Új hozzászólás Aktív témák

• Korcsii

őstag

Az az FS2020 baja, hogy egy rohadt nagy tech demo az egész. Nem tudom, hogy volt-e repüléshez közeli ember a fejlesztők között. Vagy egyáltalán kipróbálták-e a saját terméküket, vagy csak kiszórták az xboxos vérpistikéknek streamelésre tesztelésre. Talán egy év múlva már szeretni is fogom, ha folyamatosan dolgoznak még rajta. Kiegeket nem tervezek venni, így viszont max VFR multira jó, haverokkal kikapcsolódni sörözés közben.

Eddig egy dolog tetszett benne, az a landing challenge a hegyoldalban. 600 valahanyadik hely, 100k? pont (miért nem lehet visszanézni az eventnél?), de valami borzasztóan nem éreztem a gépet (az ok majd alább).

No, de ne szaladjuk ennyire előre.

Adott egy 4 éves laptop, GTX960M videókártyával, szóval látványban kompromisszum lesz (Medium preset), de ez van, sok új dolog lesz benne így is, toljuk neki!

Tegnap adódott egy ötlet, jó lenne egy 747 X-Ray landinggel nyitni a tesztelést (referenciaként XP11 verzió). Hát egy csúnyára sikerült Alpha landing lett belőle végül [link] - avagy ugye szeretett Ferihegyünknek is csak az AI feldolgozás jutott random twy jelölésekkel.

Ami borzasztóan bosszant, hogy millimétereket mozdítok a joysticken (G940, nem ismeri alapból), és majdnem kiesek a szélvédőn - mint ahogy a videón is látszik. Teljesen kitérítve meg rögtön vágja magát 90 fokba - vadászgépeknél is szép teljesítmény ez, de ez egy több száz tonnás gép. Beállításoknál valósághűség van megadva, joysticknél semmilyen kalibrálási opciót nem láttam, a csúszkák az elmozdulással arányosan jeleznek vissza. Erre bármi ötlet? :F

Maga LHBP nyilván csalódás, random számozott állóhelyekből ahol nem kéne, ott van rengeteg (pl DHL-TNT apron), ahol kéne, ott nincs elég (új móló L/R állóhelyei, CargoCity), de mondjuk van Custom opcó, amikor oda bökünk ahova csak akarunk (elvileg, nem próbáltam). Pedig szerintem ha lenne egy X-Plane-hez hasonló Scenery gateway, ahol a közösség bedolgozhatna, brutálisan részletesre meg lehetne csinálni az összes repteret.

Siettem, így inkább rögtön a futópályáról indultam. Mondjuk ez is érdekes, kirakott 31L B holding pointra (ami ugye A1), a twy edge light mező kellős közepére. Majd amikor bereadyztem, akkor felrakott a betoncsík aszfaltcsík végére (mert ugye mint tudjuk, Ferihegye aszfalt pályák vannak).

No de ha már ilyen rövid körre és rövid fékútra tervezünk, akkor a payloadot dobjuk ki, meg üzemanyagból sem kell annyi gallon. Hogy micsoda? Gallon helyett legyen inkább font, azt mégiscsak egyszerűbb fejben átváltani a nemzetközileg használt tonnára (de nyilván ezt az átváltást leprogramozni közel lehetetlen).

No de a fő üzemanyag csúszkát ráncigálva ezt is milyen módon teszi? Természetesen előbb lenullázza az összes fő tartályt, csak a stab/reserve tankokban marad. Persze közbe na szimuláció fut, hajtóművek rögtön le is állnak. Nagy pirospont. :W

Na nézzük az FMC-t, programozzuk fel a nagyját. Reserve fuelnek ott vannak a négyzetei, de nem veszi be (de legalább egy if-fel kevesebb van a modellben, nem kell virnyogni, ha alá esik). Cost index szintén, marad a 3 négyzet. Take off data check... full üresen közel 3+ kilis futópályán ugye nehéz megállni, így a 104KT V1 speed teljesen indokolt. Jól van, alap gép, ne várjuk tőle sokat.

Amúgy szép, Mediumon is.

Oké, kezdjük meg a süllyedést, ráérünk, legyen -700 fpm... +3050 fpm emelkedés lett belőle, igazából csak egy leheletnyit kéne már csak finomítani ezen az algoritmuoson, és akkor már teljesen valósághű lehetne.

Ja, amúgy tök valósághűre sikerült a cockpit megvilágítása: műszerekre fókuszálva a külvilág kiég, a szélvédőn kibámulva pedig full sötét a műszerfal. Ez majd videókban jól mutat - de ezen a rendkívül hosszú úton egyem rendkívül zavart. Nem véletlen van más szimekben egy plusz láthatatlan fényforrás a cockpit közepén: az emberi szem dinamikatartományát nehéz visszaadni képernyőn.

Na jó, mindegy, úgyis leszállunk, ez csak egy tesztkör volt. Approach data... Vref 25°/203KT vagy 30°/199KT... jól van, de vicces kedvünkben vagyunk ma, látom ám, hogy PFD-n ott a helyes érték!

Mindegy, apporach, CAT XVIIIIIII módban villódzó bevezetőfénysor, agyamat eldobom final a hullámvasúton, kicsit túl puha lett, de megáll.

Igazából nem csalódtam a fejlesztőkben, hozták a M$ plecsnijét kiérdemlő színvonalat. Gondolom ha bugot szeretnék jelenteni mezei haladóként, akkor ugyan az AI kezelné, ami a Windows hibajelentéseket is figyelmen kívül hagyja már évek óta.

Hát, első 1 óra tapasztalata ennyi. VFR-re jó lesz ez, IFR-re, nagy repterekre egyelőre még várni kell. Egyelőre inkább arcade, nem hardcore szim. LHBP-n egy rendes, pl LHsimulation-os kiadás sokat dobna. Gépeknél nyilván jön majd a PMDG. Jó lesz ez, nem rossz platform. Csak még nagyon nincs kész.

ui: közös VFR multi valaki? Csak ezt a joysticket oldjuk meg... :W

Új hozzászólás Aktív témák