- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Felejtsd el...
Én nagyon sokat kínlódtam vele.
Kb 10x szettem szét! Tisztítottam, cseréltem...
Aztán vettem egy TM Boeing yoket! Bár előbb léptem volna meg!
A Saitekkel maximum kamikaze pilótáknak való!
Egyszerűen összehasonlíthatatlan!
Volt szerencsém 0time szimben eltölteni a Malév oktatási központban jó pár órát, de ez kb hasontó érzés!
Aki szeret repülni, annak bátran ajánlom! -
vlevi
nagyúr
Már lenn is van a 17giga...
Szerintem a frissítés telepítése is sokat gyorsult, nem csak a letöltése.
Eddig, a pár megabites letöltés után jól látható ideig kinn volt az installing patch... felirat, most szinte nem is látszik, olyan gyorsan eltűnik, és folytatja a letöltést. -
Csorbi
addikt
Az más, itt két frissítés van: egy a MS Store-ból (vagy Steamről, vagy ahonnan vetted) a keretapplikáció, az jön ahogy a csövön kifér. Majd az FS-en belül updateli a tartalmat (és itt már lényegtelen hogy milyen áruházból vetted, mert nem onnan történik a frissítés, hanem vélhetően az Asobo infrastruktúrájáról), és eddig ez volt veszett lassú.
-
Azért annyit hozzátennék, hogy erősen típusfüggő a dolog, én pl. IRL sem repülök olyan géppel amiben szarvkormány lenne, és nyilván ugyanezeket vagy a hasonló típusokat keresem a szimulátorokban is. Számomra így értelmetlen pénzkidobás lenne egy yoke, bár persze rámegyek néha pl. egy c152/172-re, vagy yoke-al rendelkező nagyvasra is fun-ból, hiszen ha már ott vannak, akkor miért ne..., minden dolgot tök jó kipróbálni ami repül, de nem ezek jelentik a fő csapásirányt (nekem).
Van egy tippem amúgy arra, hogy egyáltalán miért létezik a kétfajta kormánytípus, de nem igazán találtam rá a neten megerősítést. Még "hivatalos" helyeken is azzal jönnek (pl. Wikipedia), hogy a yoke-al sokkal inkább érezhető a gépnek a mozgása, mert nem fly-by-wire, ezért használja pár gyártó előszeretettel. Ez persze óriási butaság, sokkal több gépben van direkt tolórudas vagy éppen bowdenes center stick mint yoke, a fly-by-wire már erősen jelen kori úri huncutság. Meg hát egy yoke miért ne lehetne ugyanúgy fly-by-wire... Szóval szerintem egész egyszerűen mérnöki döntés és tervezés kérdése volt a dolog adott típusnál, amit sokkal inkább a kabin műszaki (pl: milyen kormánymozgató mechanikák legyen, és hogy/hol legyenek azok elhelyezve?) kialakítása határozott meg (és nem az ergonómiai), esetleg üzleti döntések. Talán a side-stick az egyetlen olyan képződmény, aminél már arról szólt a dolog, hogy ne takarja ki a pic keze/szeme elől az előtte tornyosuló touchscreen és gomb halmazt.
Úgyhogy én mindenkinek azt javaslom, hogy a kedvelt típusaiban levő kormánynak megfelelő eszközt vegyen, hogy nagyobb legyen az immerzió (már ha van erre igény, de hát miért ne lenne, ettől (is) szimulátor a szimulátor), mert ezen kívül zéró értelme van a dolgonak. Ha pedig ugyanannyira szeretünk repülni side/center stick-es légijárművel mint yoke-ossal, nos, az k****nagy szívás a pénztárcánkra nézve
dareal: ez nagyon jó hír, köszönjük!
-
sanzik
senior tag
Hát nekem az autószimulátorokra van nagyobb rálátásom.
Ott egy csúcs kategóriás kontroller sok százezerért a feelingen kívül ad egy egy kis javulást is az eredményekhez. Egy verseny játékban ez sokat számít.Itt azért szeretném azt hinni, hogy egy belépő szintű kontroller és egy profi cucc között csak az érzésbem és a precizitásban van különbség, de mivel nem kell versenyezni senkivel egy polgári repülő szimulátorban, ezért nem fogok beleőlni rengeteg pénzt kontrollerbe csak, hogy versenyképes legyek.
Persze jó cucc, ki ne szeretné, és ha megengedhetném magamnak nekem is lenne....
-
Razor18
tag
No de hogyan lehet két fékpedált egyszerre lábbal épp 50%-on tartani? Ha rászúrom a gázt és elkezdek két lábbal szerencsétlenkedni kb. félig benyomva, meg-megindul a gép, dehát az lehetetlenség üzemszerűen így kezelni a féket. Vagy nem értem, hogy a dead zone állítással hogy oldanád meg a dolgot, ha egyszer a fékpedál nem centeres, mint az oldalkormány.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- E-roller topik
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Minecraft
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged