kommunikációjában, tipikusan meg lehet jósolni azt is, hogy milyen eseményre hogyan fognak reagálni, ez 100%-ra be is jön. Ezt a kommunikációs módszert tanítják, tipikusan politikai kommunikációról van szó egyébként, remélem nem várod el, hogy a közelmúlt magyar politikájából hozzak rá példát.Mellesleg, ha tényleg igaz a betegség, akkor nem tartom üdvözítőnek azt, hogy egy pilóta agyoncsillapítózva vezet versenyautót 300 fölött. Vannak még a pályán rajta kívül mások is.
-
hunnylander
őstag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Ha Kimi mond magarol valamit, az ugy van. Ha Lewis, akkor az mar nem ugy lehet. Szanalmasan elfogult hozzaallas. En egyiket sem kerdojelezem meg.
Lewis teljesitmenye meg akkor is dicseretes es jo ha teljesen egeszseges lett volna. Lewis soha sem mayarazta ki a rossz helyezeseit egeszsegi problemakkal, meg ha pl. tizedik is lett. Egy masodik helyet nem kell neki kimagyaraznia (egy olyan versenyen ahol az autonak is technikai lemaradasa volt), o csak elmondta, hogy beteg volt a hetvegen.
-
gV
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
láza egész egyszerüen nem volt
főleg nem magas -
tuskooo
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Nem tudod feldolgozni, ha két különböző súlyú esetet különbözően is büntetnek?
Hányszor volt már ilyen eset boxban...és gyakorlatilag soha még csak ki se vizsgálják őket. -
hunnylander
őstag
Te a linkelt kep alapjan el tudod donteni, hogy kinek milye mennyire faj?

Es egy Kiminyakszakertohoz van szerencsem. Akkor a Lewisnyakhoz nem is biztos, hogy ertesz. Mondd mar meg nekem, hogy a foto pillanataban hany fokos volt Lewis laza. Es meg pl. Massa vernyomasat is, az neked gyerekjatek, ha a ruha takarta nyak fajdalmahoz ennyire ertesz.

-
törölt tag
miért lett szánalmas?
Már megin t mit kell támadni...komolyan mondom teljesen fel lehetne dicsérni Massa-t, vagy lehetne beszélni az eseményekről, csapatokról, erre mi a téma...Hamilton 'szánalmas' magyarázkodása a 2. helyre..
A futam lényegét sikerült megragadni...talán az első hozszólásban...nem is tudom, nem is nézem vissza, mert lehet hogy tényleg.
-
soulcube
aktív tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Spa-ban ? Ott folytatódik a finn sorozat. Jönni fog a negyedik Kimi győzelem.
-
hunnylander
őstag
válasz
-Mike-
üzenetére
Elozes utan vagott at sikant, igy is tekinthettek volna a stewardok, ha ugyanolyan esszeruek lettek volna, mint Massahoz voltak.

Massa drive-through-t is kaphatott volna, vagy plusz 5-10 mp-t, es azzal meg nyerhetett is volna. Ha Lewis megerdemelte a magaet, Massa is megerdemelte volna. De en mindkettoet esszerutlenul sulyosnak tartottam volna.
Legyel mar kovetkezetes, egyiknek -10 es drive-through (ezzel elveve tole minden eselyt a pontszerzesre), a masiknak enyje-benyje penzbirsag, amikor meg egy drive-throughval is csak 2 pontot veszitett volna.
Bezzeg Lewist tudtatok gyalazni, amikor szerintetek nem eleg sulyos buntetest kapott. Ha akkor normalisabbak lettetek volna, most adnek is valamit a velemenyetekre. De kettos merceju emberek velemenyere nem szoktam.
-
gV
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
te nem láttad, én igen ezért is irtam
+ a magas láza látszodna és ennek elfogadásához csak annyi kell, hogy ismered milyen az amikor az embernek ilyen egészségügyi problémája van
-
aesir
veterán
Hamilton, saját bevallása szerint is, bedrogozva vezetett...?
1. az interjú alatt miért nem mondta meg, hogy mi a baja? még ki kellett találni hogy mi legyen?
2. magas lázzal, megfázással megváltozik az ember hangja, az övé érdekes módon nem változott.
3. ennek olyan, magyarázom a bizonyítványt, érzése van... teljesen felesleges volt ezzel jönni, a fanok így is az égbe magasztalják, a többi 90%-ot meg nem érdekli a szánalmas magyarázkodása.
Aktív témák
Hirdetés
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 16 Pro Max 156GB Fekete Titán - 27% ÁFA (0397)
- Utolsó! MacBook Pro 13" M1 16GB RAM/ 1TB SSD 27%-os ÁFÁS - Garancia - 0428AB
- AKCIÓ! Asus Z170-A Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A végén nem volt az tuti, de a beállásról nem találtam videót.

Szívesen eladom valakinek őket.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)