- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balcsix
senior tag
Ha már a napokban úgy is szó volt az olajokról.
Megjöttek a cuccok. Szombaton meg is ejtem a cserét.
Az előző tulaj legutóbb 5W-40-et tett bele, de én úgy vagyok vele, hogy jó lesz az 5W-30 is. Úgy is gyári még a teljesítmény, meg egyébként sem megyek nyélen 0-24 (na meg nem utolsó sorban a gyári előírás is ez).Azért arra kíváncsi leszek, hogy mekkora változás lesz az olajhőfok ingadozását illetően az 5W-40-hez képest.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Van amit elhiszek, de van amit még én sem. Metabond cuccokkal semmit nem vettem észre. Viszont LM és Protech cuccokkal vettem észre javulást. De lehet anélkül is úgy működtek volna az akkori autóim. Passz.
-
embe
nagyúr
válasz molnarpeter #48593 üzenetére
Nem a spray-ra gondolok. A Focusba is tettem néha-néha 1-1 rendszertisztító adalékot.
A Merivat meg lehet helyretette egy LM adalék anno.radi8tor: lehet.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
EGR szelep tisztításra van valami hatásos, kipróbált!, dízel üzemanyag adalék? Vagy ez csak szemfényvesztés?
A spray valahogy annak tűnik.. Meg kicsit tartok is a spraytől. -
molnarpeter
nagyúr
válasz marquuard #48586 üzenetére
Fotózd le a kiegyenlítőben a szintet és nézd meg gyakran, igazából be lehetne lesni hengerbe és esetleg kipu gáz tesztert is rá lehetne tenni, de amíg látható fogyás nélkül működik, addig talán el lehet karistolni vele. Hlinka garage javít(tat)ja a blokkot ha későbbiekben kellene. Szóval nekem az a tippem, hogy szokásosan beszivárog a fagyálló az égéstérbe (mint pl itt - YouTube [link] 18:30 körül), ami kamerán is látszana hosszabb állás után és hűtőrendszert nyomás alá helyezve, de ne legyen igazam. Nyomáspróba céljára ha tudod nélkülözni az autót, érdemes lenne benevezni rá, beleértve az utána való endoszkópozást.
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
1.6 EcoBoost-om van, hidegindításkor sok füst/gőzszerűség távozik a kipufogóból, ami 10-15mp alatt abba is marad, elillan. Viszont szemmel látható felhőt csinál. Télen arra gyanakodtam, hogy megáll benne a pára (ha egyáltalán ilyen ott képződhet), de ma 36 fok volt. Nem kék, nem olajnak tűnik. Normális a jelenség?
PSN ID: marquuard
-
válasz radi8tor #48579 üzenetére
Mekkora baromság. Mindenki tudja, hogy olyan telepjáró kell, ami a tetőn ülve vezethető, hogy amikor az Andrássy belső sávban veretsz vele, akkor mindenki észrevegye ahogy nagy amplitúdóval, komplex gesztikuláció kíséretében jelzed az előtted lévőnek, hogy TAKAROGGYÁ LE A KÜLSŐ SÁVBA, PARASZT!
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
n1nja
tag
válasz #27070592 #48574 üzenetére
Igen, sokat dobott rajt nekem is, csak a hosszabb állás utáni elindulási problémák... Tegnap üresben kuplungot felengedve is picit megmozdult az autó a koppanás mellett. Mintha akkor ugrott volna valóban üresbe.
1 hónapja váltóolaj szivárgás volt. Kapott új tömítést a hibás rész + friss váltóolajat meg állítottak a bovdenen is. -
törölt tag
Szerintem senki sem lát bele a váltódba.
Egy alapszintű karbantartás lehet hogy nem ártana, IB5 váltó tetején van a kuplung légtelenítő/bleeder csavar, azon keresztül (akár két körben, két különböző napon) csinálnék egy alapos folyadékcserét.
Új bontatlan doboz fékfolyadék kell hozzá, a kiegyenlítő tartály szintet kell figyelni és mindig utántölteni öblítés közben (amikor lassan pumpálod a kuplung pedált).
A bleeder csavarra érdemes átlátszó műanyag csövet húzni és azon keresztül kifolyatni, bele egy alkalmas edénybe/flakonba.
Kétemberes meló (ha nincs pneumatikus féklégtelenítőd)
Ha ez megvan és zéró változás, akkor nem ez volt a gond, de legalább kapott egy karbantartást a kuplung kör. -
darvinya
titán
Hagyjuk, bő 36 óra és autó mosás után nem volt semmi baja.
Pluszba nem voltak rajta kráterek.
Nem az első használatom az ilyen polírozó készlet.
Festék bolt nincs ott, max. Háztartási kínai egy kis 20%-os sósavval, tömény hipoval, stb.
Amúgy látható volt két lámpa különbsége, ráadásul ez az oldal volt úgy takarva, hogy ne legyen feltűnő mikor bármit kárt csinálnak.De higgyetek azt amit akartok, majd mikor ugyanilyen lesz veletek, én is inkább körbe röhögöm a mondanivalódat.
És titeket foglak hibáztatni, miért van egyáltalán autód, ott a lábbusz.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
robertka
tag
Haveromnak pontosan ilyen mintázatot eredménezett amikor nem csiszolta vissza teljesen a gyári lakkot csak nagyon elvékonytotta és ráfújta a nitro bázisú lakkot. Teljes száradás után ilyen lett, másodjára visszacsiszolta teljesen és utána ugyan az a lakk már nem "kezdte meg".
-
A Zéé
addikt
válasz darvinya #48564 üzenetére
Pedig hidd el, hogy ez sajnos a Te munkád következménye...
Nem mászkál az Etele központban, de sehol a világon senki sem azzal a szándékkal, hogy a frissen polírozott lámpákat - és csak azokat- összegányolja. Ha össze akár barmolni valamit, akkor vesz egy festék szóró sprayt, és tolja random helyekre. Nem higítót vesz, hogy szelektíven lámpabúrákat mattítson.
Gondolom nem vetted ki a lámpát a helyéről, amikor políroztad -> meg is van, miért maszatos a motorházfedél pont ugyanott, pont ugyanúgy, picit körkörös mintában. Ahogy letörölted ronggyal, biztos rákented.
Sajnos előfordul, hogy az ember gyereke elbax valamit. Hát ez most ilyen lett, én ezért nem állok neki ilyennek. Eszköz lenne hozzá, anyagok lennének hozzá, csak kézügyesség nem.Just a simple Lineman...
-
-
-
darvinya
titán
válasz radi8tor #48555 üzenetére
Nemcsak ott van, hanem fényszóró feletti motorháztetőn is van.
gabor9991
Nehéz összehasonlítani eredeti eredménnyel.
Hol van itt ilyen vastag folyadék, mikor csak 1 tasakot használtam fel.
Még, ha mindkettőt használtam volna fel, akkor sem lesz ilyen.
Ráadásul utcán van, nincs garázsom.
Ergo napfény folyamatosan van nappal.7.12.
Teljesen 36 óráig semmi baja, csak pont az a parkolás után.
Az ne zavarjon, hogy már másnap mentem az autóval több órát.
Ráadásul még le is kézi mosóztam.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Srácok ne személyeskedjetek folyton.
⭐ Stella
-
kcsa
veterán
válasz Zoli-bácsi #48548 üzenetére
Ja persze, csak adtam egy korrekt bizonyítási / menekülési lehetőséget. De ilyenkor szokott az történni, hogy soha többet nem hallunk a történetről.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
törölt tag
-
darvinya
titán
válasz radi8tor #48540 üzenetére
Nem is arról írtam.
Mára így lehiggadva, ott valamit nemcsak megütötték, hanem leöntötték valamivel.
Így néz ki szerencsétlen.Anno, még Köztéren kérdezett egy srác meg, hogy ugyanolyan autónk van, de az ővét nemrég telibe karcolták.
Nem kicsit, mintha vésőt húztak volna az oldalán végig.[ Szerkesztve ]
-
n1nja
tag
Sziasztok.
Reggel ezt tapasztaltam:
beültem, kuplung be, autó indít, kapcsoltam R-t, hogy indulnék, majd eszembe jutott, hogy valamit elfelejtettem. Szerettem volna kivenni R-ből, de nem akart megmozdulni a kar. Végül az autó enyhe ringatása mellett egyszer csak kijött és azóta is teljesen jól működik.
Illetve egy-két reggel az elindulás/kuplung felengedés pillanatában egy koppanás hallható a motortérből.
Szerintetek?
+infó: nyelestengely csapágynak régóta van hangja.Köszi!
(Focus mk1 2002 1.6benzin) -
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Tudnátok segíteni abban,hogy Magyarországon az MK4 focus st-ből milyen modellek léteznek? Wikipedián elég sok fajta kiadás létezik, aztán kicsit elvesztem a rengetegben. Illetve itthon sárga színben nem kapható? Köszönöm a válaszokat!
-
válasz lezso6 #48500 üzenetére
Kicsit kutattam még.
Van egy Total Mesterkurzus videó (időzítettem), ez alapján ha C3 olajat raksz A5/B5 helyére (ahogy nálam sikerült), akkor habár működni fog, de a motor szétnyírja az olajat és megeszi.
Viszont esetemben az A5/B5 szabvány nem létezett még 2002-ben, amikor az autóm kigurult a gyárból, szóval ez nem jó kiindulópont. Az autóm kézikönyve szerint ugye Ford WSS-M2C913-B szabvány kell, de ha az nincs, akkor ACEA szabvány szerinti A1/B1 vagy A3/B3 mehet bele. A C3 szabvány meg az utóbbihoz elég közel áll, szóval eszerint nem lesz gond. Olajfogyasztásra azért figyelni fogok...
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
gabor9991
őstag
válasz darvinya #48526 üzenetére
Kipróbáltam én is offos autón ezt a mannol fényszórópolírt, szép is lett. már ahhoz viszonyítva amennyire egy ilyen 2 ezer forintos polírozószettel szép munkát lehet végezni. viszont maradéktalanul én sem lettem elégedett. ugyanis a végén le kell kenni azzal a színtelen lakkal ami a 2. tasakban van és az olyan mocsok undorító módon száradt meg, hogy ahogy írod bemattult az egész. így teljesen tönkretette az azt megelőző munkámat.
A szivacs az ennyitől nem ment tönkre, így sima polírpasztával újra megcsináltam.[ Szerkesztve ]
-
-
sandró60
addikt
Kb 1-hete érdeklődtem itt a Ford-C max eladásával kapcsolatban.
Az ajánlott linken meghirdetve kb 3-óra múlva már jelentkezett vásárló.
Köszönöm mindenkinek -
darvinya
titán
-
darvinya
titán
válasz sparta2 #48522 üzenetére
Nem jártam olyan helyen, ahol építési hulladékot szállító autó lett volna.
Amúgy érdekes, hogy váráslás előtt még semmi baja.
Után már igen.camelfer
Én nem tartom ennyire viccesnek, megnézem neked mennyire fog jól esni, mikor hasonló miatt károd lesz.
Akkor is örülni fogsz a kétes beugatásnak![ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz darvinya #48463 üzenetére
Eddig tartott az örömöm.
Megkarcolták tegnap délután.
Este rendeltem tartaléknak fényszóró polírozó szettet, mert a mostanit teljesen felhasználnám délelőtt, a javításnál.
Délelőtt a meglepetés, hogy a karcoktól! kiindulva totálisan behomályosodott.
Neki álltam, s kezdtem örülni, hogy siker lesz.
Ám letörölve láttam, hogy ez biza nem karc, hanem pont szerűen meg van ütve.
Ezáltal hajszál repedések lettek.
Köszönöm, annak bunkó parasztnak a kárért.
Mert ennek a búrának annyi, közlekedni nem, ráadásul vizsgán sem lehet ilyen.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
molnarpeter
nagyúr
válasz szcsabaa #48497 üzenetére
Pont az volt az átállási időszak, de a következő szabványra már az új mk3 generáció kijött… meg kene nézni ha lehet rendszám alapján, euro 4-e, illetve fizikailag/diaggal. Simán lehet még részecskeszűrő nélküli kifutó példány.
Szabályzás ennél árnyaltabb, ha jól emlékszem külön voltak határidők az új típusok engedélyezésére, és külön a forgalomba helyezésre, meg ilyesmik… flottában is volt 2010 gyártási évű, októberben újonnan forgalomba helyezett euro 4 1.9 PD, VAG topikban néha felbukkan[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz erdey_a #48503 üzenetére
Én meg, mondom én meg simán lecserélném a bele való olajra. A régi jenki szervízbölcsesség szerint az olaj olcsó, a motorok nem olcsók.
Tekinthető ez az 1000-1500km egy motoröblítésnek. 5liter olaj és egy új szűrő otthon cserélve, kávéval, sz@rással is megvan 20k-ból. -
erdey_a
addikt
válasz lezso6 #48500 üzenetére
én - mondom én - nem cserélném azonnal. egy ACEA C3 olaj elviekben tud mindent, amit egy A5/B5 olaj, csak "védi" a nálad nem létező dízel részecskeszűrőt. És mivel dízel autókhoz fejlesztették, soha senki nem is akarta benzineshez minősíteni.
Egy évet - pláne kis futással - szerintem gond nélkül elmehet, de a nyugalom lehet hogy megér pár tízezret.Vérboci
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...