- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
válasz
sanzik #16772 üzenetére
[link]
Nem nagyon csináltam ilyent, de igazából saját felelősségre besorolsz célszerűen egy iskolakörbe (akárcsak VFR), ha szabad a pálya simán leszállsz (nem tudom alapból van-e UNICOM, de VATSIM/IVAO hálókon biztos, akkor ott jelzed a szándékaidat).Süllyedés megkezdésének a helyét (bármilyen típuson) ha nem jelzi a T/D (Top of Descent) pontot a gép, akkor egy gyors fejszámolással lehet belőni:
a = utazómagasság (ft) / szokásos süllyedési varió (pl. 1500-2000 ft/min)
b = reptér távolsága (nm) / várható átlagsebesség addig (kts)
Amikor a=b (percre átszámolva), akkor ideje süllyedni.
Nagyobb gépek ki is rajzolják, hogy a beállított magasságot hol éred el, szóval az alapján meg gyerekjáték utánaállítani a variót - ha nem jelzi, akkor meg egy kis matek, de menni fog ez érzésre is.Van még egy olyan opció is amúgy (nem tudom mennyire használatos, főleg előre tervezetten), hogy IFR to VFR, azaz menet közben szólsz a rádión, hogy "CANCELLING MY IFR FLIGHT" és onnantól VFR szerint folytatod.
-
válasz
sanzik #16772 üzenetére
IRL be kell jelentkezni, ha nincs válasz (mert pl. az info éppen nem működik, sok kis füves reptéren csak hétvégén vannak kint pl.), akkor ugyanúgy jelenteni kell a szándékot és a pozíciót (leszállási szándék, harmadik forduló, final, majd hogy gurulásból merre térsz ki a parkolóra). Ez azért kell, mert lehet más forgalom is, így te is hallod őket, és egymásnak is tudjátok nyugtázni a jelentéseket, vagy éppen jelezni hogy nem fog menni, várj a sorodra.
-
Korcsii
őstag
válasz
sanzik #16765 üzenetére
(Nem repültem még irányítással FS2020-ban, így csak IRL:)
Ma egész nap Dél, Dél-Kelet felől fúj a szél, szóval 13 irányon van inkább szembeszél, valószínűleg azért jötte k a gépek is onnan. A 31R pályát te választottad/tervezted, vagy az ATC adta?
[link]
Csak Nyíregyháza INFO van, ami max tájékoztat csak az időjárási és forgalmi információkról. Hogy ez mennyire van modellezve, azt nem tudom. -
vlevi
nagyúr
válasz
sanzik #16716 üzenetére
Jó a joystick, a hotas, nem is erről van szó, hogy vacak lenne.
IL-2, LockOn, és egyéb vadászrepülő szimulátorhoz egy nagyon jó alap.
De a Flight Simulatorban sokkal finomabb irányításra van szükség, és ahhoz egy másik fajta irányítás kell, és ezért gondolom úgy, hogy itt minőségi ugrás van. Nem az összeszerelés minőségében, vagy más tulajdonságban, hanem abban, hogy ez a szarvkormány realisztikusabbban közeliíti meg az FS világát. A gázkarnál pedig a teljesítmény, az üzemanyag keverék, a légcsavar állás működtetése, a két hajtómű külön vezérlése, vagy a gázturbinás gépekre jellemző üzemmódok állítása az, amit egy HOTAS-al nem nagyon tudsz megcsinálni.
Az, hogy ezen kívül még hány extra gomb van a vezérlőn, és azzal mennyi billentyű kombinációt tudsz kiváltani, az valóban már csak egy extra, a G25-ön lévő 2db gombbal is el lehet lenni.
Controllerrel is játszani az Assetto Corsát, vagy a Dirt Rally-t, de annál még egy vidámparki céllövöldés egypálcás kormány is jobban hasonlít az igazira.A Saitek (Logitech) rendszere pl. egyáltalán nem drága, az én véleményem szerint.
[link]
Igaz, már nem nagyon van raktáron belőle, de 50eFtért egy szarvkormány, és hozzá a gázkar vezérlés az egyáltalán nem sok pénz.
Ennél persze többet tud az említett Honeycomb, de annak már tényleg sokkal magasabb az ára, itt már valóban bejön az a kérdés, hogy ki mennyire veszi komolyan, kinek mennyivel hajlandó többet költeni erre a játékra. -
lo_jo
senior tag
válasz
sanzik #16710 üzenetére
Ha jól tudom, jópár szimulátorban a mai napig G25-tel tartanak pályacsúcsokat. Egy szintig jobbá tesz a hardver, ez nagyjából addig tart, amíg a 900/1080 fokot eléred egy 180 vagy 270 fokhoz képest, a direct drive meg a szíjas ffb már ugyanúgy immerzió növelés. A joystick szerintem itt ez a szint, bár a yoke talán annyiból más, hogy egy másik mozdulatot igényel, nem csuklóból forgatod a forgáspont körül pitch-hez, hanem előre-hátra tologatod és elfordítod a hosszanti tengelye körül a rollhoz. Talán jobban érezteti egy potméteres vs load cell fékpedál hasonlat, teljesen más féktechnikát igényel. Még FS2004-et és FSX-et is nyomtam kontrollerrel, mert nem voltam benne biztos, hogy a legolcsóbb HOTAS is "kiszolgálná" az árát, aztán végül mégis megvettem és nem bántam meg. Ma meg ott tartok, hogy az én szintemre elég lenne a Logitech/Saitek yoke+throttle, mert annál többet tényleg nem szánok rá, ahogy kormányból is megelégszem a G29-cel, ismerve a hibáit és hátrányait nekem jó kompromisszum.
-
Vesa
veterán
válasz
sanzik #16710 üzenetére
Ha nem csak polgárihoz használod, akkor inkább egy jó HOTAS rendszer. Azzal lehet harci szimezni is, vagy űrszimulátorozni is. A yoke az immerziót növeli elsősorban, lévén maga a szenzor itt is olyan, mint egy stick-ben.
Egyébként kíváncsi lennék ennek a HoneyComb-nak a belére, mert a Saitek is ott vérzik el. Full műanyag az egész szerkezet (kivéve a csövet és a rugókat persze), a fogaskerekek és a felfogatás is vacak máanyag. Nem tudom, a HoneyComb mit tud belső szerkezet szinten, de ha az is műanyag, akkor nem biztos, hogy adnék érte ennyi pénzt.
-
vlevi
nagyúr
válasz
sanzik #16710 üzenetére
Itt azért egy Logitech Wingman Joystickhez képest (az van most) egy szarvkormány, és egy normális gázkar, ami ráadásul konfigurálható a különböző géptípusokhoz, nagyon sokat ad az élményhez.
A szarvkormányon ráadásul sok kezelőszerv kapcsolói is rajta vannak, nem kell alt-shift-numlock-8 billentyűkombinációkkal vacakolni.
pl. a régi Saitek szarvkormány csak 90°-t fordul összesen, míg a Honeycomb 180°-t. Ez majdnem ugyanaz, mint a régi Logitech Formula Force 180°-s kormányelfordulása, és egy G25 900°-a közötti különbség. És igen, onnantól felfelé már olyan sok pluszt nem ad egy újabb kormány az autószimulátorhoz, mint amennyivel többe kerül, hiába Directdrive, meg izé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest