Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pippen
csendes tag
Igen,én vagyok akinek ez a probléma megoldódott.Komplett kormánymű csere ,ugyanis az elektromosat nem javítja senki.Legalábbis 2017-ben még nem.Akkor cserélték ,egy bontott lett (80e+40e szerelés még valami szoftveres beállítás is kell a gyári új 280e lett volna akkoriban).Ugyan ezt az utat járta be amit leírtál mire végleg megadta magát.Egy hétig voltam kénytelen nem működő szervóval járni...hát parkolni rémálom,ha már gurul el lehet boldogulni vele.
-
gabor9991
őstag
Beszéltem egyszer egy kormánymű felújítással foglalkozó emberrel aki azt mondta hogy Mk3 focus vásárlás esetén első dolognak kellene lennie a generátor feszültségszabályzójának a cseréjének, nagyon sok kormánymű emiatt megy tönkre, kicserélik csilliárdért és az is tönkremegy merna feszültség szabályzó nem jó és az újat is tönkreteszi, pont ahogy a példádban is írtad.
-
molnarpeter
nagyúr
Hasonló kockázatok vannak, mint az 1.5-1.6 esetén, én inkább a hibridet ajánlanám. youtube link ugyanez a motor.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
3 évest kell kifogni, arra még van legalább 2 év gyári gari.
De amúgy ez se garancia a sikerre, mert a gyár meghatározza mekkora hűtővíz fogyás jelent motorcserét. Vannak jó páran akiknek még nem csipegette annyira gari időn belül a hűtővizet, aztán letelt a gari és már cserés lenne de akkor már pénzért...⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Pont tegnap írtak erről a Kuga csoportban:
Az #MK2 és #MK2.5 soros 4-es 1.5 EcoBoost hűtőfolyadék szivárgásos motor problémával kapcsolatosan, két dolgot kell megjegyezni:1. A motor kódjának a második betűjét. Az első betű adott – K. Ha a második betű A, B, C, illetve D – akkor baj lehet. Ha meg E és ezután következők, akkor nincs baj.Amennyiben KD a kód, de a motort 2019. március 25. után gyártottak, akkor sincs baj.2. A motornak a gyártási időpontja található a vezérlés műanyag borítóján egy matricán. A dátum angol formátumban szerepel, az az NAP, HÓNAP, ÉV. Mondjuk 2019. május 21, az úgy van hogy 210519, a többi szám nem érdekes.
Ezen a képen egy 2019.06.10. gyártott motor van (alsó számsor eleje):
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
mikrofon
veterán
Köszi az infót.
Mondjuk 4 gumiabroncsot ki és be rakodni is könnyebb az autóba évente kétszer, mint felnivel együtt
Nem tudom viszont, hogy mennyire okoz problémát ez a felnire le és fel rakás évente kétszer akár a felninek kár az abroncsoknak.
Amúgy évente 30-35.000km-ttervezek menni, kb. egyenlően télen és nyáron, aza folyamatosan évszaktól függetlenül.Amúgy egy új középkategóriás gumival kb. hány km-t lehet elmenni mielőtt elkopik?
Van felni amit nem lehet télen használni? Azt hittem ez nem számít.
Ezek szerint jobb egy jó állapotú használt gyárit keresni, mert az bírja....
Úgyhogy ha valaki itt 16-osról nagyobbra váltana az elkövetkező időben, akkor kérem írjon rám privátban.[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Középfuratot sehol nem írja
A gyári méret 6.5Jx16 ET50 5x108 63.4 középfurattal (M12 x 1.5 csavarral). Bővebben itt.
Amúgy tökéletes a Mk2 Focus 16" felnije is, én keresnék abból bontottat olcsón
[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
Szia!
Én nem vagyok szakember, de pár dolgot azért vegyél figyelembe és ellenőrizd le mielőtt felnit veszel. Legjobb ha megnézed a gépkönyvében, hogy a Te autódhoz pontosan milyen értékeknek megfelelnie a felniknek .
Fontos az osztókör, vélhetően Neked az 5x108 az jó, mert ez a Ford általános mérete. Fontos a felni KF száma is, ez a központi fúrat értéke mm-ben, ennek pontosnak kell lennie, és nagyon fontos az ET szám is (a felni függőleges felezési síkjának és kerékagyra való felfekvési síkjának milliméterben mért távolsága)
Egy kevés segítés hátha jól jön. [link]A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Morales72
csendes tag
Világos, én is 1.6-os motorral kerestem, de nem találtam olyat, amit átvizsgálásra érdemesnek találtam volna.
Egyébként évi kb. 10 ezer km-t megyek, ebből 7 ezer városon belüli közlekedés, 2 ezer külföldi nyaralás (eddig csak egy ilyen volt), és még kb. 1 ezer km belföldi csavargás. Erre úgy gondoltam, hogy elég lesz az 1.4 is.10 évig volt 150 lovas 2.0 GT Vectrám, azzal kiszáguldoztam magam. Legutóbb egy 1.6 16V G Astrával jártam, annak sajnos elfüstölt a motorja (X16XEL). Egyébként nem voltam tőle seggre esve. Elvileg 101 ló volt benne, de a Vectrának a nyomába sem ért. Mindegy, Opelből elég volt.
Az 1.4-es motorral más gond is van azon túl, hogy harmatos?
"I'm too old for this sh.t..."
-
kelly416
veterán
Az lenne baj, ha nem hallanád. Vagy az autónak, vagy a fülednek.
Szerk.:
Sosem néztél még bakis videót, vagy valami egyéb szuper-autós videót, ahol egymás után jönnek ki/mennek be autók kocsifeljárón? Szisszen mindegyik a bukkanónál. Hacsak nincs kibélelve vastagon az utastér hangszigetelő anyaggal, akkor a legtöbb járgányban hallani a hanghatást.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az autó végsebessége nem az, ami a műszeregységben a skála végéről leolvasható. 1.6-os mk3-nak 180 kmh körül van a vége.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
gabor9991
őstag
Sebességindex nem lehet alacsonyabb, mint az autó gyárilag megadott végsebessége.
Téli gumi esetén azt hiszem lehet alacsonyabb az index de akkor egy figyelmeztetést kell a műszerfalra kitenni.(#19637) sparta2
Biztosan vízszintesen áll az autó?
Nálam a garázsban állva van ilyen, hogy jóval magasabb a pálcán a szint, mint a garázs előtt állva.[ Szerkesztve ]
-
sparta2
tag
Én is nyűglődtem ezen a téli gumi vásárlásakor, de mivel csak egy ezres volt a különbség, megvettem a gyárit.
Más!
Most volt az első éves szervizén az autó (1.0 benzin) és nyugalmi állapotban, kb. 4 mm-rel a max. jelzés felett van az olajszint.
Szívjak le belőle szerintetek? Okozhat ez gondot, vagy nem jelentős ez a mennyiség?[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
Most vettem csak észre, hogy a linket lehagytam az előbb. Amúgy milyen évjáratú a tied? A gumi DOT számából ítélve az még a gyári lehet rajta, gondolom 2011-es.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Goose-T
veterán
Itt meg tudod nézni a gyári gumiméreteket, vastagítva van az ajánlott méret. A legtöbb modellnél 205/55R16 91H van. Örülj neki, sokkal olcsóbb, mint a 215/55.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
molnarpeter
nagyúr
Vészfékre gondolok. Ha úgy, és határon fordulva is elfogadhatóan teljesít, akkor elmehet még a szezonra Fotó alapján már határeset. Nekem Ventus Prime 2 már pici repedezés mellett sikítozott erősebb kanyarokban, de a leginkább feltűnő forró aszfalton, nyári hőségben volt, mikor világosabb színű útburkolaton már egy normális fékezésre is egy visszafogott csikorgó hang volt a válasz
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Gumi és felni topicba nem merted berakni mi?
Kéne tudni a DOT számot mikori de így első blikkre azt mondom szerintem cserés, én nem erőltetném nagyon. Elöregedett.Cyrin:
Előtte-utána kép?Mennyibe fáj egy polírozás? Az enyémnek nagyon kéne.Gondolkodom, h veszek egy ilyet. Szerintetek? Kicsit kevesebb lenne a műanyag, talán nem tükröződne a műszerfal erős napsütés estén. Videofelvételeken is elég gyakran látni, mikor visszanézem, h ott fénylik a szélvédőn.
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
nagyúr
Nekem is van ilyen, a Subarumba teljesen jól passzol, de a Focusban nagyon hosszúak a szellőzők lamellái, így nem tudja megfogni, csak a függőleges idomot, emiatt nagyon instabil vele a rögzítés. Egyelőre most egy Samu tartót felapplikáltam a szélvédő tetejére, ott nem zavar semmit, csak nem igazán kényelmes felnézegetni rá. Hétfőn jön a Brodit, addig elvagyok vele.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
gergobaby
aktív tag
Sziasztok,
Köszi a sok választ a 3.5 jack csatlakozóval kapcsolatosan, nekem egy darab USB csatlakozó van középen az üdítő tartók mögött, kesztyűtartóba bekukkantva sem találtam sajna 3.5 csatlakozót. Trend Plus felszereltség, bluetooth nincs sajna. Úgy néz ki marad a megbontós megoldás Tegnap vettem át a kocsit, ezért a késői válasz
-
TigerCat
nagyúr
Nekem márkaszervizben küzdöttek egy napot a kocsimmal, mert az istennek nem akart menni. 60 ezres szerviz után rángatott és nem gyorsult. Fél napig szerelték, mire kiderült, hogy az egyik gyertya megrepedt. Szabad szemmel alig lehetett látni. Nem védeni akarom őket, de könnyen lehet, hogy észre sem vették. Persze majd kiderül a jófejség, ha visszaviszi...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
ReFleXx
addikt
az sem kevés, most hogy 3 ev után bekaptam egy nagyobb kovet es berepedt a szelvedo, kivancsisagbol raneztem a casco árakra, hat az evesdijbol kijonne a gyari beszallitos szelvedo vagy az utangyartottbol 2 is, igy visszanezve nem bántam meg h anno nem kötöttem.
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
gabor9991
őstag
Karcolás vagy apróbb sérülés esetén nem számít a szervizkönyv.
Ilyen esetben az számít, hogy a szemle alkalmával mit írt fel a kárszakértő.
Gondolom megmérte a fényezést minden elemen és a papíron beikszelte, hogy gyári vagy javított.
Ha egy javított elem sérül akkor majd egy esetleges javításkor a kártérítési összegből próbálnak lefaragni, hiszen már előzményben sérült volt.
Jó dolog a casco, én is fizetek havi 1300 forintot 50 ezres önrésszel, de az biztos, hogy ahol csak lehet megpróbálnak átb@szni ha fizetni kell.[ Szerkesztve ]
-
gabor9991
őstag
Fizeti persze, csak nem mindegy, hogy mennyit.
Eurotax alapján mondjunk egy 10 éves kocsi futott 200 ezret.
Neked van vezetett szervizönyved+ számla a javításokról és a kocsid 10 évesen nem futott csak 120 ezret.
Ekkor mindkét autó totálkárosra törik, na itt jön képbe a szervizkönyv és a számlák, ugyanis ha nincs akkor az átlagos Eurotax kalkulátor alapján lesz a kocsi értéke meghatározva, ha van akkor meg ugye lehet erre hivatkozva eltérni a megadott Eurotax ártól. -
gabor9991
őstag
-
DeFranco
nagyúr
szerintem maga a szervizkönyv ma már nem sokat ér, max annak aki nagyon laikus, ha nem márkaszervizbe hordod akkor le se tudják kérdezni hogy valósak-e az adatok vagy csak krumplinyomóból csináltál egy pecsétet és ráfeküdtél egy álmos szombat délután.
a számlákat tedd el meg amit lehet fotózz, az szerintem legalább annyira hiteles.
-
DeFranco
nagyúr
dehogy kell kivenni. ki lehet játszani a deklit, bár nem egyszerű. de nem a kézmérettől függ.
viszont szerszám nélkül szerelhető, és sem nem kell hozzá levenni a lököst, sem kivenni a lámpatestet sem lebontani az autót hengerfejig. ha kétszer kicserélted az akkus oldalon harmadszorra már sima ügy.
-
nagyúr
Hi
Nekem olaszból hozták a kocsit be annó. Kereskedésbe persze. Egy rozsda nincs rajta, motor tökéletes a váltóval együtt.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
kcsa
veterán
-
nagyúr
Mert így nem tudod meg, hogy taxi volt és van benne 800.000 km... Ennyi. Az óra tekerésről nem beszélve. Hogy hülyére volt törve például...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
darvinya
titán
Véleményem szerint, s majd többiek biztosan jobban tudják.
Én biztosan nem vennék ekkora kaszni mellé 1000cm³ motoros kocsit, mert csúcsra járatva hamar elkopik benne minden.
Azt elismerem, hogy motorok fejlődtek, de ekkorát biztosan nem.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Xiaomi Yimmy H10 porszivó
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest