Hirdetés
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vérboci
addikt
válasz
Oryctolagus
üzenetére
majdnem hagytam magam, de úgy tűnik mégis jól mondom.
a p21w az mindig p21w. nincs belőle több féle.
amin máshol van a bütyök, az nem p21w, hanem py21w.
egy adott izzóhoz egy adott foglalat tartozik. -
válasz
Oryctolagus
üzenetére
Lumenetről autótípusra szűrve megrendeltem minden izzómat,betettem őket és működnek,nem volt kompatibilitási problémám.
Ha lumenetről rendelsz,akkor azt kapod ami a kocsidba kell.
Féklámpába én ezt vettem: [link] -
Vérboci
addikt
válasz
Oryctolagus
üzenetére
oké.
a 90 fokost még mindig nem látom...
esetleg tudsz olyan autót, amibe nem a "standard" p21w foglalat van?szerk: közben rájöttem, hogy az 5 óra 10 perc, az nem 90 fok
bocsi -
Alemida
tag
válasz
Oryctolagus
üzenetére
-
zoger
tag
Ha már ennyi szó esik vezérlésről. Valakinek Mogyoród környékén van esetleg vezérlésrögzítője 1.25 motorhoz? Elvileg 1.4 1.6 motorhoz is ugyan ez kell.
-
Vérboci
addikt
válasz
Oryctolagus
üzenetére
a p21w az egy szabvány. a bajonett bütykök 180 fokon vannak. én a képeden sem látom 90 foknál...
-
Oryctolagus
tag
Hát igen én is ezt gondoltam és vettem gyorsba' 180 forintért P21W izzót a sarki autósboltban aztán amikor a foglaltba akartam rakni szembesültem a rideg valósággal hogy annak a bütyöknek a párja - amit az E1 alatt láttok - az izzón ami kiégett nem pontosan 180 fokban van a képen láthatóhoz képest.
Amit vettem meg pontosan egymást mögött vannak kvázi, óra példával ez hat óra "kereken"
ami benne van meg pl 5 óra 10 perc
-
darvinya
titán
válasz
gabor9991
üzenetére
Van jel, csak te nem tudod felismerni.
Szerinted 4 holpontból honnét fogod tudni, melyik a gyújtás sorrend 1 hengere, ha nincs semmilyen jel.
Azzal ne gyere, hogy a bütykös tengely bütykéről méred le.
Mert az egy fals érték, mivel a bütyök legnagyobb kiemelkedése nem a felső holtpont.
Stb. -
válasz
Oryctolagus
üzenetére
Ahogy feljebb írták is,P21W kell neked (én is cseréltem már a 2012-es kombimban)
Nem kell foglalatméretet keresni,a típus a lényeg. -
diablo1984
veterán
válasz
Oryctolagus
üzenetére
Ott van a lámpa búrájának hátoldalán, hogy mi jár bele P21W.
-
Oryctolagus
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Focus kombi mk3 2011 1.6 ti
-
diablo1984
veterán
válasz
Oryctolagus
üzenetére
Miben akarsz? A P21W az azonosítja az izzót.
-
gabor9991
addikt
válasz
Oryctolagus
üzenetére
Az E1 az nem a foglalat típusát jelöli hanem azt, hogy melyik európai országban kapta meg a jóváhagyást.
E1=németország. -
darvinya
titán
válasz
gabor9991
üzenetére
És…
Ford DOHC-nál van jelölés, s szerintem itt van csak a nem hozzáértőnek nem tűnik fel.
Az hogy a feszítő 1 vagy 2 csavaros, az csak költségek spóroláson mutatkozik meg.
1 csavaros legnagyobb hátránya, hogy van egy max. meghúzási nyomatéka, amit jobb elkerülni.
Mert utána a blokkon lévő menet kuka. -
-
subaruwrc
félisten
válasz
hdanesz
üzenetére
már megint nincs meg hogy milyen motor ez és mennyi kmt futott
de ha az injektor a hibás ( becsöpög ) akkor azt elég sürgősen meg kéne oldani mert el fogja olvasztani a dugattyút aztán pedig kuka a motor
vélhetően onnan indul a hiba hogy túl sok üzemanyag jut be feleslegesen, de az le is mossa a hengerfalról az olajat, szóval több gondot is okoz. -
hdanesz
őstag
válasz
üzenetére
Íme a legújabb fejlemény: a kettes hengerrel akad némi probléma. Két dolgot emlegetett a szerelő: 1. hengerzárási hibája van?
vagy pedig 2. az injektorral van bibi. A lényeg, hogy a nemrég cserélt lambdaszondát is ez a hiba nyírta ki rövid idő alatt.Az első esetben valami diós tisztítást emlegetett, hogy meg lehet próbálni...az injektoros esetben pedig egyértelműen cserélni kell. Gondolom ez szép kis összeg lesz bárhogy is alakul.

Én fél millióra számítok, bár a szerelő nem akart tippelni de annyit mondott hogy azért ennyire nem fog felkúszni a dolog. Majd kiderül...
Most első körben leszedik a hengerfejet és elküldik tesztelni az injektort.Az tuti, hogy nem pár nap alatt lesz kész.
-
gabor9991
addikt
válasz
darvinya
üzenetére
Már az elején félrement az egész ha filctollal jelölgetsz sose lesz jó, nincs jel se a főtengelyen se a vezérműtengelyen plusz úgy kellene kezdeni az egészet hogy az 1-es henger fhp-ra állítva lerögzíted celszerszammal a főtengelyt.
Feszítőn van jelzés hová kell állítani ott se kell jelölni semmit.
A többi tényleg úgy van ahogy írod, csak csavarozni kell
-
-
darvinya
titán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Szia
Nem nehéz, a csere, csak vezérlő bütykös tengelyt kell rögzíteni, miután összes jelzéseket beállították.
Rögzítő egyszerű fém lap volt a DOHC motornál a fogaskerék túl végén.
Ha meg van, akkor a szíjfeszítőt állását kell megjegyezni, s felengedni.
Szíjfeszítő 2 csavaros, egyik a rögzítés,másik a feszítés szög állitó.
Szög állitóval engeded fel.
Ezután csak cserélni kell a dolgokat és újracsavarozni.
Kérdés az, megéri otthon szenvedni vele, vagy szerelőt kifizetni. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Van itt autószerelő, aki egy 2007-es 1.4 benzin Fusion-ben tud vezérműszíjat cserélni?
Pest megye, vagy Bp.
Írjon rám priviben
Köszi. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Geri89
üzenetére
Egyeseknek a whereismymme.com oldal segített ebben.
Alapvetően új autókhoz való az oldal de régebbiekkel is működik. -
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Tud valaki alvázszám alapján pontos felszereltséget nézni? Korábban ment etis-ben, de most sehol nem találom.. privátban tudom küldeni a számot. köszönöm!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Behaloook [link] #tiktokalert
-
-
Balcsix
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Persze-persze, egyértelműen. Lett volna 3m-ért is olyan, amire legalább még 1-1,5m-t rá kellett volna költeni. De ez nagyon eggybe lévőnek tűnt, illetve az apróságokból ítélve, gondos gazdája volt.
Ilyen autót megn em templomba járni vesznek, szóval tisztában vagyok az esetleg felmerülő költségekkel. De hát valamit valamiért.
Az élmény kárpótol.
Amúgy pont azon gondolkodtam, hogy új autót már nem tudnék választani. Esetleg a Mazda, ami még tökös maradt...
Mk3 ST-ben is gondolkodtam, de az már csak 4 henger, meg nekem nem is tetszik annyira mint az fl Mk2.
#47139radi8tor
Tolom-tolom, de nagyon remélem, hogy nem abból fognak állni a bejegyzéseim, hogy éppen melyik hengerfal repedt el, vagy mennyi hajtókarcsapágy úszta meg a mutatványt.
-
-
Balcsix
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Már mint ezzel arra szeretnél utalni, hogy sz*pó lesz karbantartani?
Igen tudom, nem szeretek nyugodtan élni, inkább a nehezebb utat választottam.
Ráadásul még a lakk is szeret ezeken lepattogni, de szerencsére hibátlan a fényezés, mert újralakkozták ahol rossz volt.
Na meg jelenleg is elég "igényes" fénnyel megáldott verdák vannak a családban, amiken meglátszik már pár porszem is, szóval hozzászoktam már.
#47135ReFleXx
Köszi! Hát én is remélem, hogy nem nyúltam nagyon mellé, de majd érkezem az infókkal ha hazajött.
-
kerxy
őstag
válasz
ReFleXx
üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Lőttem több képet is, csak nem akartam elarasztani a topikot

Kinyitva/belülről nem tudtam, mert feleségem volt az eladóval a szervizben és mire odaértem már végeztek.
Az összes javítani valóra adtak ajánlatot, így nehéz kiszűrni belőle, de az oradíj náluk 18k körül van. Szóval 18*18k+rahagyas=350kpatomi: igen, a küszöb csere, legalábbis a jobb oldali a szerviz szerint
radi8tor: az eladó elmondása szerint semennyire nem eszi az olajat (biztos, hogy nem kamuzik, max nem vette észre, bár állítása szerint pár havonta nézte).
-
ReFleXx
addikt
a lenyeget nem fotoztad, hogy nez ki a kuszob , meg ugy maga az auto
kaptal arajanlatot a fenti hibak javitasara amit kiemeltek?
gondolom felakadtak vele valahol korabban, ott nyomodott meg a klima huto alatti tarto es törött/hianyos az also burkolat emiatt is van rajta a gyorskotozo -
kerxy
őstag
válasz
patomi
üzenetére
Sziasztok!
Meg tudtam nézni az autót (2006, focus 1.6 mk2), pár kép az aljáról:
Én nagyon nem értek hozzá, de nem tunik olyan extra vészesnek, inkább felületi rozsda, a gyorskötöző mondjuk érdekes.
Utána át is nézettem CVH szervizben, kb ezeket emelték ki:
* jobb kuszob hátulja horpadt, eleje javaítás-csere (8 munkaóra)
* jobb ajtók le-fel köszöbcsere és fényezés miatt (2 munkaóra)
* 2 első sárvédő alja javítás, le-fel szerelés, első lökhárító fel (8 munkaóra)
* elől klímahuto alatt kereszttartó felnyomva -> erre azt mondták, hogy tökre ráér, rendben van a klímaA fentiekalapján esetleg van ellenjavaslat a vételre 500k-ért?
Amúgy pár hetes Conti nyári gumi van rajta (DOT 0722)
Köszi előre is!
-
gabor9991
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Lassan én is veszek egy ilyet is, és amit tudok megcsinálom magamnak, nemrég majdnem sírva fakadtam mikor 15 ezret fizettem egy 4ezer forintos trapézgömbfej cseréjéért (20 körül van egy új skf lengőkar
) utána szintén számla nélkül 15 ezer volt a 11 perc alatt végrehajtott futóműállítás ami 2 éve még 5 ezer körül volt itt vidéken.
Annyira durván megbolondultak itt is a szerelők hogy tényleg néha már drágább egy autószerelő óradíja mint egy magánklinikán az orvosoké
-
troll81
addikt
sziasztok mennyibe fáj 4 felnit otthon átgumizni?ma kaptam egy ajanlatot 18 sa felnire
meg leptek -
törölt tag
válasz
hdanesz
üzenetére
A rángatás gyújtáskimaradásra utal. Ha ez a tünet tartósan fennáll, vagyis elégetlen benzin megy ki a leömlőn, az simán ki tudja nyírni a katalizátort.
Érdemes lenne tenni egy kört a gyújtásrendszer körül is. Ha a trafó (vagy a kábelek vagy a gyertyák) hibáznak, egy új lambdaszonda nem oldja meg a problémát. Olcsóbb lesz a gyújtást rendbe rakni mint a katit kicserélni. -
darvinya
titán
válasz
radi8tor
üzenetére
Mint minden mérő eszköznek van eltérései, ezért annak tól-ig értékét kell újra meghatárotni.
Hiába ugyanaz gyártó, talán még ugyanazon gyártósoron készült, ugyanazon időben.
Akkor is vannak eltérések.
Valószínű, hogy előző mérő eszköz érték tól-ig-je ,az új eszköznél pont annyira nem illik bele, hogy üzemben már hibázik.Pl:
-régi 4580-6800 közötti értékkel működik
-új 4540-7105 közötti értékkel működik
Ennyi eltérés még határértékbe belefér, hogy a mérő eszköz jó legyen.
De már rendszerbe nem tud teljes mértékben hibátlan működtetni. -
hdanesz
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Ja, az egy napig jó volt annyit jelent, hogy hazajöttem vele a szervizből (2km) és másnap az első úton már ismét rángatott.
A check engine napokkal később jött. @TommyX_: Sajnos nem tudom milyen volt benne gyárilag. A mostani rendelésben (ami lassan két hete tart...) gyári fog érkezni, majd meglátom.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
hdanesz
üzenetére
Nekem ez eléggé hihetetlennek tűnik.
A szonda csak szolgáltat egy értéket.
Az tény hogy ránéznek a kipufogósok is az értékekre csere után. De szerintem állítani nem szoktak rajta semmit.
Az hogy 1 napig jó volt, az kb azon múlhat hogy az autó nem rögtön dobja be a hibás szonda kódot, hanem azért hagy benne némi puffert hátha csak pillanatnyi rossz értéket kapott.
Sok hibáról amúgy nem is jön a check engine lámpa, csak tárolva van későbbi kiolvasásra. -
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Létezik az, hogy egy kicserélt lambdaszondát programozni/tanítani kell a kocsihoz? (2019)Focus MK4 kombi, 1.0 Ecoboost, 125LE.
Első lambdaszondát már cseréltek benne (Febi) most ismét rossz értékeket mutat. Kb. 1 napig volt jó.
Az egyik szerelő szerint emiatt romlott el, mert nem tanították hozzá....
-
Új hozzászólás Aktív témák
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Villanyszerelés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Lexus, Toyota topik
- Sorozatok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
bocsi
vagy pedig 2. az injektorral van bibi. A lényeg, hogy a nemrég cserélt lambdaszondát is ez a hiba nyírta ki rövid idő alatt.